Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[vSro] ARDEBRAN™ - Re-Open[?]

ARDEBRAN™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

np. z Q czy cos why not , ja bym zrobił to tak:

po 1 ograniczyć zarabianie golda w jaki sposób? hm obniżenie rate do np 0,5x / 1x gold. zarobki ze sprzedawanych przedmiotów obniżyć np na 5% od itema

skupienie się na jobie i Questach - główne opcje zarobkowe.

job pointy za nie np bd można wymienić na eq moon , za CTF accesory moon oraz jakieś tam inne itemki ,

a z FGW, JOBA i ARENY np itemy BT oraz jakieś bardziej ekskluzywne itemy

za uniqaty - sam tytuł i tyle starczy

boxy fajny pomysł

co do elixirow tam wspominałem .. elixiry wyłączyć z dropu , a żeby je zdobyć np bd musieli zrobić kilka Q , z ctf jako nagrode dodać , i za różne tam punkty joba i coiny.

UnkemptTartIrukandjijellyfish.gif

Karta graficzna: Geforce 9600 gt 512mb

Procesor: AMD Athlon 6000+ Dual Core 64 2 x 3.0 Ghz

Pamięć: 4GB DDR2 800

System: Win 7 64 bit Ultimate

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

po 1 ograniczyć zarabianie golda w jaki sposób? hm obniżenie rate do np 0,5x / 1x gold. zarobki ze sprzedawanych przedmiotów obniżyć np na 5% od itema

job pointy za nie np bd można wymienić na eq moon , za CTF accesory moon oraz jakieś tam inne itemki ,

boxy fajny pomysł

co do elixirow tam wspominałem .. elixiry wyłączyć z dropu , a żeby je zdobyć np bd musieli zrobić kilka Q , z ctf jako nagrode dodać , i za różne tam punkty joba i coiny.

Elki nie zdadza egzaminu z ctf juz byl server o tym ludzie plakali i wtedy sie wiaze z tym IP limit bo bd farmy na ctf...

Opublikowano

e tam gadanie, moze zle zrobili/ustawili.. z tego co pamietam z ctf dostawało sie poty vigory scrole etc po prostu w mieszac tam elki i tyle a ze komuś tam wypadnie to tyle , sa 3 rodzaje elkow , za 10 trofea - 5 elkow z 1 rodzaju , 20 % ze wypadnie weapon , 25% protector , 30% acc . coś w tym stylu , to nie tak ze bd so-ok dawac same elki.. tylko tez poty , vigory jakies scrolle kij wie co etc., do tego można zrobić 1 dniowe Q na eliksiry (5 różnych Q według trudności z każdego rodzaju eliksiru) np. 5 Q weapon 5 Q prot 5 Q acc ,

1* Quest np odwiedzenie 3 npc i dostarczenie przesyłki spowrotem - 10 elkow

2* Quest zabicie 50 Yeti i zebranie 10 pajeczynek z spiederów , odwiedzenie 2 npc - 20 elków

3* Quest podróż karawaną/kradziez karawany etc, odebranie przesyłki dostarczenie do innego miasta lub potem do npc na mapie , zabicie 100 sosungow elkow 25elkow

4* "wymagane party" przechodzicie ala fgw na 4* potem musicie zabic 1000 wingow 85 , i 500 ptakow  - 30 elkow

5* teleportuje cie na arene i walczysz np z isi/yarkanem , potem musisz udac sie w podroz .. nie mozna sie teleportowac , znowu teleportuje walczyc z mobami , wracasz .. odsyła ci do npc.. okazuje sie ze to nie koniec Q .. zeby przygotowac eliksir musisz zebrać pewną ilość dobrych duszyczek od guardianow i zebrac pewną ilość skrzydeł od wingow . wracasz i konczysz Q - 30 elkow

rowniez elki bd do kupienia w npc z pewna ilosc golda

cos w tym stylu .. ni wiem to tylko taki mała propozycja .. bylo pare takich serwerow z czyms takim.. bardzo udane fajne serwerki po 1k osob

Opublikowano

Witam, mam pytanie czy Administratorzy znają przybliżony czas otwarcia serwera ?

"Gdy boję się stawiać czoła przeszkodom, które są na mojej drodze, zamykam oczy i wyobrażam sobie siebie w wieku 80lat. Czuje się jak starzec, który żałuje wszystkiego czego bał się dokonać w przeszłości, wszystkich niewykorzystanych szans i możliwości jakie miałem. Mowie wtedy do siebie z żalem : "Tak bardzo chciałbym być znowu młody...", wtedy otwieram oczy i magicznie znów jestem młody! "

Opublikowano

boxy fajny pomysł

Całkiem ciekawy pomysł. Zaproponuje takie rozwiązanie pozostałym członkom ekpiy. :)

Witam, mam pytanie czy Administratorzy znają przybliżony czas otwarcia serwera ?

Niestety jeszcze nie. Napisaliśmy wcześniej, że do końca października najprawdopodobniej się wyrobimy.

Cały czas podsuwacie nam jakieś swoje pomysły. Jesteśmy z tego bardzo zadowoleni. Uważnie czytam wasze wszystkie propozycje, wybieram te najciekawsze i przedstawiam je kolegom z team'u. Jeśli się spodoba i zostanie przegłosowany - wprowadzamy go na serwer, lecz praca trochę się wydłuża (jak np. zmiana cap'u, czy też dodanie EUR [balans, skille]). Chcemy by wszystko było dopięte na ostatni guzik, ale prawdopodobnie zrobimy wcześniej jakieś BETA.

Opublikowano

Co do elkow wylaczyc z dropa calkiem ciekawy pomysle, Quest za elki tez niezle ale nie zeby robic go caly dzien i dostac 20 elkow. Najlepsze rozwiazanie by bylo ze czas na q ze 2h i dostaje sie po 20 elko roznego rodzaju to juz losow najlepiej by bylo albo elki tylko i wylacznie z FGW ewentualnie cooldown na Q 4h. Mi sie wydaje ze jesli 1 q na dzien i elkow caly grzyb to naprawde musi byc rozwiniete ctf i job. Z tego co zauwazylem  na innych serverch taki pomysl nie wypali spojrzcie co bylo z Creddy retor na poczatku. A jesli tak wprowadzic ze 1q na elki dziennie to za job punkty mozna dokupic, wymienic   coiny a je na  elki. Za ctf roznego rodzaju scrole etc i jakies niewielkie szanse ze dropnie eliixir. Elki u npc za golda moim skromnym zdaniem odpada. 

Czy administracja moze nam zdradzic na jakim etapie jestescie i jak chcecie zbalansowac EU?

Opublikowano

@Repcak1 dokładnie... ale coldown globali ustawic na 10min i bd po spamie turasów :D

Macie jakieś foty z poprzedniego serva? Bo swoich nie mam się zgubiły gdzieś xD Wrzucajcie jak macie albo dajcie na pm :D z góry dzięki!

@ARDEBRAN™ moglibyście pomyśleć jeszcze nad exp/sp rate. Mi się wydaje że x10/15 by wystarczyło. Nie wbiłoby się tak szybko max lvl i trzeba byłoby ciupać w pt na chwile co by mogło tylko wyjść na dobre ;)

Opublikowano

Oooo , jak miło zobaczyć, że taki fajny serwer staje. Po kilku latach przerwy aż się będzie chciało grać na takim capi-e. Co do tych questow z elkami to miałbym propozycje aby można było zrobić 1 questa na 1 dzień np. biegamy od 1 do 2 npc potem zabijamy jakieś mobki wracamy do 2 npc i potem do 1 znów. I żeby to nie było jakieś 20 eliksirów  lecz 5-10.

Opublikowano

Oooo , jak miło zobaczyć, że taki fajny serwer staje. Po kilku latach przerwy aż się będzie chciało grać na takim capi-e. Co do tych questow z elkami to miałbym propozycje aby można było zrobić 1 questa na 1 dzień np. biegamy od 1 do 2 npc potem zabijamy jakieś mobki wracamy do 2 npc i potem do 1 znów. I żeby to nie było jakieś 20 eliksirów  lecz 5-10.

I co bd robil jak tylko stad bedzie mozna elki brac? Ludzie czy wy powazni jestescie? 1 Q na dzien to jest stanowczo za malo i 5-10 elkow. Tym graczy napewno nie utzymaja! Na sile próbujecie pomóc Administracji razwiazac prblem utrzymujacy graczy. Nie wszystkim sie spodoba  pomysl  1 Q na dzien i jeszcze 5-10 elko.  

Opublikowano

moim zdaniem ten pomysł z elkami jest już przekombinowany, nie ma co przesadzać, odstraszy to dużo graczy.. już lepiej by dać jakieś lucky scrolle z questów, czy coś w tym stylu.

Opublikowano

Auto-Equipment of Items (Full blue & 41% white stats)   6dg 

max + 12 

2 guild w unii :3 

exp x 10 

sp x 15 

job rate x 40 

Item Stacks

Stock of Pots = 1000

Stock of Arrows = 10000

Stock of Elixirs = 500
Stock of Stones and Tabs = 100

Balance between CHN and EU
- Added a Pain Quota Skill for CHN Chars
- Increased the Mag+Phy Dmg of CHN Chars
- Decreased the Stun of Warriors

"W życiu pewne są trzy rzeczy...

Honor, śmierć i kac morderca."

Opublikowano

panowie to był tylko przykład.. nie bierzcie sobie tego na poważnie, po za tym elki za Q to tylko 1 z 5 i wiecej opcji to nie tak ze by były tylko tym sposobem dostepne.. ale również przez CTF , FGW , JOB , job temple , GOLD  itd

nie lepiej jest zrobic elki z dropa,

puscic 10 farmow zeby farmiły elki i bic cały dzien na głównym charze alchemy botem bron + 10 a po tygodniu 2 mieć cały set a po miesiącu set moon sun czy bt czy inny

ps.elki za golda na creddym było zajefajne moim zdaniem.

Opublikowano

dość ciężka sprawa jeśli chodzi o tworzenie eu postaci ... he he , he he .. ;_;

polecam w takim razie zwiekszyc cooldown z 3sec na 14 sec u chin HP MP : >

Opublikowano

Nie jest źle, rogal w miare zyskał o bard a reszta sporo nie straciła i wydaję się to w miare rozsądnie zrobione :D szkoda tych tambourów bo w pt sporo dawały xD Jaram się w exp rate x15... wysłuchano moich próśb i jestem wdzięczny :) a właśnie, co do sunów 9DG bd można je wgl jakoś zdobyć? bo już nie pamięam czy temat był poruszany a szukać mi się w całym temacie nie chce... ogólnie jest git i mi się podoba ale nie zapomnicje o glavieru w chn bo on tam na cap 90 dostał najbardziej po d***e od joymaxa... te stuny zmniejszone  w soulu przy dzielonych atakach to jakaś parodia, nie ma się on nawet jak bronić innymi skillami ;) ale to już od was zależy. Czekam na skille z chn i start serva! Pozdro, good job jak narazie :D

Opublikowano

bo naprawili pomyłke po cap 80 i dobrze, glavier i tak ma za dużo stunow , rogal zyskał? ciekawie gdzie.. moim zdaniem jest lipa jesli chodzi o rogala , warlocka , barda etc zacznijmy od tego że bard jest postacią buffujaca wspierajaca pt , warlock jest postacia debuffującą również wspiera pt etc, wizzard jest postacią atakującą nie dziwne że nerf, cleric nie jest źle .. aż tak. , jeśli chodzi o warriora to zobaczymy na teście hm

xD rogala to sciśnie każda postać teraz nawet bard xD bow chinol cokolwiek i pozamiatane , w ogole każda postać eu dostanie z byle czego i pada bez buffa , jeśli chodzi o chiny to chiny posiadaja cooldown 3sec na poty a eu 14 ? , w ogóle te debufy 5 10 sec na warlocka.. zanim rzuci skila debuff sie skończy xD w ogóle tak ps. jak bard ma odpalić dance bez hita czy guarda ? xD te skille to przesada.

coś czuje że bd robił bard cler xD albo nudnego chinola

@eS-trzy-igrek

grałeś w ogóle w silka i czytasz posty ?

Opublikowano

O ile pamiętam ostatnio było exp 5% :( W sumie to było dobre rozwiązanie. Może chociaż x10 ?...

nie ten temat? czytajcie kurna posty.. i jakie 5 % ? ;_;

Opublikowano

-Nadal brak informacji na temat "vote fo silk"

- Rouge definitywnie stracil na wartosci

- Snow shield (posiadanie wymaganego INT)... Coz mieszane uczucia... zawsze lubilem Bow + cold + fire hybryda 5:1 STR:INT ;)

1376572695-U638369.png

sygna by forfiter007

Opublikowano

-Nadal brak informacji na temat "vote fo silk"

- Rouge definitywnie stracil na wartosci

- Snow shield (posiadanie wymaganego INT)... Coz mieszane uczucia... zawsze lubilem Bow + cold + fire hybryda 5:1 STR:INT ;)

Vote for silk będzie niepotrzebne. Silki nie dość, że są strasznie tanie, to wielka ilość, gdzie możesz kupić dużo rzeczy w im. Tylko niepotrzebne zakłopotanie.. 

2e30al1.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...