Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ankieta nowego Satan Mu - oddaj glos

mattgoodbye

Test  

33 użytkowników zagłosowało

1. 1. Grandreset

• Tak - Credyty do WebShopu
    • Nie - Itemy tylko z dropu , bosów , boxów inwazje co3 h 50% na item z boxa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Plany mam na weekend , ankieta potrwa do jutra żebym miał pare dni na ogarniecie plików na vps  , przydał by się solidny test czyli pare osób , na s2 dużo tesotwania nie ma ;P 

Odnoszę się o S2 ponieważ jak na razie prowadzi w głosowaniu. Co sądzicie aby dodać do S2 wingi 3,4lvl np ?: )

gif.gif

• Odpowiedzi 446
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Plany mam na weekend , ankieta potrwa do jutra żebym miał pare dni na ogarniecie plików na vps  , przydał by się solidny test czyli pare osób , na s2 dużo tesotwania nie ma ;P 

Odnoszę się o S2 ponieważ jak na razie prowadzi w głosowaniu. Co sądzicie aby dodać do S2 wingi 3,4lvl np ?: )

sie nie pytaj tylko dodawaj ;d

Opublikowano

Dziś w godzinkach wieczornych kończymy z ankietą. Teraz przy plikach nie będę pracował sam więc myślę że jeżeli wszystko dobrze pójdzie to  w weekend będziemy się już bawić na serwie :)  Pliki oczywiście były już testowane i odbugowane  , no ale krótkie testy by się przydały , krótki ale intensywne tak aby było z 10 osób i każdy przetestował inny aspekt gry  , 1 osoba - pralke , 2 osoba - eventy (bc ds itp) , 3 osoba - bossy i drop z nich .... i tak dalej ;) 

Już niedługo wiecej info !! Pozdrawiam matt .

gif.gif

Opublikowano

Proponuje S2 staty kasuja 200/280, ale exp 1000 jest za dużo najlepiej połowa tego, I jak najwiecej ciekawych custom

Aktualnie właśnie taki konfig prowadzi :)

Co do custom to mam zamiar dodać skrzydełka i nowe kamyczki :)

gif.gif

Opublikowano

s2 exp250 i daj 100pkt za resa hahaah

Moja propozycja to S2 exp 700-1000 pkt za res 250, costum itemki bardzo fajna sprawa, mile widziane nowe sety i wingi, i opczywyście balans postaci by elf i mg nie zostawali w tyle tak jak to było teraz.

Opublikowano

Moja propozycja na GR i ogólnie na temat resów:

Uznajmy, że max staty to 65k. 

Ustalmy sobie, że za każdego resa mamy 500 pkt do rozdania, czyli żeby wbić max staty trzeba mieć ok. 520 resów (nie licząc DL bo ma jeszcze command).

i teraz mamy do wyboru:

1.albo bijemy resy po GR, żeby np. dostać (xxx) pkt do WEBSHOPA i tam można sobie fajnie kupić coś dla siebie i też nie tyle, żeby od razu fulla mieć tylko na coś średniej półki

2.albo bijemy resy, żeby bić mocne goldy, mocne na tyle żeby odczuć różnice między robieniem GR a farmieniem itemów z goldów

Im ciężej zdobyć item tym też jest sens grać żeby je zdobywać, handlować się z innymi a to też wpływa na aktywność ludzi na czacie, no i tym samym bicie lvla nie staje się takie mozolne, trzeba spędzić dużo czasu na grę żeby coś zdobyć a nie odpalić bota i bić resy. Co to za przyjemność z gry z botem, na moje i bot i AFK powinienbyć karany.

To jest moje osobiste zdanie na temat resów, ale sądzę że to nie jest głupie rozwiązanie. Pamiętam jak na starych serwerach ograniczało się także drop Jeweli, żeby stały się prawdziwą waluta w grze a nie itemem do gromadzenia w depo.

Opublikowano

Serwer jeszcze nawet nie wystartował, a już miał kilka wersji. Poczekajmy tydzień to przelecimy wszystkie sezony i i tak dupa z tego.

Zwróć uwagę na to, że na exp 1k w dużej mierze głosują gracze, którzy chcą mieć łatwą rozgrywke i po paru dniach opuszczą serwer, bo dla nich to nie będzie "ten serwer". Oni pójda gdzie indziej, a Twój serwer z dziadowymi ustawieniami będzie stał, a ludzi nie będzie, bo samych jednostrzałowców te ustawienia przyciagają. Zamiast zrobić cos niestandardowego to lecimy te same oklepane schematy.

Chcesz wprowadzać nowe wingi, dupne customy do s2, a zacznij lepiej od normalnych ustawień żeby nie dać ciała na starcie, bo po ch*j mi wingi 15tego lvla jak cw nie będzie działać poprawnie. Widze to tak, żę cw/cs/deep event będą zyebane, ale ważne że mamy wingi 3 lvla, świetna reklama dla serwera :D

Opublikowano

Skoro wszyscy się tak kłócą i jedni chca 300-500 xp drudzy 1k to zrób exp pomiędzy tymi i będzie spokój + zapraszam do mojego postu powyżej bo opisałem coś czego nikt nie skomentował a może wydać się dość ciekawe.

i biorąc na poważne temat expa to dałbym ostatecznie 500, wbijanie pierwszych resów będzie ciężkie i zostaną pewnie tylko te osoby, którym zależy na długiej, stabilnej rozgrywce no a z czasem na lepszych spotach exp i tak będzie zapierdzielać jak głupi, więc na jedno wyjdzie.

Opublikowano

Popieram, exp x1000 to przesada.Jestem za s2 + ew. customy z expem x100 - x200 żeby po tygodniu server się nie znudził.

Opublikowano

Serwer jeszcze nawet nie wystartował, a już miał kilka wersji. Poczekajmy tydzień to przelecimy wszystkie sezony i i tak dupa z tego.

Zwróć uwagę na to, że na exp 1k w dużej mierze głosują gracze, którzy chcą mieć łatwą rozgrywke i po paru dniach opuszczą serwer, bo dla nich to nie będzie "ten serwer". Oni pójda gdzie indziej, a Twój serwer z dziadowymi ustawieniami będzie stał, a ludzi nie będzie, bo samych jednostrzałowców te ustawienia przyciagają. Zamiast zrobić cos niestandardowego to lecimy te same oklepane schematy.

Chcesz wprowadzać nowe wingi, dupne customy do s2, a zacznij lepiej od normalnych ustawień żeby nie dać ciała na starcie, bo po ch*j mi wingi 15tego lvla jak cw nie będzie działać poprawnie. Widze to tak, żę cw/cs/deep event będą zyebane, ale ważne że mamy wingi 3 lvla, świetna reklama dla serwera :D

Choć exp będzie duży to spoty będą mniejsze , bc i ds ,cw ,cs , ,jak i nowe bossy urozmaicą gre , system questów  , wingi , itemy , kamienie , npc typu moss na S2 czyli losowanie itemow , dobrac do tego odpowiedni drop i bedzie naprawde fajny serwer ;)

Zaraz wrzucę klienta i niedlługo można się rejestrować

gif.gif

Opublikowano

Widze to tak, żę cw/cs/deep event będą zyebane

Byłeś, widziałeś, grałeś żęby tak pisać? Nie, więc po co takie teksty?

Co do GR to całkiem bym to omineła, a dała crd za resy, nie wiem jakie ceny rzucisz do WS więc nie wiem ile proponować za rr, ale coś w stylu po 50 rr mam item z WS, czyli wbicie 500 rr dawało by całe EQ, w założeniu że za rr dostajemy 250 pkt do statystyk to około 512rr mamy full staty, i wszystko by pasowało.

Pozdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...