Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

privek.tk - serwer.

haha:D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiadomo każdy silnik jak się pisze od 0 to najgorsze są podstawowe funkcje . 

Przeglądy, ranking , forum plemienne,raporty , budynki , jest sporo tego i będzie . 

Tak więc mała uwaga bartka nie ma co popędzać w tworzeniu tego projektu. Bo jeszcze go rozproszymy. I znowu zawiesi projekty swoje związane z plemionami. Jak było to ostatnio.

graphic.png

76561198162331360.png

• Odpowiedzi 151
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tym razem nie zawieszę projektu, przedtem zawiesiłem ponieważ nie miałem już prawie na nic czasu.

Jak na razie udało mi się zrobić nowy system wiadomości (Jeszcze nie ma do niego dostępu, ale już niedługo :) ), wiadomości będą działały tak jak na plemiona.pl, czyli 1 konferencja i kilka wiadomości :)

Trwa praca nad mapą, jak już widać trochę się wczytuje lecz nadal są błędy, dziś jeszcze mam zamiar ją dokończyć a minimapę już niedługo :)

Oczywiście wszystkie funkcje AJAX i Premium będą działać :)

Opublikowano

@kamilek757

Domyślnie będą dostępne dla wszystkich za free :)

Mapka już działa, zapraszam do zobaczenia (Zawsze wchodząc do mapy dodaje się 10 krzaków, ponieważ dodawanie ich w większych ilościach wywoływało lagi)

Minimapa już niedługo... :D

Co do tych funkcji premium - nie będą one włączone na privku, po udostępnieniu silnika każdy będzie je mógł sobie włączyć ale odradzam, nie tworzę strony z kupnem, tylko osoby które się na tym znają będą mogły to stworzyć (Ale na własne ryzyko).

Opublikowano

@kamilek757

Privek jest pierwszym serwerem na silniku My-TW, silnik będzie udostępniony lecz z pewnymi ograniczeniami, jak tylko skończę serwer tak, aby gra była możliwa pojawi się temat z informacjami o moim nowym silniku :)

Opublikowano

Widzę, ze dokładnie się wzorujesz na plemiona.pl, mapa działa, ale czy te wszystkie funkcje tam będą działac na mapie? czyli np dodawanie grup, po najechaniu pokaze te opcje, ktore zaznacze po prawej stronie? itp

Opublikowano

Jest już działająca funkcja zmiany rozmiaru mapy i minimapy w ajaxie, znając Bartka to reszta funkcji też będzie działać.

Opublikowano

Maxis mnie wyprzedził :D

Jak już napisał, zmiana rozmiarów mapy/minimapy w ajaxie działa (Zresztą możecie sami wypróbować :) )

Przy mapie pojawiły się kolejne poprawki - Poprawione okienka pop-up (Już nie pokazuje "Lokalizacja specialna") oraz wioski barbarzyńskie także mają już reload punktów :)

Mapa polityczna na razie nie jest w moich planach, w przyszłości może ją wprowadzę.

Teraz zabiorę się za minimapę, jest ona niestety o wiele trudniejsza od mapy więc może mi to trochę zająć, za max 2-3 dni powinna już być :)

Opublikowano

Mapa coraz ładniej wygląda :)

Mapa + minimapa już są prawie gotowe, teraz zajmę się pewnym autorskim pomysłem :)

Minimapę zrobiłem o wiele wcześniej niż planowałem ALE jeszcze nie jest dokończona ponieważ nie ma jeszcze własnych oznaczeń...

Opublikowano

może wkońcu ludzie zaczną wierzyć że opłacam vps aby bylo gdzie grać :)i będzie mniej krytyki mojej osoby. mimo ze juz nie gram. 

Powodzenia Bartoszu :)

Daj Like jeśli mam rację ;p 

Opublikowano

Prace nad mapą wciąż trwają, działa zapisywanie ustawień wyskakujących okienek :)

Działa także lista graczy w polach tekstowych, aby zobaczyć należy wejść w ranking i wpisać przykładowo początek swojego nicku :)

Opublikowano

@ZiomusPolska

Nie spamuj ref-linkami :)

Chyba prawie wszyscy którzy przeglądają ten dział mają konto na plemionach i dołączą na ten świat swoim kontem :)

Co do privka - prace nam minimapą wciąż trwają ponieważ są pewne problemy z oznaczeniami :/

Chwilowo jednak zostawię ten skrypcik i spróbuję coś nowego wymyślić :) Zajmę się teraz profilem graczy i informacjami o wioskach, następnie dokończę wiadomości i raporty :) Jak coś wymyślę do minimapy to zrobię ją po drodze, kiedy skończę wymienione rzeczy zajmę się jednostkami, przeglądem wioski i ratuszem :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...