Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dlaczego w minecrafta gra coraz mniej osób?

I'm_rudy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bo przez "dzieci" które nie potrafią grać uczciwie czitują albo oszukują. Nie zachowują kultury oraz zasad ortografii. Wielu osobą się po prostu nudzi z wielu przyczyn, albo znajdą się takie odpały (tak jak wyżej napisałem), albo nie tworzą nic kreatywnego pod względem serwerów. A tak w ogóle to wychodzi wiele gier godnej uwagi. Tak mi się zdaje gdyby minecraft nie był nazwanym grą "gimbusów" to by wiele osób dorosłych zaczęło by grać.

Ludzie mają za dużo w głowach za dużo kombinują by najmniej gracze z banem za cheaty...

508w00.jpg  LICZĘ NA +

Piszesz coś do mnie dodaj @I'm_rudy

• Odpowiedzi 130
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Bo dzieci myślą że muszą w mc nałogować 15 godzin dziennie wiadomo że po 2 dniach się znudzi... Ja tam jak już na dany dzień MC się znudzi to albo schodzę albo gram (nie w CS i inne takie) tylko np. w fifkę.

2x%20zakazana%20sygnatura.png

76561198266836735.png

Opublikowano

Bo dzieci myślą że muszą w mc nałogować 15 godzin dziennie wiadomo że po 2 dniach się znudzi... Ja tam jak już na dany dzień MC się znudzi to albo schodzę albo gram (nie w CS i inne takie) tylko np. w fifkę.

Ja na gry spędzam 2h-4h dziennie bo po dłuższym czasie się nudzą...

I z tego powstaje kolejny powód bez sensownej gry w mc na serwerach

noł lajvy które mają super seta i psują gre...

508w00.jpg  LICZĘ NA +

Opublikowano

Ja na gry spędzam 2h-4h dziennie bo po dłuższym czasie się nudzą...

I z tego powstaje kolejny powód bez sensownej gry w mc na serwerach

noł lajvy które mają super seta i psują gre...

No dokładnie raz tak próbowałem grać z kolegami to kolejnego dnia już nie było chęci do jakiejkolwiek gry

2x%20zakazana%20sygnatura.png

76561198266836735.png

Opublikowano

Wydaje mi się, że liczba graczy nie maleje jednak dokonuje się swoisty podział: na polskich serwerach gracze są przeważnie młodymi, jeszcze piszczącymi chłopcami mającymi po 12, 13lat natomiast starsi gracze bardzo często przenoszą się na zagraniczne serwery, gdzie panuje całkiem inna atmosfera i można czerpać przyjemność z gry.

Dokładnie tak, lub przenoszą się na niepubliczne serwery i grają po dżentelmeńsku.

@topic

Czemu nikt nie gra w mineraft, bo gdy już odkryjesz minecrafta, to traci on swój czar. Brak w nim celu, ale może to i dobrze, bo dzięki temu minecraft jest wyjątkowy. ^^

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Dokładnie tak, lub przenoszą się na niepubliczne serwery i grają po dżentelmeńsku.

@topic

Czemu nikt nie gra w mineraft, bo gdy już odkryjesz minecrafta, to traci on swój czar. Brak w nim celu, ale może to i dobrze, bo dzięki temu minecraft jest wyjątkowy. ^^

No niby jest wyjątkowy ale ja bym się JARAŁ gdyby była opcja z jakimiś poziomami i bez...

508w00.jpg  LICZĘ NA +

Opublikowano

No cóż.. Każda gra z czasem się nudzi - taka jest kolej rzeczy. Ludzie zaczynają przechodzić na inne gry, bo minecraft staje się za bardzo rozbudowany. Do tego społeczność minecrafta, która wszystkim "dojrzałym" graczom przeszkadza (sama nie wiem z jakiego powodu, bo przecież minecraft jest od 7 lat więc nie wiem o co chodzi :D ).

6770714055827651007269.jpeg
Opublikowano

No cóż.. Każda gra z czasem się nudzi - taka jest kolej rzeczy. Ludzie zaczynają przechodzić na inne gry, bo minecraft staje się za bardzo rozbudowany. Do tego społeczność minecrafta, która wszystkim "dojrzałym" graczom przeszkadza (sama nie wiem z jakiego powodu, bo przecież minecraft jest od 7 lat więc nie wiem o co chodzi :D ).

Minecraft nie upada. Może w Polsce, ale to z powodu dzieci. Grę można łatwo spiracić i takie dziecko może sobie łatwo zagrać na jakim serwerze tylko chce. Za granicą jest zupełnie inaczej - inny poziom. Przykładowo Projekt Areks...

#AntyBlezur

Opublikowano

Ja bym dalej grał w Minecrafta, ale on się kur** zepsuł juz jak zaczął lecieć exp z węgla itd.

Opublikowano

Każda gra przemija. Teraz dodają dużo nowości a wg mnie nie każda jest potrzebna i psuje klimat gry. Myśle  , że dużo osób poprostu to nudzi , bo nie wiem jak dla innych , ale dla mnie jakoś bardzo trudna ta gra nie jest.

Opublikowano

Jak to napisał TheMolkaPL wy się nudzicie, lecz na zagranicznych serwerach, codziennie przybywa masa osób. 

Opublikowano

Ile czasu można kopać diamenty i budować jedno i to samo.. Coraz większa liczba modyfikacji, dziwnych rzeczy i gra się stała cudakiem. Kiedyś na wersji 1.2.7 (jakoś tak) fajnie się pogrywało ze znajomkami na mniejszych serwerach ;-) 

Opublikowano

Ja bym dalej grał w Minecrafta, ale on się kur** zepsuł juz jak zaczął lecieć exp z węgla itd.

Każda gra przemija. Teraz dodają dużo nowości a wg mnie nie każda jest potrzebna i psuje klimat gry. Myśle  , że dużo osób poprostu to nudzi , bo nie wiem jak dla innych , ale dla mnie jakoś bardzo trudna ta gra nie jest.

W MINECRAFT WIĘKSZOŚĆ OSÓB PRZESTAŁO GRAĆ BO STAŁ ON SIĘ ZA ŁATWY...

Jak to napisał TheMolkaPL wy się nudzicie, lecz na zagranicznych serwerach, codziennie przybywa masa osób. 

Bo na zagranicznych serwerach minigames często przybywają nowe tyby...

A nie tak jak na CubeGame nic nowego.

508w00.jpg  LICZĘ NA +

Opublikowano

Owszem ze Minecraft nudny nie jest, ale tylko w starszych wersjach. Ba, on miał nawet swój klimat na działkach i survivalu, ale teraz to zwykle gowno.

Opublikowano

Ja przestałem grać jak pojawiły się te całe enczanty czy inne gówna.. na co to komu? Albo jakieś wojny gildii.. Szkoda że nie ma serwerów alpha, na takim bym zagrał. Nie było jeszcze tych bukitów czy innych srekitów i można było normalnie pograć. 

linki w górę

Opublikowano

Ja przestałem grać jak pojawiły się te całe enczanty czy inne gówna.. na co to komu? Albo jakieś wojny gildii.. Szkoda że nie ma serwerów alpha, na takim bym zagrał. Nie było jeszcze tych bukitów czy innych srekitów i można było normalnie pograć. 

No tak ale na większych serwerach była by przeistna masakra bez jakiej kolwiek strefy bez bicia się...

Owszem ze Minecraft nudny nie jest, ale tylko w starszych wersjach. Ba, on miał nawet swój klimat na działkach i survivalu, ale teraz to zwykle gowno.

No zgadzam się nie jest nudny survival i działki są fajne...

Ale też minecrafta dopełniają minigry..

Bo na angielskich serwerach są takie rzeczy że po-prostu szczena opada...

508w00.jpg  LICZĘ NA +

Opublikowano

­Ponieważ wielu youtuberów przerzuca się na CS'a z minecrafta. Do tego dochodzi to, że minecraft został przejęty przez inną firmę, więc nie prowadzą tych samych koncepcji.

Opublikowano

Na początku to było ciekawe i fajne ..... teraz to już nudzi

Kilka możliwości

1. znudził się większości - tyle osób w niego grało  i to bardzo długo więc po co grać cały czas w to samo ... jest tyle innych gier

2. servery zalane bandą bachorów które albo  obrażają innych albo nie potrafią poprawnie pisać (jak to dzieci)

3. może duża część osób zostawiła  MC  kiedy Mojang został  sprzedany  Microsoftowi

4. (wyżej ktoś pisał) wielu yt-berów  grających w mc  zaczyna  grać w cs  no i te bachory  idą grać w cs zamiast siedzieć w MC - osobiście twierdze że wyzywanie  yt-berów  żeby wracali do MC  jest bez sensu bo każdy ma takie samo prawo do  grania w gry  ...ehhh

sam przestałem grać w MC dlatego ze mi się przejadł a granie na serverach stało się  uciążliwe 

Opublikowano

Kiedyś się w to przyjemnie grało, ale każda gra ma prawo się wypalić, nic wiecznie hitem nie będzie.

Opublikowano

Poziom trudności rozgrywki diametralnie spadł przez co minecraft stał zbyt monotonny i prosty to też spowodowało spadek średniej wieku graczy,a to przyczynia się do odchodzenia tych starszych graczy.Dodatkowo do spadku popularności przyczyniło się to,że szata graficzna została odświeżona w nieodpowiedni sposób,co spowodowało,iż ten sandbox zatracił  swój klimat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...