Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Metin2-EridanuS

Mlodzieniec94

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W godzinach wieczornych wszystkie postacie otrzymają 100 poziomy od GM. Posprawdzamy razem dungeony takie jak Wieża Demonów, Katakumby, Smocza Krypta oraz Jaskinia Pająków.

• Odpowiedzi 168
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A więc ustawianie kowala w dt... Jakiś dowód? Czy jest tak jak wszędzie czyli losowy kowal?

W prezentacji jest przedstawiony kowal w DT gdzie sie jaki respi.

Sygnaturk_aaxnprw.png

Opublikowano

@Jarexs™

To ściema, grafikę wzięli z googla.

Nie ma czegoś takiego jak ustawianie kowala to jest losowe.

Dlatego się pytam, bo pierwszy raz widzę serwer, który ma zrobione ustawianie kowala. ^^

Opublikowano

@Jarexs™

Snicers powiem ci, że ja zawsze zabijam krola demonow tam gdzie wskazuje rysunek i zawsze mam tego co chce, więc nie jest to losowe :) Albo ja przez 6/7 lat swojego grania w metka mialem ciagle szczeście ;)

Sygnaturk_aaxnprw.png

Opublikowano

@Jarexs™

Sprawdzimy dogłębnie jak to wygląda, ale po kilku moich próbach ubicia króla kowal jest taki, jaki chce. Oczywiście kilka prób nie wystarczy, ale w miarę możliwości postaram się to sprawdzić.

Opublikowano

To jeżeli ta mapa będzie u was jakimś cudem działać to gz.

Zwiększona zostanie szansa na broń 75 z szkaty ripa albo dodane do zinów ???

Opublikowano

To jeżeli ta mapa będzie u was jakimś cudem działać to gz.

Zwiększona zostanie szansa na broń 75 z szkaty ripa albo dodane do zinów ???

Raczej nie, chcemy aby był to jakiś unikat i element handlu, ponadto da się ją zrobić z broni na 50 poziom.

Opublikowano

Raczej nie, chcemy aby był to jakiś unikat i element handlu, ponadto da się ją zrobić z broni na 50 poziom.

Wystarczy zobaczyć quest. Zapewne macie number(1,3) na tablice z id kowali, więc losowość całkowita. :P

Opublikowano

Wystarczy zobaczyć quest. Zapewne macie number(1,3) na tablice z id kowali, więc losowość całkowita. :P

Ja nie zajmuje się questami i wolę sprawdzić to osobiście, jak wygląda to w praktyce.

Opublikowano

Przypominam, że trwają Beta Testy i każdy jest mile widziany. Jak na dziś dzień każdy otrzymuje 100lvl. Najlepiej jakby postacie robione były w Królestwie Shinsoo - gdyż administracja tam jest i razem z nią sprawdzamy w PT różne dungeony itp.

Sygnaturk_aaxnprw.png

Opublikowano

Proszę Państwa. Oto lista wprowadzonych poprawek na dzień dzisiejszy:
- Poprawa Katakumb, stylistyczna i techniczna, zwiększenie HP Tartarowi, od teraz respi się jeden boss w wylosowanym miejscu, Szafirowym Kluczem da się handlować (czas zanim się rozwali to 5 minut),
- Poprawa literówek w questach,
- Nieskończona Peleryna za misję już działa (a przynajmniej będzie po dzisiejszym restarcie),
- Poprawa dropu z Niebiańskiego Smoka Berena-Setao,
- Poprawa dropu z Azraela,
- Duże teleporty w Piekle zostały usunięte,
- Misja z Rudami u Kowala działa poprawnie, błąd leży w rudzie, która jest w sklepie, po restarcie wszystko będzie w porządku.
- Dodano dwie nowe rosy, 50827.pngBordową Rosę (Silny przeciwko Diabłom od 1-10%) oraz  50828.pngPurpurową Rosę (Silny przeciwko Nieumarłym od 1-10%). Na tą chwilę wytwarzanie ich jest zablokowane, będzie dostępne w najbliższym czasie.

Do 20. minut będzie łatka w patcherze z poprawkami.

Opublikowano

@Mlodzieniec94

Napisz jeszcze za którą misję i na jakim lvl ta pelerynka :)

Jaka szansa na drop skrzynki serwerowej ? Wg mnie za dużą szanse na jakieś syfne księgi tam daliście a za mało

dopalaczy z nich leci  -.-

Przerobienie stali na hwanga (pod pvm u kowala), podobnie jak bronie 50 lvl na trutę, wydaje mi się że powinniście zwiększyć %.

Trudem będzie zdobyć te ulepszacze w fmsach a co dopiero ulepszyć :huh: W praktyce 50% to wejdzie za trzecim lub czwartym razem...

Strasznie nie podoba mi się wymagane pt na dungi i to aż 4 osoby. Znieście to do dwóch, no chyba że tak dojebaliście te dungi, że ledwo 

co 4 osoby je zrobią. Grota przesadzona tak samo. 

Ogólnie serwer wygląda na konkretnego Harda z max 175 lvl.  Prawie nic nie ma z Medium.

W temacie dopiszcie, że to Hard bo ludzie zobaczą 175 lvl, pomyślą że to medium i się zawiodą jak ja.

Może zagram, ale wątpię. Jest dużo lepszych hardów, jeśli miałbym już wybierać między nimi.

Gdybyście poszli bardziej w stronę medium to kto wie :D  A tak to męczyć się do 100 lvl nie lubię.

Opublikowano

@Mlodzieniec94

Napisz jeszcze za którą misję i na jakim lvl ta pelerynka :)

Jaka szansa na drop skrzynki serwerowej ? Wg mnie za dużą szanse na jakieś syfne księgi tam daliście a za mało

dopalaczy z nich leci  -.-

Przerobienie stali na hwanga (pod pvm u kowala), podobnie jak bronie 50 lvl na trutę, wydaje mi się że powinniście zwiększyć %.

Trudem będzie zdobyć te ulepszacze w fmsach a co dopiero ulepszyć :huh: W praktyce 50% to wejdzie za trzecim lub czwartym razem...

Strasznie nie podoba mi się wymagane pt na dungi i to aż 4 osoby. Znieście to do dwóch, no chyba że tak dojebaliście te dungi, że ledwo 

co 4 osoby je zrobią. Grota przesadzona tak samo. 

Ogólnie serwer wygląda na konkretnego Harda z max 175 lvl.  Prawie nic nie ma z Medium.

W temacie dopiszcie, że to Hard bo ludzie zobaczą 175 lvl, pomyślą że to medium i się zawiodą jak ja.

Może zagram, ale wątpię. Jest dużo lepszych hardów, jeśli miałbym już wybierać między nimi.

Gdybyście poszli bardziej w stronę medium to kto wie :D  A tak to męczyć się do 100 lvl nie lubię.

Czytaj co się dzieje w temacie. Dżungla jest indywidualna, nie ma tam grupy. Podobnie się tyczy dungeonów, było mówione, że to są tylko umowne liczby i póki co nie sprecyzowaliśmy tego, jak będzie to wyglądać w praktyce. Szansa na drop serwerowej skrzynki jest duża, dlatego nie mogą lecieć z niej same perły i kamienie duchowe, czy chociażby te dopalacze. Beta jest po to, aby dopasować odpowiednio wszystkie aspekty, bo póki co, nic nie jest przesądzone.

@Edit - a jeśli odnosić by się rzeczywiście do tych dungeonów, to mogę teraz oszacować, że najprawdopodobniej do każdego będą potrzebne PRZYNAJMNIEJ dwie osoby. Jak zostanie to do końca ustalone, wszystkie zmiany pojawią się oczywiście w prezentacji.

Opublikowano

Nie wiem co tam miało być wgrane teraz ale błąd mam podczas uruchamiana gry

tumblr_lw6of5CIT81qk4p2jo1_500.png

Na Privach Nick : ArchAngel i Siffy

Opublikowano

No no to mi się podoba, taka długa prezentacja czytelna to jest to.

Serwer także niczego sobie, widać wiele nowości a co za tym idzie dużo włożonego czasu i poświęcenia aby wszystko grało.

Na chwilę obecną polecam oraz życzę powodzenia, moim skromnym zdaniem to jeden z mało dostępnych w dzisiejszych czasach serwer będzie :)

Opublikowano

Na maila dostajemy coraz więcej propozycji udoskonalenia/ulepszenia serwera. Zostaną one wkrótce rozpatrzone, a te przyjęte wejdą w życie w najbliższym czasie. 

Opublikowano

Mam nadzieję, że z reklamą się postaracie.

PS: Dodajcie temat w publikacjach ;).

Reklamę załatwiamy cały czas, więc na pewno będzie, a co do publikacji, to jeszcze czekamy ponieważ może coś się zmienić, prezentacja może zostać zmieniona i do oficjalnego startu troszkę czasu zostało.

Opublikowano

Miałem wrzucić to ostatnio, ale ale... Jak to mówią lepiej późno niż wcale. ;D 

Takie lekko prowizoryczne(Więc możecie hejtować-zezwalam, a jeśli ktoś ma lepsze propozycje niech się wykaże ingerencją twórczą.), ale każdy z Nas grał na nie jednym serwerze i wie chyba jak te bronie i zbroje wyglądają. A więc...

1. Zbroje PvP : 

kpwPyey.png

2. Bronie PvP :

2697a1a.png

3. Zbroje PvM : 

wrghQi6.png

4. Bronie PvM : 

cStEzFD.png

A tutaj jakby ktoś był ciekawy jak wyglądają te ostatnie zbroje i bronie(Na pewno lepsze jak te syfne z PL'a) : 

ZP1ZPeT.jpg

xDDDD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...