Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

OldShoolMu Exp : high : Drop 40 : ! 97d+ ! # Start : 18-04-2015 #

mattgoodbye

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 204
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dobry pomysł jeśli chodzi o strażników.

Buff – Guardian działa dokładnie tak samo jak standardowy elf na wyższych wersjach klienta?

Czy może sam modyfikowałeś go od zera i dodałeś jakieś nowości.

Jeśli chodzi o Bok'i to dobry pomysł, żeby dodać % szansy na otrzymanie exe.

Jeśli chodzi o np. BC przewidujesz jedna wyprawa na BC = 1 nagroda w postaci Bok'a?

Czy może tutaj również chcesz wprowadzić % szans na drop boka'a i możliwość, że ktoś może nie dostać nagrody nawet jeśli wykona całe BC(Wykonanie Bc = 50% szansy na drop bok'a).

Podwójne utrudnienie jeśli chodzi o drop, myślę, że skoro serwer ma dość przyjemny wysoki exp to Drop powinien być dość mocno utrudniony. Jednak to tylko moja subtelna opinia :)

Opublikowano

Dobry pomysł jeśli chodzi o strażników.

Buff – Guardian działa dokładnie tak samo jak standardowy elf na wyższych wersjach klienta?

Czy może sam modyfikowałeś go od zera i dodałeś jakieś nowości.

Jeśli chodzi o Bok'i to dobry pomysł, żeby dodać % szansy na otrzymanie exe.

Jeśli chodzi o np. BC przewidujesz jedna wyprawa na BC = 1 nagroda w postaci Bok'a?

Czy może tutaj również chcesz wprowadzić % szans na drop boka'a i możliwość, że ktoś może nie dostać nagrody nawet jeśli wykona całe BC(Wykonanie Bc = 50% szansy na drop bok'a).

Podwójne utrudnienie jeśli chodzi o drop, myślę, że skoro serwer ma dość przyjemny wysoki exp to Drop powinien być dość mocno utrudniony. Jednak to tylko moja subtelna opinia :)

Nie , strażnicy dają takie samie buffy jak BK(HPbuff) , SM(ManaShield , Elf .

Co do boxów za BC można zwiększyć ich drop ale myślę że 1 to optymnalna ilość i tak bc będzie co 60 minut  . Boxy będą jeszcze z eventów po 2 nawet czasem :   )  No i oczywiście w głównej mierze Goldy .   A ustawiać % szansy nagrody za bc to nie wiem czy dobry pomysl ; P

gif.gif

Opublikowano

Możliwe, że mało popularny, ale zapytać innych jakie mają zdanie nie zaszkodzi.

Bardzo prawdopodobne, że masz rację jeśli chodzi o ten % szans.

Napisałem to głównie dlatego, że już trochę przyzwyczaiłem się do faktu, że gracze w Mu

dość szybko radzą sobie z expieniem oraz kompletowaniem ekwipunku i myślę, że nawet gdyby było to 50% szansy na drob bok'a to i tak mogliby narzekać, że dla nich jest za łatwo(Na dłuższą metę).

Gdyby to była świeża gra może wyglądałoby to inaczej, ale schematy kiedy i gdzie jakie quest/inwazja wszyscy mamy już chyba opanowane.

A może to ty masz rację i nie warto dokręcać graczom tzw. śrubki – czasem ciężko trafić w gusta przeciętnego gracza.

Opublikowano

moja ulubiona wersja! jeśli ma być klasyk to klasyk wtedy res to był 350lvl, jak wracać do korzeni to niech będzie tak jak to rzeczywiście kiedyś było, jeśli chodzi o exp to wg mnie im niższy tym lepszy, na wersjach 97 do 99 najwiecej i najciekawiej zawsze było do 1 resa :) spotów wg mnie powinno być dużo tak po 7-10 mobów w różnych lokacjach. Spoty na arenie są zbyt łatwym rozwiązaniem co prowadzi do okrutnej monotonii i zabija całą krainę mu.Podsumowując - zrobić klasyczny old school, z nie dużym expem z dużą ilością niedużych spotów we wszystkich krainach.

Opublikowano

Sobota punkt 12:00 start? równo w południe? więc jakie parametry zostaną? A co do buffów to jesteście pewni że tego chcecie? na starych wersjach czegoś takiego nie było i się spokojnie dawało radę, trzeba było bardziej kombinować, ale wg mnie było dość ciekawie, trzeba było częściej ze sobą współpracować ;>

Opublikowano

Można by było troszkę pózniej ? Start o 1 5 i idealnie :)

Proponowałbym bez bufów, jak ma być oldchool to tego się trzymajmy.

Nigdzie nie doczytałem ile punktów za resa, mogłbyś sprecyzować ? Kiedy podasz stronke ?

Opublikowano

Stronka jest gotowa  można zobaczyć wejść , jeszcze bez linków ale przed startem na pewno będą :P  http://37.59.128.186/

Co do buffów one nie koksują postaci tak ostro , postaram się wieczorem odpalić testy otwarte na jakieś 2-4 h   , przydało by się troszkę osób około 20:00  ale to nic pewniego jeszcze .

Gdy  by start był  w sobotę najwcześniej 16:00 , zależy czy wszystko przygotuję :)

gif.gif

Opublikowano

Proponuje posatwic gotowa publikacje na ok tydzien na wszystkich forach zeby na starcie zamiast 20 os bylo ~100. Malo kto czyta posty pod tematem, wiec  moze sie nie orientowac do konca co, gdzie i kiedy :P

Opublikowano

Start w niedzielę – 12: 00 to najgorsze możliwe rozwiązanie.

Myślę, że wcale tutaj nie przesadzam, ponieważ większość osób w tym czasie jest poza domem lub

ma u siebie w domu „gości” i nie sądzę, żeby to opcja była dobrym pomysłem.

Jeśli już są jakieś wahania co do startu serwera, nadal popieram opcję start sobota (godziny 16/18) lub niedziela godziny wieczorne, ale Niedziela godzina 12: 00 to najgorszy możliwy wybór.

Ps. No chyba, że podczas rodzinnego obiadu macie zamiar siedzieć i gapić się w laptopa/Pc'ta.

Opublikowano

Niedziela wieczorem to jest dobry termin , wyrobie się  by wszystko zrobić , poniedziałek jest wolny , myślę że koło 16/18 tak jak pisał Soto .

Oficjalna zapowiedz będzie 32 H przed startem

• Quest System

Quest nr 3 :

Zabij : 100 Worm

Map : Davias

Nagroda : 2x Bless + 10 lvl

Screen

8901314281337141245011.jpeg

2900714281337141245011.jpeg

2132614281337141245011.jpeg

gif.gif

Opublikowano

Hm nie wiem ale niedziela wieczór to też są święta i czas na balety :) więc też wielu osób nie będzie na starcie, na pewno mnie, to już lepiej poniedziałek wystartować który też jest wolny

Opublikowano

Wielu osobom nie będzie się chciało czekać do poniedziałku ,aby mòc pomaniaczyc a później znowu ruszac do pracy i nie mieć czasu na granie . Moim zdaniem niedziela godz 16 to najlepsze rozwiązanie .

Opublikowano

dawajcie w niedziele ale sie nie moge doczekac w koncu jakis serw polski 97d nowy. kurde ale juz chce miec MOKa +11 :D ew. dzisiaj zrobic start kolo 20 ;] . dobra juz ziomek tez bd gral, ja juz przyszykowane 2 kompy, on tak samo :D :D 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...