Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

No to się szykujcie idziemy w kamasze :(

Necdric

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

K***a przecież każdy ten paragraf zaczyna się od słowa "żołnierz" - serio nie przyszło Ci do głowy, że chodzi o żołnierza zawodowego? No to jest śmieszne. XDDD

Jasne, ale to nie znaczy, że jedną, słuszną pomocą jest latanie z kałaszem na ruskim polu. xDD

Nie kur*uj mi tutaj, jak nie masz pojęcia o tym. Tylko się ośmieszasz

USTAWA z dnia 30 stycznia 1959 r. o powszechnym obowiązku wojskowym.

ROZDZIAŁ VIII

Służba wojskowa w razie mobilizacji i w czasie wojny.

Art. 79. W razie ogłoszenia mobilizacji lub wprowadzenia stanu wojennego wszyscy mężczyźni podlegający powszechnemu obowiązkowi wojskowemu, a uznani za zdolnych do służby wojskowej, mogą być w każdym czasie powołani do odbycia czynnej służby wojskowej.

Nie przyszło ci do głowy, że trzeba posiadać jakąkolwiek wiedze by wypowiadać się na dany temat?

• Odpowiedzi 143
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@Nasty mind kiedyś było o co walczyć, kto by teraz nami pokierował ? Gdzie nasz wódz ? Gdzie prawy człowiek, który myśli o dobrze kraju i dobrze naszych dzieci ? Za co walczyć teraz, gdzie z roku na rok jest coraz gorzej ? Również jestem dumny z naszej historii, jestem szczęśliwy, że się tu urodziłem, to piękny kraj, a historia jest naszym największym powodem do dumy. Teraz niestety nasze władze, to sami egoiści, którzy nie patrzą na nic innego, tylko na swoją własną dupe. Patrząc na ich nastawienie, połowa zasłoniłaby się przed strzałem własną żoną. 

52287137559562145640.png

Opublikowano

@Nasty mind kiedyś było o co walczyć, kto by teraz nami pokierował ? Gdzie nasz wódz ? Gdzie prawy człowiek, który myśli o dobrze kraju i dobrze naszych dzieci ? Za co walczyć teraz, gdzie z roku na rok jest coraz gorzej ? Również jestem dumny z naszej historii, jestem szczęśliwy, że się tu urodziłem, to piękny kraj, a historia jest naszym największym powodem do dumy. Teraz niestety nasze władze, to sami egoiści, którzy nie patrzą na nic innego, tylko na swoją własną dupe. Patrząc na ich nastawienie, połowa zasłoniłaby się przed strzałem własną żoną. 

Jak mnie oznaczasz, czy kogokolwiek kto ma w nicku spacje to albo dajesz w cudzysłowie lub wchodzisz w mój profil i kopiujesz id z adresu url.

No, a w jaki sposób to zmienić? Iść na wybory i nie zmarnować głosu na Komora/Dude/Ogórkową. Nasze oddziały specjalne są bardzo dobrze wyszkolone, ale musimy mieć liczniejszą armię, rozbudowywać się. Więcej wydawać na zbrojenie. 

Opublikowano

Tutaj nie ma wyboru nie idziecie to was zastrzele i tyle (śmiem twierdzić że w muzeum są jakieś kałasznikowe to sobie wypożyczę)..

Nerwy mnie biorą jak patrze na takich debili co wypisują "Kto normalny ma zamiar umierać za kawałek ziemi?" 

Po prostu debilizm..

I właśnie po to by się ta wojna przydała, takie pustaki jak ty po prostu by zdechły na froncie.

@AntyWarn: jak zacznie się pobór, to ja się wypisuje z tego kraju :P Nie mam zamiaru ginąc za interesy polityków.

Opublikowano

Nawet jeżeli bym dostał takie wezwanie to na pewno bym nie poszedł z pierwszego powodu iż jestem jeszcze niepełnoletni a po drugie dlaczego mam walczyć za coś co politycy wywołali i rozwalili? ja od początku gadałem po co Polska się wpieprza tam gdzie nie jest proszona, teraz Rosja wszystko na nas zgania a Ukraina,USA,Niemcy są niewinni i nie mają nic z tym wspólnego. 

Opublikowano

Jebie mnie to schowie sie w lasie w norze nic z tym nie mam wspolnego nie bede walczyl z swiadomoscia że rządowcy będą sobie pić wino przy zachodzie słońca a my tracić karki za ich czyny 

Opublikowano

Będzie w Polsce obowiązkowe wojsko to wyjeżdżam za granicę i zmieniam narodowość. W sumie jest taki syf w Polsce, że nie warto oddawać z nią życia. Tak władze zarządzali nią, że dochodzi do takich sytuacji to niech oni naprawiają, a nie my mamy za nich odpowiadać i walczyć. Z resztą gdzie by było stać ten kraj na takie sprzęt wojskowy jak ma np. Rosja. W chwile licznością ludzi i sprzętem zniszczyli by nas.

Raczej wojna nie wybuchnie, a jeśli to ci główni z polski pierwsi będą uciekać do samolotu, aby się wydostać XDD

exKidMod 4Story | Redaktor 4Story | Dziennikarz w MPC News 554461402688252517908.png

Lord Phoenix | The Phoenix | Falem | Senchi

Opublikowano

Nie wypowiem się bo bym dostał perm bana na ip prawdopodobnie. Napiszę tylko do tych co nie uciekną za granicę - możecie się zapierać rękami i nogami a i tak na tą komisję pójdziecie. I dostaniecie A.

Opublikowano

Będzie w Polsce obowiązkowe wojsko to wyjeżdżam za granicę i zmieniam narodowość. W sumie jest taki syf w Polsce, że nie warto oddawać z nią życia. Tak władze zarządzali nią, że dochodzi do takich sytuacji to niech oni naprawiają, a nie my mamy za nich odpowiadać i walczyć. Z resztą gdzie by było stać ten kraj na takie sprzęt wojskowy jak ma np. Rosja. W chwile licznością ludzi i sprzętem zniszczyli by nas.

Raczej wojna nie wybuchnie, a jeśli to ci główni z polski pierwsi będą uciekać do samolotu, aby się wydostać XDD

Narodowości nie da się zmienić kolego, jak już to obywatelstwo.

Opublikowano

No, a w jaki sposób to zmienić? Iść na wybory i nie zmarnować głosu na Komora/Dude/Ogórkową. Nasze oddziały specjalne są bardzo dobrze wyszkolone, ale musimy mieć liczniejszą armię, rozbudowywać się. Więcej wydawać na zbrojenie. 

Nie ważne ile razy byś to pisał i tak nic się nie zmieni. Polska się rozpada i powoli zamienia w kraj trzeciego świata. Jedyne co się przez te ich rządy zmieniło to drogi. Ledwo pojawi się dziura to już zdzierają cały asfalt i kładą nowy  xD Nie wiem jak wygląda sytuacja na wschodzie Polski, ale w okolicach Poznania drogi są lepsze niż na zachodzie. W każdym bądź razie dopóki nie zaliczą żadnej wpadki lub nie przewrócą się na schodach to nadal będą rządzić. Jak nie oni to ich dzieci i tak w kółko dopóki w Polsce zostaną sami emeryci, bo obecnie widzę w swoim środowisku, że co druga osoba ucieka jak najdalej stąd. Nie oszukujmy się, ale wystarczy znać jakiś język i już żyjemy jak pączki w maśle, oczywiście w porównaniu z Polską. Samemu mi się marzy po ukończeniu technikum wyemigrować do Mauritius małego, spokojnego kraju bez cebuli.  ^_^

Opublikowano

Kur*a, następny co się dojebał do cebuli.. pisałem to z 100 razy, ale napiszę jeszcze raz: jesteście jacyś pojebani jeśli chodzi o cebule.Cebula to tanie,antybakteryjne i bardzo smaczne warzywo. Cebula jest po prostu z*******a. Jeśli polska ma być nazywana "cebulandią" to z*********e

Opublikowano

Kur*a, następny co się dojebał do cebuli.. pisałem to z 100 razy, ale napiszę jeszcze raz: jesteście jacyś pojebani jeśli chodzi o cebule.Cebula to tanie,antybakteryjne i bardzo smaczne warzywo. Cebula jest po prostu z*******a. Jeśli polska ma być nazywana "cebulandią" to z*********e

Po co te nerwy? Dziwisz się, że nazywam takich jak ty cebulą? Masa przekleństw, brak jakichkolwiek umiejętności dyskusji na poziomie i jeszcze jakieś dziwne domysły. Czy ja powiedziałem, że Polska jest cebulandią? Nie sprecyzowałem dokładnie o co mi chodzi i koniec, kropka. Takie domysły jak twoje mnie doprowadzają do szału. Jak widzę ludzi którzy obrażają mnie, bo nie mam zamiaru tracić życia broniąc kawałka ziemi to jak mam ich nazwać? Przyjaciółmi? Proszę cię...  xD

Opublikowano

OO tak już widzę naszych żólnierzy z grzyweczką i rurkami   

K***a ilekroć nie pojawi się dyskusja o wojsku/wojnie, zawsze ktoś musi wyjechać z tekstem "rurki i grzyweczka".

Sam chyba masz problem skoro tak bardzo zwracasz uwagę jak inny chłop jest ubrany.

I pochwal się sylwetką, skoro taki z ciebie koksiasty supermen.

Opublikowano

Po co te nerwy? Dziwisz się, że nazywam takich jak ty cebulą? Masa przekleństw, brak jakichkolwiek umiejętności dyskusji na poziomie i jeszcze jakieś dziwne domysły. Czy ja powiedziałem, że Polska jest cebulandią? Nie sprecyzowałem dokładnie o co mi chodzi i koniec, kropka. Takie domysły jak twoje mnie doprowadzają do szału. Jak widzę ludzi którzy obrażają mnie, bo nie mam zamiaru tracić życia broniąc kawałka ziemi to jak mam ich nazwać? Przyjaciółmi? Proszę cię...  xD

Bo w*****a mnie już ten cały najazd na biedną cebulke.. co wam ta cebula zrobiła? Nie mogliście się doczepić do szpinaku?

A tak serio: Tak dziwie się. Ja jak bym miał być warzywem to chciałbym być cebulą. To raz.

Dwa: gdzie ja Cię obraziłem? 

I trzy: Czy słowo "zaje.biste" to jest dla ciebie przekleństwo? Bo tam gdzie Mpc zagwiazdkował jest to właśnie słowo, a ja nie uważam żeby zaje^iste to było przekleństwo.

Opublikowano

Bo w*****a mnie już ten cały najazd na biedną cebulke.. co wam ta cebula zrobiła? Nie mogliście się doczepić do szpinaku?

A tak serio: Tak dziwie się. Ja jak bym miał być warzywem to chciałbym być cebulą. To raz.

Dwa: gdzie ja Cię obraziłem? 

I trzy: Czy słowo "zaje.biste" to jest dla ciebie przekleństwo? Bo tam gdzie Mpc zagwiazdkował jest to właśnie słowo, a ja nie uważam żeby zaje^iste to było przekleństwo.

Znowu źle odebrałeś to co napisałem.  xD Czemu cebula? Bo płakać mi się chcę gdy to widzę. Może to twoje zaje... to nie przekleństwo, ale dla mnie używanie przekleństw to głupota.  xD

Opublikowano

Ja jak widzę szpinak to też chce mi się płakać, a jakoś nikogo nie wyzywam od szpinaków..

Bywa i tak... Zresztą czy ja skierowałem to do ciebie? Nie... Może jest całkiem normalny skąd mam to wiedzieć. xD Jak wyjdziesz kiedyś z domu przyjrzyj się uważnie jak wygląda nasze społeczeństwo i pomyśl czemu "niektórym" chcę się płakać. To koniec ode mnie, bo odbiegamy trochę od tematu. ;)

Opublikowano

szczerze, jakby Rosja ustawiła czołgi przy granicy to spierdalam do Francji do rodziny wraz z komputerem i pejpalem i oczywiście rodziną i bliskimi

nie dość że tusk grubas ciągle hajs zarabia za pierdzenie podczas chodzenia to jeszcze mam za to gówno walczyć?

nazywacie siebie patriotami, a macie max 14 lat i gdybyście dostali nawet pistolet mały to nie strzelilibyście bo będziecie sie cykać że przyjdzie do ciebie w nocy

Opublikowano

szczerze, jakby Rosja ustawiła czołgi przy granicy to spierdalam do Francji do rodziny wraz z komputerem i pejpalem i oczywiście rodziną i bliskimi

nie dość że tusk grubas ciągle hajs zarabia za pierdzenie podczas chodzenia to jeszcze mam za to gówno walczyć?

nazywacie siebie patriotami, a macie max 14 lat i gdybyście dostali nawet pistolet mały to nie strzelilibyście bo będziecie sie cykać że przyjdzie do ciebie w nocy

Francja niby taka potęga i mocarstwo, a poddała się szybciej niż Polska podczas II Wojny Światowej. Ponoć ich flaga jest na księżycu. #IfYouKnowWhatIMean

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...