Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź][EP3] Custom! - CommunityLC

hiowcaheh

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SpQPxtQ.png

Cześć wszystkim.
Chciałbym wam zaprezentować pre-zapowiedź nadchodzącego europejskiego serwera, gdzie za sterami siedzą Polacy. Kilkumiesięczne obserwacje i testy innych serwerów, dały nam wiele podpowiedzi do tego aby stworzyć coś, co będzie stałe, wytrzymałe i pewne. Prace nad serwerem ruszyły 01.01.2015, zaś pomysły i cały szkielet projektu został opracowany już na przełomie listopada/grudnia. Szacowanie startu serwera jest na chwile obecną nierealne, lecz do testów zbliżamy się wielkimi krokami. Szybki i stabilny progress zmusił nas do opracowania wstępnego pomysłu dot. testów. Na chwile obecną zdradzić mogę, że dostęp do testów otrzymają nieliczni, bez zbędnego owijania w bawełnę - będą to osoby które się angażują w projekt, regularnie śledzą nasze prace i są aktywne - w tym temacie. Do zamkniętych testów mamy zamiar dopuścić tylko Polskich graczy.

FT7kRZI.png

Wstępne informacje dotyczące CommunityLC:

• Start: 1 level, 500 SP, 10k gold
  • Max level: 100 level
  • EXP: x2
  • SP: x10
  • Drop: x5
  • Gold drop: x1
  • Affinity: x2
  • Max upgrade: +18
  • Upgrade chance: 85%
  • Pet exp: x2
  • P2 EXP: x2

// Wstępne informacje wciąż w budowie!

ekjjliG.png

Lista codziennie aktualizowana! Sam/a możesz oszacować postęp prac nad serwerem:

• [%Nowe Questy;
  • [%Nowe Dzienne Questy;
  • [%Dwa nowe poziomy dla wspomagaczy (więcej na dniach);
  • [%] Serwerowi NPC;
  • [%Idealnie zbalansowany drop złota dzięki czemu gospodarka serwera będzie nieruszona i przyjemna bez potrzeby używania wielkich wielkości waluty gry;
  • [%Autorska akcesoria;
  • [%] Nowe umiejętności;
  • [%] Nowe zbroje/bronie;
  • [%Nowe efekty;
  • [%Nowe tytuły;
  • [%Juno z 2008 roku z ręcznie zaktualizowaną bazą danych - wszyscy NPC z EP3 na swoim miejscu w starszej wersji Juno;
  • [%15 poziomów Chaos Jewels, 6 poziomów normalnych jeweli, możliwość 7 slot socket w secie;
  • [%autorskich skrzynek;
  • [%] ~ 100 autorskich przedmiotów;
  • [%Tabela EXP'a przefiltrowana i zaktualizowana tak, że wbicie Max level cap potrwa naprawdę sporo;
  • [%Definitywnie usunięte EXPB;
  • [%Większy nacisk na drużynowy exp;
  • [%50% blocka expa przez gildie - co za tym idzie, farma SP będzie wskazana;
  • [%SP można farmić na kilka sposobów: Procyon, Bossy, Questy;
  • [%200% EXP z Dungeon Time - gracz który nie jest w posiadaniu PBI pewnie wykorzysta ten bonus;
  • [%Balans przedmiotowy - każdy przedmiot który spotkamy w IS będzie również dostępny w grze poprzez robienie questów czy zabijanie bossów lub udzielanie się w liczne eventy.
  • [%] Autorskie ikony;
  • [%Play and get - Reward system - autorski skrypt, więcej dowiecie się gdy tylko skrypt wejdzie w życie. (konkurencja)
  • [%Strona WWW;
  • [%Konfiguracja maszyny gry;
  • [%Konfiguracja maszyny gry do Close Beta Test;
  • [%] Konfiguracja maszyny gry do Open Beta Test;
  • [%Moonstone system;
  • [%LacaBall system;
  • [%ItemShop - zostanie zrobiony jak wdrążymy wszystkie przedmioty, jednak po stronie serwera ItemShop działa i jest uruchomiony oraz skonfigurowany;
  • [%Serwerowe Bossy;
  • [%Serwerowe Affinity;
  • [%Dratan/Merac Wars - gotowe, wymaga licznych testów przy ilości kilkudziesięciu osób (CBT);
  • [%4 kanały gry, gdzie każdy służy do czegoś innego (Aktualnie wszystko[raids,wars,cube,pvp,trade] zostało przekierowane na CH1);
  • [%Definitywny PlayToWin;
  • [%] Serwerowy Launcher;

[% - postęp>50%
[% - postęp<50%
[%]  -  ukończone
// Zawartość wciąż w budowie!

Cy11o71.png

11.01.2015:

Dodane pre-zapowiedzi na MPCForum. Wszystkie informacje zawarte w zapowiedzi są z dnia 07.01.2015!

12.01.2015:

s4OHI7F.png

Armor & Weapon's 100 level system:

Zdobycie broni czy części setu na maksymalny (obecnie) level nie będzie łatwe. Prosto mówiąc, wbicie całego setu będzie czasochłonne, dlaczego? Otóż:

Części oraz bronie 100lv można zdobyć tylko i wyłącznie poprzez otwarcie skrzynki: Community Weapon Box / Community Armor Box

t9HS7jT.png  BBMHUdn.png

Jednak do otwarcia skrzynki wymagany jest Daily Quest Key - x1 w przypadku części setu, x2 w przypadku broni [Klucza nie można przechowywać, wyrzucać na ziemię czy sprzedawać!]

G9FMTFR.png

Otwarcie skutkuje zdobycie losowego przedmiotu, u mnie są to dualki:

RBN55Kp.png

Wszystkie bronie na 100lvl mają jednakową opcję z pieczątkami, szansa na wbicie owej pieczątki wynosi 100%:

i8ZAb7f.png

Jeśli chodzi o zbroje, wszystko wygląda identycznie - jednak pieczątki się różnią: rękawice, hełm, klata, spodnie, buty, skrzydła - każda część ma inne opcje.

Accessory system:

Posiadamy serwerowy system biżuterii na serwerze. Aktualnie składa on się z jednego przedmiotu, jednak mamy już plany na budowę kolejnych dwóch rodzajów. Zerknijcie na to:

Biżuterie można zdobyć na kilka sposobów: LacaBall, Community Box, Questy bądź dropnąć z Bossów:

voouIy5.png

Opcje jakie można wylosować to oryginalne pieczątki oraz nasze serwerowe, w których skład wchodzi: Bronze, Silver, Gold, Hitrate, Evasion

Szansa na zdobycie: Oryginalne opcje - 70%, Brąz - 30%, Silver - 20%, Złoto - 10%, Hitrate & Eva - 5%

s1mTlNr.png  eWHSTeR.png  SLU2a6P.png  HKF2iev.png  aNY3YYB.png

Szansa na 6x 300 Hit rate / 6x 200 Evasion jest mizerna, jeśli trafisz tego acka to po prostu masz szczęście. (Na 200 acków poleciał mi jeden 6x Hit Rate oraz żaden 6x Eva!)

2 next levels of Potions buff items:

Ilość przedmiotów tego typu wyniesie ok ~ 25 przedmiotów, cały czas rozwijamy ten odłam i na pewno nowe przedmioty będą pojawiać się regularnie.

Przedmioty z czerwonym paskiem w lewym górnym nie posiadają żadnych wymagań, do zdobycia w grze oraz IS. Przedmioty z złotą gwiazdką są tylko dla postaci które osiągnęły 100 level - bardzo ciężkie do zdobycia tylko poprzez grę, w IS ich nie zobaczymy.

B1LwiDX.png

Nie chcemy pokazywać więcej, bo jak każdy wie - konkurencja nie śpi a jesteśmy pewni, że zagrozimy nie jednemu serwerowi. Ikony autorskie. ;)

INNE:

Pracujemy nad serwerowym Fortune System na kostiumach C2:

2XLimSm.png  vRNY1CF.png

Pierwszy Screenshot prosto z gry. Mam nadzieje, że "zabije" wątpliwości niektórych z was :)

szUuLrw.jpg

W następnym "Content display" pokażemy wam serwerową walutę, skrzynki, trochę tytułów oraz czeka na was pewna niespodzianka.

Zapraszam do dyskusji ;)

13.01.2015

• Dodano 22 nowych przedmiotów;
  • Wprowadzono serwerowe buffki dla FortuneSystem

W poniedziałek (12.01.2015) pod wieczór udostępnię garstkę zrzutów z serwera oraz trochę nowości!

Zapraszam do dyskusji!

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Huhu, zapowiedź fajna ale czy wszystko w grze wyjdzie tak fajnie ? Szczerze ? Wątpię, ale będę śledził temat.

Powodzenia.

Opublikowano

No ładnie. Zapowiada się ciekawie, kiedy dokładniej mają zacząć się te testy?

Jeśli mówisz o zamkniętych testach, mogę jedynie powiedzieć, że najpóźniejsza data testów to połowa marca. Jednak nasze szybkie i owocne prace z dnia na dzień tylko przyśpieszają datę testów.

Huhu, zapowiedź fajna ale czy wszystko w grze wyjdzie tak fajnie ? Szczerze ? Wątpię, ale będę śledził temat.

Powodzenia.

Nie lejemy wody, wszystko co jest i będzie na serwerze zostanie opisane oraz pokazane. Nic nie zostało zmyślone. ;)

Opublikowano

Po samej zapowiedzi niewiele można ocenić, bo tak naprawdę słowa, a czyny to dwa odrębne światy. Jednakże sam wstęp zaciekawił, chętnie zobaczę co będzie dalej z Waszym projektem. 

Opublikowano

Jedna z lepszych zapowiedzi jakie ukazały się na tym forum jeżeli chodzi o dział Last Chaos. 

Miałem przyjemność pracować z Owcą i wyciągnięte wnioski pozwalają mi powiedzieć, że to może być ciekawy pomysł, który zarazi wielu graczy.

Podoba mi się pomysł z lvl cap. Ponieważ pozwala na urozmaicenie gry tym samym zachowanie graczy na serverze, co więcej wiadomo to nie jest łatwą sztuką.

Z zaangażowaniem będę śledzić ten temat i mam nadzieje, że uda mi się wcisnąć do grona tych nielicznych testerów i móc dzielić się ciekawymi nowinkami. 

ubh6c.png
Opublikowano

Jedna z lepszych zapowiedzi jakie ukazały się na tym forum jeżeli chodzi o dział Last Chaos. 

Miałem przyjemność pracować z Owcą i wyciągnięte wnioski pozwalają mi powiedzieć, że to może być ciekawy pomysł, który zarazi wielu graczy.

Podoba mi się pomysł z lvl cap. Ponieważ pozwala na urozmaicenie gry tym samym zachowanie graczy na serverze, co więcej wiadomo to nie jest łatwą sztuką.

Z zaangażowaniem będę śledzić ten temat i mam nadzieje, że uda mi się wcisnąć do grona tych nielicznych testerów i móc dzielić się ciekawymi nowinkami. 

To co było ponad dwa lata temu, to dosłownie nic w porównaniu z tym co będzie.

// Na marginesie dodam, że poszukujemy grafika (mówiąc "grafika", mam na myśli osobę, która wie co z czym jeść a nie człowieka, który po zainstalowaniu GIMP'a myśli, że jest nie wiadomo kim).

Grafik =/= osoba w górnej partii ekipy, Grafik =/= osoba mająca jakiekolwiek moce administracyjne w grze.

Opublikowano

Dziś wieczorkiem opublikuje Contents Show v1, czyli inaczej pierwszy rzut informacji oraz zdjęć z serwera. 

Opublikowano

s4OHI7F.png

Armor & Weapon's 100 level system:

Zdobycie broni czy części setu na maksymalny (obecnie) level nie będzie łatwe. Prosto mówiąc, wbicie całego setu będzie czasochłonne, dlaczego? Otóż:

Części oraz bronie 100lv można zdobyć tylko i wyłącznie poprzez otwarcie skrzynki: Community Weapon Box Community Armor Box

t9HS7jT.png  BBMHUdn.png

Jednak do otwarcia skrzynki wymagany jest Daily Quest Key - x1 w przypadku części setu, x2 w przypadku broni [Klucza nie można przechowywać, wyrzucać na ziemię czy sprzedawać!]

G9FMTFR.png

Otwarcie skutkuje zdobycie losowego przedmiotu, u mnie są to dualki:

RBN55Kp.png

Wszystkie bronie na 100lvl mają jednakową opcję z pieczątkami, szansa na wbicie owej pieczątki wynosi 100%:

i8ZAb7f.png

Jeśli chodzi o zbroje, wszystko wygląda identycznie - jednak pieczątki się różnią: rękawice, hełm, klata, spodnie, buty, skrzydła - każda część ma inne opcje.

Accessory system:

Posiadamy serwerowy system biżuterii na serwerze. Aktualnie składa on się z jednego przedmiotu, jednak mamy już plany na budowę kolejnych dwóch rodzajów. Zerknijcie na to:

Biżuterie można zdobyć na kilka sposobów: LacaBall, Community Box, Questy bądź dropnąć z Bossów:

voouIy5.png

Opcje jakie można wylosować to oryginalne pieczątki oraz nasze serwerowe, w których skład wchodzi: Bronze, Silver, Gold, Hitrate, Evasion

Szansa na zdobycie: Oryginalne opcje - 70%, Brąz - 30%, Silver - 20%, Złoto - 10%, Hitrate & Eva - 5%

s1mTlNr.png  eWHSTeR.png  SLU2a6P.png  HKF2iev.png  aNY3YYB.png

Szansa na 6x 300 Hit rate / 6x 200 Evasion jest mizerna, jeśli trafisz tego acka to po prostu masz szczęście. (Na 200 acków poleciał mi jeden 6x Hit Rate oraz żaden 6x Eva!)

2 next levels of Potions buff items:

Ilość przedmiotów tego typu wyniesie ok ~ 25 przedmiotów, cały czas rozwijamy ten odłam i na pewno nowe przedmioty będą pojawiać się regularnie.

Przedmioty z czerwonym paskiem w lewym górnym nie posiadają żadnych wymagań, do zdobycia w grze oraz IS. Przedmioty z złotą gwiazdką są tylko dla postaci które osiągnęły 100 level - bardzo ciężkie do zdobycia tylko poprzez grę, w IS ich nie zobaczymy.

B1LwiDX.png

Nie chcemy pokazywać więcej, bo jak każdy wie - konkurencja nie śpi a jesteśmy pewni, że zagrozimy nie jednemu serwerowi. Ikony autorskie. ;)

INNE:

• Pracujemy nad serwerowym Fortune System na kostiumach C2:

2XLimSm.png  vRNY1CF.png

• Pierwszy Screenshot prosto z gry. Mam nadzieje, że "zabije" wątpliwości niektórych z was :)

szUuLrw.jpg

W następnym "Content display" pokażemy wam serwerową walutę, skrzynki, trochę tytułów oraz czeka na was pewna niespodzianka.

Zapraszam do dyskusji ;)

Odkrywca
Opublikowano

Ładnie się to prezentuje. Ale co do pvp.. 100 lvl max to pozbawienie szelmy/ czarki/ uzdro / sorca/ tytana ich skilli, którymi się gra normalnie. TB rk to jedyny skill na małym lvl, będący głównym skillem atakującym postaci. Co nie sprzyja ani pvp ani pve, masz na to radę ?:D

Opublikowano

Ładnie się to prezentuje. Ale co do pvp.. 100 lvl max to pozbawienie szelmy/ czarki/ uzdro / sorca/ tytana ich skilli, którymi się gra normalnie. TB rk to jedyny skill na małym lvl, będący głównym skillem atakującym postaci. Co nie sprzyja ani pvp ani pve, masz na to radę ? :D

Niektóre skille z wyższych poziomów zostaną zaniżone - pod względem poziomu jak i swoich obrażeń czy kosztów. Prace nad balansem odkładamy na sam koniec, aż wszystko będzie zrobione.

Wygląda ciekawie. Mógłbyś coś powiedzieć o pvp? Będą jakieś potki redukujące dmg, czy 300k hp zbije się na 4 skille?

Osiągnięcie 30k HP jest mało prawdopodobne, więc takie ogromne ilości HP/MP/Ataku/Celności/Evy jak 300k będą nieosiągalne. Balans będzie idealny, sam zobaczysz.

// Cztery godziny pracy i mamy gotowy CommunityFortune System - 22 serwerowych bufków na wybrane kostiumy C2.  ^_^ 

6NhrEEH.png  U7P3VNs.png  fS0pWW4.pngbGzE7UE.png

Odkrywca
Opublikowano

Niektóre skille z wyższych poziomów zostaną zaniżone - pod względem poziomu jak i swoich obrażeń czy kosztów. Prace nad balansem odkładamy na sam koniec, aż wszystko będzie zrobione.

Powiem tak.. Liczę na Was:)! POWODZENIA!:) w razie jak byście potrzebowali pomocy piszcie :)

Opublikowano

Nie liczy się lvl cap jaki będzie tylko atmosfera na serwerze , jeśli jest fajnie to chętnie się wraca  :P

Jedyna rzeczą co łączy wszystkie lc to skile ,wszędzie takie same .Czy można liczyć na jakieś nowe pomysły z Waszej strony ? 

Opublikowano

Jedyna rzeczą co łączy wszystkie lc to skile ,wszędzie takie same .Czy można liczyć na jakieś nowe pomysły z Waszej strony ? 

Ciężko powiedzieć, mieliśmy coś takiego w planach ale to temat na późniejszy okres, ponieważ mamy ważniejsze rzeczy do wykonania.

Opublikowano

Nie no, nawet oki się wydaje, nie powiem... W każdym bądź razie z tą fortuną to troszkę źle zrobiliście. Jeżeli działałaby ona tylko w PvE to oki, ale jak jest też w PvP, to nie jest za fajnie, bo ciężko będzie jakiekolwiek wyrównanie klas zrobić. ;-)

zSCFQrN.png

Opublikowano

Nie no, nawet oki się wydaje, nie powiem... W każdym bądź razie z tą fortuną to troszkę źle zrobiliście. Jeżeli działałaby ona tylko w PvE to oki, ale jak jest też w PvP, to nie jest za fajnie, bo ciężko będzie jakiekolwiek wyrównanie klas zrobić. ;-)

To oczywiste, że wyrównanie nigdy nie będzie precyzyjne. Fortuna jest jak na globalynch serwerach lecz zmienione zostały opcje i ich statystki a samo działanie zostało nie ruszone. Jest to tylko dodatek na kostiumy, który raczej nada się do exp'a. Nie oszukujmy się, ale zawsze tak było, że nawet przykokszony noobek nie dawał sobie rady z doświadczonym graczem, więc to większego wpływu na pve oraz pvp mieć nie będzie, ale tym samym nie zaprzeczam do końca.

Opublikowano

Szacun i props. :D Powiem Ci, że pozytywnie zaskakujesz i nawet bym pograła na tym serwerku, gdzie naprawdę mam już dość LC. :v Co do skilli - jak dla mnie nie powinny być one zmieniane. Zostawcie normalne, standardowe umiejętności, bo prawdę mówiąc dodawanie jakichś wymyślnych i bezsensownych skilli nie zachęca. ;)

Opublikowano

Czekam z niecierpliwością na otwarcie servera ^^. Mam nadzieję, że zrobicie dobrą reklamę, żeby pustkami nie wiało :p Co do skilli, myślę że dodanie jakichś ciekawych buffków może być dobrą opcją.

Opublikowano

To i ja się wypowiem:

Rycerz(paladyn):

- potrójny cios z animacją 

Szelma(zamachowiec)

-naprawić pułapke, niewidzialność do 3 sekund "czas trwania" to ma być postać która ma zaskoczyć jakimiś pułapkami, zasadzkami ;DDDD a nie wejdzie w niewidkę wyskoczy uderzy 2 skille i po pvp ; | wieczna faworyzacja tej klasy o.O

Czarodziejka(Wiedźma )

-zeby ona tymi przekleństwami się posługiwała !!! po co skille atakujące ona ma zaklęciami mordować jak inne klasy skillami 

reszta podklas jest ok pod warunkiem dopracowania mocy umiejętności w zakresie 100 lvl-a

pobawić się skillami do 31 lvl bo są świetne ale słabe ;D

Opublikowano

Dziś doszło do kolekcji 22 nowych przedmiotów, pobawiliśmy się delikatnie początkowymi skillami dla testu oraz wprowadziliśmy trochę mniejszych poprawek, których opisywanie nie ma sensu.

Co do skilli jak wszyscy się wypowiadają, odpowiem po raz kolejny - wszystkie skille zostaną odpowiednio zbalansowane (niektóre polepszymy, niektóre osłabimy).

Przekazujcie temat znajomym i zapraszajcie ich do dyskusji. ;)

Opublikowano

Dziś doszło do kolekcji 22 nowych przedmiotów, pobawiliśmy się delikatnie początkowymi skillami dla testu oraz wprowadziliśmy trochę mniejszych poprawek, których opisywanie nie ma sensu.

Co do skilli jak wszyscy się wypowiadają, odpowiem po raz kolejny - wszystkie skille zostaną odpowiednio zbalansowane (niektóre polepszymy, niektóre osłabimy).

Przekazujcie temat znajomym i zapraszajcie ich do dyskusji. ;)

Co macie zamiar zrobić z klerykiem? W sumie fajnie byłoby, jakby zrobić z niego postać typowo defensywną, bez możliwości zabijania kogokolwiek, ale z ogromnym powerem w leczeniu i wspomaganiu grupy (buffy). :v To chyba jedyna klasa, której poprawiłabym skille, czy dodała ew. nowe buffy.

Opublikowano

Jak pomysł wypali, to będzie fajnie . Nie będę na starcie, tylko po 1 miesiącu. Zobaczymy, czy tyle postoi ;]

ARIONE-MINI.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...