Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Thoria.eu [Dedyk] [Hard/Medium]

Thoria

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 920
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

zmieniać nagrody za misje po starcie +1

zmniejszać szanse na przeczytanie medali konnych +1

Jest to nieznacznie zmienione aby nowi gracze mieli lepszy start.. chyba to że dostaną więcej pelerynek czy o 10k yang więcej dużo nie zmieni.

2. Nic nie zmienialiśmy.. 50% jak było tak jest.

logo.png

Opublikowano

Jest to nieznacznie zmienione aby nowi gracze mieli lepszy start.. chyba to że dostaną więcej pelerynek czy o 10k yang więcej dużo nie zmieni.

2. Nic nie zmienialiśmy.. 50% jak było tak jest.

Ile macie Online Wieczorami?? Ślepy jak ktoś pyta? :)

Opublikowano

Wydaje mi się że można już zauważyć sporą różnice w ilość osób grających i opinie ludzi się zmieniają co cieszy.

Administracja się cały czas stara i pracuje.  ;)

Opublikowano

Z 500 Online bedzie :) W sumie sklepów nie ma co liczyć bo zazwyczaj to są drugie konta.. ;)

To idź teraz liczyć graczy, ale jak będziesz w v1 to pomiń buffy -.-

Na każdym serwerze są shopy buffy itp więc nie wiem dlaczego każdy ciągle ma z tym problem

Opublikowano

Co do tych ludzi online.. Niektórzy mnie zaskakują swoją inteligencją.. Wchodzą na serwer i mówią "ale mało ludzi w m1,same sklepy"... Yyy.. a czy ta gra polega na staniu w m1? To początki serwera i nikomu nie jest w głowie stać w m1 i robić PvP tylko expia i dropią...

PS.Nadal moje zdanie jest niezmienne - serwer godny polecenia !

Opublikowano

WBIJAĆ PANY NAKURWI@Amy

Btw Denmark nie mam bana już ; ) nie wiem dlaczego ,ale to była prowokacja GM , gracz który "niby" podrzucił ssy do admina był niby namówiony do tego przez ziomka - nie wnikam z adamsem wyjasnilem :). I bronie 75 niestety nie w grocie :/

sygna2.png

Opublikowano

UEeCIXi.png

hb53NKQ.png

o1vWXKc.png

Zmiany związane z górnictwem.

Podstawową zmianą jaką wprowadziliśmy jest usunięcie wszystkich Żył z map (poza mapami od 90 poziomu) i wprowadzenie jednej mapy na której będzie można je spotkać - kopalni.

Jako, że musi jeszcze trochę czasu minąć zanim gildie będą zajmować dla siebie tereny i je gospodarować, więc nie ma dostępu do Alchemików postanowiliśmy również się zająć i tym.

Co 24 godziny w Kopali będą się pojawiali 3 różni (losowo wybrani) Alchemicy, którzy będą mogli dla was przetworzyć wydobyte rudy.

Ostatnią rzeczą którą chcemy dodać do systemu górnictwa jest to, że szansa na pomyślne wykopanie rud z Żył została nieco zwiększona dla ułatwienia rozgrywki.

CIc9wKJ.gif

GizavKS.png

InN6NHV.png

Nowy system łowienia ryb

Uniemożliwiliśmy ulepszanie wędek oraz łowienie na wszystkich mapach.

Została wprowadzona nowa mapa, którą nazwaliśmy "Łowisko". Aby dostać się do łowiska musicie odnaleźć w mieście NPC o nazwie "Patron Rybaków" (w każdym pierwszym mieście jest jeden taki) i zakupić Kartę Rybacką na wybrany przez was czas.

Karta rybacka kończy się nawet wtedy kiedy jesteście wylogowani, tak więc zalecamy jej kupno z rozwagą.

Kolejna modyfikacja domyślnego systemu łowienia to usunięcie możliwości ulepszania wędki od +0 do +20 i rozwinięcie umiejętności "Łowienie".

Od teraz kiedy będziecie łowić ryby średnio co 3 połowy będziecie otrzymywać 1 punkt umiejętności Łowiectwa, im więcej zdobędziecie punktów tym większy będzie miała poziom niniejsza umiejętność, zaś maksymalny poziom to 20.

xQsHNFM.png

Ostatnią zmienioną rzeczą jest szansa na połów ryb - od teraz każdy gracz ma podwojoną szansę na złowienie każdej ryby, chociaż dobry moment łowiectwa zaczyna się mniej więcej od 6/7 poziomu "Łowienia" oczywiście z biegiem czasu będziemy chcieli jeszcze bardziej zoptymalizować ten system.

sIyHZ9o.gif

YTEEyXB.png

Wprowadzenie nowych umiejętności pasywnych

Umiejętności pasywne możecie szkolić za pomocą książek, które wypadają z silnych bossów na wyższe poziomy.

Istnieje również szansa na zdobycie losowej księgi z każdego zabitego potwora, jednakże jest ona nadzwyczajnie niska.

1. Metinologia - jak sama nazwa wskazuje umiejętność będzie miała coś w spólnego z Kamieniami Metin, otóż to każdy kolejny poziom z 10 maksymalnych będzie wam dodawał +1% zwiększenia ataku przeciwko Kamieniom Metin.

vfRd3rw.png

2. Bossologia - kolejna ofensywna umiejętność, która będzie was wspomagała w walce z Bossami. Każdy poziom tej umiejętności dodaj +1% bonusu "Silny przeciwko Bossom", zaś maksymalny poziom to 10.

VR1LidD.png

3. Kowalstwo - specjalna umiejętność, która pozwoli wam wpłynąć na własne szczęście podczas ulepszania przedmiotów. Dzięki szkoleniu kowalstwa możecie zyskać dodatkową szansę na ulepszenie przedmiotu. Maksymalny poziom tej umiejętności to 10.

3SnUHlb.png

iv5Mud1.png

Rosa Kwiatu Czasu Dzięki tej rosie będziecie mogli jednorazowo znieść czas oczekiwania na oddanie kolejnego przedmiotu podczas badań biologa. Przedmiot jest dostępny w sklepie ItemShop oraz za Punkty Osiągnięć u Handlarki w pierwszych miastach.

4crq5mJ.png

5ak0v6E.png

Lista dodatkowych wprowadzonych zmian

• zresetowano wszystkim graczom wędki (nowy system łowienia ryb)
  • zoptymalizowano ósme piętro w Wieży Demonów'
  • usunięto spot potworów z piętra z Niebieską Śmiercią
  • dodano podgląd statystyk czasowych Wymiaru Władców u Organizatora Walk
  • dodano wyświetlanie listy gildii w których lider jest online podczas rozpoczynania wojny
  • zablokowano możliwość zapisywania pozycji na niektórych mapach
  • lekko zwiększono szansę na zdobycie Medali Konnych w Lochach Małp
  • poprawiono misję "Ataki Se-Rang"
  • dodano informację jakie potwory trzeba pokonywać w misji "Towarzysz"
  • zmodyfikowano przedmioty które wypadały z Olbrzymiego Ducha Drzewa
  • poprawiono nazwy umiejętność podczas używania Zwoju Powrotu Umiejętności
  • zmodyfikowano niektóre nagrody za zadania
  • dodano opcję Bonus Switchera do klienta gry 
  • dodano opisy oraz odpowiednie parametry do przedmiotów które ich nie miały
  • dodano możliwość otwierania magazynu z poziomu ekwipunku
  • usunięto czas oczekiwania podczas wchodzenia na mounta
  • zmodyfikowano drop Krętych Kluczy w Grocie Wygnańców V1 i V2
  • Zablokowano możliwość chodzenia NPC Patron Rybaków oraz Górnik Chinc
  • Poprawiono misję z "Zniżka na wędkę" od Rybaka
  • Zoptymalizowano drop przedmiotów z Baronówny Pająków
  • Usunięto drop czerwonych oraz niebieskich mikstur z niektórych Kamieni Metin oraz Bossów
  • Umiejętności konne od teraz działają poprawnie
  • Dodano "Sklep Płatnerski" do Płatnerza w każdym pierwszym mieście, gdzie możecie nabyć Marmury Błogosławieństwa
  • Dodano możliwość zapisywania pozycji w Pierścieniu Teleportacji na mapach: Czerwony Las oraz Loch Pająków (poziom 1)
  • Dodano Księgę Początku, którą możecie nabyć za Punkty Osiągnięć lub zdobyć z misji. Pozwala ona na reset talentów postaci
  • Dodano możliwość usuwania zapisanej pozycji w Pierścieniu Teleportacji
  • Poprawiono przywracanie zapisanych loginów i haseł podczas logowania do gry, od teraz hasło jest uzupełniane poprawnie

• Abyście mogli zobaczyć wszystkie zmiany, prosimy o niezwłoczną aktualizację klienta gry.

logo.png

Opublikowano

Porządna aktualizacja , widac ze chłopaki pracuja , to mi sie podoba ! 

Nie wiem czy ktos juz o tym pisal , czy celowo usunieto z tej bransy ten bonus , badz co badz zglaszam kolejny drobny bug  ;)

70741928132834933124.jpg

14.08.2010 - rejestracja

21.12.2011 - 500 postów (ProUser)

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

7.04.2015 - 800 postów (Postmaker)

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

Jak tu zobaczyć jaki bonus daje poszczególny wierzchowiec w IS ? 

W prezentacji tego nie widzę, ani nawet w item shopie. 

No i nie mogliście dać tego bojowca już za te 120 sm tylko na chama za niewiele taniej niż militar...

Opublikowano

Jak tu zobaczyć jaki bonus daje poszczególny wierzchowiec w IS ? 

W prezentacji tego nie widzę, ani nawet w item shopie. 

Do wierzchowca dodajemy bonusy w grze zwojem ewolucji. Można dodać 3 bonusy. 

Opublikowano

Późnej nocy (22.04.2015r) została wgrana aktualizacja która nieco optymalizuje rozgrywkę na poziomie 75.

• zmieniono ilość punktów życia Króla Pająków - teraz walka z nim jest o wiele łatwiejsza
  • usunięto stały respawn Silnej Lodowej Wiedźmy w AV1 - od teraz wiedźma pojawia się w losowym miejscu na mapie a czas kolejnego pojawienia po jej zabiciu jest losowy z przedziału 6 do 12 godzin.
  • poprawiono wszystkie piętra z pieczęciami na każdym dungeonie
  • zmieniono wymagany poziom wejścia do Piekielnych Katakumb na 75
  • od teraz ze wszystkich generałów w Grocie Wygnańców przedmioty będą wypadały kiedy postać ma przynajmniej 75 poziom

Już niedługo jeszcze więcej nowości i urozmaiceń specjalnie dla was!
Zachęcam do wypowiadania się na forum odnośnie zmian oraz do proponowania nowych rozwiązań.
Zapraszamy do gry na Thoria.eu

logo.png

Opublikowano

A ja dodatkowo chciałem pochwalić administrację.Wczoraj przypomniało mi się o jednym bugu z ochronką,więc napisałem na głównym,że mam do opisania pewien bug.. Po chwili pojawiło mi się PW od Adamsa,opisałem mu bug,otrzymałem odpowiedź,że problem został zanotowany i zostanie naprawiony.Zostałem pozytywnie zaskoczony,bo na innych serwerach nie spotkałem się z tak profesjonalnym podejściem do graczy. Wielki plus !

Opublikowano

Będzie poprawiona zmiana kanałów ? ...

Aktualizowałem klienta i jeszcze zmiana kanałów przez esc, nie zawsze łapie.

Czasem zmieni, ale częściej nie zmienia

Opublikowano

Jak si rosy robi???

ccEwquY.gifg69EhDJ.png

D9atked.giflSU7wbA.png

Kwiaty brzoskwini, kwiaty kaki, pokrzywy dropią bezpośrednio z mobów.

logo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...