Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rito usuwa RP/skiny za kupione refy

Aruu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Riot has just started to remove any kind of earning by the fake referals. People on EUW have a lot of RP-Skin-Champions missing, from the latest bought to the old one. Here is the Riot response about that.
xxx (Riot Games Player Support) Dec xx xx:xx Hello Summoner, Due to suspicious activity involving the Refer-a-Friend program, we removed your account’s access to the program, and removed any content earned from it.
To clarify, we totaled the amount of RP/IP gained through the RAF program and removed content equivalent to that amount, starting from the most recent purchases and working backward.
This may have resulted in the loss of content different than what you purchased with the currency gained from RAF. We realize that you may have lost access to limited content or mystery gifts, but the Refer-a-Friend program is intended to reward Summoners for inviting and playing with their friends. Exploiting this program is unfair and hurts those who sincerely work to bring friends to the game.
Purchasing third-party referrals, using scripts or bots to level accounts, and mass-creating “smurf” accounts hurts more than just RAF participants. Even one bot ruins the game for nine other people every time it joins a game. This action has been taken in accordance with our Terms of Use, which you can read here: http://na.leagueoflegends.com/en/legal/termsofuse xxxxx Riot Player Support xx Riot Games

źródło: 

• Odpowiedzi 126
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Hmm. Co się stanie, jeżeli zrobione miałem tylko 13refow? 

Gdy dostałem 975rp dokupiłem 840rp

I wtedy kupiłem yasuo za rp i skina za rp

Yasuo był na przecenie skin nie.

To, odbiora mi tego skina i yasuo? Ok. 1.9k rp?

.

Opublikowano

Wydaję mi sie jeżeli ktoś ma coś koło 20-30 refów to raczej nie powinni się czepiać, gorzej jak ktoś ma ich 200 :P

Opublikowano

Czyli, 13refow to jestem bezpieczny?! xD

Ta... Nie do przesady pisali przecież sami, że jak jest mała ilość to spoko bo wiedzą, że każdy robi sobie smurfy itp.

E6c9g1v.gif

Opublikowano

Myśle że oni zabierają 150+ reff ponieważ mam już jakieś pół roku moje 150 na 10lvl i mi nie zabrali po za tym na 4 innych kontach mam po 100 i też nie zabrali także chyba nie ma się co bać jeśli sie ma do 150refów na 10lvl a Ci którzy nabili na 5lvl xxx kont to nie mają się co martwić bo tych nie sprawdzają

//

Opublikowano

Zrobiłem sam 100 kont na 10 lvlu ( 17975 RP z tego co pamiętam. ) mam już od 2 miesięcy i nie zabrali + 5lvle tak gdzieś razem jest z 300~ jedynie Ci, którzy robili po 150 kont na 1 IP mają z tym problem. A to że ktoś napisze na Allegro "Jesteśmy profesjonalną firmą! Każde konto jest robione na innym IP!" Albo wierzysz albo nie ;)

wCAZfSW.png

Opublikowano

Zabierają i nie macie co się nawet łudzić, że tego nie robią. Zabierają jak na razie serwer po serwerze.

3 tygodnie temu ogołocili 20 kont z 60 jakie mam na N-A z całego RP i giftów.

W ubiegłą sobotę ogołocili 40 kont z 130 na West z całego RP i giftów.

Moje konta na EUNE są póki co bezpieczne.

Jeśli chodzi o dziesiątki tysięcy jak nie setki tysięcy refów sprzedanych - nikt się nie zgłasza.

Tak czy inaczej, moje konta miały porobione po 100 refów.

A wasze złudzne myślenie, że "sprzedawca" robił wszystko z innego IP - no tak na pewno, zwykły chwyt marketingowy. Sam jestem sprzedawcą i nawet nie chciało mi się tego kłamstwa w ofertę wpisywać bo aż śmiechłem.

Znam też paru innych sprzedawców i wiem, że żadnych różnych ip nie używają.

Tak więc - każdy z was może się kiedyś zalogować i zauważyć, że nie ma skinów i champów. Do EUNE się po prostu jeszcze chyba nie dobrali. Dodatkowo robią to masowo co chyba tydzień bo obie fale które dotknęły moje konta miały miejsce z piątku na sobotę. Pierw NA później EUW. W ten sam dzień potraciło konta też paru sprzedawców których znam.

Pozdro, trzymajcie kciuki, żeby Rito was nie dopadło :)

Opublikowano

Zabierają i nie macie co się nawet łudzić, że tego nie robią. Zabierają jak na razie serwer po serwerze.

Jeśli chodzi o dziesiątki tysięcy jak nie setki tysięcy refów sprzedanych - nikt się nie zgłasza.

A wasze złudzne myślenie, że "sprzedawca" robił wszystko z innego IP - no tak na pewno, zwykły chwyt marketingowy. Sam jestem sprzedawcą i nawet nie chciało mi się tego kłamstwa w ofertę wpisywać bo aż śmiechłem.

Tak więc - każdy z was może się kiedyś zalogować i zauważyć, że nie ma skinów i champów. Do EUNE się po prostu jeszcze chyba nie dobrali. Dodatkowo robią to masowo co chyba tydzień bo obie fale które dotknęły moje konta miały miejsce z piątku na sobotę. Pierw NA później EUW. W ten sam dzień potraciło konta też paru sprzedawców których znam.

JA dostalem maila ze mi zabrali juz nagrody, a nic nie ruszyli.

Opublikowano

JA dostalem maila ze mi zabrali juz nagrody, a nic nie ruszyli.

Na NA i West też ludzie je dostali, też mówili że nadal je mają. NA już tak nie twierdziło 3 tygodnie temu a West 3 dni temu :D

Z resztą napisałem w swoim poprzednim poście, że robią to pokolei, masowo w 1 dzień x kont nagle ma usuwane RP. Tak samo na 1 wave poszły tylko moje konta N-A, a na 2 wave Westowe. Nikt nie powiedział, że za tydzień dwa to samo nie poleci na east, albo że poleci kolejny wave znowu na N-A albo West.

Opublikowano

Riot has just started to remove any kind of earning by the fake referals. People on EUW have a lot of RP-Skin-Champions missing, from the latest bought to the old one. Here is the Riot response about that.

xxx (Riot Games Player Support) Dec xx xx:xx Hello Summoner, Due to suspicious activity involving the Refer-a-Friend program, we removed your account’s access to the program, and removed any content earned from it.
To clarify, we totaled the amount of RP/IP gained through the RAF program and removed content equivalent to that amount, starting from the most recent purchases and working backward.
This may have resulted in the loss of content different than what you purchased with the currency gained from RAF. We realize that you may have lost access to limited content or mystery gifts, but the Refer-a-Friend program is intended to reward Summoners for inviting and playing with their friends. Exploiting this program is unfair and hurts those who sincerely work to bring friends to the game.
Purchasing third-party referrals, using scripts or bots to level accounts, and mass-creating “smurf” accounts hurts more than just RAF participants. Even one bot ruins the game for nine other people every time it joins a game. This action has been taken in accordance with our Terms of Use, which you can read here: http://na.leagueofle...egal/termsofuse xxxxx Riot Player Support xx Riot Games

źródło: 

8238114186574031016354.jpg

YOULYINGFUCK.gif

Opublikowano

@Słit i @2x up

I co mam wam niby dać loginy i hasła do moich kont żebyście sprawdzili? :D To, że na tym forum w 90% siedzi bieda umysłowa jak wy to już nie moja wina xD

A wlepie screeny bez nicków itp to jeszcze będziecie płakać, że fake :)

Mogę conajwyżej powklejać tu płacz moich klientów, że im zabrali rpki :C

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...