Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

OldShoolMu Exp : high : Drop 40 : ! 97d+ ! # Start : 18-04-2015 #

mattgoodbye

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Chciał bym was zaprosić na serwer jak te z przed paru lat ;) Wersja jaką wybraliśmy jest to 97d , jedna z pierwszych wersji .

Mamy sentyment do niej i zapewne nie tylko my :) Celem jego postawienia jest dobra zabawa oraz aby powspominaćsobie stare czasy :)

Serwer jest już uruchominony na vps , jesteśmy w trakcie konfiguracji . Oto mały zarys ustawień , publikacja będzię aktualizowana .

Planowany Start : 18-04-2015r Godz : 18:00

Serwer : OldSchool Mu

Wersja : @97d + Quest System + Sky Event + New Items@

Strona: http://oldschoolmu.awhost.eu

Download : ON

Exp / Drop :: high% / 40%

Spot : 8 Mobs /Fast Respawn

Reset Level - 350
Reset Points - Zostają

Reset in Game !

BC/DC - 60 min

Nagrody za bc :
BC+1 = 2 Soul

BC+2=Bok+1 !

BC+3=bok+2 !

.......

BK+6=BOK+5 !

Golden Mobs:

Czas : 120 Min

Ilość:

4 Golden Titans
6 Golden Goblin
4 Golden Derkon
4 Golden Lizard
6 Golden Tantalosses

Drop z BoK standardowy

Szansa na exe :
BoK+1=80% BoK+2=70% BoK+3=60% Bok+4=50% Bok+5=40%

Komendy:
- add stats /addxxx - xxx = agi,str,ene,vit

- reset in game /reset

- online /online

- skin /skin

- post /post

- :: Custom Events :: -
Happy Hour

- Codziennie o godz : 16:00 , 20:30

-Bonus Exp +250 : Drop + 30%

Czas trwania : 30 Min

Party Exp Bonus

• Sky Event
  • Event Time : Codziennie
  • Event Reward : One New Item Drop Exe ( do ustalenia jeszcze level itemu )
  • Wymagany Reset : 50
  • Screen Shoot
4039014279089431245011.jpeg
9792114279089431245011.jpeg
4406914279089431245011.jpeg
1256414279089431245011.jpeg

- :: Other Customs :: -

• Quest System

Np:

Quest nr 3 :

Zabij : 100 Worm

Map : Devias

Nagroda : 2x Bless + 10 lvl

Screen

8901314281337141245011.jpeg
2900714281337141245011.jpeg
2132614281337141245011.jpeg

- :: Security :: -
Anti Disconnect Hack
Anti Guild Crash
Anti Vault Dupe
Anti Bad Symbols in Character Name
Anti Guild Notice Inject
Anti NPC Trade Crash
Anti Trade Hack
Anti Zombie Hack
Anti Twisting Slash Hack
Anti Shadow Bug

Host : OVH

Parametry : 2GRam / 2.8 GHz / 100MBs

gif.gif

• Odpowiedzi 204
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Chętnie zawitam i sprawdzę serwer, gdy będzie już ogólnodostępny.

Jak sam wyżej wspomniałeś, ja tutaj nie jestem wyjątkiem, duża ilość graczy ma sentyment do tej wersji i myślę, że znajdzie się kilku zapaleńców, którzy wpadną na serwer.

Aktualnie jesteście w fazie testów tj. Gracze testują serwer? Czy też na etapie konfiguracji expa/dropu itd.

Opublikowano

wszystko ustawiamy no i tez testujemy , ale z 2 osoby by się przydały do pomocy ;)

Może ktoś chętny ?

Co sądzicie odnośnie reset ?

Gramdreset , czy wgl powinien być ??

gif.gif

Opublikowano

wbije napewno :) chetnie t bym po testowal :)

Nie lubie jak staty sie kasuja , ale kazdemu dogodzic nie mozecie :)

ale moze chociaz 1000exp ?

70rr =GR=1FO ITEM

osobiscie jestem za STATY ZOSTAJA 1K EXP //70rr =GR=1FO ITEM\\ Spoty 5-7mobow Arena On

Opublikowano

Myślę, że system Grand Restet'ów nie bardzo pasuje do tej wersji MU online.

Doświadczenie wprowadzone na serwerze odpowiadałoby systemowi (Gr) natomiast

proponowałbym, żeby gra opierała się głównie na dropie z inwazji/eventów.

Podobają mi się ustawienia Exp: 700 Drop: 40 myślę, że ten wybór zadowoli sporą ilość osób.

Ja w przeciwieństwie do kolegi wyżej uważam, że Arena powinna być Off, bo to sprawi, że pozostałe lokacje umrą śmiercią naturalną.

Jeśli chodzi o resetowanie statystyk, spora ilość osób bardzo walczy o wprowadzenie tego rozwiązania i myślę, że tutaj będzie podobnie.

Ciekawi mnie jakie zdanie mają pozostałe osoby, które tutaj się wypowiedzą odnośnie specyfikacji serwera.

Opublikowano

Hmmmmmmmm... Wole raczej sezony 2gie, bo lubie pobawic sie na CS (glownie o to mi chodzi w mu), co do expa bylbym rowniez za 1k expa i za GR 1 itemek FO, ale wprowadzilbym wymiane FO, urozmaiciloby to handel, np. sprzedajesz secik +13+L+DD+28 za itemek FO, ktory potem administracja wymieni na item do setu, ktory jest ci potrzbny. Co wy na taki pomysl? :)

Orzy 1k expa, staty moglyby zostawac kasowane :)

Opublikowano

hmmm... sięgając pamięcią pamiętam jeden serwer 97d+ds o nazwie Oldshool ale to było gdzieś w 2005/2006 :) 

Z chęcią wejdę i zasmakuję starego dobrego MU :) klasyk 

Opublikowano

Zapraszam wszystkich do pomocy w konfiguracji i wszelkich propozycjach :) sam zawitam na pewno.

Opublikowano

Właśnie dodaje kilka questów , jak narazie 16 :) Będzie ich więcej

oto  taki przedsmak :)

Quest nr 1
Zabij 40Bull Fighters  = Nagorda 2x IMP / + 10LVL

Quest nr 5
Znajdz Jewel Of Chaos = Nagorda Bok+1  / + 15 LVL

gif.gif

Opublikowano

Choć za wykonywaniem questów nie przepadam, może w tym wypadku będzie inaczej, to śmiało mogę stwierdzić, że to bardzo dobry pomysł.

Wypadałoby umieść swego rodzaju informacje dla nowych graczy, że dostępne są tego rodzaju misje, żeby można było to wpleść w ich początkowy exp. Powiedzmy, że gracz z dużym rr może stwierdzić, że przy tak wysokim resecie nie opłaca mu się ich wykonywać. Jeśli gracz wykonywałby questy od samego początku, myślę, że znacznie lepiej by mu to pasowało.

Co myślisz o wprowadzeniu questów na określonym resecie postaci? I czy w ogóle uważasz, że jest to możliwe.

Opublikowano

Co myślisz o wprowadzeniu questów na określonym resecie postaci? I czy w ogóle uważasz, że jest to możliwe.

Jest to możliwe jak narazie zrobiłem sobie szkic 16 questów , i jeszcze nie korzystałem z mobów z icka , można zrobić też że są wymagane resy do questa .

gif.gif

Opublikowano

można zrobić też że są wymagane resy do questa .

Dokładniej to miałem na myśli. Wydaje mi się, że byłby to dobry sposób, żeby przyciągnąć graczy.

Swego rodzaju dodatkowa nagroda, jak w przypadku innych serwerów, gdzie np. co 6 resetów postaci = Nagroda. (jednorazowy quest = jednorazowa nagroda), gdy samych questów mogłoby być kilka.

Opublikowano

Mam taki pomysł , aby na serwerze było  dużo dużo BoK , za goldy , BC Reward , Quest Reward . Tylko by nie było tak że każdy ma zaraz sett , ustawić odpowiednio procent na item z box , moja pierwsza myśl to BoK+1 = 90 Bok + 2 = 80 / .... / Bok +5 = 50   , choć i nawet to bym jeszcze obniżył , Na serwie by się coś działo , nie chodziło by się raz dziennie na goldy po exe i koniec . Tu by się zdobywało rożnymi sposobami  bok które dają Ci szanse na exe itemy  ,  To są już 3  sposoby skąd można wziąć bok a jeszcze można coś wymyślić , przypominam że w BoK nie ma Custom Itemów .

Proszę o opinie co do tej propozycji

gif.gif

Opublikowano

pomysł z dropem jest fajny tyle że wtedy ludzie skupią się w okół skyevent dla custom itemów bo tam zawsze coś padnie 

Opublikowano

pomysł z dropem jest fajny tyle że wtedy ludzie skupią się w okół skyevent dla custom itemów bo tam zawsze coś padnie 

Zwróć uwagę że SkyEvent jest 3 razy w tygodniu

gif.gif

Opublikowano

a no to przepraszam uciekło mi to :) no  to kiedy jakieś testy otwarte ^^ czuje że stare dobre MU powróci w postaci tego serwa :)

Opublikowano

Jak dotychczas wszystko idzie do przodu. Pliki skonfigurowane w 70% , strona w 90%  , otwartych testów nie będzie  prawdopodobnie , start w piątek/sobotę .

• Blood Castle

1734814279894951245011.jpeg

• Guard Buff

2641714279894951245011.jpeg

gif.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...