Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[vSro] ARDEBRAN™ - Re-Open[?]

ARDEBRAN™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mieliscie przedstawic swoja "koncepcje " serwera oraz dane dotyczące jego, będzie cos z tego czy nie ? My czekamy

420101414077782925230.png

Nie zrozumiales mojej decyzji? Potrzebujesz pomocy? Napisz do mnie! :)

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mieliscie przedstawic swoja "koncepcje " serwera oraz dane dotyczące jego, będzie cos z tego czy nie ? My czekamy

Oczywiście. Niedługo wrzucimy.  :) 

Opublikowano

aaa pamiętam ten serwer, niska cena za silki ( była bardzo duża sprzedaż wśród graczy - dobre posunięcie z ich strony) , skrócone eventy, non stop awarie - nie dało się grać, zero odzewu ze strony administracji - kompletnie olali serwer i graczy. Serwer był stworzony żeby zarobić na ludziach, a później bezczelnie zmyli się nawet nie informując graczy dlaczego tak się to wszystko potoczyło. 

Opublikowano

Zapowiada sie ciekawie mam nadzieje ze zainteresowanie bedzie takie jak ostatnim razem ;) Bylo naprawde super . Jeszcze pare pytanek co do serva co z IP limitem ? No i za FGW tylko te boxy czy planujecie za questa na talismany dac reward jakis ? Jakis auto equip bedzie czy raczej don't ?:P Przyblizona date otwarcia podacie ? np  ~2tygodnie czy cos ? Sporo pytan ale to jak zawsze czlowiek sie musi dowiedziec zanim zacznie gre xD 

Pozdro !

Opublikowano

Swoją drogą :
1. Stać Was na utrzymanie tego serwera ?

2. Czy to nie będzie nic w stylu Pay2Win ?

3. Bedzie jakis mod od czatu ? (Chodzi glownie o to zeby na serwerze panowal język Angielski, a nie Uzumakum, turkisz i te inne cyganki na globalach )

4. Czy ten serwer bedzie czyms sie roznic od innych ?

5. Dlaczego akurat Wasz serwer?

Opublikowano

Swoją drogą :

1. Stać Was na utrzymanie tego serwera ?

2. Czy to nie będzie nic w stylu Pay2Win ?

3. Bedzie jakis mod od czatu ? (Chodzi glownie o to zeby na serwerze panowal język Angielski, a nie Uzumakum, turkisz i te inne cyganki na globalach )

4. Czy ten serwer bedzie czyms sie roznic od innych ?

5. Dlaczego akurat Wasz serwer?

1. Oczywiście, że tak.

2. Nic z tych rzeczy. Nie nakłaniamy nikogo do zakupu silków, jest to sprawa indywidualna.

3. Oczywista sprawa. Mamy odpowiednich ludzi.

4. Jak widać już się różni, a nie wszystko zostało ujęte w opisie powyżej.

5. A dlaczego nie? :)

Postaramy się wskrzesić tą grę i zapewnić Wam ciekawą rozgrywkę na najwyższym poziomie.

Opublikowano

Ahh, mam event pewnie o ktorym nie wiecie, ostatnio pokazalem na serwerze dla gm o co w nim chodzi to  codziennie ten event byl ;d priv 

Opublikowano

Proszę nie dawajcie SP na start to niszczy cala zabawe... z farmieniem.

Chcialbym tez zeby AFK BOT byl banowany.. mozna bocic jezeli przykladowo ktos oglada YT.. ale nie 24/7...

1 ban - jedna godzina 

2 ban - jedna doba

3 ban - perm

Pozdrawiam

Opublikowano

MikeTyson to ja :3 jedyny sun +10 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D na pewno zagram 

"W życiu pewne są trzy rzeczy...

Honor, śmierć i kac morderca."

Opublikowano

Serwer wyglada Ciekawie. 

Jednak nie rozumiem paru rzeczy m.in

1. 1/4 ceny itema przy sprzedazy u npc... Drop rate nie jest duzy, a jednak trzeba sie zaopatrzac na biezaco postacia ;] 

2. 300.000 k sp............ pomysl z darmowym sp nie najgorszy ale 300 k ? juz nie przesadzajmy i niech bedzie max 150 k jak i nei mniej.

3. Czy nie bedzie to serwer Pay2Win ? - owszem silki to indywidualna sprawa, ale jak to bedzie wygladac ? wykup ich da znaczaca przewage ?

Jestem zapalonym graczem prywatnych serwerow od ecsro przez zszc sro ktore byly jako pierwsze. Rowniez uczestniczylem w beta testach pierwszego prywatnego serwera sro Pax'a ktory stal wtedy jeszcze na Hamachi.........

Dalsze sprawy:

1. Rekrutacja ? Bedziecie rekrutowac na GM lub inne stanowiska ?

2. Sprawa bota: bedzie dozwolony ? ok jest IP limit ale o botach zero wzmianki chyba ze cos przeoczylem.

3. Vote system for silk: Jak duzo/co jaki czas ?

Pozdrawiam Mike

1376572695-U638369.png

sygna by forfiter007

Opublikowano

I nastał czas ze teraz większość ludzi robi na siłe full CH serwery.

A szkoda bo wystarczyło dodac naprawde dobre skile pod pt share dla  CH i szanse byłby 50/50

Opublikowano

MikeTyson to ja :3 jedyny sun +10 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D na pewno zagram 

Pamiętamy i zapraszamy! :)

Serwer wyglada Ciekawie. 

Jednak nie rozumiem paru rzeczy m.in

1. 1/4 ceny itema przy sprzedazy u npc... Drop rate nie jest duzy, a jednak trzeba sie zaopatrzac na biezaco postacia ;] 

2. 300.000 k sp............ pomysl z darmowym sp nie najgorszy ale 300 k ? juz nie przesadzajmy i niech bedzie max 150 k jak i nei mniej.

3. Czy nie bedzie to serwer Pay2Win ? - owszem silki to indywidualna sprawa, ale jak to bedzie wygladac ? wykup ich da znaczaca przewage ?

Jestem zapalonym graczem prywatnych serwerow od ecsro przez zszc sro ktore byly jako pierwsze. Rowniez uczestniczylem w beta testach pierwszego prywatnego serwera sro Pax'a ktory stal wtedy jeszcze na Hamachi.........

Dalsze sprawy:

1. Rekrutacja ? Bedziecie rekrutowac na GM lub inne stanowiska ?

2. Sprawa bota: bedzie dozwolony ? ok jest IP limit ale o botach zero wzmianki chyba ze cos przeoczylem.

3. Vote system for silk: Jak duzo/co jaki czas ?

Pozdrawiam Mike

1. Za wszelką cenę chcemy, aby Trade i Job Temple były głównym źródłem zarobków. Zmniejszy to też opłacalność tzw. "Gold farm".

2. Naszym zdaniem ilość 300,000 SP to sensowne rozwiązanie. Na niskich levelach ciężko "farmi" się bez taxi. Jeśli ktoś ma taką możliwość, to może "dofarmić" swoją postać, a jak nie to z ilością 300,000 SP na start wbije jakiś sensowny level i weźmie się za "farmienie".

3. Absolutnie nie. Już po samej, pierwszej prezentacji możemy to stwierdzić. Devil oraz Angel Spirit zostały usunięte z Item Malla, natomiast ich zamienniki zostały dodane do zwykłego drop'a w FGW.

Usunęliśmy również DMG i DEF scrolle, które dawały ogromną przewagę. Przeciwdziałamy Pay2Win.

Dalsze sprawy:

1. Póki co nie. Mamy swoją zaufaną ekipę i na obecny czas spokojnie sobie ze wszystkim radzimy.

2. Tak, bot będzie dozwolony. Bot w SilkRoad stał się rzeczą normalną. Mało kto ma czas na ręczne expienie od 1 do 90 poziomu. Natomiast nie będziemy tolerowali chamskich i złośliwych działań wykonywanych za pośrednictwem bot'a.

3. Jeszcze tego nie uzgodniliśmy. Jeśli będziemy wiedzieć damy znać.

I nastał czas ze teraz większość ludzi robi na siłe full CH serwery.

A szkoda bo wystarczyło dodac naprawde dobre skile pod pt share dla  CH i szanse byłby 50/50

Niestety nie mogę zgodzić się z tym stwierdzeniem. Nasza decyzja w związku z takim, a nie innym serwerem była przemyślana.

Nie wystarczy po prostu dodać kilka skilli chińskim postacią. EUR chary zupełnie nie są zbalansowane z postaciami CHN. Jeśli chcielibyśmy to jakoś zbalansować to prędzej usunęlibyśmy skille EUR, a nie dodawali ich postacią CHN.

Wyobraźmy sobie np. bladera z niektórymi skillami warriora, byłaby to patologia. Natomiast wszyscy dobrze wiemy jak wygląda np. Fortress War w wykonaniu EUR. Wystarczy dobrze wybuffować wizarda, a on już pozamiata co trzeba. Usuwanie i zmienianie samych skilli tych postaci nie ma sensu, ponieważ trzeba by było wyrzuć 50%, a zmienić jakieś 30%. 

Opublikowano

Serwer bez Eu jest nudny. Mysle ze nie trzeba mieszac az tak w skilach jak to zaproponowales. Wystarczyłoby np. skrocic czas uzycia buffow i wydluzyc czas ich kolejnego uzycia. Ponadto mozna obnizyc dmg eu broni np o 100 zeby w miare to bylo wywazone. Nie odczytalem ale chyba nie bedzie Fw szkoda bo to najwieksza aktracja silka jest. Nagroda w postaci golda moze byc okreslona z gory zeby bylo o co walczyc ale nie byla zbyt wysoka, zeby powstal serwer na ktorym mozna cos kupic za golda :)

Opublikowano

Serwer bez Eu jest nudny. Mysle ze nie trzeba mieszac az tak w skilach jak to zaproponowales. Wystarczyłoby np. skrocic czas uzycia buffow i wydluzyc czas ich kolejnego uzycia. Ponadto mozna obnizyc dmg eu broni np o 100 zeby w miare to bylo wywazone. Nie odczytalem ale chyba nie bedzie Fw szkoda bo to najwieksza aktracja silka jest. Nagroda w postaci golda moze byc okreslona z gory zeby bylo o co walczyc ale nie byla zbyt wysoka, zeby powstal serwer na ktorym mozna cos kupic za golda :)

Oczywiście, że będzie Fortress War. To podstawa. W opisie jest napisane, że będzie 1 forteca - Hotan, a tax z niej będzie nałożony na Samarkand i Hotan.

Opublikowano

Ale dlaczego tylko hotan? Przeciez to jest nudne, turasy grajace po 24/7 beda mialy hotan, a reszta graczy , którzy posiadają rodzinę i życie będą mieli co ? Nic... Dodajcie ten bandit/jangan ,bedzie ciekawsza rozgrywka, tylko o tyle prosze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...