Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

No to się szykujcie idziemy w kamasze :(

Necdric

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 143
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jeśli przyjdzie taki dzień gdzie będę musiał złapać za sztandar lub broń.. To nie będę robił tego w obronie polityków czy głów państwa.. Będę to robił aby chronić nie siebie, a bliskich.. będę robił to co robili moi przodkowie.. ;).. A śmierci się nie boję... bo ona na pewno kiedyś nadejdzie ;) 

Opublikowano

97 w nicku to Twój rok urodzenia? Człowieku, ja mam 32 lata. Ty myślisz, że jestem takim samym jak Ty niedokarmionym anorektykiem który na widok krwi straci przytomność? "Bohaterem narodowym" byłbym łącznie z resztą poległych czczonych wśród gimnazjalnych patriotów.

Nie wątpię, że tak mała armia gdzie 9/10 nigdy nie walczyło na froncie a kalekom dają A cokolwiek zrobi. Gdzie widzisz mój "błąd w myśleniu" ?

Nie, to nie jest mój rok urodzenia, ale miło że pytasz. Jak przeczytasz mój post dokładnie to znajdziesz odpowiedź gdzie widzę twój "błąd w myśleniu". Daruj sobie truizmy jak to byś dzielnie walczył, jak chcesz powtórkę z 44' to idź, bohaterze. 

F7FwxF8.png

Opublikowano

No tak, nikt nie będzie walczył, bo w razie wojny to przyjdą i się będą pytać czy może macie ochotę iść walczyć xDD

xDD a co może zmuszą mnie do walczenia? po prostu wypierdole za granice, niekoniecznie legalnym środkiem transportu i tyle, elo.

Opublikowano

Bo mieli nierówno pod sufitem. Lubię swój kraj, ale to nie jest powód, by za niego umierać. Nawet w szkołach nie popierają walki za ojczyznę. Nasz pan od wosa powtarza nam ciągle żebyśmy uciekali z tego rynsztoku jak najszybciej. ;) Strach pomyśleć co siedzi w twoim umyślę. Ciągle piszesz o wojnie to nie jest normalne. 

Chyba Ty masz nierówno pod sufitem. Po pierwszę to trochę szacunku dla tych ludzi. Po drugie w tamtych czasach liczyły się takie wartości jak honor, patriotyzm i rodzina, a nie fejm w gimbie. Powiem Ci coś przygłupie, bo chyba nie masz pojęcia co wypisujesz. Polakom powinni myć nogi i brud wypijać, gdyż nie raz uratowali Europę, na przykład w 1683 i gdyby nie Sobieski i nasza Husaria to Turcy by wpizdu rozbili austriaków i prusów i pewnie dziś cała Europa byłaby zislamizowana (już jest), a drugi raz 1920 kiedy to zatrzymali bolszewików. Trzecia sytuacja to 1940 kiedy polskie orły uratowali dupy brytolom, którzy potem 3 lata i 5 lat poźniej wraz z Rooseveltem sprzedali nas Stalinowi. Gdyby nie my dziś w Anglii mówiono by po niemiecku.

"Polacy kojarzą mi się z mieszkańcami Gondoru, ponieważ są szlachetni, waleczni i dumni. Urodziłem się w 1944 roku. Brytyjczycy z mojego rocznika często wspominają o bohaterstwie Polaków, przypominając wkład Polskich lotników w bitwie o Anglię." - John Rhys-Davies

"Gdyby Spartanie odżyli to przed Wami Polacy pochylili by czoła" - Julien Bryan

Oczywiście podobnych cytatów jest mnóstwo, ale nie będę ich tu wrzucał. Wybrałem dwa moje ulubione. Poza tym kiedyś tak się nas bano, że żołnierze obcych armii mieli prawo do odmowy udziału w walce z husarią. Nie wiem jak można nie mieć szacunku do naszych żołnierzy poległych w walce o wolną Polskę.

"Takie będą Rzeczpospolite jakie ich młodzieży chowanie". Widać, że w najlepszym kierunku nie zmierzamy.

PS. Pan od wosa w gimbie nie powiedział, że obowiązkiem każdego obywatela polskiego jest obrona ojczyzny?

Opublikowano

Gdyby takie coś weszło w życie to bym się nie pierdolił. Dostałbym broń nastepnie kupuje 10g białego wbijam do siedziby tej suki i robie rozpierdol. Pewnie znalazłoby się więcej takich jak ja. Następnie ruszyłbym na rusków/usa zależy jaka faza by weszła :D

@topic

w szkole uczyli mnie że każdy dokument państwowy powinien być przedstawiony obywatelom więc nie wiem czy to prawda

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

yhym.. Taki CH*J jak mnie zobaczą na wojnie... 

Po pierwsze

To już nie są czasy w których zdobywało się nowe tereny czy coś, bo tak trzeba było. Teraz wojny są tylko o $$$, ale z racji , że ja tej kasy nie mam to mam wyje*ane na te ich wojenki :) Gorzej jak ta wojna wybuchnie i na siłę będą zaciągać , wtedy tylko bogatym się uda ( czyli jeba*ym polityką i reszcie p****ów którzy są za to odpowiedzialni )

PS. Zapomniałem co miało być po 2, więc się nie gniewajcie, ale pkt 1 powinien w zupełności wystarczyć.

1390831561-U140955.jpg

Opublikowano

Chyba Ty masz nierówno pod sufitem. Po pierwszę to trochę szacunku dla tych ludzi. Po drugie w tamtych czasach liczyły się takie wartości jak honor, patriotyzm i rodzina, a nie fejm w gimbie. Powiem Ci coś przygłupie, bo chyba nie masz pojęcia co wypisujesz. Polakom powinni myć nogi i brud wypijać, gdyż nie raz uratowali Europę, na przykład w 1683 i gdyby nie Sobieski i nasza Husaria to Turcy by wpizdu rozbili austriaków i prusów i pewnie dziś cała Europa byłaby zislamizowana (już jest), a drugi raz 1920 kiedy to zatrzymali bolszewików. Trzecia sytuacja to 1940 kiedy polskie orły uratowali dupy brytolom, którzy potem 3 lata i 5 lat poźniej wraz z Rooseveltem sprzedali nas Stalinowi. Gdyby nie my dziś w Anglii mówiono by po niemiecku.

"Polacy kojarzą mi się z mieszkańcami Gondoru, ponieważ są szlachetni, waleczni i dumni. Urodziłem się w 1944 roku. Brytyjczycy z mojego rocznika często wspominają o bohaterstwie Polaków, przypominając wkład Polskich lotników w bitwie o Anglię." - John Rhys-Davies

"Gdyby Spartanie odżyli to przed Wami Polacy pochylili by czoła" - Julien Bryan

Oczywiście podobnych cytatów jest mnóstwo, ale nie będę ich tu wrzucał. Wybrałem dwa moje ulubione. Poza tym kiedyś tak się nas bano, że żołnierze obcych armii mieli prawo do odmowy udziału w walce z husarią. Nie wiem jak można nie mieć szacunku do naszych żołnierzy poległych w walce o wolną Polskę.

"Takie będą Rzeczpospolite jakie ich młodzieży chowanie". Widać, że w najlepszym kierunku nie zmierzamy.

PS. Pan od wosa w gimbie nie powiedział, że obowiązkiem każdego obywatela polskiego jest obrona ojczyzny?

Nawet tego nie czytam, bo szkoda czasu. Mam swoje poglądy. Możesz sobie walczyć za kraj, ale co ci to da? Zginiesz i zmarnujesz życie. Dla mnie ważniejsza jest rodzina, bliscy czy nawet przyjaciele od marnego kawałka ziemi. Możesz mnie nazywać gimbem. Wisi mi to co sądzi o mnie jakiś zagorzały patriota któremu tylko wojna w głowie.

Opublikowano

O KURDE xD

Gimby chca spierdalac z kraju na drugi koniec swiata przed ZWYKLYMI CWICZENIAMI xD

Wy powazni jestescie? :D

Opublikowano

Nawet tego nie czytam, bo szkoda czasu. Mam swoje poglądy. Możesz sobie walczyć za kraj, ale co ci to da? Zginiesz i zmarnujesz życie. Dla mnie ważniejsza jest rodzina, bliscy czy nawet przyjaciele od marnego kawałka ziemi. Możesz mnie nazywać gimbem. Wisi mi to co sądzi o mnie jakiś zagorzały patriota któremu tylko wojna w głowie.

To teraz patriotyzm jest wadą? Boże, czego w tych gimnazjach teraz uczą... Nie przeczytałeś, więc nie wyciągaj pochopnych wniosków, bo mi o wojnę nie chodzi, chyba nikt nie chce wojny. Chcę aby Polska była gotowa na wojnę, a obecnie to każdy wie co jest.

Opublikowano

To teraz patriotyzm jest wadą? Boże, czego w tych gimnazjach teraz uczą... Nie przeczytałeś, więc nie wyciągaj pochopnych wniosków, bo mi o wojnę nie chodzi, chyba nikt nie chce wojny. Chcę aby Polska była gotowa na wojnę, a obecnie to każdy wie co jest.

Po co ma być gotowa? Jeśli może się starać aby do niej nie doszło. Co nam to da, że będziemy gotowi? Jedna bombka i całe nasze starania na nic. :P

Opublikowano

Po co ma być gotowa? Jeśli może się starać aby do niej nie doszło. Co nam to da, że będziemy gotowi? Jedna bombka i całe nasze starania na nic. :P

Nie wiem na czym opiera się twa logika, no ale mus to mus.

ABY MY MÓC SIE BRONIĆ MY MUSIEĆ POSIADAĆ PATYKI => kto zaatakuje silnie militarnie państwo -.-

PS. Poza tym armia służy do obrony.

Opublikowano

@Semyaz

A czy ty umiesz czytać ze zrozumieniem? Przewijał się temat komisji i jakim to lamusom dają "A" i to wszystko co miało związek z ćwiczeniami. Wszystko oscyluje wokół tematu poważnej wojny i każdy wyraża swój pogląd oraz co by zrobił w takiej sytuacji. 

F7FwxF8.png

Opublikowano

Nie wiem na czym opiera się twa logika, no ale mus to mus.

ABY MY MÓC SIE BRONIĆ MY MUSIEĆ POSIADAĆ PATYKI => kto zaatakuje silnie militarnie państwo -.-

Tylko patrząc na nasz rząd to raczej te patyki prędzej komuś oddamy. Jak będziemy dalej dawali broń Ukrainie i podsycali Rosję to zanim zdążymy się przygotować będziemy budowali piramidy na pustyni.

Opublikowano

Tylko patrząc na nasz rząd to raczej te patyki prędzej komuś oddamy. Jak będziemy dalej dawali broń Ukrainie i podsycali Rosję to zanim zdążymy się przygotować będziemy budowali piramidy

No widzisz, jak chcesz to potrafisz. Dlatego na określone stanowisko ministra powinny być określone wymogi, czyli jak ktoś chce być ministrem obrony narodowej to chociaż niech będzie po bezpieczeństwie narodowym, a nie pierwszy lepszy delikwent. To samo tyczy się ministra sprawiedliwości, ministra spraw zagranicznych etc. Taka jest moja wizja.

Opublikowano

Nasi przodkowie gineli za tą glebe nieudaczniku uważasz że byli nienormalni śmieciu? 

Ja pójdę na front ale pod warunkiem że albo oni pójdą w pierwszym szeregu , albo my zrobimy porządek na wiejskiej

Ale po co te nerwy, zzy ktoś Ci tutaj zabrania walczyć za ojczyznę? Jeśli miałeś już komisje wojskową to masz widzę co zrobić, by dostać się do wojska, jeśli nie miałeś to moim zdaniem powinieneś zamilknąć, a nie wypowiadać się na tematy, o których nie masz pojęcia i kwestionować decyzję, na które nie masz wpływu.

Prawdą jest, że w I WŚ nie walczyli tylko zawodowi żołnierze - walczyły również dzieci, tak samo jak wcześniej w powstaniu styczniowym i dalej w obronie naszych granic podczas II WŚ. Myślisz, że gdyby mieli wybór stanęli by do walki? Wojna to straszna rzecz, nikt się na nią nie pcha z wyboru - to była konieczność. W dzisiejszych czasach mamy niejaki wybór i trzeba to zrozumieć. Po co mam ginąć skoro mogę żyć?

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Ale po co te nerwy, zzy ktoś Ci tutaj zabrania walczyć za ojczyznę? Jeśli miałeś już komisje wojskową to masz widzę co zrobić, by dostać się do wojska, jeśli nie miałeś to moim zdaniem powinieneś zamilknąć, a nie wypowiadać się na tematy, o których nie masz pojęcia i kwestionować decyzję, na które nie masz wpływu.

Prawdą jest, że w I WŚ nie walczyli tylko zawodowi żołnierze - walczyły również dzieci, tak samo jak wcześniej w powstaniu styczniowym i dalej w obronie naszych granic podczas II WŚ. Myślisz, że gdyby mieli wybór stanęli by do walki? Wojna to straszna rzecz, nikt się na nią nie pcha z wyboru - to była konieczność. W dzisiejszych czasach mamy niejaki wybór i trzeba to zrozumieć. Po co mam ginąć skoro mogę żyć?

Tutaj nie ma wyboru nie idziecie to was zastrzele i tyle (śmiem twierdzić że w muzeum są jakieś kałasznikowe to sobie wypożyczę)..

Nerwy mnie biorą jak patrze na takich debili co wypisują "Kto normalny ma zamiar umierać za kawałek ziemi?" 

Po prostu debilizm..

Opublikowano

Tutaj nie ma wyboru nie idziecie to was zastrzele i tyle (śmiem twierdzić że w muzeum są jakieś kałasznikowe to sobie wypożyczę)..

Nerwy mnie biorą jak patrze na takich debili co wypisują "Kto normalny ma zamiar umierać za kawałek ziemi?" 

Po prostu debilizm..

Nie każdy jest patriotą i trzeba to uszanować.

Opublikowano

Po prostu debilizm..

A mnie wkurzają ludzie którzy za dużo grają w Battlefield'a. Debilizm totalny... Nerwy cię biorą, bo ktoś ma inne poglądy? No cóż...  xD

Opublikowano

Jestem ciekaw jakim cudem uciekilbyście z kraju, który jest atakowany. Jakoś nie wydaje mi się, żeby 14-latkowie mieli prawo jazdy. A nawet jeśli jesteście pełnoletni...

Kodeks Karny, część wojskowa.

Art. 339. Dezercja

§ 1. Żołnierz, który w celu trwałego uchylenia się od służby wojskowej opuszcza swoją jednostkę lub wyznaczone miejsce przebywania lub w takim celu poza nimi pozostaje,
podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.
§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się dezercji wspólnie z innymi żołnierzami lub zabierając broń,
podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.
§ 3. Żołnierz, który w czasie dezercji ucieka za granicę albo przebywając za granicą uchyla się od powrotu do kraju,
podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10.
§ 4. Żołnierz, który czyni przygotowania do przestępstwa określonego w § 1-3,
podlega karze aresztu wojskowego albo pozbawienia wolności do lat 2.

Opublikowano

Jestem ciekaw jakim cudem uciekilbyście z kraju, który jest atakowany. Jakoś nie wydaje mi się, żeby 14-latkowie mieli prawo jazdy. A nawet jeśli jesteście pełnoletni...

Kodeks Karny, część wojskowa.

Art. 339. Dezercja

§ 1. Żołnierz, który w celu trwałego uchylenia się od służby wojskowej opuszcza swoją jednostkę lub wyznaczone miejsce przebywania lub w takim celu poza nimi pozostaje,

podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się dezercji wspólnie z innymi żołnierzami lub zabierając broń,

podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.

§ 3. Żołnierz, który w czasie dezercji ucieka za granicę albo przebywając za granicą uchyla się od powrotu do kraju,

podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10.

§ 4. Żołnierz, który czyni przygotowania do przestępstwa określonego w § 1-3,

podlega karze aresztu wojskowego albo pozbawienia wolności do lat 2.

K***a przecież każdy ten paragraf zaczyna się od słowa "żołnierz" - serio nie przyszło Ci do głowy, że chodzi o żołnierza zawodowego? No to jest śmieszne. XDDD

Obrona/pomoc kraju podczas wojny jest chyba obowiązkowa tak wgl..

Jasne, ale to nie znaczy, że jedną, słuszną pomocą jest latanie z kałaszem na ruskim polu. xDD

76561198093115115.pngAddFriend.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...