Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rito usuwa RP/skiny za kupione refy

Aruu

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 126
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Aha, czyli co z tego że im płace tak? Czyli równie dobrze mogę teraz kupić pakiet rp za 200 zł a oni mogą mi go nie dać tak? Sorry, klient płaci klient wymaga. 

Ale Ty masz ból dupy stary. Chyba masz za słabego kompa i nie mógł refboosta uciągnąć co? A teraz zacierasz rączki bo się okazało, że nic na tym nie straciłeś. Typowy pies ogrodnika. 

Złamałeś regulamin więc ci zabrali, wiedziałeś dobrze co robisz.  Ciesz się, że perma nie dostałeś. 

Opublikowano

Było myśleć, zanim kupiliście. Nawet jeżeli ktoś z Was i tak nie kupiłby tych skinów normalnie, gdyby nie było refów (w co i tak nie wierzę), to ktoś inny by to zrobił. Jeżeli nie robiłoby im to żadnej różnicy, to nawet nie zwróciliby na to uwagi. Ale wygląda na to, że jednak hajs się nie zgadzał. B)

c:

Opublikowano

Wy wszyscy macie jakieś problemy z czytaniem xD Nie rozumiecie, że rito wszystkich ojebało i zabrało więcej niż równowartość RP za refy xD ?

co ty pier**lisz bobie? xD

Przez chwilę chciałam spytać kto Cię kultury uczył ale wtedy uświadomiłam sobie, że chyba nikt. Takie rzeczy z domu się niby wynosi, widać nie było co wynosić. 

Opublikowano

Wy wszyscy macie jakieś problemy z czytaniem xD Nie rozumiecie, że rito wszystkich ojebało i zabrało więcej niż równowartość RP za refy xD ?

1. Wartość skinów się zmienia + jak kupowaliście po promocji to pewnie zabierało wam po pełnej cenie.

2. Jeśli taka sytuacja miała miejsce, a nie wy po prostu jesteście cebulakami co nie umieją liczyć to piszecie ticket i te legitne skiny/champy zostaną wam zwrócone.

A tak poza tym to powinniście się cieszyć, że nie macie perma bana i nie straciliście WSZYSTKIEGO, a nie jeszcze się pucujecie o pare rpków.

Opublikowano

Wszystkie fora wrzą na ten temat. Online serwerów Rito (NA, EUW, EUNE) drastycznie spadnie :)

Tak btw.

Nie polecam pisać do Rito o zwrócenie czegoś. Bany sypią za to ;). Na smurfie dostałem

sygnatura+1.png

Opublikowano

A jak pisałem na początku w tym temacie, że od 3-4 tygodni zabierają, że na N-A i West juz to zrobili to nie wierzyli i po mnie hejtowali, że niby zmienne IP, że cwaniaczki Polaczki mi na pewno nie zabioro! I zabrali xD.

Teraz mam z was beke taką, że o ja p******e xD

tylko sie własnym gównem nie udław.

Co do tematu : kupilem pare refow a zajebali mi wiecej niz mialem z tych refow...kolezka ma ponad 200 refow i ma sie dobrze do tej pory. #fuckritogaymes

GunzAlex.png
Opublikowano

Ah, ten ból gdy człowieczek traci coś zrobionego nielegalnie. Było nie kupować refów. Rito wreszcie ma +1 do działania. :3 

btw. czekam aż wymyślą coś na skryptowców, ten dzień kiedyś nastanie. :D 

Opublikowano

tylko sie własnym gównem nie udław.

Wyczwam ból dupki. Mam beke z takich kuców jak ty. Zabrali mi RP, koledze nie zabrali, o boże świat taki okrutny. Nie popłacz się xD

Powinni ci bonusowo perma bana wlepić za pyskowanie.

@Silhouette

Dobrze gadasz :D. Z takimi to przynajmniej idzie porozmawiać w miare poważnie.

Mi osuszyli 70 kont z rp w zakresie 17.000 - 60.000. Jakoś nad rozlanym mlekiem nie płacze. Mam w to wbite, idę zarabiać na innej grze. A wy się wykłócacie o parę skinów.

Opublikowano

Większość z was nie rozumie na jakiej zasadzie zostały odbierane rp i pz-y.

Nagrody z reffów były podliczane, czyli np za 150 refów było chyba 18k rp i z 50k pz, 1 strona run, itp itp.

To podliczali to wszystko i przedmioty (skiny, postacie) zostały odbierane od waszego najnowszego zakupionego skina, bądź postaci.

Dla głębszego wyjaśnienia, taki niby schemat:

Zakupiliście: (od góry najwcześniej)

1. Draven ( kupiony 1.12.2014), kupiony za uczciwe RP

2. Akali ( kupiony 5.12.2014), kupiony za refy

3. Malphite ( kupiony 19.12.2014), kupiony za refy

I Tego Dravena kupiliście za RP, które zyskaliście przez PSC czy coś w tym stylu, to zostaje wam on odebrany, gdyż wszystko leci od góry

Mogą zostać skiny, które były kupione przez Refy, lecz tracicie na tym wasze najnowsze zakupy.

Myślę, że wszystko wyjaśniłem jak należy.

I żeby nie było, sam też straciłem sporo skinów :]

Opublikowano

Ja powiem wam tak. Bardzo dobrze, że tak zrobili. I tak to możliwie najmniej bolesny sposób. Próbowaliście wyr***** system a system wyr***** was. I po sprawie. Wypić syropek z cebuli, otrzeć łzy i iść spać.

acEFye3.jpg

Żadnego z was nie jest mi żal. Nawet jeżeli robiliście refy samemu sobie lub z kolegami wzajemnie, żeby dojść do 10-20-100. Zresztą, nie sądzę, aby to dotyczyły tych którzy robili te refy w ilości "mikro" tylko kolesi robiących/kupujacych je dziesiątkami. A nawet jeśli nawet 5 było zrobionych nieuczciwie - to wciąż refy zrobione nieuczciwie.
Osobiście uważam nawet, że powinniście dostać bany, ale najwidoczniej był to bardzo rozpowszechniony proceder i musieliby wywalić znaczną część społeczności.

Nie oszukujcie się - to była najzwyklejsza kradzież - RP można dostać tylko za kasę, więc robiąc fałszywe reflinki - robiliście mniej więcej tyle, co okradaliście RIOT z ich przychodu. 

Poza tym w całym tym procederze, chodziło o dostarczycieli refów i wszędobylskie boty, które te refy nabijały - efektywnie psując doświadczenia nowych graczy.
Nie mogli uderzyć bezpośrednio w podaż, więc ukrócili popyt. Wychodzi podobnie.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Cały czas banują czy był tylko 1 ban wave?:D

"When a mirror speaks, the reflection lies"

seth_rollins_signature_by_itsjackson-d6c

Opublikowano

Heh bardzo ładnie Rito postąpiło z graczami :D w plecy 15 skinów i kilka Champów .... To jest normalne oszustwo .. Ciekawe na co wgl taki system wymyślili skoro nie można z niego skorzystać 

Opublikowano

hm na swoim main koncie mam równo 100refów - wszystkie wygenerowane/wylevelowane przez siebie i rpki cały czas są ;]

Nie mogli uderzyć bezpośrednio w podaż, więc ukrócili popyt. Wychodzi podobnie.

możesz rozwinąć swoją wypowiedź bo nijak mi się ona nie trzyma znaczeniom tych dwóch słów.

Podaż to kontrolują oni sami więc mogli to zrobić w każdej chwili, od tak mogli zamknąć system reflinków. Jeśli chodzi o popyt to on zawsze byłby na darmowe rzeczy i tego nie zmienisz więc w jaki magiczny dla Ciebie sposób to się stało?

x

Opublikowano

hm na swoim main koncie mam równo 100refów - wszystkie wygenerowane/wylevelowane przez siebie i rpki cały czas są ;]

możesz rozwinąć swoją wypowiedź bo nijak mi się ona nie trzyma znaczeniom tych dwóch słów.

Podaż to kontrolują oni sami więc mogli to zrobić w każdej chwili, od tak mogli zamknąć system reflinków. Jeśli chodzi o popyt to on zawsze byłby na darmowe rzeczy i tego nie zmienisz więc w jaki magiczny dla Ciebie sposób to się stało?

Banwave jeszcze sie nie skonczyl też dotaniesz bana, kazdy dostaje ;)

btw.ludzie aż tacy tepi jestescie jakby dali po permie to by cząstka ludzi została i nie było by zysków itd itp.

Opublikowano

Proszę Cię... naprawdę nie rozumiesz? Dobrze więc. Wyleję całą kawę na ławę. Tylko się nie poparz.

Wokół tego systemu urosła praktycznie siatka. Dostarczyciele gotowych refów, sprzedający je na allegro czy gdziekolwiek, dostarczyciele oprogramowania, botów itp.

Wiele z tych rzeczy wcale nie było darmowych i należało za nie zapłacić. Pieniądze nie trafiały więc do RIOTu, tylko do kieszeni robiących boty. RIOT nie dostawał z tych refów nic, poza sztucznymi kontami. Żadnych nowych graczy + boty psuły rozgrywkę już obecnych, lub prawdziwie nowych graczy. DODATKOWO gracze nie wydawali pieniędzy na RP u RIOTu a i tak kupowali kontent za RP.

Jednym słowem. Ktoś płacił 20 zł. Nie szło to do Riotu - tylko do osoby trzeciej. W zamian za to osoba ta i tak dostawała RP + IP i to w znaczących ilościach. Przez co nie osoba taka nie musiała dalej wydawać na coś, co mogłaby potencjalnie kupić. RIOT na tym tracił i jak każda szanująca się firma, broniąca swojego dochodu to ukrócił.

Jeżeli nie zrobiliby nic - proceder wciąż by rósł.

Zresztą nie martw się - zmiana działania systemu refów już została zapowiedziana - może nawet już wprowadzona - nie wiem, nie interesowałem się tym zupełnie, bo refów nigdy nie robiłem ani nie wysyłałem nikomu swojego reflinka

A więc teraz. Popyt wytwarzają osoby kupujące refy. Ci którzy je robili dostają w nos (nie wszyscy - śmiej się póki możesz farciarzu). I ci którzy w tego nochala dostali, zastanowią się poważnie, zanim kupią następne. I tak będzie się to wiązało ze zrobieniem nowego konta, bo system zostaje wyłączony u osób, które ten proceder wykorzystywały. Dalej nie rozumiesz?

RIOT nic nie mógł zrobić przeciwko ludziom, którzy refy sprzedawali - bo mogli oni po prostu zmienić IP i dalej refować, a ban na konto nijak ma się tutaj z powstrzymaniem sytuacji. A to właśnie głównie o tych ludzi tutaj chodziło. No i o pieniądze. Zawsze chodzi o pieniądze.

@down - mistrz wszechrzeczy - wp

wikmk9.jpg

Opublikowano

CEBULE, ŁAPCIE WYCIĄG Z REGULAMINU GRY, KTÓRY AKCEPTUJECIE CO PATCH.

Użytkownik przyjmuje do wiadomości i wyraża zgodę na fakt, że Aktywa Gry są gromadzone w ramach Konta i w związku z tym Użytkownikowi nie przysługują prawa własności lub inne prawa do tych Aktywów Gry. [...] Użytkownik przyjmuje do wiadomości i zgadza się, że Riot Games ma prawo, ale nie obowiązek, do usuwania, zmiany, przenoszenia, lub transferu dowolnych Aktywów Gry, w całości lub w części, w dowolnym czasie i z dowolnego powodu, z lub bez powiadomienia i bez jakiejkolwiek odpowiedzialności wobec Użytkownika.

gówno macie, a nie jakieś prawa, jest to w każdej grze i możecie jedynie zrobić coś swojego żeby się od tego uwolnić. nawet do swojego windowsa nie macie żadnych praw, bo gdy Microsoft będzie miał kaprys to Wam wyłączy.

DLATEGO ZAMKNĄĆ MORDY I NIE PŁAKAĆ ŻE WAS NA OSZUSTWIE ZŁAPALI.

#legitRPonly

Opublikowano

350 refow i zabrane nagrody xD z 35 skinow zostalo mi 5 a sam kupilem z 10

i tak czas lola sie juz skonczyl i w niego nie gralem z 3 miesiace tak wszedlem zobaczyc ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...