Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

No to się szykujcie idziemy w kamasze :(

Necdric

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wstydzę się ,że jeszcze w tym kraju są idioci, którzy chcą bronić tego burdelu. Jesli wybuchnie wojna, to nie będzie wojna o Polskę, tylko o to czy obecne 'elity" utrzymają się przy korycie czy nie. Ich synowie w chwili wybuchu konfliktu będa bezpieczni w Szwajcari, a zwykli Polacy zdechną na froncie.

a no, ale lepiej pokazać, jakim jest się wielkim patriotą i pójść jak świnia do rzeźnika. to fajnie, ze niektórzy z was mają takie poczucie obowiązku walki za kraj i tak dalej, ale zbyt duże zaangażowanie w pewne sprawy i poświęcenie, wyłączając zdrowy rozsądek do niczego nie prowadzi, co pokazuje historia świata :)

• Odpowiedzi 143
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

ja tam mogę iść, nie boję się śmierci więc.. oddam za Was życie :)

problem w tym że nie chce zabijać dlatego najprawdopodobniej będę obezwladniał i wiązał sznurkami.

Twoim obowiązkiem na wojnie jest zabicie wroga, bo on może zabić twoich kolegów. 

Opublikowano

Twoim obowiązkiem na wojnie jest zabicie wroga, bo on może zabić twoich kolegów.

moim obowiązkiem jest bycie dobrym człowiekiem, a to co narzucają mi inni ludzi jest nieistotne. Prędzej zabije mnie "mój dowódca" niż ja innego człowieka :)

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

moim obowiązkiem jest bycie dobrym człowiekiem, a to co narzucają mi inni ludzi jest nieistotne. Prędzej zabije mnie "mój dowódca" niż ja innego człowieka :)

Czyli zamierzasz pomagać wrogowi w ten sposób, że nie będziesz próbował nawet skrzywdzić wroga, gdy ten będzie mierzyć do jednego z Twoich kolegów pistoletem, tak?

Opublikowano

W Polsce jest 33 miliony katolików, a zabójstwo jest grzechem śmiertelnym. Zakładając ,że jestem katolikiem, co mnie obchodzi życie mojego kolegi skoro mogę pójść do piekła :P

Jeśli dojdzie do wojny, to proklamujemy republike Lubelską haha.

Opublikowano

W Polsce jest 33 miliony katolików, a zabójstwo jest grzechem śmiertelnym. Zakładając ,że jestem katolikiem, co mnie obchodzi życie mojego kolegi skoro mogę pójść do piekła :P

Człowieku, nie masz wiedzy to się nie wypowiadaj. Przeczytaj Biblię skoro taki z Ciebie katolik to może się czegoś dowiesz.

Opublikowano

Człowieku, nie masz wiedzy to się nie wypowiadaj. Przeczytaj Biblię skoro taki z Ciebie katolik to może się czegoś dowiesz.

Dekalog, mowi Ci to coś?

Księga wyjścia 20,2-17

Księga powtórzonego prawa 5,6-21

Poczytaj, może się czegoś nauczysz.

Opublikowano

Dekalog, mowi Ci to coś?

Księga wyjścia 20,2-17

Księga powtórzonego prawa 5,6-21

Poczytaj, może się czegoś nauczysz.

Dekalog to jedynie uogólnione zasady.

jeśliby kto umyślnie przeciw bliźniemu swemu zasadziwszy się zdradą zabił go, i od ołtarza mego weźmiesz go i zabijesz!

kto przelewa krew człowieka, przez człowieka zostanie przelana jego własna krew

nie wolno wam plugawić ziemi, w której jesteście; krew bowiem plugawi ziemię, a za ziemię nie można dokonać przebłagania w związku z krwią, którą na niej przelano, jak tylko krwią tego, który ją przelał.

Opublikowano

@piotr11104 : Podaj bibliografię.

Idźcie i starajcie się zrozumieć, co znaczy: "Chcę raczej miłosierdzia niż ofiary". Bo nie przyszedłem, aby powołać sprawiedliwych, ale grzeszników.
(Mt 9, 13)

Jeśli więc przyniesiesz dar swój przed ołtarz i tam sobie przypomnisz, że brat twój ma coś przeciw tobie, zostaw tam dar swój przed ołtarzem, a najpierw idź i pojednaj się z bratem swoim. Potem przyjdź i dar swój ofiaruj.
(Mt 5, 23-24)

Miłujcie waszych nieprzyjaciół; dobrze czyńcie tym, którzy was nienawidzą.
(Łk 6, 27)

Jeśli cię kto uderzy w policzek, nadstaw mu i drugi.
(Łk 6, 29)

Opublikowano

@piotr11104 : Podaj bibliografię.

Idźcie i starajcie się zrozumieć, co znaczy: "Chcę raczej miłosierdzia niż ofiary". Bo nie przyszedłem, aby powołać sprawiedliwych, ale grzeszników.
(Mt 9, 13)

Jeśli więc przyniesiesz dar swój przed ołtarz i tam sobie przypomnisz, że brat twój ma coś przeciw tobie, zostaw tam dar swój przed ołtarzem, a najpierw idź i pojednaj się z bratem swoim. Potem przyjdź i dar swój ofiaruj.
(Mt 5, 23-24)

Miłujcie waszych nieprzyjaciół; dobrze czyńcie tym, którzy was nienawidzą.
(Łk 6, 27)

Jeśli cię kto uderzy w policzek, nadstaw mu i drugi.
(Łk 6, 29)

Takie przerzucanie się cytatami nie ma sensu, oboje mamy po części racje, aczkolwiek nie byłoby grzechem jeśli broniłbyś swojej ojczyzny.

Opublikowano

Takie przerzucanie się cytatami nie ma sensu, oboje mamy po części racje, aczkolwiek nie byłoby grzechem jeśli broniłbyś swojej ojczyzny.

Nie zamierzam ginąć ani nikogo zabijać za interes naszych polityków i innych elit z pod ciemniej gwiazdy. Co mi po wolnej Polsce jak będę martwy? Niech dzieci polityków/policjantów/urzędników i innych krwiopijców ze sfery budżetowej walczą o ten kraj pełen absurdów.

Opublikowano

Nie zamierzam ginąć ani nikogo zabijać za interes naszych polityków i innych elit z pod ciemniej gwiazdy. Co mi po wolnej Polsce jak będę martwy? Niech dzieci polityków/policjantów/urzędników i innych krwiopijców ze sfery budżetowej walczą o ten kraj pełen absurdów.

Walczysz za wolność swojej ojczyzny jak i swoich rodaków, nie złodzieji z wiejskiej.

Opublikowano

Jeśli dojdzie do wojny, to proklamujemy republike Lubelską haha.

Chrześcijaństwo wcale nie zabrania zabijania w słusznej sprawie.

http://biblia.pismo-swiete.pl/bogjestmiloscia.html
Opublikowano

O boże tylko nie zaczynajcie temat z religią bo nikt nie będzie patrzał na wojnie czy ktoś jest wierzący czy ateistą po prostu będą zabijać. 

Opublikowano

O boże tylko nie zaczynajcie temat z religią bo nikt nie będzie patrzał na wojnie czy ktoś jest wierzący czy ateistą po prostu będą zabijać. 

Według mnie zamiast zabijać wszyscy o zdrowych zmysłach ruszą na zachód.

Opublikowano

Według mnie zamiast zabijać wszyscy o zdrowych zmysłach ruszą na zachód.

Boże... co za kretyn... Patrioci są ludźmi (według ciebie) chorymi?

Widzę, że coraz lepsze osoby przyjmujecie w szeregi MPC. Świetna składnia zdania, panie moderatorze.

Opublikowano

o c**j chodzi w tej wypowiedzi xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...