Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Darmowy RevoGuild - autorski system gildii - tab, ranking, komendy administratora i wiele, wiele więcej!

Karolek :3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wydaje mi sie że znalazłem buga bo gdy gracz założy gildie to ona niezapisuje sie w mysql i po reloadzie/restarcie serwera znika jak admin założy to jest różnie czasami sie zapisze a czasami nie niewiem od czego to zależy ale prosze o naprawienie tego

• Odpowiedzi 306
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@1361622928-U485574.pngdamian.tojaon to nie możliwe, masz na 100% błędnie skonfigurowaną bazę danych. To że połączono, nie oznacza, że zapisano w niej dane.

I5 4690 3.5GHz | GeForce GTX 970 | Crucial Ballistix 8GB 1600MHz | SSD Transcend 370 128GB & HDD Seagate 5.4k 500GB | MSI B85-G43 | Corsair CX 500W | Zalman Z3 PLUS

Opublikowano

@Karolek :3 To znowu ja.Jestem wykończony już od 3 godzin konfiguruje, uruchamiam serwer, reloaduje serwer, wychodze z niego i lipton.

1.Możesz podać wszystkie permisje do RevoGuild? Bo może to ja coś jakoś źle wpisałem.

2.Odpowiadałeś mi w którymś z tematów na forum że trzeba taki schemat:

<id>:<subid>-<ilosc>

Wiec zrobiłem tak jak miało być czyli:

cost:

create:
      normal: 264:0-64;47:0-64;46:0-64
      vip: 1:0-5;

Efekt, taki sam jak wcześniej, czyli że nie mam potrzebnych przedmiotów na stworzenie gildii.

Potem zabrałem sobie op'a i chciałem sprawdzić czy PermissionsEx się nie popsuło, więc wpisywałem każdą komendę przypisaną graczowi w PEX, ale gdy doszedłem do twojego pluginu to pisało że trzeba revoguild.main i w tym momencie się pogubiłem.Wracając do itemków na gildie, czy jak nie ma subid to trzeba pisać 0 czy zostawić bez zera?

Opublikowano

musi działać, mi all działa ;]

I5 4690 3.5GHz | GeForce GTX 970 | Crucial Ballistix 8GB 1600MHz | SSD Transcend 370 128GB & HDD Seagate 5.4k 500GB | MSI B85-G43 | Corsair CX 500W | Zalman Z3 PLUS

Opublikowano

@offtopic Dobra.Jestem zmuszony wgrać paczkę hardcore v0.2 by drakuś...

Opublikowano

Mam ten sam problem co damian.tojaon 1.7.2 ;/

config:
  enabled: true
  useuuid: false
  database:
    mode: mysql
    tableprefix: ks_
    mysql:
      host: mysql.internalhost.pl
      port: 3306
      user: edb_1***2
      pass: HASŁO
      name: edb_1***2
    sqlite:
      name: minecraft.db

Opublikowano

Podaj cały log od startu serwera do założenia gildii

Opublikowano

Nie wiem czemu, ale wgrywam go na serwer ( spigot 1.7.2 ) podpinam do bazy mysql, lecz nie dziala. Wpisuje plugins i jest na czerwono RevoGuild ;/ Pomoze ktos?

Opublikowano

Wyglądam na wróżkę? Podaj cały log :)

Opublikowano

Co z zapamietywaniem ostatniego uderzajacego przed wylogowaniem siE podczas walki?

Opublikowano

Co z zapamietywaniem ostatniego uderzajacego przed wylogowaniem siE podczas walki?

Dodam ;]

Opublikowano

@TheMajster

Nie komentuj, sam się nie znasz na javie tylko wykorzystujesz pluginy z internetu i mówisz, że są niby twoje. Kod jest jak najbardziej w porządku, więc prosze Cie nie zawieraj głosu w tematach pluginów na których się nie znasz. To samo było w przypadku revoguild. Twój plugin? /rg notka karolka :)

,,Vape is good, vape is my life"

Opublikowano

Karolku, po 1 po co ci tyle tego kodu?

Taki sam plugin można napisać o połowe mniej niż ty...

Za bardzo rozpisujesz sie w kodzie :P

Wyjdź chłopie i nie wracaj. Napisz taki plugin, zmieść się w tak jak to napisałeś "o połowę mniej kodu niż w Revo", udostępnij na MPC. Jak będzie tak samo wydajne, będą zawarte wszystkie funkcje. Nie kur*a, o ile w ogóle taki plugin powstanie osobiście stawiam Ci browara. WorldEdit'a też można napisać nie w 900kb, a w 300kb, tylko że plugin byłby niemożliwy do użytku.

Więcej kodu = mniejsza wydajność? Gdzie, na jakim kursie programowania Cię takich bzdur nauczyli? Nie nauczyli, bo pieprzysz głupoty, pseudo znawco.

#antiwarn: świetny plugin, robię z nim kolejny serwer na 2 dni. Czekam na hejty. Oczywiście to był żart, żeby mi ktoś screenów nie zrobił i nie rozpowiadał, że serwery na 2 dni robię, bo już było kilku takich "mądrych". xD

Opublikowano

Karolku, po 1 po co ci tyle tego kodu?

Taki sam plugin można napisać o połowe mniej niż ty...

Za bardzo rozpisujesz sie w kodzie :P

Gdybym wyrzucił parę nie potrzebnych funkcji z Utills to było by może z 10kb mniej, ale po co, jeśli mam je skopiowane z całkiem innego projektu? Strata czasu a nikomu nie zawadzają ;)

Tak jak pisali wyżej, zmieść tyle funkcji w mniej niż 150kb, postawię Ci kratę ;)

Wyjdź chłopie i nie wracaj. Napisz taki plugin, zmieść się w tak jak to napisałeś "o połowę mniej kodu niż w Revo", udostępnij na MPC. Jak będzie tak samo wydajne, będą zawarte wszystkie funkcje. Nie kur*a, o ile w ogóle taki plugin powstanie osobiście stawiam Ci browara. WorldEdit'a też można napisać nie w 900kb, a w 300kb, tylko że plugin byłby niemożliwy do użytku.

Więcej kodu = mniejsza wydajność? Gdzie, na jakim kursie programowania Cię takich bzdur nauczyli? Nie nauczyli, bo pieprzysz głupoty, pseudo znawco.

#antiwarn: świetny plugin, robię z nim kolejny serwer na 2 dni. Czekam na hejty. Oczywiście to był żart, żeby mi ktoś screenów nie zrobił i nie rozpowiadał, że serwery na 2 dni robię, bo już było kilku takich "mądrych". xD

Seksiak, kolejne konto?  :D

Ps. W moich publicznych projektach kod nie będzie tak dobry jak w tych, które przygotowuję sam dla siebie. Coś kosztem czegoś, ale myślę że warto skorzystać z Revo, chociażby dla częstych aktualizacji i bugfixów (błędy zgłaszane w odpowiedni sposób naprawiam od razu po czym update wrzucam na gita)

Opublikowano

Za browara to mi sie nawet czasu marnować nie opłaca :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...