Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] BetonQuest - Zaawansowany plugin na questy w stylu RPG

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 280
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
Pisanie questów i prywatne szkolenia
Oferuję pisanie questów (proste jak i bardzo skomplikowane) oraz "prywatne lekcje" przez Skype'a i TeamViewer za odpowiednią opłatą. Jeśli ktoś jest zainteresowany wystarczy dać mi znać na PW. W przypadku samego pisania questów niestety konieczne będzie dysponowanie własnym budowniczym, gdyż zwyczajnie nie umiem ładnie budować.

No coz, zaczne od tego ze z serca pozdrawiam, majac jednak nadzieje ze nie bede odswiezal tego tematu. Czas pokaze !!

Minela wiosna, skonczyly sie sesje, wakacje na zakrecie a ja wciaz czekam

ze jednak znajdziesz obiecany mi czas. U mnie sie nic nie zmienilo, email taki sam jak byl.

Opublikowano

Nie wiem o co chodzi z tym cytatem. Na PW masz ode mnie wiadomość.

REFRESH

• 2 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Czy jest tu ktoś, co ogarnia tworzenie questów? Mam kilka pytań. Ewentualnie jeśli ktoś ma jakiś kontakt do Co0sh (po za forum) to byłbym bardzo wdzięczny.

Opublikowano

Czy jest tu ktoś, co ogarnia tworzenie questów? Mam kilka pytań. Ewentualnie jeśli ktoś ma jakiś kontakt do Co0sh (po za forum) to byłbym bardzo wdzięczny.

Na pytania mogę odpowiedzieć, ale pisać questów dla Ciebie nie będę, już tego nie robię.

Opublikowano

Ktoś wie jak poprawnie użyć komende "/q item <itemID>"?

Trzymam przedmiot w ręku gdy wpiszę: /q item <itemID> wyświetla mi się Podaj nazwę przedmiotu.

Gdy wpiszę /q item ryba - wyświetla mi podaj nazwę paczki.

Gdy wpiszę /q item ryba paczka - wyświetla mi podaj nazwę paczki.

Działą tak komenda w ogóle?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

bardzo fajny plugin

Pomagam na PW (Prywatna Wiadomosc)

▄ . ► KONTAKT .
Wyślij do mnie Prywatną Wiadomość (PW)

►Skype: smith.polska

Opublikowano

BetonQuest 1.8

Właśnie dodałem nową wersję, 1.8. Wprowadza ona kilka ważnych zmian. Po pierwsze, system zmiennych w rozmowach. Działa to mniej więcej tak: gracz ma zadanie ścięcia 16 bloków drewna; w rozmowie wprowadzasz zmienną "%objective.wood.left%" (gdzie "wood" to zadanie ścięcia drzew), i w tym miejscu w rozmowie pokaże się ilość bloków drewna, jakie trzeba jeszcze ściąć. Poza tym zmienne mogą wyświetlać punkty, pieniądze, pozostały czas itp.

Wersja 1.8 dodaje dużo nowych rodzajów zadań, zdarzeń i warunków. Warzenie mikstur, podawanie haseł, wkładanie przedmiotów do skrzyń, ustawianie celu dla kompasu to tylko kilka z nowości. Ponadto BetonQuest jest teraz kompatybilny z ośmioma nowymi pluginami: mcMMO, Heroes, SkillAPI, Magic, Denizen, Quests, EffectLib i PlayerPoints. Możesz sprawdzać poziomy graczy w odpowiednich klasach i umiejętnościach, dawać im doświadczenie, różdżki, odpalać skrypty i efekty oraz... rozpoczynać i sprawdzać questy z pluginu Quests.

Tak, BetonQuest potrafi teraz współpracować z Quests. Wiele osób zapewne wie, jak łatwo tworzy się questy w tym pluginie. BetonQuest jest dużo bardziej czasochłonny i wymagający. Dlatego jeśli ktoś po prostu chce móc tworzyć rozmowy, ale nie ma siły/czasu na rozbudowane zadania, może w BetonQuestowych rozmowach rozpoczynać Quests'owe questy i sprawdzać, czy zostały one wykonane. Ponadto, jeśli potrzebujesz dodatkowej funkcjonalności w Twoich Quests'owych questach, możesz odpalać BetonQuestowe zdarzenia jako nagrody.

Wersja 1.8 poprawia kilka błędów, które były w wersji 1.7.6. Najważniejszymi były problem z zapisywaniem stanu kilku zadań, ogólne problemy ze zdarzeniami statycznymi oraz zabieranie zbyt dużej ilości przedmiotów przez zdarzenie "take".

Dokumentacja do tej wersji jest niestety tylko w języku angielskim. Nie mam za bardzo czasu na tłumaczenie jej (40 stron...), ale jeśli ktoś zrobi to za mnie, z chęcią umieszczę ją w pierwszym poście.

Opublikowano

BetonQuest 1.8.1

Udostępniłem właśnie nową wersję pluginu, która naprawia znalezione do tej pory błędy. Pełny changelog tutaj.

Opublikowano

Mam nadzieje że plugin wyjdzie na wersję 1.9 :-)

Spokojnie, BetonQuest używa tylko API bukkita, będzie działał na wszystkich przyszłych wersjach.
  • 3 miesiące temu...
Gość tomecki1
Opublikowano

@Co0sh

Jest gdzieś poradnik jak go używać? Nie mam pojęcia jak się tworzy NPC'a...

@topic

Plugin wydaje się bardzo ciekawy.

Jak będę wiedział jak go używać wystawię ocenę :D

Opublikowano

@Co0sh

@topic

Po polsku nie ma. Dokumentacja jest na tyle duża że nie chce mi się jej tłumaczyć ani aktualizować w dwóch językach. Jeśli kompletnie nie znasz angielskiego to lepiej Ci będzie użyć innego pluginu, do którego są polskie poradniki.

Gość tomecki1
Opublikowano

@Co0sh

@topic

Po polsku nie ma. Dokumentacja jest na tyle duża że nie chce mi się jej tłumaczyć ani aktualizować w dwóch językach. Jeśli kompletnie nie znasz angielskiego to lepiej Ci będzie użyć innego pluginu, do którego są polskie poradniki.

Na szczęście ogarnąłem już robienie npc.

Wszystko działa, tylko nie wiem co zrobić, aby zakończyć questa. Tak czy inaczej plugin bardzo ciekawy. Szacunek ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...