Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam jeszcze jedno pytanko do was :)

Podesłał by ktoś link do clienta, który jest sprawdzony i  dobrze współpracuje z tym source tutaj? Klient którego posiadam po zalogowaniu się na postać wyłącza się po prostu

Pisałeś http://www.mpcforum.pl/topic/1357786-kod-źródłowy-gry-metin2/?p=11660171,że działa Ci, teraz nagle już przestało działać? :D
  • Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

chodzi mi o logi z kanałów od serwera

Clienta testowałem na plikach od terenzo. Logów już nie mam. Teraz staram się uruchomić skompilowane game ale nie chce działać. Jak uruchamiam plik game_r50410 to nic się nie dzieje. Po prostu komenda się wykonuje i cisza. Zero logów nic kompletnie nie ma, ale jak uruchomię plik test który kompiluje się razem z game to on coś tam próbuje zrobić tzn. tworzy się proces, ale też nie tworzy logów a na serwer nie da się wejść.

Config AUTH:

To jest ukryta treść, proszę

Opublikowano

Clienta testowałem na plikach od terenzo. Logów już nie mam. Teraz staram się uruchomić skompilowane game ale nie chce działać. Jak uruchamiam plik game_r50410 to nic się nie dzieje. Po prostu komenda się wykonuje i cisza. Zero logów nic kompletnie nie ma, ale jak uruchomię plik test który kompiluje się razem z game to on coś tam próbuje zrobić tzn. tworzy się proces, ale też nie tworzy logów a na serwer nie da się wejść.

Config AUTH:

XDDD

Nie pokazuj nam configu tylko syserra. Jak ci się game nie odpala to licki nie wyłączyłeś najpewniej.

MTnm3AS.png

Opublikowano

XDDD

Nie pokazuj nam configu tylko syserra. Jak ci się game nie odpala to licki nie wyłączyłeś najpewniej.

Config pokazałem bo myślałem że tam mam gdzieś błąd. Jak tylko wystartuje serwer dam logi błędów

Opublikowano (edytowane)

Udało się odpalić serwer i połączyć przez jakiegoś niemieckiego clienta 40k. Chciałem go spolszczyć więc skopiowałem z globala locale_pl i wkleiłem a także zmieniłem w locale.cfg z de na 10012 1250 pl. Client się odpalił, wpisuje passy i klikam połącz. Łączy mnie, ale podczas przejścia w okno wyboru postaci wywala mi clienta.

a to licki nie wyłączyłeś najpewniej.

syserr clienta

Te locale z pla są zbyt nowe dla tego clienta? Bo widzę, że coś mu z mob proto nie pasuje a także z wolfmanem

Edytowane przez Kamillo32
Opublikowano

Udało się odpalić serwer i połączyć przez jakiegoś niemieckiego clienta 40k. Chciałem go spolszczyć więc skopiowałem z globala locale_pl i wkleiłem a także zmieniłem w locale.cfg z de na 10012 1250 pl. Client się odpalił, wpisuje passy i klikam połącz. Łączy mnie, ale podczas przejścia w okno wyboru postaci wywala mi clienta.

syserr clienta

Te locale z pla są zbyt nowe dla tego clienta? Bo widzę, że coś mu z mob proto nie pasuje a także z wolfmanem

ta są "za nowe" wez sobie jakieś z byle jakiego clienta... to nie ma róznicy. Wtedy przepakowujesz item proto na nowy format i wszystko działa. Nie kombinuj.

MTnm3AS.png

Opublikowano (edytowane)

syserr clienta

Tak jak napisał Ci wyżej, to są za nowe, bo ty nie masz dodanej nowej postaci (Wolfman).

Ps. Od kiedy jak chcesz spolszczyć klient to całe locale_pl podmieniasz? Podmień tylko pliki w których są nazwy. (typu locale_game.txt)

Edytowane przez NoName#2
Opublikowano

Tak jak napisał Ci wyżej, to są za nowe, bo ty nie masz dodanej nowej postaci (Wolfman).

Ps. Od kiedy jak chcesz spolszczyć klient to całe locale_pl podmieniasz? Podmień tylko pliki w których są nazwy. (typu locale_game.txt)

Teraz dopiero rozpakowałem to. Dosyć dawno zajmowałem się metinem i wszystko powypadało z głowy... Sorki za takie durnowate pytania :)

Opublikowano

Co musiałbym wyrzucić żeby nie było tej zjebanej alchemi? :P

Opublikowano

Może ktoś mi pomóc gdyż próbuje dodać 4 strony eq wszystko pięknie ładnie tylko po stronie klienta nie chodzi, po załadowaniu paska wywala z gry. Syserr http://wklej.to/fJrl1

Opublikowano (edytowane)

Może ktoś mi pomóc gdyż próbuje dodać 4 strony eq wszystko pięknie ładnie tylko po stronie klienta nie chodzi, po załadowaniu paska wywala z gry. Syserr http://wklej.to/fJrl1

LoadScriptFile!!!!!!!!!!!!!! - exceptions.AttributeError:'module' object has no attribute 'INVENTORY_PAGE_BUTTON_TOOLTIP_3'

Nie dodałeś do locale_interface.txt

INVENTORY_PAGE_BUTTON_TOOLTIP_3 3. Ekwipunek
INVENTORY_PAGE_BUTTON_TOOLTIP_4 4. Ekwipunek
Edytowane przez Lajk™
Opublikowano (edytowane)

W poradniku o Powiększeniu Ekwipunku,  3 podpunkt jest źle zrobiony bo zapomniałeś dodać self.inventoryPageIndex = 0  .Bez tego nie działa powiększony ekwipunek.

Mianowicie chodzi o to.

self.inventoryTab[0].SetEvent(lambda arg=0: self.SetInventoryPage(arg))
self.inventoryTab[1].SetEvent(lambda arg=1: self.SetInventoryPage(arg))
self.inventoryTab[2].SetEvent(lambda arg=2: self.SetInventoryPage(arg))
self.inventoryTab[3].SetEvent(lambda arg=3: self.SetInventoryPage(arg))
self.inventoryTab[0].Down()
self.inventoryPageIndex = 0
Edytowane przez brambor20189
Opublikowano

W poradniku o Powiększeniu Ekwipunku,  3 podpunkt jest źle zrobiony bo zapomniałeś dodać self.inventoryPageIndex = 0  .Bez tego nie działa powiększony ekwipunek.

Mianowicie chodzi o to.

Gdzieś komuś o tym pisałem i zapomniałem dopisać.

Dzięki. :)

@topic

#Aktualizacja