Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Moyes.pl [Dedyk] [Easy]

Sielu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ktoś mi powie dlaczego nie mogę uruchomić gry na windows 8.1 pro? 

Tak, uruchomiłem patchera i zaktualizowałem grę, ale gdy uruchamiam klienta to po prostu nic się nie dzieje.

Pierwszy raz od 6 lat spotykam się z takim problemem. 

Wyłącz funkcje DEP dla procesu Moyes.exe (Panel Sterowania - System - Ustawienia Zaawansowane)

• Odpowiedzi 807
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wyłącz funkcje DEP dla procesu Moyes.exe (Panel Sterowania - System - Ustawienia Zaawansowane)

Dzięki, działa.

Opublikowano

Clienta pobrałam grafika piękna , ale:

- trzeba expić na pustyni do 60 , żeby wejść do red lasu :( Brakuje mi BO ;(

-nagrody za misje są beznadziejne , jakieś chore zmianki , dodania ( wszystko u handlary już jest )

- Za łatwo wszystko się dostaje moim zdaniem .

-Jeszcze nie ulepszalam nic więc nie wiem jak z tym jest .

-Mało sklepików coś w m1 , niby pisze na stronie 600 graczy ale czuję się jakby było 300 ;o 

Póki co gram tutaj bo nic fajnego na razie ni ma . Ale wszystko można zdobyć w grze nie wywalając hajsu na Isa :)

L7VaIos.jpg

Opublikowano

-nagrody za misje są beznadziejne , jakieś chore zmianki , dodania ( wszystko u handlary już jest )

-Mało sklepików coś w m1 , niby pisze na stronie 600 graczy ale czuję się jakby było 300 ;o 

Póki co gram tutaj bo nic fajnego na razie ni ma . Ale wszystko można zdobyć w grze nie wywalając hajsu na Isa :)

Jak zaczniesz ulepszczać, wtedy nie będzie już tak łatwo i trzeba będzie się trochę pomęczyć, ale to dobrze ;)

Co do sklepów, to moim zdaniem jest ich dość sporo.

Opublikowano

zaciągnij Czarna ProBoszcza do expienia... niech się chłopaczyna przyda :)  /Hool

Invoriabanenr.png

Opublikowano

Nie musi ani zł wydawać jak potrafi się grać.

Ludzie selają wszystko z is bo ich stać a nie chce im się np yang dropić.

Sam świadkiem wiele razy jak sprzedawali, a na eq z is wystarczy pograć z 3 dni i podropić. 

Gdyby jeszcze się dało coś fajnego podropić na tym serwerze... 6 razy podchodziłem do rajdów kiedy jeszcze grałem u Was, i tylko raz doszedłem do boosa, niestety i na nim wywaliło jak i przy wcześniejszych próbach.

Cieszy mnie bardzo, że ludzie kupują itemy z ISu, chociaż zwraca Wam się za prace nad serwerem, ale o ile na początku mocno się napaliłem na ten serwer to po wbiciu maxa i zaczęciu chodzenia na dungi zgasiło mnie jak peta...

Po za tym nie tylko ja marudzę, narzekam i skończyłem z tym serwerem, liczba graczy już spadła o 40-50%, a mówiłem przed starem czy nie boicie się stawiać wszystko tak na jedną kartę, czy nie lepiej zrobić masowej bety dla wszystkich ze zwiększonymi ratami etc... to nie.

The past has gone

Opublikowano

serwer całkiem fajny w porownaniu do tego na jakich gralem ostatnio ale i tak szału nie ma zeby zrobic eq trzeba :

1. dropic z mobow na mapie na ktorej expisz

2.bic metiny na mapie

3.bic bossy na mapie

4.ze szkat bossow dropic przepustki na dungeony na wydropienie tej przepustki jest chyba 2% bo ostatnio na 48 nie polecial mi ani 1 amulet (wgl bic bossa zeby isc na bossa ? wtf)

5. dodatkowym utrudnieneim jest to ze z dungeonow poprostu wywala wiec jak juz ubijesz milion bossow zeby wydropic przepustke to sie mozesz zdziwic jak CIe wywali w polowie (nie ma 100% ze jak przejdziesz tego dunga to bedziesz mial ulepke ktora bedizesz chcial)

event skarpetkowy :

ubitych metinow 120

ubitych bossow 60

wydropionych skarpetek 13

drop ze skarpetek:

5x pieczec dino

3x pieczec lew

2x skladnik mocy I

1x skladnik mocy II

2x tajemnicza maska

nie jestem hejterem nie mam tez nawalone w glowie zeby chciec zeby niewiadomo jakie wspanialosci dropily z tych skarpetek no ale ludzie zeby ubic tego tyle ile ja ubilem to troche to zajmuje jaka jest szansa na wydropienie tej skarpetki ? i jak juz wydropisz to co z tego masz ? biede zero przyjemnosci z tego eventu bo po 1 ksuja wszyscy okrutnie po 2 nic z tego nie masz wiec póki to jeszcze trwa fajnie by bylo gdbyscie zwiekszyli jednak szanse na wydropienie tej skarpetki albo lekko nagrody ogarneli bo to troche smieszne nawet zwiekszenie szansy na przepustki ze skarpet zdecydowanie bardzo mocno by podnioslo atrakcyjnosc tego eventu i zacheciloby wieksza ilosc graczy to brania w nim udzialu a gdy ludzie poczytaja na mpc ze robicie super eventy gdzie ludzie sie dobrze bawia gdzie mozna zarobic odbic sie czy poprostu miec z tego cos ciekawego to napewno dojda na serwer bo kazdy wie ze zaraz sa swieta i nie ma monopolu takiego na serwie ze nowi gracze nic nie zrobia.

pozdrawiam licze ze przemyslicie to co napisalem i mam nadzieje ze graczy troche wroci

Opublikowano

Pograłem i sie wypowiem.

Zawsze serwer Easy kojarzy mi sie z serwerem gdzie gra sie w wolnym czasie i mozna coś zrobić, tutaj hmm po 100lv ciezko sam exp np z 110lv -111lv trwa ok 20-25min 120-121 to juz35-45min wiec dupy nie urywa do 100 wszystko dobrze ale pozniej trzeba poświęcać więcej czasu na robieniu eq niz na niejednym hardzie.

przykladowo dropienie ulepszaczy dajmy na to komnata smoka zeby wbic bizu na 100lv na +9 trzeba 2 ulepszacze ze smoka, liczmy 10 item chcemy ulepszyc = 20 ulepszaczy liczac ze spaleniem 30-35 jedna komnata trwa w moim przypadku mentalem 12-14min okolo 8h robienia tylko jednego dungeona wiec 8h zeby wbic kilka bizu na +9 to masakra, nie mowie juz o ulepszaniu na 7/8 gdzie sprawa wyglada podobniei to jest tylko przyklad ulepszenia eq na 100lv, o secie na 120 juz nie wspomne, gdzie samo przetopienie i zbieranie na to ulepek to masakra.

Przypominam ze dungeony nie sa darmowe.. przepustki dropimy ze szkat poszczególnych bossów przykladowo komnata smoka chcemy zdobyc 30 diamentów (ulepszacz do bizu) wiec musimy sie na niego wybrac conajmniej 40 razy co za tym idzie musimy wydropic 40 krętych kluczy (przepustka) krety dropi ze szkaty bossa w grocie srednio jeden krety na 3 szkaty wiec potrzebujemy ok. 120szkat... moze i jest zwiekszony resp bossów i respia sie co 20min w kilku miejscach ale chętnych na bossy jest duzo ludzi zaczynajac o tych którzy robią misje, kończąc na dropkach wysokich lv.

Dungeon zła ziemia trwa ok 20-25min (duzo latania) i na koniec dropnie nam jedna pradawna tarcza ktorych ja zeby wbic bron i zbroje 100lv na +9 potrzebowalem 12szt (2x na +9 ale pali), pozniej do zrobienia ulepka zeby PRZETOPIĆ na 120 tez sa wymagane... przypominam, ze eq na 100lv to dopiero początek...

wiec podsumowując serwer fajny, fajne mapy zawsze to jakas nowość no ale zeby zrobic eq trzeba miec w uj czasu. Misje ehh co by tu napisać, misje sa zrobione tak zeby byly proste jak budowa cepa (isc tam, zabic to) a nagrody to porażka nie wiem po co nagrodami sa uwaga "Magiczny Metal" skoro u npc sa 1000szt za 1kk -.-

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

Grałem grałem dobiłem 104lv i skończyłem, nazwa "easy" myli bo jeśli to jest easy to inne serwery są ultra pro easy, chciałem zagrać na easy, zrobić szybko eq wbić jakiś przyzwoity lvl, parę dni pobiegać i robić pvp a tu, żeby już na 100lvl ulepszyć zbroje trzeba ulepek nazbierać się sporo, to wole zagrać na hardzie  to na to samo wychodzi.Jak na serwer "easy" to jedynie co się robi to metki,bossy, i exp, wszystko i tak jest utrudnione bo bossy i metki są czyszczone , aż miło. Moim zdaniem trochę te questy są nie przemyślane itd. np. misja z królową paj. 100+ lvl wchodzą i siedzą cały dzień i czyszczą, wtedy mały lvl nie zrobi tej misji(jakiś ogranicznik wchodzenia na mapy do jakiegoś lvl?!) + to, że te nagrody są śmieszne co poniektóre . Główną zaletą jest to, że posiada nowy wygląd map.

Opublikowano

cały serwer wygląda super Chyba zagram :D

Pomogłem ?!.. Daj "Lajka"..Ciebie to nic nie kosztuje..a Mnie to Motywuje ;]...

Opublikowano

zrobilem eq na 120 i sadze ze system ulepszen kuleje do 120 droplem ulepkow na 4 itemy a jest ich 8 teoretycznie musialbym siedziec drugie tyle. Dungeon na 120 robi sie ok. 1h i masz 1 ulepek jesli dropnie a trzeba ich 6 i masz 65% na ulepszenie a leca one tylko do okreslonego lw lipa bo wyszedl hard

Opublikowano

co do trudności, nie chcemy aby serwer był na kilka dni.

no ale niektórzy piszą dobrze.

jutro w nocy będzie przerwa i zmiany:

-balans klas (zobaczymy jak to wyjdzie w grze)

-zmniejszenie czasu robienia dungeonów

-poprawa dropu na dungeonach oraz mapach

-zmiana nagród z misji (nie wszystkich, tylko te startowe gdzie pozostały jeszcze metale etc)

qaz3pc.jpgteż was kocham <3

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

-zmiana nagród z misji (nie wszystkich, tylko te startowe gdzie pozostały jeszcze metale etc)

To chyba i tak nie pomoże, większość przedmówców pisała też o innych niekorzystnych dla graczy aspektach których nie uwzględniłeś.

tumblrlcyruok12p1qcc5cx.jpg
Odkrywca
Opublikowano

1. Balans klas - dobrze byłoby napisać na forum kto będzie miał mniejszy dmg , kto większy :)

2. Good Idea.

3. Jak dla mnie to z jednego dungeona powinno dropic 2 itemty ( np 2xpradawna ) bo jak ktos siedzi 30min po to zeby zrobic item na +9 a tu mu jeszcze zjara...

4. a to akurat mi nie przeszkadzało ...

Opublikowano

przerwa techniczna ? czy z innych powodów serwer off? było jakieś info w grze? nie chce spamować ale tyle co włączyłem i chciałem zagrac  :unsure:

Edit: Strona tez off;/

<3

Opublikowano

Jest tu jakas kumata lub poinformowana osoba co sie dzieje z serwerem? Mam nadzieje ze to nie jego koniec!

Opublikowano

Podobno True nie opłacił maszyny :) ( podobno ) ;)

Ciekawe skąd takie info? wyssane z palca? ahh rozumiem, po co to pisać skoro nie wiesz i zamęt siejesz  :huh:

Problemy z hostingiem są info z TS. 

Ps. Nie wydaje mi się by True zaniedbał tak serwery i nie opłacił. to raczej nie z jego winy :)

Edit: Server nie jest wyłączony przez nas .

Nie mamy połączenia z dedykiem , czekamy na informacje od hostu 
Prosimy o Cierpliwość poniewaz kiedy wszystko bedzie działało zależy wyłącznie od serwerowni 

Pozdrawiamy

Informacja z Forum. Czekamy Cierpliwie  :)

<3

Opublikowano

Na szczescie, juz myslalem ze padl! To teraz trzeba czekac az bedzie mozliwe wejscie! Sendus, jak mozesz to napisz tu wiadomosc jak bedziesz wiedzial kiedy bedzie sie dalo grac, nie mam ts i nie bede wiedzial... dzieki!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...