Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

OldShoolMu Exp : high : Drop 40 : ! 97d+ ! # Start : 18-04-2015 #

mattgoodbye

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Juz nie moge sie doczekac ! kozak wersja expa bym zwiekszyl do 1k przynajmniej na poczatku (zawsze jakis szal na start).

staty niech sie kasuja ale mozesz tak 750 -1000 pkt?

Oczywiscie GR musi byc mysle ze z 70-100rr i 1 full itemek

i kiedy w koncu ten start ?

• Odpowiedzi 204
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zapraszam na serwer. Sam również się pojawię.

Fajnie byłoby aby reset był na 350 lvl jak to zawsze bywało w tej wersji :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Wiem że to częsty problem... jak ustawić poprawną rodzileczość tak żebym coś widział ? 

uruchamiam program dolaczony do serwerowych plikow ale neistety to nie pomoaga..

Opublikowano

Wiem że to częsty problem... jak ustawić poprawną rodzileczość tak żebym coś widział ? 

uruchamiam program dolaczony do serwerowych plikow ale neistety to nie pomoaga..

dzisiaj się dowiem , wiem ze jest działający minimalizer .

gif.gif

Opublikowano

Jeśli chodzi o rozdzielczość wystarczy wgrać do klienta poprawnie działający minimalizer (Myślę, że Administrator na pewno się tym zajmie, bo obecna wersja to nadal niedopracowany projekt – w końcu to testy).

Na MPC forum nie mogę zamieszczać linków do innego forum, ale na forum innych prywatnych serwerów można znaleźć poradniki jak zwiększyć rozdzielczość w ustawieniach systemowych tj. w Windowsie.

Jeśli chodzi o system GR – Nie jestem przekonany co do tej idei, powiem również, że wprowadzanie Itemów full opcja jako nagrodę to też nie jest dobre rozwiązanie.

Jeżeli zastosujemy taki system tj. robisz GR = Item full opcja to, to = nastawienie tylko i wyłącznie na expienie, a to sprawi, że gra będzie polegać jedynie na biciu tego lvl.

Dropienie/kupowanie jaweli ( możliwe, że kupna jaweli w sklepach nie będzie – nie mam pełnych informacji), straci całkowicie sens, bo po co robić coś od zera, jak można wbić ten Lvl/Gr i mieć ten item full opcja.

Testowałem chwilę serwer, nie tak długo jak sam bym chciał, ale mogę powiedzieć, że klimat bardzo mi odpowiada, a wprowadzanie tak ogromnych zmian tj. GR i Nagrody w postaci Itemów full opcja, wcale nie musi wyjść serwerowi i nam graczom na dobre.

Serwer przypadł mi do gustu, choć to nadal wersja nieoficjalna, ale zapowiada się bardzo ładnie i myślę, że inni również podzielą moja opinię.

Opublikowano

Zgadzam się z Soto. Co mi się najbardziej pdooba na serverze to fakt, że itemy i jewele tak ciężko pozyskać. Kiedy będzie GR ludzie nastawią się na exp, zamaist na inwazje/bc dla boków itd itd. GR może być, lecz nie item FO.

Ogólnie zachęcam wszystkich czytających do gry, atmosfera (w trakcie testów) bardzo przyjemna. System questów bardzo fajny z jednym małym problemem > jak zobaczyć jakiego obecnie ma się questa?

Pozdrawiam

Opublikowano

Również mam wrażenie, że to mały, ale dość istotny problem.

Myślę, że gdyby NPC odpowiedzialny za Questy, obecnie podaje informację, że quest nie jest dokończony, mógłby do tego podawać nr questa, a sama rozpiska questów byłaby dostępna na forum serwera, myślę, że to chyba najprostsze rozwiązanie.

Chyba, że wprowadzenie komendy typu: /quest, nie stanowiłoby większego problemu.

Opublikowano

Niema problemu :)

Komenda /questinfo - pokazuje informacje którego questa robimy   i jakie są wymagania .

Dodałem Ranking Quest  oraz Ranking SkyEvent na stronie .

gif.gif

Opublikowano

kaspol89 i jak z Twoim kontem .

dzięki konto już udało się założyć :) problem był prozaiczny, przy pytaniu pomocniczym dawałem spację a nie powinienem. Trzeba pisać bez odstępów i wszystko działa.

Klient ściągnięty, konto założone, szkoda że nie mam teraz czasu na testy ale wieczorkiem chętnie wbije i przypomnę sobie stare czasy. Kiedyś sam stawiałem server na tej wersji wiec mam sentyment :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...