Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] AXeria.pl

Sokou.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no to zniszczyłeś system chłopie  xD  xD  xD  xD  xD  xD  xD  xD

xD  xD  xD  xD  xD  xD  xD  xD

Co z bugami na wilku Panowie ? Odbugowany cały ? 

System to niszczy twoja głupota i brak umiejętności na jakąkolwiek racjonalną odpowiedź. 

Każdy twój post i odpowiedź(tego pokroju), zniża cię ku kozich pięt. 

Co do głównego wątku. 

Serwer wydaje się być w porządku, polecam głównie ze względu na team.

• Odpowiedzi 188
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Takie pytanko:

Są dodatkowe kd ? (silny przeciwko wikom ?)

Bon silny przeciwko ludziom działa na wilka ?

Kiedy będzie działać strona www?

Posiadacie ts3 ?

Jaki silnik będzie na forum ?

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

Opublikowano

Takie pytanko:

Są dodatkowe kd ? (silny przeciwko wikom ?)

Bon silny przeciwko ludziom działa na wilka ?

Kiedy będzie działać strona www?

Posiadacie ts3 ?

Jaki silnik będzie na forum ?

Tak jest dodatkowy rodzaj kd i bon na ludzi działa.

Posiadamy serwer pod adresem ts3.axeria.pl

Forum oczywiście na skrypcie IPB.

Strona serwer zostanie uruchomiona na fazę testów Gamma, która będzie fazą otwartą.

Opublikowano

Tak jest dodatkowy rodzaj kd i bon na ludzi działa.

Posiadamy serwer pod adresem ts3.axeria.pl

Forum oczywiście na skrypcie IPB.

Strona serwer zostanie uruchomiona na fazę testów Gamma, która będzie fazą otwartą.

Dajcie taką informację "Nie używaj hasła takiego jak na innych serwerach" czy coś w tym stylu bo po wycieku bazy pandory i kilku innych większych serwerów po tygodniu od startu, zaczynają się kradzieże kont na nowych serwerach.

Opublikowano

Nie czaje osob ktore hejtuja ten serwer ze wzgledu na Lycana. Nowa klasa powiew swiezosci. Beda bugi? To nie bedzie graczy - proste. Balans klas tez na plus aczkolwiek zobaczymy jak to bedzie wygladac w praktyce.

Zaintrygowales mnie postem o dodawaniu innych klas, mozesz troche to wyjasnic? W sensie jakie chcielibyscie wprowadzic. Tylko prosze bez odpowiedzi typu "Dowiesz sie w swoim czasie", swiadczyloby to jedynie o waszych pustych slowach, poniewaz nie oszukujmy sie. Chcac zrobic serwer "na lata" musicie miec plan "na lata".

Taka rada, zróbcie cos typu "champion spotlight" i przedstawcie wszystkie klasy ze skillami po balansie jak to bedzie wygladac w praktyce.

Nie dostalem odpowiedzi na pytanie: Czy wszystkie misje beda na 1 kopyto? Przynies, wydrop, pozamiataj czy jednak macie zamiar troche je przerobic i urozmaicic.

Fajna opcja tez byloby dodanie tabeli z questami ktore mozemy wykonac, zamiast zasmiecania ekranu.

Opublikowano

System to niszczy twoja głupota i brak umiejętności na jakąkolwiek racjonalną odpowiedź. 

Co do głównego wątku. 

To ja lepiej odpowiem na post Thorina i twój.

Spójrz na to, że Hooltras nie chce się zniżać do waszego poziomu dzieciaczki.

To jest metin, a****a niczym się nie wyróżnia prócz argumentem jaki posiadasz w sygnaturze :)

Chłopaków będę popierać szczególnie dlatego, że trzymają się standardów i utrzymują klimat metina.

(Ponadto oni wg. mnie tworzą lepszy serwer, nie usiłują na siłe wpychać modele z innych gier by tylko przemydlić ludziom oczy). 

Nie ma co wybrzydzać, poczekajmy na start serwera ;)

Niczym się nie wyróżnia? K***a chłopie, przejrzyj na oczy. Chłopaki każdy szczegół, nawet płomień z ogniska dopracowują, aby był elegancko wpasowany, miał efekt, czy nawet obracają kamień kilka razy aby to jakoś wyglądało.

Lepiej pierdolonąć takie - niczym się nie wyróżnia. Hejtujesz a..., bo? Chciałbym znać powód, oprócz tego że pewnie pałasz nienawiścią do teamu tego serwera, plus twój brat ma lepszego konkurenta od siebie samego, który tworzy lepsze mapy od niego. 

Z tym 'na siłe wpychać modele z innych gier, by tylko przemydlić ludziom oczy' to dojebałeś. Jeden własnie walnie taką gafę, a potem reszta łapie, ty się dałeś na to złapać i jesteś tak jakby zacofany umysłowo, jeśli nie masz swojego zdania. 

Pozwolicie, że nie będę komentował tego, że zbyt dużo kradzionych modeli i tego nie toleruje MPC, bo to jest żałosne. 

Co do serwera, likan świetna sprawa, ale zastanówcie się. Moim zdaniem właśnie likan, jako jedyny na polskiej scenie lepiej prezentowałby się na easy, wtedy masa ludzi by była. :)

Opublikowano

Co do głównego wątku. 

ok, chcesz "racjonalną" (pewnie chodziło CI o sensowną albo cuś w ten desen ale Ty nie wiesz co piszesz chyba, ważne aby brzmiało mądrze)...

Uznałem go za cynika ponieważ:

1. Zestawiał swój serwer z MPCforum i mówił, że to są dwa serwery które dają innowacje a nie stare modele... szczycił się tym i nawet filmiki z map zgapiał i robił w tym samym stylu.

2. Sam robił nestium i się nim chwalił gdzie miał nakradzione modele od maaaasy gier

3. Sami robiliście serwer gdzie nie trzymaliście się standardów ani klimatu metina. 

... stąd mój śmiech bo zmienia zdanie/podejście jak baba. 

Opublikowano

ok, chcesz "racjonalną" (pewnie chodziło CI o sensowną albo cuś w ten desen ale Ty nie wiesz co piszesz chyba, ważne aby brzmiało mądrze)...

Uznałem go za cynika ponieważ:

1. Zestawiał swój serwer z MPCforum i mówił, że to są dwa serwery które dają innowacje a nie stare modele... szczycił się tym i nawet filmiki z map zgapiał i robił w tym samym stylu.

2. Sam robił nestium i się nim chwalił gdzie miał nakradzione modele od maaaasy gier

3. Sami robiliście serwer gdzie nie trzymaliście się standardów ani klimatu metina. 

... stąd mój śmiech bo zmienia zdanie/podejście jak baba. 

Dobrze, że tej prezki nie macie.

A twoje zdanie na mój temat mnie nie interesuje, jesteś fałszywą osobą i bardzo mnie śmieszysz ostatnio.

A co do serwera to polecam :)

1EPZ6G.gif

Opublikowano

Co do serwera, likan świetna sprawa, ale zastanówcie się. Moim zdaniem właśnie likan, jako jedyny na polskiej scenie lepiej prezentowałby się na easy, wtedy masa ludzi by była. :)

Kwestia graczy i ich gustu, jeżeli ktoś lubi grać na easy to oczywiście że bardziej tam by mu pasował, tak jak już Inix pisał chcemy zrobić projekt na długie lata, cały czas go rozwijać, pracować nad balansem aby nie było sytuacji gdzie jedna profesja bije wszystko dookoła, a inne nie potrafią jej nic zrobić - oczywiście to skrajny przykład.

Jest pięć profesji każdy będzie mógł wybrać to co mu się podoba i tym grać :)

Nie bez powodu pracujemy także nad innymi postaciami, chcemy aby każda była grywalna i dostarczała taką samo radość z gry.

Opublikowano

Nie czaje osob ktore hejtuja ten serwer ze wzgledu na Lycana. Nowa klasa powiew swiezosci. Beda bugi? To nie bedzie graczy - proste. Balans klas tez na plus aczkolwiek zobaczymy jak to bedzie wygladac w praktyce.

Zaintrygowales mnie postem o dodawaniu innych klas, mozesz troche to wyjasnic? W sensie jakie chcielibyscie wprowadzic. Tylko prosze bez odpowiedzi typu "Dowiesz sie w swoim czasie", swiadczyloby to jedynie o waszych pustych slowach, poniewaz nie oszukujmy sie. Chcac zrobic serwer "na lata" musicie miec plan "na lata".

Taka rada, zróbcie cos typu "champion spotlight" i przedstawcie wszystkie klasy ze skillami po balansie jak to bedzie wygladac w praktyce.

Nie dostalem odpowiedzi na pytanie: Czy wszystkie misje beda na 1 kopyto? Przynies, wydrop, pozamiataj czy jednak macie zamiar troche je przerobic i urozmaicic.

Fajna opcja tez byloby dodanie tabeli z questami ktore mozemy wykonac, zamiast zasmiecania ekranu.

Wrzucimy niedługo film z Lykanem i poprawionymi sklepami, jak to wygląda na chwile obecną, żeby uciąć wypowiedzi w stylu "lykan, sklepy, bugi, syf nie grać".

W najbliższym czasie myślimy o tym, żeby wilkołak również miał jakąś alternatywe odnośnie skilli (tak jak np. wojownik może być bodym albo mentalem) i prawdopodobnie płeć.

Co do nowych klas to trochę ogólne stwierdzenie, zobaczymy jak to wszystko będzie prosperować i co będzie potrzebne. Możliwe, że będziemy dodawać całkiem nowe klasy albo coś na styl rozwoju postaci (w skrócie, żeby np. wojownik body mógł od pewnego etapu gry być czymś więcej niż tylko bodym i mieć większy wachlarz umiejętności). Metin jest trochę specyficzną grą, wszystko będziemy dodawać stopniowo - nie chcemy przedobrzyć lub za bardzo namieszać. Na chwile obecną nic więcej nie zdradzę, zanim się za coś takiego zabierzemy mamy jeszcze sporo innych rzeczy do zrobienia więc ten pomysł jest dosyć odległą wizją.

Planujemy dosyć obszerne wiki, chociaż nie wykluczamy, że nagramy jakiś film co i jak się pozmieniało z klasami.

Misje raczej złożone będą (nie mówię, że wszystkie), ale będą też takie w których podjęte wybory będą nieco wpływać na inne misje i relacje z NPC (od tego którą drogą pójdziemy będzie zależeć również nagroda). Nie przerabiamy misji, raczej większość będzie autorska

Co do niezaśmiecania ekranu misjami - myślimy nad tym.

"Proste, że czuję różnice do reszty i pewnie dlatego ich drażni mój śmiech."

Opublikowano

@Inix

@Sokou.

6 skil posiadają wszystkie postacie ?

Wilkołak, Szaman, Sura ma więc przydało by się też na wojowniku,Ninja.

Wilkołak startuje na innej mapce ?

Skąd kostiumy, fryzurki, pety, wierzchowce ? (mam nadzieję, że w is się nie pojawią)

Kiedy ogarniecie prezentację ? 40% prezentacji się nie wczytuje, znajomych z ts się pytałem i u nich też czasami któryś się nie wczyta.

Opublikowano

@Inix

@Sokou.

Skąd kostiumy, fryzurki, pety, wierzchowce ? (mam nadzieję, że w is się nie pojawią)

Kiedy ogarniecie prezentację ? 40% prezentacji się nie wczytuje, znajomych z ts się pytałem i u nich też czasami któryś się nie wczyta.

To na prawdę dziwne że nie wczytuje się Wam część prezentacji, w ciągu 30 minut wrzuce wszystko na serwer i z edytuję post.

Co do startowania na innej mapce to chyba niezbyt dokładnie przeczytałeś zapowiedź, na AXerii wszystkie postacie zaczynają na jednej mapie. Odsyłam do pierwszego zdjęcia prezentacji jest tam wszystko dokładnie wyjaśnione. :)

Opublikowano

To na prawdę dziwne że nie wczytuje się Wam część prezentacji, w ciągu 30 minut wrzuce wszystko na serwer i z edytuję post.

Co do startowania na innej mapce to chyba niezbyt dokładnie przeczytałeś zapowiedź, na AXerii wszystkie postacie zaczynają na jednej mapie. Odsyłam do pierwszego zdjęcia prezentacji jest tam wszystko dokładnie wyjaśnione. :)

Nie miałem jak przeczytać gdyż się nie wczytuje część prezentacji..

Opublikowano

@Inix

@Sokou.

I tak i nie, posiadają, ale są wyłączone - zobaczymy jak to będzie z balansem, bardzo możliwe, że je włączymy.

Wszystkie postacie startują z jednej mapy. Tak na marginesie pobiegałem dzisiaj robiąc te misje startowe, żeby zobaczyć jak to wygląda w praktyce - bardzo klimatycznie i przyjemnie się "biegało" :D

Pety itp. będą również dostępne z dungeonów/misji więc bez obaw :)

Opublikowano

I tak i nie, posiadają, ale są wyłączone - zobaczymy jak to będzie z balansem, bardzo możliwe, że je włączymy.

Wszystkie postacie startują z jednej mapy. Tak na marginesie pobiegałem dzisiaj robiąc te misje startowe, żeby zobaczyć jak to wygląda w praktyce - bardzo klimatycznie i przyjemnie się "biegało" :D

Pety itp. będą również dostępne z dungeonów/misji więc bez obaw :)

Będzie możliwość zablokowania eq hasłem ? (tak jak na vesteris)

Dodacie informację przy rejestracji aby użyli unikatowego hasła, aby nie było takie jak na innych serwerach ?

Oraz zabezpieczenie przed próbą znalezienia konta z innego serwa ? (5 razy wpisane źle hasło = blokada na kolejne próby 10min)

Tą blokadę najlepiej zastosować w grze i na stronce, dzięki temu nie będzie tyle kradzieży.

Po 10 minutach mamy kolejne 5 szans na wpisanie pasów, wpiszemy 5 razy nieprawidłowe pasy i znowu blokada i tak w kółko.

Blokada najlepiej aby była zakładana na klienta albo IP (nie znam się na tym)

Wymyśliłem to przed chwilkę nie wiem czy da radę w taki sposób zabezpieczyć masowe sprawdzanie kont.

Opublikowano

Dodacie informację przy rejestracji aby użyli unikatowego hasła, aby nie było takie jak na innych serwerach ?

Oraz zabezpieczenie przed próbą znalezienia konta z innego serwa ? (5 razy wpisane źle hasło = blokada na kolejne próby 10min)

Tą blokadę najlepiej zastosować w grze i na stronce, dzięki temu nie będzie tyle kradzieży.

Po 10 minutach mamy kolejne 5 szans na wpisanie pasów, wpiszemy 5 razy nieprawidłowe pasy i znowu blokada i tak w kółko.

Blokada najlepiej aby była zakładana na klienta albo IP (nie znam się na tym)

Wymyśliłem to przed chwilkę nie wiem czy da radę w taki sposób zabezpieczyć masowe sprawdzanie kont.

O to nie musisz się martwić :)

Opublikowano

O to nie musisz się martwić :)

Posiadacie już jakieś zabezpieczenia ?

Bo były wycieki kilku znanych serwerów np.pandoramt2 i ludzie mają boty które sprawdzają czy któreś konto np. z pandory działa na serwerze, zazwyczaj to robią po tygodniu po stracie jak zarejestruje się wielu graczy.

Jest możliwość zablokowania eq hasłem ? (tak jak na vesteris ?)

Opublikowano

Posiadacie już jakieś zabezpieczenia ?

Bo były wycieki kilku znanych serwerów np.pandoramt2 i ludzie mają boty które sprawdzają czy któreś konto np. z pandory działa na serwerze, zazwyczaj to robią po tygodniu po stracie jak zarejestruje się wielu graczy.

Jest możliwość zablokowania eq hasłem ? (tak jak na vesteris ?)

Tak nie jesteśmy amatorami. Możliwe, że zablokujemy brute force i najprawdopodobniej będzie generator haseł oraz ostrzeżenie.

Nie ma możliwości blokowanie EQ, dla mnie to głupota. Jeżeli ludzie będą się czegoś takiego domagać to dodamy.

Opublikowano

Tak nie jesteśmy amatorami. Możliwe, że zablokujemy brute force i najprawdopodobniej będzie generator haseł oraz ostrzeżenie.

Nie ma możliwości blokowanie EQ, dla mnie to głupota. Jeżeli ludzie będą się czegoś takiego domagać to dodamy.

Z tym blokowaniem eq, to jest tak że standardowo nie ma hasła i jest to wyłączone, a korzystają tylko chętne osoby z tego.

Jest to moim zdaniem przydatne, na vesteris 2 razy ochroniło moje konto przed stratą eq.

Pierwszy raz to ktoś wbił na konto bo miałem takie same pasy jak na pandorze a  drugi raz kumpel z gildii chciał okraść ale mu się nie udało, więc moim zdaniem jest to skuteczne zabezpieczenie eq, a wpisanie hasła to kilka sekund, dużo osób  z tego nie korzystało, lecz ja skorzystałem i dzięki temu nie straciłem eq.

Może dodacie ankietę na ten temat ? (lepiej więcej, niż mniej)

Opublikowano

Zdjęcia z zapowiedzi zostały ulokowane na naszym serwerze, a więc nie powinno być już problemów z wczytywaniem.

Opublikowano

Nie zagram, dlaczego? ;

- Wilkołak

- Brak możliwości bufania innych hellerem

- Brak ros

- Za dużo kombinowania z tym metinem

Ps; Nawet wilkołak nie sprowadzi ludzi na gówniany server.

Opublikowano

Nie zagram wilk zrąbał na dużą skalę i to przesadzone wymyślanie z duchem i buffami.

Specjalnie dla Ciebie odpalimy serwer bez zmian, kopia PLa z 2008 roku - pewnie będziesz zachwycony :D A tak serio, nikt nie zmusza nikogo do grania Wilkołakiem, poza tym nie chcemy, żeby Szaman był tylko buffem - oczywiście ma wspierać sojuszników, ale wspierać a nie służyć jedynie jako postać która rzuca buffy co 3 minuty i nic poza tym.

Nie zagram, dlaczego? ;

- Wilkołak

- Brak możliwości bufania innych hellerem

- Brak ros

- Za dużo kombinowania z tym metinem

Ps; Nawet wilkołak nie sprowadzi ludzi na gówniany server.

Nikt nie zmusza do gry wilkołakiem, chcemy różnorodności dlatego zdecydowaliśmy się go wprowadzić. Przecież healer może buffować innych, jedyne co mu zmieniliśmy do tej pory to skill "Zwiększenie ataku", które nawiasem mówiąc było bezużyteczne (no może czasem ktoś zwracał na to uwagę jak bił rekord obrażeń ze skilla, wtedy przeważnie ludzie sobie "przypominali" o tym skillu) - leczenie i zwinka zostaje bez zmian jak na razie, a skill który posiadać będzie zamiast "Zwiększenia ataku" umożliwi mu w większym stopniu samodzielne expienie (% pż z obrażeń umiejętności dosyć przyjemnie działa).

Brak ros? Alchemia (w tym rosy) jest 3 razy bardziej rozwinięta niż na PLu (możliwość tworzenia podpalających strzał, odtrutek etc.).

Na "za dużo" kombinowania nic nie poradzę - kto stoi w miejscu cofa się.

Opublikowano

A co myślicie o wprowadzeniu 6 bonusów do przedmiotów? Jednak dodatkowe bonusy na klasę + broń wilka więc przydałoby się powiększyć tę ilość. Wprowadzanie tego już po starcie będzie trochę głupie bo zmusi ludzi do robienia od nowa ekwipunku pod wojny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...