Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź][EP3] Custom! - CommunityLC

hiowcaheh

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co macie zamiar zrobić z klerykiem? W sumie fajnie byłoby, jakby zrobić z niego postać typowo defensywną, bez możliwości zabijania kogokolwiek, ale z ogromnym powerem w leczeniu i wspomaganiu grupy (buffy). :v To chyba jedyna klasa, której poprawiłabym skille, czy dodała ew. nowe buffy.

Jeśli chodzi o skille nie chcemy sami podejmować takich decyzji, pewnie w czasie beta testów będziemy rozpatrywać wszystkie sugestie, tak aby wszystko wyszło jak najpiękniej.

Jak pomysł wypali, to będzie fajnie . Nie będę na starcie, tylko po 1 miesiącu. Zobaczymy, czy tyle postoi ;]

Lubimy zaskakiwać, pozytywnie rzecz jasna.

// Czasu nie marnujemy, prace nad serwerem nawet w szkole  :ninja:

aKNt81E.jpg

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Muszę zapytać  co z castingiem ? tylko 30 % z hełmów na 77,87,97 ?  Będą tytuły ciężkie do zdobycia ? czy butelki 100%  i mniejsze?

Tylko podstawowe postacie? bez cienia i tych pro ex? 

Blok pu 100% ? 50% ? może pu razy 5 np i blok 100%? wrócą stare dobre czasy farmienia w procku tam to się działy zawsze "heheh jajca" 

Wierze w was ! macie szanse po ostatnim patchu na polskiej wersji na innych pewnie też od gamigo gracze szukają privów i to nie są gracze nisko poziomowi a nawet ci co mają maksymalny poziom więc 

powodzenia w pracy jeśli szukacie pomocy słownej gram w to od 6 lat 4 lata na globalu na którym już skończyłem gre w 2013 bo wszystko coraz bardziej brnęło w pakowanie gotówki a miało  być piękne F2P, znam gre od deski do deski bugi też więc dobrze je spisać i pokasować przed startem serwera  o.O

Opublikowano

Cały czas myślimy jak to będzie z farmieniem. Na chwile obecną mamy 50% blocka expa, a w procku za mobka leci po 5 PU, czyli na pełnym 'koksie' mamy po 60 PU za mobka. Jakie macie zdanie co do tego? Jesteśmy otwarci na każdą propozycję. ;)

Opublikowano

Cały czas myślimy jak to będzie z farmieniem. Na chwile obecną mamy 50% blocka expa, a w procku za mobka leci po 5 PU, czyli na pełnym 'koksie' mamy po 60 PU za mobka. Jakie macie zdanie co do tego? Jesteśmy otwarci na każdą propozycję. ;)

Mniej PU za moba ,a 100% czemu ? Jednak farmienie w procku ma swój kunszt - jak dla mnie i fajnie posiedzieć tam parę h i ścigać się o spoty ^^

ubh6c.png
Opublikowano

Moze troche za duzo pu, chociaz

Cast bedzie jak za dawnych czasow ?

Deus vult

Opublikowano

Moze troche za duzo pu, chociaz

Cast bedzie jak za dawnych czasow ?

Tak, jednak nad 100% castem pomyślimy.

Opublikowano

Jak już mówimy o farmieniu, to może w granicach tego lvl-a zrobić jakieś affinity, które wbijalibyśmy razem z biciem mobków z procka? Można to połączyć z jakimiś itemkami, które u handlarza affinity moglibyśmy kupić. Ewentualnie można pomyśleć nad tytułami z opcjami adekwatnymi do lvl-a, na jakim bijemy, bądź kilkanaście poziomów wzwyż. :p

zSCFQrN.png

Opublikowano

Myślę, że na 100lvl powinien być dostępny cast 100%. Co do expa, może jakieś questy na zabicie danej ilości mobów, ale takie żeby się opłacały. Np zabić 100 upadłych bazyliszków w merak, czy 200 mrocznych kosiarzy w więzieniu. Tylko żeby zaliczało w pt i będzie się latało po całej mapie jak za starych czasów :p

Opublikowano

Jak już mówimy o farmieniu, to może w granicach tego lvl-a zrobić jakieś affinity, które wbijalibyśmy razem z biciem mobków z procka? Można to połączyć z jakimiś itemkami, które u handlarza affinity moglibyśmy kupić. Ewentualnie można pomyśleć nad tytułami z opcjami adekwatnymi do lvl-a, na jakim bijemy, bądź kilkanaście poziomów wzwyż. :P

Podoba mi się ten pomysł z affinity na tym poziomie a w shopie potki na prędkość ataku albo jakiś fajny tytuł na prędkość ataku. 

W sumie można też zrobić custom MPCforum na lvling np z 90-100 lvl gdzie też będzie affinity i będą tam np takie potki jak medy czy też coś innego, kwestia umowna wydaje mi się. 

ubh6c.png
Opublikowano

Jak już mówimy o farmieniu, to może w granicach tego lvl-a zrobić jakieś affinity, które wbijalibyśmy razem z biciem mobków z procka? Można to połączyć z jakimiś itemkami, które u handlarza affinity moglibyśmy kupić. Ewentualnie można pomyśleć nad tytułami z opcjami adekwatnymi do lvl-a, na jakim bijemy, bądź kilkanaście poziomów wzwyż. :P

Affinity będzie, będzie. I to nie jedno. ;)

Podoba mi się ten pomysł z affinity na tym poziomie a w shopie potki na prędkość ataku albo jakiś fajny tytuł na prędkość ataku. 

W sumie można też zrobić custom MPCforum na lvling np z 90-100 lvl gdzie też będzie affinity i będą tam np takie potki jak medy czy też coś innego, kwestia umowna wydaje mi się. 

Ciekawy pomysł, serio. Znajdzie się tutaj osoba która potrafi średnio-profesjonalnie operować programem do edycji map?

Opublikowano

Tylko żeby te nowe MPCforum było jakieś nowe albo np alber ale tam mobki wiadome 100 lvl 

Też opcja.

Opublikowano

Affinity będzie, będzie. I to nie jedno. ;)

Ciekawy pomysł, serio. Znajdzie się tutaj osoba która potrafi średnio-profesjonalnie operować programem do edycji map?

Bozia nie obdarowała mnie takim talentem niestety :( 

ubh6c.png
Opublikowano

Bozia nie obdarowała mnie takim talentem niestety :(

Wszystko jest do nauczenia, wszystko.

Co powiecie na to, żeby platynka na pu jednocześnie blokowała expa na o 50%? Do tego block z gildi na 50% i macie 100%. Aktualnie mamy dużo na głowie a edycja Engine.dll została odłożona na potem-potem-potem a samo odszukiwanie offseta zajmnie strasznie dużo czasu, który można wykorzystać na inne użyteczne rzeczy. ;)

Opublikowano

Wszystko jest do nauczenia, wszystko.

Co powiecie na to, żeby platynka na pu jednocześnie blokowała expa na o 50%? Do tego block z gildi na 50% i macie 100%. Aktualnie mamy dużo na głowie a edycja Engine.dll została odłożona na potem-potem-potem a samo odszukiwanie offseta zajmnie strasznie dużo czasu, który można wykorzystać na inne użyteczne rzeczy. ;)

Fajne rozwiązanie. Jak dla mnie pomysł trafiony. 

ubh6c.png
Opublikowano

Jest duże pole do popisu pomysł z platyną na bloka 100% dobry ale zadanko po ileś tam potworów w procku powtarzalne na pu 

Jeśli chodzi o PU mamy również trochę innych sposobów, mam nadzieje, że uda mi się to wam jak najszybciej przedstawić.

Opublikowano

Affinity to zło, ja bym w ogóle tego nie dodawała do LC. :p Co do farmienia - sama jestem za tym, aby był blok 100%, mniej PU za mobki i ten stary klimat z bieganiem z eventówką na Ghul'ach i Mumiach. Ah, wspomnienia.

Opublikowano

Affinity to zło, ja bym w ogóle tego nie dodawała do LC. :P Co do farmienia - sama jestem za tym, aby był blok 100%, mniej PU za mobki i ten stary klimat z bieganiem z eventówką na Ghul'ach i Mumiach. Ah, wspomnienia.

W obecnej formie na serwerach prywatnych i globalu tak, aczkolwiek takie coś można wykorzystać na wiele sposobów. Przede wszystkim nie można dodawać przesadzonych itemków, a takie, które się przydadzą, ale nie zrobią za dużo zamieszania w PvE, jak i PvP.

Jeżeli chodzi o krainę startową, to ja bym pomyślał nad całkowitym reworkiem. Zamiast juno, głównym ośrodkiem mogłaby być np. Mooraska, bądź Dratan, czy co tam jeszcze. Oczywiście wszystko edytowane pod wszystkie niezbędne npc na mapie. :p

zSCFQrN.png

Opublikowano

W obecnej formie na serwerach prywatnych i globalu tak, aczkolwiek takie coś można wykorzystać na wiele sposobów. Przede wszystkim nie można dodawać przesadzonych itemków, a takie, które się przydadzą, ale nie zrobią za dużo zamieszania w PvE, jak i PvP.

Jeżeli chodzi o krainę startową, to ja bym pomyślał nad całkowitym reworkiem. Zamiast juno, głównym ośrodkiem mogłaby być np. Mooraska, bądź Dratan, czy co tam jeszcze. Oczywiście wszystko edytowane pod wszystkie niezbędne npc na mapie. :P

A ja bym w ogóle zrobiła nową mapę, jako miasto podstawowe. Coś zupełnie nowego, co będzie dalej miastem kojarzącym się z Juno, ale jednak zupełnie innym. ;)

Opublikowano

A ja bym w ogóle zrobiła nową mapę, jako miasto podstawowe. Coś zupełnie nowego, co będzie dalej miastem kojarzącym się z Juno, ale jednak zupełnie innym. ;)

To byłoby spoko. Jakieś zupełnie nowe tekstury, zmiana położenia npców.. Trochę zabawy z edytorem i na pewno powstałoby jakieś cudo. :P

Opublikowano

To byłoby spoko. Jakieś zupełnie nowe tekstury, zmiana położenia npców.. Trochę zabawy z edytorem i na pewno powstałoby jakieś cudo. :P

Ja bym postawiła na coś w klimacie zieleni. :3 Dużo drzew, jakieś fajne domki. :v

Opublikowano

Ja bym postawiła na coś w klimacie zieleni. :3 Dużo drzew, jakieś fajne domki. :v

Przecież samo Juno jest utrzymane w tej konwencji. ;_; Moim zdaniem lepiej pójść w co innego, jakaś pustynia czy coś z wodą. Możliwości jest dużo. :D

Opublikowano

Przecież samo Juno jest utrzymane w tej konwencji. ;_; Moim zdaniem lepiej pójść w co innego, jakaś pustynia czy coś z wodą. Możliwości jest dużo. :D

Ale nie chodzi mi o takie standardowe miasto. Coś bardziej w klimacie lasu z dużą ilością zieleni, drzew itp. itd. :v Pustynia? Jakoś mi to nie pasuje na główne miasto. ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...