Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Darmowy RevoGuild - autorski system gildii - tab, ranking, komendy administratora i wiele, wiele więcej!

Karolek :3

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 306
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dodaj tez zastempce gildii żeby np: zapraszał innych lub akceptował sojusz itp

Przecież jest, jak masz nie czytać tematu i nabijać posty to weź wyjdź....

I5 4690 3.5GHz | GeForce GTX 970 | Crucial Ballistix 8GB 1600MHz | SSD Transcend 370 128GB & HDD Seagate 5.4k 500GB | MSI B85-G43 | Corsair CX 500W | Zalman Z3 PLUS

Opublikowano

Echhh, czemu każda wersja NMS to inne nazwy pól w klasach -,-
Poprawię w następnym buildzie ;)

Fajny plugin ale dużo mu jeszcze brakuje i ma nie potrzebne funkcje!

Do dupy config!

Ale + za SQL oraz MYSQL  :)

Do dupy bo go nie ogarniasz? :D
Czego mu brakuje? ;)

I5 4690 3.5GHz | GeForce GTX 970 | Crucial Ballistix 8GB 1600MHz | SSD Transcend 370 128GB & HDD Seagate 5.4k 500GB | MSI B85-G43 | Corsair CX 500W | Zalman Z3 PLUS

Opublikowano

Po wpisaniu /g zaloz, /ranking itp wyskakuje A internal erro...

OTO LOGI:

http://pastebin.com/dvKwHRPZ

Powinno już działać: 

https://github.com/EastWestFM/RevoGuild/releases/tag/v0.3.9-b297

Opublikowano

Czy plugin ma wbudowany już w sobie anti logout ? oraz czy jest możliwość niszczenia obsydianu tnt, czy potrzebuje jeszcze pluginu obsidian destroy ? :)

bez reklam

Opublikowano

Czy plugin ma wbudowany już w sobie anti logout ? oraz czy jest możliwość niszczenia obsydianu tnt, czy potrzebuje jeszcze pluginu obsidian destroy ? :)

Tak trudno przejrzeć config? Tam masz wszystko.

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Na Tablist buguje się godzina ponieważ stoi w miejscu dopiero po reloadzie pluginu lub reloadzie serwera godzina zmienia się ale nadal stoi w miejscu. Poza tym możecie dodać do tablist aby dało się napisać punkty gildii kille gildii i smierci. Mozna też zrobić żeby dało sie zrobić inny kolor topgildii a inny gdy pisze brak bo takto się zlewa i to samo dotyczy top graczy, i jeszcze dobrze by było aby dało się przy top gildii zmienić kolor punktów np jest Top Gildia 1 i za tym są punkty i żeby dało zmienić kolor tych punktów bo takto cały czas są szare (&7) i nieda sie zmienić. Jeżeli ktoś będzie miał jakieś problemy z konfiguracją tablist to daję tu muj config oczywiście możecie sobie zmienić coś chodziażby kolory ale daję go w razie jakby ktoś miał problemy z konfiguracją

LINK do Tablist:   http://www.mediafire.com/view/vdrc5bizey9sbjq/tablist.txt

Reszta działa bez problemu przynajmniej narazie bo jeszcze wszstkiego niesprawdzałem niewiem czemu prawie wszystkim coś niedziała przecież config jest prosty wystarczy podpiąć mysql  Potrzebny jest TagApi i jeszcze  jakiś plugin na chat żeby tagi były przed nickiem tego jeszcze niepatrzyłem ale pewnie w Essentials bedzie działać.

A i żeby tab działał trzeba jeszcze na samym dole configu głównego
cos takiego tam jest

tablist:
    enabled: false Tu musimy zmienić na true
    refresh:
      interval: 1 

Tak to powinno wyglądać

tablist:
    enabled: true
    refresh:

Więc jak wam coś niedziała to niejest wina pluginu ani autora pluginu.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngdamian.tojaon nie trzeba wgrywać TreasureChest  żeby działał /g skarbiec tylko w configu jest na false i trzeba zmienić na true

Ogólnie fajny plugin na pewno się przyda. 

Daj lajka jeśli pomogłem

Opublikowano

Ja mam 2 problemy. Gdy ustawie ten config TABU z github i odpale serwer to kazdy ktory wejdzie to wywala mu mc. Niewiem czym to jest spowodowane. 2 problem to nwm jak ustawić pare itemków do założenia gildii

Opublikowano

Ja mam 2 problemy. Gdy ustawie ten config TABU z github i odpale serwer to kazdy ktory wejdzie to wywala mu mc. Niewiem czym to jest spowodowane. 2 problem to nwm jak ustawić pare itemków do założenia gildii

To jest spowodowane zlym configiem tabu też tak mialem musisz go sam skonfigurować albo wgraj ten

http://www.mediafire.com/view/vdrc5bizey9sbjq/tablist.txt

tablist:  slots:    '5': '&4&l  Nazwa|&e&lSerwa'    '1': '&f|'    '2': '&f|&l'    '4': ' &7>>>>>>|&l>>>&f&l>>'    '6': '       &f&l<<|&7&l<<<&7|<<<<<<'    '10': '&e&l| Informacje'    '11': '&e&l| Top Gildii'    '12': '&e&l| Top Graczy'    '16': '&7|Nick: &c |{NAME}'    '17': '&7|1.&r&4 |{GTOP-1}'    '18': '&7|1.&c |{PTOP-1}'    '19': '&7|Punkty: |&c{POINTS}'    '20': '&7|2.&r&4 |{GTOP-2}'    '21': '&7|2.&c |{PTOP-2}'    '22': '&7|Zabojstwa: |&c{KILLS}'    '23': '&7|3.&r&4 |{GTOP-3}'    '24': '&7|3.&c |{PTOP-3}'    '25': '&7|Zgony: |&c{DEATHS}'    '26': '&7|4.&r&4 |{GTOP-4}'    '27': '&7|4.&c |{PTOP-4}'    '28': '&7|Gildia:&c |{TAG}'    '29': '&7|5.&r&4 |{GTOP-5}'    '30': '&7|5.&c |{PTOP-5}'    '32': '&7|6.&r&4 |{GTOP-6}'    '33': '&7|6.&c |{PTOP-6}'    '34': '&7|Online:&c |{ONLINE}/100'    '31': '&7|&l&4'    '35': '&7|7.&r&4 |{GTOP-7}'    '36': '&7|7.&c |{PTOP-7}'    '38': '&7|8.&r&4 |{GTOP-8}'    '39': '&7|8.&c |{PTOP-8}'    '41': '&7|9.&r&4 |{GTOP-9}'    '42': '&7|9.&c |{PTOP-9}'    '44': '&7|10.&r&4 |{GTOP-10}'    '45': '&7|10.&c |{PTOP-10}'    '47': '&7|11.&r&4 |{GTOP-11}'    '48': '&7|11.&c |{PTOP-11}'    '50': '&7|12.&r&4 |{GTOP-12}'    '51': '&7|12.&c |{PTOP-12}'    '53': '&7|13.&r&4 |{GTOP-13}'    '54': '&7|13.&c |{PTOP-13}'    '56': '&7|14.&r&4 |{GTOP-14}'    '57': '&7|14.&c |{PTOP-14}'    '59': '&7|15.&r&4 |{GTOP-15}'    '60': '&7|15.&c |{PTOP-15}'  update-slots:  - 60

Możesz go sobie troche pozmieniać ale ogulnie jak ja sobie ten wgram to działa poprawnie

A jesli chodzi o itemy na gildie to w configu szukasz takiego czegos:

cost:

create:

normal: 1:0-10;

vip: 1:0-5;

join:

leader:

owner:

enlarge:

prolong:

I zmieniamy np na:

cost:

create:

normal: 264:0-10;49:0-10;47:0-10:46:0-10;  to jest dla graczy

vip: 264:0-5;49:0-5;47:0-5;46:0-5;    to jest dla vipow i dla graczy z op'em czyli jezeli masz opa to licza sie te itemy

join:

leader:

owner:

enlarge:

prolong:

Zielony To id przedmiotu

Czerwony to ilość

I teraz na gildie potrzebne jest dla graczy 10 tnt bilblioteczek diamentow i obsydianu a dle vipow i graczy z opem po 5

To samo jest w dolaczaniu przekazywaniu lidera itp

Mam Nadzieje ze pomoglem

Opublikowano

Na Tablist buguje się godzina ponieważ stoi w miejscu dopiero po reloadzie pluginu lub reloadzie serwera godzina zmienia się ale nadal stoi w miejscu. Poza tym możecie dodać do tablist aby dało się napisać punkty gildii kille gildii i smierci. Mozna też zrobić żeby dało sie zrobić inny kolor topgildii a inny gdy pisze brak bo takto się zlewa i to samo dotyczy top graczy, i jeszcze dobrze by było aby dało się przy top gildii zmienić kolor punktów np jest Top Gildia 1 i za tym są punkty i żeby dało zmienić kolor tych punktów bo takto cały czas są szare (&7) i nieda sie zmienić. Jeżeli ktoś będzie miał jakieś problemy z konfiguracją tablist to daję tu muj config oczywiście możecie sobie zmienić coś chodziażby kolory ale daję go w razie jakby ktoś miał problemy z konfiguracją

LINK do Tablist:   http://www.mediafire.com/view/vdrc5bizey9sbjq/tablist.txt

Reszta działa bez problemu przynajmniej narazie bo jeszcze wszstkiego niesprawdzałem niewiem czemu prawie wszystkim coś niedziała przecież config jest prosty wystarczy podpiąć mysql i wgrac  TagApi i jeszcze mugłby być jakiś plugin na chat żeby tagi były przed nickiem tego jeszcze niepatrzyłem ale pewnie w Essentials bedzie działać.

A i żeby tab działał trzeba jeszcze na samym dole configu głównego

cos takiego tam jest

tablist:

enabled: false Tu musimy zmienić na true

refresh:

Tak to powinno wyglądać

tablist:

enabled: true

refresh:

Więc jak wam coś niedziała to niejest wina pluginu ani autora pluginu.

Godzina Ci się nie odswieża bo w "update-slots" musisz podać id slotu, w którym są wartości, które mają być odświeżane co czas podany w config.yml Reszta odświeża się przy zmianie wartosci (np. podczas zabicia gracza)

Znalazłem błąd

http://scr.hu/1vne/171ma

Zwykła literówka :D

A z tymi itemkami jak dać żeby ich kilka ustawic ?

<id>:<subid>-<ilosc>;<id>:<subid>-<ilosc>;<id>:<subid>-<ilosc>;

I tak dalej ;]

Opublikowano

Panie EastFM czy jakos tak znalazlem buga xD

Po wpisaniu /ga setcuboid TAG Nazwa wyskakuje

Prawidlowe uzycie: /g setcuboid TAG NAZWA

Po wpisaniu /g setcuboid TAG NAZWA wyskakuja komendy pod /g xD

Ogolnie plugn super i biore go na moj serwer ale takie info dla Ciebie tutaj dalem ;p

KYhRd.png

Opublikowano

Wiem o tym ;] komenda jak coś to ga setcub <tag gildii lub nazwa gildii>

Opublikowano

Prerobiony funny gulids .....

Fakt, nie mialem pomysłu na własny plugin, musiałem przerobić pracę @dzikoysk :( Mam nadzięję, że mi kiedyś wybaczysz.

Idź nabijać posty gdzie indziej

Opublikowano

Uz4Rb.png

Jak naprawic?

I jakie trzeba miec pluginy zeby dzialaly napisy na tabie?

Bo wgralem TagAPI i mam czysty tab bez nickow graczy xD

KYhRd.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...