Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] AXeria.pl

Sokou.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Faktycznie , jedna z najlepszych prezentacji (zapowiedzi) jaka dotychczas widzialem na forum ! Swietny pomysl zeby wstawic gify postaci , super to wyglada !

Brawo za odwazne zmiany co do skili postaci ! 

Pytanie: czy buff szamana leczenie ( to na szybkosc) tez zostal jakos zmieniony ? Bo nie doczytalem.

PS. w tak pozmienianym swiecie metina NIEZBEDNE jest wiki , lub bardzo dobrze rozpisana prezentacja. 

Edit: i mapa startowa (jak rock w tibii) tez super pomysl - w swoim pomysle na serwer tez to mialem :D

PS. Wiem ze napisaliscie ze doswiadczenie jest dopasowane czy jak to teraz nazywacie , ale mniej wiecej do jakiego typu serwerow ten bedzie sie zaliczal ? Hard , medium ?  Moze medium-hard , albo hard-medium (jest roznica) :D

Coś na styl harda, ciężko określić - chcemy, żeby zdobywanie doświadczenia było możliwe zarówno z misji, eksploracji jak i PvM. Co do strony WWW (wiki itp.) mamy spore plany.

­Szczerze? Gdy wstawiliście zapowiedź z tym wilkiem w  mediach i ze sklepami, to oczekiwałem czegoś bardziej wykwintnego, a widzę, że to jedyne nowości jakie na serwerze są no i edytowane mapy z tego co widzę. Mam nadzieje, że dotrze do Was, że sam wilk nie wystarczy by na serwerze mieć 3k graczy i oczekiwać bóg wie czego, pozostało mi życzyć powodzenia

ps. mogliscie odpuścić te animacje w prezentacji, slaby patent i laguje troche :P

Mapy nie są edytowane tylko zrobione od zera. Zmieniamy podstawy gry za które nikt się nie zabrał, na uwadze, żeby każda klasa postaci była grywalna - staramy się, żeby klasy magiczne mogły "expić skillami" (dodaliśmy bonus % z obrażeń magicznych dodany do PŻ, % wartości magicznego ataku która posiada postać będzie dodawany przy autoattackach). Staramy się wyłączyć szamana które będzie tylko buffem i zmusić graczy do faktycznego grania tą postacią - nie podoba nam się, że szaman jest przeważnie tylko drugą postacią na której trzeba wcisnąć buffy co 2-3 minuty.

Mamy sporo pomysłów (całkiem nowe klasy, strażnicy miast którzy będą pomagać nam podczas najazdów na miasto i pilnować, żeby w mieście nie toczyły się walki, przepisanie protokołu tak, żeby cheaty stały się bezużyteczne), ale będziemy wszystko wdrażać stopniowo. Większość serwerów nie różni się niczym poza grafiką eksportowaną z innych gier - nie chcemy przestraszyć ludzi.

"Proste, że czuję różnice do reszty i pewnie dlatego ich drażni mój śmiech."

• Odpowiedzi 188
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

­

Staramy się wyłączyć szamana które będzie tylko buffem i zmusić graczy do faktycznego grania tą postacią - nie podoba nam się, że szaman jest przeważnie tylko drugą postacią na której trzeba wcisnąć buffy co 2-3 minuty

Urzekłeś mnie tym zdaniem, zagram i z chęcią zobacze jak to będzie wyglądało wszystko. :)

Opublikowano

A czemu mają nie robić?

To jest "k***a" MMORPG, a jedną z głównych cech jest wykonywanie zadań, więc marna próba wyśmiania serwera. :f

Niestety ludzie nie wiedza co skrot "RPG" oznacza, liczy sie niestety dla wiekszosci wbicie lvla i zrobienie eq co mija sie z celem :]

500+ misji przekonalo mnie mam nadzieje ze nie beda to misje typu "wydrop, przynies, pozamiataj" tylko cos bardziej rozwinietego. Powodzenia z serwerem

Opublikowano

Bardzo ciekawy serwer, według mnie ma swój klimat.

Zagram na pewno.

Tylko pytanie o ten obelisk to teteleportu, mianowicie jak to będzie funkcjonowało?

W skrócie to będziesz musiał "kliknąć" na obelisk i odblokować obydwa teleporty, żeby się między nimi przemieszczać.

Ty myślisz k***a, że ktoś Ci misje będzie robił?

Po chuju taka rozgrywka :)

Nie tworzymy serwera w stylu "wejdź na serwer, odbierz skille P i wybonuj itemki wbudowanym w klienta BSem". Tworzymy coś co będzie dostarczać rozrywki na więcej niż tydzień. Serwer będzie trochę wymagający, ale zdobywanie doświadczenia nie będzie polegało tylko na trzymaniu spacji i klikaniu pelerynki.

Polecam, miałem zagrać jednak nie zagram ze względu na tego śmiesznego wilka.

Powodzenia.

Paradoksalnie mimo, że dodajemy nową profesję to pracujemy również nad "starymi klasami". Wprowadzamy sporo zmian na serwerze, więc jeżeli nie będziesz chciał grać Lykanem równie dobrze możesz grać szamanem (nie ukrywam, przemyśleliśmy dosyć mocno wszystkie klasy - balans to coś więcej niż zbliżone obrażenia ze skilli). Nikt nie będzie zmuszany do gry daną postacią tylko dlatego, że innymi "nie da się expić", wybór będzie większy niż body, wp albo lykan :)

Opublikowano

Klimatyczny i dopracowany serwer oraz prezentacja. Pięknie wam to wyszło i nie ma do czego się przyczepić. Podczas wchodzenia na pojedynek "czysty" bonusy biologa będą brane pod uwagę? Nie zostaną one usunięte?

P.S. Kolekcjoner wygląda jakby umierał z zimna. :(

Opublikowano

Klimatyczny i dopracowany serwer oraz prezentacja. Pięknie wam to wyszło i nie ma do czego się przyczepić. Podczas wchodzenia na pojedynek "czysty" bonusy biologa będą brane pod uwagę? Nie zostaną one usunięte?

P.S. Kolekcjoner wygląda jakby umierał z zimna. :(

obrośnie bardziej w futro to będzie mu w sam raz :D

Przy tym trybie pojedynku oczywiście takie bonusy będą brane pod uwagę - chodzi tylko wszelkiego rodzaju wspomagacze, takie jak np rosy.

Opublikowano

Coraz bardziej mi sie podoba. 

Jaki jest system ulepszen ? Nie oczekuje graficznej prezentacji , powiedzcie chociaz np 

65-80-90-100 itp

75 - ?? 

no i zbroje chociaz ;) 

14.08.2010 - rejestracja

21.12.2011 - 500 postów (ProUser)

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

7.04.2015 - 800 postów (Postmaker)

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

Coraz bardziej mi sie podoba. 

Jaki jest system ulepszen ? Nie oczekuje graficznej prezentacji , powiedzcie chociaz np 

65-80-90-100 itp

75 - ?? 

no i zbroje chociaz ;)

Informacje na ten temat znajdziecie w drugiej części zapowiedzi, która ukaże się niebawem.

Zaznaczę tylko że pojawi się ona na początku na facebook'u także jeżeli chcesz zobaczyć to jako pierwszy to zapraszam wiesz gdzie... ^^

Dodam tylko że opłacalne będzie ulepszanie broni typu krwawy  czy miecz lat maga.

Opublikowano

Oplacalne ? Beda one mialy jakies swoje wbudowane bonusy ? 

Fajnie gdyby mialy wbodowany bonus np silny na orki , czy mistyki bo akurat na nich sie expi na tym lvlu :D. + mozliwosci dodania tego samego bonusu , mmm :D

Edit : Jesli juz tak bawicie sie zmianą skili , to czy pomysleliscie o zmianie skili konnych ? One też są bezuzyteczne , zawsze mnie to denerwowalo , ze militara robi sie dla uniku a nie skili.  Gdybyscie zrobili buffy konne , to pomyslalbym ze zagladaliscie do mojego notatnika w ktorym mam mase pomyslow co do serwerow metina :D

14.08.2010 - rejestracja

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

Oplacalne ? Beda one mialy jakies swoje wbudowane bonusy ? 

Fajnie gdyby mialy wbodowany bonus np silny na orki , czy mistyki bo akurat na nich sie expi na tym lvlu :D. + mozliwosci dodania tego samego bonusu , mmm :D

Opłacalne za sprawą zmiany wymaganych ulepszaczy ale o tym później nie chcemy póki co tego zdradzać.

A co do pomysłu wbudowanych bonusów to można by to przemyśleć.

Co do umiejętności konnych to nie jest do końca tak że są one bezużyteczne, każdy ma swoje zastosowanie.

Przykładowo Fala mocy idealnie nadaje się do walki o bossy.

Opublikowano

Walki o bossy ? Co kto lubi , jak widze gdy ktos bije to sobie daruje , niz się szarpac z kims. Bardziej chodzimo mi o dmg jaki zadaje , jedyne co jest przydatne to cięcie z siodła. 

Edit : okej

14.08.2010 - rejestracja

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

Walki o bossy ? Co kto lubi , jak widze gdy ktos bije to sobie daruje , niz się szarpac z kims. Bardziej chodzimo mi o dmg jaki zadaje , jedyne co jest przydatne to cięcie z siodła. 

Rozumiem, każdy ma swój styl gry.

Przemyślimy tę kwestię zobaczymy co da się zrobić w tej sprawie.

Opublikowano

tak, typ serwera to hard

- oczywiście zamknięta beta odbędzie się za tydzień / dwa

- start mniej więcej za trzy / cztery tygodnie

- prawdopodobnie w tym tygodniu

Dziękuje za opinie i zapraszamy na facebooka aby być na bieżąco :)

Zamknięta beta = masa bugów na starcie, napiszecie iż testowaliście długo serwer itp. itp.

Ostatnio jak proponowałem Vesteris to też tak napisali jeszcze wcześniej innemu serwerowi też podobnie  a co się okazywało na starcie ?

Bugi przez które niektórzy odchodzili a ci co wykorzystali je byli znacznie lepsi.

Serwer zapowiada się ciekawie, lecz nie polecam ze względu na brak bety serwera.

Ps.Na becie ci co nawet nie znaleźli by bugów to by przetestowali serwer i zagrali by na oficjalu.

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

Opublikowano

Zamknięta beta = masa bugów na starcie, napiszecie iż testowaliście długo serwer itp. itp.

Ostatnio jak proponowałem Vesteris to też tak napisali jeszcze wcześniej innemu serwerowi też podobnie  a co się okazywało na starcie ?

Bugi przez które niektórzy odchodzili a ci co wykorzystali je byli znacznie lepsi.

Serwer zapowiada się ciekawie, lecz nie polecam ze względu na brak bety serwera.

Ps.Na becie ci co nawet nie znaleźli by bugów to by przetestowali serwer i zagrali by na oficjalu.

Hmm nie wiem jak były przeprowadzane testy na tych serwerach i nie chce się w to zagłębiać.

Jaki jest sens wpuścić na serwer ludzi, którzy (w większości) będą biegać po mieście i klikać skille.

Testy mamy już rozplanowane i nie musisz się o to martwić :)

PS.

Faza testów Beta będzie zamknięta, lecz po nich miejsce będzie miała faza Gamma (na dwa dni przed starem), która będzie otwarta.

Opublikowano

Serwer wykonany bardzo ładnie. Zagram.

...................\/...................

Opublikowano

A czemu mają nie robić?

To jest "k***a" MMORPG, a jedną z głównych cech jest wykonywanie zadań, więc marna próba wyśmiania serwera. :f

Kiedy ty k***a grales ostatnio w metina? w 2008?

Serwer jak jest c*****y tak będzie :)

2i6eukk.jpg

Opublikowano

Kiedy ty k***a grales ostatnio w metina? w 2008?

Serwer jak jest c*****y tak będzie :)

Właśnie dlatego zrobię serwer z myślą o głównym zarobku z misji.

W ten sposób pozbędę się śmieciowych graczy (choćby miałby by grać 5 graczy ~ uprzedzam chujową odpowiedź).

@topic

Bardzo fajnie przemyślany serwer, polecam. :)

Opublikowano

A pierwszy wyślę smsa żebyście mieli na piwo jak już postawicie serwer. Genialne rozwiązania ze skillami (to mnie przyciąga najbardziej), jeszcze jak się dowiem że dungeony prywatnie (lub PT 2 osoby, postać główna+buff.. tak tak wiem, szaman nie tylko do tego służy :D) to będę w 7 niebie. Patrzę na ten serwer jak Leonardo DiCaprio na Oscara!

Opublikowano

Hmm nie wiem jak były przeprowadzane testy na tych serwerach i nie chce się w to zagłębiać.

Jaki jest sens wpuścić na serwer ludzi, którzy (w większości) będą biegać po mieście i klikać skille.

Testy mamy już rozplanowane i nie musisz się o to martwić :)

PS.

Faza testów Beta będzie zamknięta, lecz po nich miejsce będzie miała faza Gamma (na dwa dni przed starem), która będzie otwarta.

Nigusek, to co mówi Sokou to 100% prawdy. Na becie daj ludziom max lvl i eq to zamiast testować biją się w m1 i bawią jakby to był jakiś serwer easy. Beta testy otwarte mogłyby mieć sens, jeśli by chcieli pokazać graczom, że wszystko co jest opisane to jest prawda i rzeczywiscie jest wprowadzone na serwerze, jednak założenie prowadzenia otwartych beta testów jest inne i mija się ona z celem w tym temacie.

Opublikowano

Zapowiada się naprawdę ciekawie, wiele nowości. 

Oby administracja nie straciła zapału, powodzenia! 

Już dłuugi czas robimy ten serwer, a nasza wizja na to wszystko tylko się rozrasta - mamy nadzieję, że się przyjmie :)

A pierwszy wyślę smsa żebyście mieli na piwo jak już postawicie serwer. Genialne rozwiązania ze skillami (to mnie przyciąga najbardziej), jeszcze jak się dowiem że dungeony prywatnie (lub PT 2 osoby, postać główna+buff.. tak tak wiem, szaman nie tylko do tego służy :D) to będę w 7 niebie. Patrzę na ten serwer jak Leonardo DiCaprio na Oscara!

Mieliśmy wprowadzać nowe klasy, ale stwierdziliśmy, że popracujemy najpierw nad tymi które są. Cieszymy się, że zmiany się podobają. Dungeony są dosyć różne, mamy nadzieję, że każdy znajdzie coś dla siebie i będzie mógł grać stylem gry jaki lubi :)

Shopy offline pierwszy mial virtualmt2.

Nagrali filmik z tego, że mają miesiąc po nas (możesz sprawdzić daty youtube).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...