Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

No to się szykujcie idziemy w kamasze :(

Necdric

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Boże, czytam te głupoty i nie dowierzam. Co z tego, że Rosjanin Ci nic nie zrobił? Jakby przyszedł Rosjanin z kałachem zaczął grozić i chciał zgwałcić kobietę to byś nie zareagował? :')

To po co poszedłeś na ten kierunek? Bo emeryturka? Do wojska trzeba mieć powołanie. I nie walczysz za polityków tylko za ojczyznę.

Gimby, gdzie wy chcecie uciekać? Rowerami ciężko pół świata przejechać. Wstyd trochę, nasi dziadowie i pradziadowie w grobach się teraz przewracają jak patrzą na to pokolenie... Poczytajcie sobie trochę o Orlętach Lwowskich, niby dzieci a mieli większe jaja niż nie jeden dorosły człowiek. Każdy kiedyś umrze, życie nie jest najważniejszą wartością.

Do szkoły wojskowej poszłem miedzy innymi tylko temu ze mam tu wycisk na wf'ach. Nie ma czegoś takiego jak w gimbie 10 pompek i gramy ...

Mam tutaj dostęp do wyposażonej siłowni, 3 hal sportowych, bierzni, basenu a że kocham sport to poszedłem do szkoły w której mogę wykazywać się fizycznie. Nawet nie myślałem o tym żeby iść do wojska bo na coś takiego nie był bym przygotowany psychicznie.

Wole zostać przewodnikiem górskim lub ochroniarzem :)

:lenny: :lenny: Gracz Metin2 oraz YouTuber dla Fun'u :lenny: :lenny:

Nagrywam Serie / Zapowiedzi / GamePlay'e

Kanał -> KLIKNIJ TUTAJ

• Odpowiedzi 143
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jakby było się nieśmiertelnym to tak, ale każdy kiedyś umrze, więc życie nie jest najważniejszą wartością. Na wojnie myślisz, że ktoś się przejmuje życiem wroga? Do tego trzeba mieć mocną psychikę, a ty jak widać jej nie posiadasz. Kiedy ktoś by groził bronią mojej rodzinie to nawet bym się nie zawahał, mam majątek i chce go bronić. To, że żyjemy w kraju, w którym Hitler miałby szanse się uratować, bo jakby stwierdzono u niego niepoczytalność to by dostał max 25 lat, ale to już inna sprawa. 

Poza tym nawet biblia nie zakazuje zabijania, co już umacnia mnie na pozycji i w twierdzeniu, że życie jednak nie jest najważniejszą wartością.

Opublikowano

Trzeba wziąć pod uwage że III wś. nie będzie wyglądała tak jak dwie poprzednie wersje. Ludzie nie będą odgrywać już tu takiej roli jak kiedyś, przewage na wojnie bedzie dawala technika, po jaki chuj wgl ludzie, są drony, rakiety, zdalnie sterowane maszyny, i to właśnie one będą robić robote na wojnie.

@Transwestyta

Biblia pozwala na zabijanie? To się nie nazywa biblia tylko koran

Opublikowano

Trzeba wziąć pod uwage że III wś. nie będzie wyglądała tak jak dwie poprzednie wersje. Ludzie nie będą odgrywać już tu takiej roli jak kiedyś, przewage na wojnie bedzie dawala technika, po jaki c**j wgl ludzie, są drony, rakiety, zdalnie sterowane maszyny, i to właśnie one będą robić robote na wojnie. @Transwestyta Biblia pozwala na zabijanie? To się nie nazywa biblia tylko koran

Miałeś kiedyś styczność z Pismem Świętym? Czy tylko słuchałeś jak katechetka przypowieść czyta?

STARY TESTAMENT 

[Jeśli] kto przeleje krew ludzką, przez ludzi ma być przelana krew jego, bo człowiek został stworzony na obraz Boga. 
Księga Rodzaju 9,6 

Jeśli zaś ktoś posunąłby się do tego, że bliźniego zabiłby podstępnie, oderwiesz go nawet od Mego ołtarza, aby ukarać śmiercią. 
Księga Wyjścia 21,14 

Ktokolwiek zabije człowieka, będzie ukarany śmiercią. 
Księga Kapłańska 24,17 

Nie będziecie bezcześcili kraju, w którym mieszkacie. Krew bezcześci ziemię i nie ma inego zadośćuczynienia za krew przelaną, jak tylko krew tego, który ją przelał. 
Księga Liczb 35,33 

Jeśli jednak człowiek z nienawiści do swego bliźniego czatował na niego, powstał przeciw niemu, uderzył go śmiertelnie, tak, iż tamten umarł, i potem uciekł do jednego z tych miast, starsi tego miasta poślą po niego, zabiorą go stamtąd i oddadzą w ręce mściciela krwi, by umarł. Nie zlituje się nad nim twoje oko, usuniesz spośród Izraela [przelanie] krwi niewinnego, by ci się dobrze powodziło. 
Księga Powtórzonego Prawa 19,11-13 

NOWY TESTAMENT 

Nie sądźcie, że przyszedłem znieść Prawo albo Proroków. Nie przyszedłem znieść, ale wypełnić. Zaprawdę bowiem powiadam wam: Dopóki niebo i ziemia nie przeminą, ani jedna jota, ani jedna kreska nie zmieni się w Prawie, aż się wszystko wypełni. Ktokolwiek więc zniósłby jedno z tych przykazań, choćby najmniejszych, i uczyłby tak ludzi, ten będzie najmniejszy w królestwie niebieskim. A kto je wypełnia i uczy wypełniać, ten będzie wielki w królestwie niebieskim. Bo powiadam wam: Jeśli wasza sprawiedliwość nie będzie większa nisz uczonych w Piśmie i faryzeuszów, nie wejdziecie do królestwa niebieskiego. 
Ewangelia wg Św. Mateusza 5,17-20 

Jeden ze złoczyńców, których [tam] powieszono, urągał Mu: <<Czy Ty nie jesteś Mesjaszem? Wybaw więc siebie i nas>>. Lecz drugi, karcąc go, rzekł: <<Ty nawet Boga się nie boisz, chociaż tę samą karę ponosisz? My przecież – sprawiedliwie, odbieramy bowiem słuszną karę za nasze uczynki, ale On nic złego nie uczynił.>>. I dodał: <<Jezu, wspomnij na mnie, gdy przyjdziesz do swego królestwa>>. Jezus mu odpowiedział: <<Zaprawdę, powiadam ci: Dziś ze Mną będziesz w raju>>. 
Ewangelia wg Św. Łukasza 23,39-43 

INNE 

(...) człowiek, który dopuszcza się ciężkich wykroczeń, pozbawia się swojej godności i jest gorszy od bestii. Takiego człowieka można pozbawić życia. 
Św. Tomasz z Akwinu
Opublikowano

Miałeś kiedyś styczność z Pismem Świętym? Czy tylko słuchałeś jak katechetka przypowieść czyta?

Masz racje, mój błąd. Wiedziałem o tym ale było rano i nieogarniałem;d

Opublikowano

Za co mamy niby walczyć? Za NFZ, który refunduje operację zaćmy, ale wykonywaną w Czechach, bo u nas są kilkuletnie kolejki do specjalisty? Za najniższą krajową? Za kwotę wolną od podatku, gdzie nawet Afrykańskie kraje mają większą (oczywiście w przeliczeniu na dolary) ? Za rząd, który nas dyma na każdym kroku, pomagając Ukrainie setkami milionów złotych, a nie mając na ratowanie polskich przedsiębiorstw? Wolę żyć zagranicą z poczuciem winy (że olałem ojczyznę) niż z uśmiechem na ustach umierać za majątek tych, którzy i tak podczas wojny spierdolą w pierwszej kolejności.

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Za co mamy niby walczyć? Za NFZ, który refunduje operację zaćmy, ale wykonywaną w Czechach, bo u nas są kilkuletnie kolejki do specjalisty? Za najniższą krajową? Za kwotę wolną od podatku, gdzie nawet Afrykańskie kraje mają większą (oczywiście w przeliczeniu na dolary) ? Za rząd, który nas dyma na każdym kroku, pomagając Ukrainie setkami milionów złotych, a nie mając na ratowanie polskich przedsiębiorstw? Wolę żyć zagranicą z poczuciem winy (że olałem ojczyznę) niż z uśmiechem na ustach umierać za majątek tych, którzy i tak podczas wojny spierdolą w pierwszej kolejności.

Przed lub po wojsku przed wojną powiedzieć oficerom . " oświadczam że pójdę na wojnę ale tylko i wyłącznie że każdy z sejmu zawiśnie na suchej gałęzi lub po dostaniu kulki w łeb na placu prezydenckim w innym przypadku kapituluje na froncie" , na wojne ide ale tylko i wyłącznie jak nasi zdrajcy zginą .. jestem patriotą bede walczył o obrone ojczyzny ale musze mieć gwarancje że te matoły już nigdy więcej nie zasiądą w sejmie..

W dodatku można też powiedzieć o ogłoszeniu neutralności kraju i przeprosić bliski wschód o zdradziecki rząd który wszystkiego się dopuścił.. 

Rosja pozbyła się resztki Rotshidów z banku centralnego , co oznacza że sprzeciwiła się NWO..  a to oznacza że kraje bałtyckie zostaną zmiecione z powierzchni ziemi

Opublikowano

Filipiny, bardzo kuszące miejsce, jeśli chodzi o emigrację.

Raczej mauritius fajne prawo podatkowe , brak obowiązku prowadzenia księgowości żadnych kontroli itd. ciepło i dość cywilizowanie.

Boże, czytam te głupoty i nie dowierzam. Co z tego, że Rosjanin Ci nic nie zrobił? Jakby przyszedł Rosjanin z kałachem zaczął grozić i chciał zgwałcić kobietę to byś nie zareagował? :')

To po co poszedłeś na ten kierunek? Bo emeryturka? Do wojska trzeba mieć powołanie. I nie walczysz za polityków tylko za ojczyznę.

Gimby, gdzie wy chcecie uciekać? Rowerami ciężko pół świata przejechać. Wstyd trochę, nasi dziadowie i pradziadowie w grobach się teraz przewracają jak patrzą na to pokolenie... Poczytajcie sobie trochę o Orlętach Lwowskich, niby dzieci a mieli większe jaja niż nie jeden dorosły człowiek. Każdy kiedyś umrze, życie nie jest najważniejszą wartością.

Życie nie jest najważniejszą wartością? A co mi z wolnej ojczyzny kiedy będę martwy? Nie jestem silnie wierzący więc wizja Raju do mnie nie przemawia. 

Przecie jak dojdą do Polski to prawdopodobnie będzie wprowadzony stan wojenny i chyba granice zostaną zamknięte w takiej sytuacji.. dlatego ukraina tego jeszcze nie zrobiła bo broń,amunicja z nieba nie spada a w dodatku sami by sobie nie poradzili (mendy żaden Polak nie powinien im pomagać.. ja się dziwie tym idiotą co tam jadą..  łapcie nasz wołyn co oni zrobili http://wolna-polska.pl/wiadomosci/nacjonalizm-ukrainski-2015-03.. żeby w taki sposób zabijać.. )

Jak masz uciekać z kraju to uciekaj teraz.. bo później będzie ciężko noi nie będzie gdzie bo to raczej będzie wojna na wielką skalę .. NWO i te sprawy:P 

Nie warto uciekać i ginąć jak tchórz.. to już lepiej uciec i za jakiś czas przyjść z czymś ( np.bombą na plecach) i rozdupcyć wroga .. 

Nie liczyłbym na Niemiecką chołote że cię ugoszczą.. będą tępić Polaków jak i Ruskie .. te kraje raczej nie darzą Polaka sympatią w wojnach :/ 

Pierwsze dni wojny to jest totalny chaos. Ogłoszenie stanu wojennego następuje po może 10-12 godzinach od ataku. Jego wdrożenie to ok. 3-4 dni.  Z Warszawy gdzie mieszkam do granicy niemieckiej jest ok. 500 km co w 10 godzin spokojnie przejadę. Granica polsko niemiecka nie jest pilnowana ( nie ma już nawet punktów kontrolnych ) w razie wojny nie wyobrażam sobie żeby wojsko pilnowało całej granicy. W Niemczech się nie zamierzam zatrzymywać. Najpewniej na początek wyjechałbym do kanady( Tam każdego chętnie przyjmą - brak ludności raptem 30kk na największy teren ) a potem gdzieś na maurtius czy seszele lub innego raju podatkowego . ( Tam wojna na pewno nie dotrze. Dlaczego nie warto uciekać? Co mi z tego że Polska by się nawet i obroniła jak bym był martwy i byłoby mi to wszystko jedno? Zresztą nie mamy się co martwić . Obecnie zdolności obronne polski to ok. 3-4 dni walk bez pomocy zachodu w przypadku ataku Rosjan. Więc mobilizacja nie zostałaby zapewne ogłoszona. 

To co można, a to co się robi to chyba 2 odmienne rzeczy, pomyśl, zanim coś napiszesz.

Właśnie - człowiek, który ma rodzinę, chce ją obronić za wszelką cenę, dlatego też musi zabijać podczas wojny - dla rodziny.

Masz racje , oficjalnie może i niemożna ale prawda jest taka że nikt nie upilnuje wojska przed nadużyciami(skoro zdarzają się nawet w czasie pokoju).

osjan. Więc najpewniej moblizacja nie zostałaby nawet ogłoszona.

Jakby było się nieśmiertelnym to tak, ale każdy kiedyś umrze, więc życie nie jest najważniejszą wartością. Na wojnie myślisz, że ktoś się przejmuje życiem wroga? Do tego trzeba mieć mocną psychikę, a ty jak widać jej nie posiadasz. Kiedy ktoś by groził bronią mojej rodzinie to nawet bym się nie zawahał, mam majątek i chce go bronić. To, że żyjemy w kraju, w którym Hitler miałby szanse się uratować, bo jakby stwierdzono u niego niepoczytalność to by dostał max 25 lat, ale to już inna sprawa. 

Poza tym nawet biblia nie zakazuje zabijania, co już umacnia mnie na pozycji i w twierdzeniu, że życie jednak nie jest najważniejszą wartością.

Jakby ktoś groził mojemu majątkowi lub rodzinie zabiłbym bez wahania. Ale MOJE życie jest dla mnie najważniejsze. 

Opublikowano

@noIP Gdyby twoja matka/ojciec/siostra/brat była bliska śmierci to pomógłbyś jej narażając swoje życie?

Opublikowano

@noIP Gdyby twoja matka/ojciec/siostra/brat była bliska śmierci to pomógłbyś jej narażając swoje życie?

Zależy od sytuacji. Jeśli bym miał zginąć żeby ich uratować to nie. Bo co z tego że by żyli jak ja nie mógł bym się z tego cieszyć i być z nimi. Natomiast jak bym miał sporą szansę na przeżycie to jak najbardziej.

Opublikowano

Zależy od sytuacji. Jeśli bym miał zginąć żeby ich uratować to nie. Bo co z tego że by żyli jak ja nie mógł bym się z tego cieszyć i być z nimi. Natomiast jak bym miał sporą szansę na przeżycie to jak najbardziej.

No, właśnie, a ja bym ratował za wszelką cenę, bo dla mnie najważniejsza jest rodzina. Życie przemija, każdy kiedyś umrze, więc mówienie, że to jest najważniejsza wartość jest debilizmem. Jakby było najważniejsze to w Biblii nie było by wzmianki o zabijaniu bliźniego. Żegnam :)

PS. Poza tym nie mógłbym żyć w świadomości, że patrzyłem jak ktoś mi bliski umiera a ja nic nie zrobiłem. Specjalnie zadałem Ci to pytanie, w którym z góry byłeś przegrany. 

Opublikowano

Postawa totalnie narcystyczna oraz aspołeczna... Żyć ze świadomością, że rodzice umarli z własnej winy? Dla mnie nie do pomyślenia...

Opublikowano

O japierdole kogo my mamy w społeczeństwie ;O 

W głowie się nie mieści...

Ja bym oddał bo by mnie to dręczyło do końca życia.. w dodatku to radość jak ocali się pare istnień w zamian za twoje

@olek222

gównem to może być twoja cała rodzina , trochę szacunku psie nieokrzesany 

Opublikowano

Ja nie urodziłem się w polsce tylko w tworze nadwiślańskim który ukradł jej nazwę. Nie walczyłbym. Dezercja, udawanie kaleki byle tylko nie wzięli. Za ten gówno kraj nie walczę.

shoob.png

Opublikowano

Rozjebałeś mnie. Jak by miały wyglądać te twoje "spore szanse na przeżycie"? Każdy normalny człowiek bez zawahania oddałby życie dla swojej rodziny, ale widocznie zdarzają się wyjątki, współczuję.

Opublikowano

Rozjebałeś mnie. Jak by miały wyglądać te twoje "spore szanse na przeżycie"? Każdy normalny człowiek bez zawahania oddałby życie dla swojej rodziny, ale widocznie zdarzają się wyjątki, współczuję.

Pokaże ci to na przykładzie. Może oglądałeś taki film Miasto 44? W jednej ze scen główny bohater patrzy jak niemcy zabijają jego matkę i brata. Ale im nie pomaga. Wiesz czemu? Bo Niemców jest kilkudziesięciu a on sam.  Na tym właśnie polegają szanse na przeżycie. Gdyby niemiec był jeden zapewne uratował by rodzinę. Z 30 nie miał szans.  

Opublikowano

Pokaże ci to na przykładzie. Może oglądałeś taki film Miasto 44? W jednej ze scen główny bohater patrzy jak niemcy zabijają jego matkę i brata. Ale im nie pomaga. Wiesz czemu? Bo Niemców jest kilkudziesięciu a on sam.  Na tym właśnie polegają szanse na przeżycie. Gdyby niemiec był jeden zapewne uratował by rodzinę. Z 30 nie miał szans.  

Był też ranny i znajdował się w budynku oddalonym od nich jakieś kilkadziesiąt metrów, na logikę to nawet by nie zdążył.

Opublikowano

Jedna wielka lipa .. wydaje mi się że ma to coś wspólnego z tym co się działo w Jałcie 45 roku ;/

http://reinert.neon24.pl/post/120384,rosjanie-przewioza-amerykanskie-czolgi

Czyżby układ jakiś? chcą unicestwić Polaków? GA0iKWk.jpg

A zachodu to kto k***a będzie bronić.. dzieci i kobiety? .. przecież to jakaś kpina co teraz robią..

Ładnie mówiąc o pupę roztrzaskać można takie pseudo-ankiety. Przepytają z tysiąc osób w województwie i już myślą, że to się w 100% pokrywa z rzeczywistością. Rzeczywistość może być inna. ;)

Opublikowano

użyj mózgu pajacu .. bo to ani śmieszne ani fajne.. 

Wstydzę się ,że jeszcze w tym kraju są idioci, którzy chcą bronić tego burdelu. Jesli wybuchnie wojna, to nie będzie wojna o Polskę, tylko o to czy obecne 'elity" utrzymają się przy korycie czy nie. Ich synowie w chwili wybuchu konfliktu będa bezpieczni w Szwajcari, a zwykli Polacy zdechną na froncie.

Opublikowano

ja tam mogę iść, nie boję się śmierci więc.. oddam za Was życie :)

problem w tym że nie chce zabijać dlatego najprawdopodobniej będę obezwladniał i wiązał sznurkami.

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...