Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[vSro] ARDEBRAN™ - Re-Open[?]

ARDEBRAN™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

skoro ip limit 3 to robie 3 full pt i tyle. radze zrobić test serwer na dzien 2 przed otwarciem.

UnkemptTartIrukandjijellyfish.gif

Karta graficzna: Geforce 9600 gt 512mb

Procesor: AMD Athlon 6000+ Dual Core 64 2 x 3.0 Ghz

Pamięć: 4GB DDR2 800

System: Win 7 64 bit Ultimate

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A więc, po głębszej dyskusji uzgodniliśmy, że dodamy postacie EUR. 

Niektóre z ich skilli zostaną usunięte, jak np. Reverse Oblation, czy Physical Fence, a niektóre zmienione, takie jak np. Life Tunover. Dokładną listę zmian dotyczących EUR dodamy niebawem.

Party euro bez psychical fance? nie wyobrazam sobie party na mobach gdzie w party jest 3 warkowi kazdy po to aby dac pq. To juz lepiej dodac CH do skili z weapona pain quota ( jak to robiono na innych serwerach w celu zbalansowania tej rasy i co moim zdaniem dało porzadany rezultat) oraz dodac do force podobne do Europejskiego Kleryka ( mowa o hp orbit, holy etc tylko z mniejszymi statami)

Nie starajcie sie na siłe osłabic party europejskie  , tylko popracujcie nad CH  bo to z nimi jest zawsze problem.

Opublikowano

no i francja elegancja, zrobcie jeszcze przed otwarciem serwera beta testy na jakas godzinke(kazdy zdazy pobrac silka i poszukac bugow jakis) no i fajnie by bylo jakis ts3 :D 
BTW, Napiszcie raty joba !

420101414077782925230.png

Nie zrozumiales mojej decyzji? Potrzebujesz pomocy? Napisz do mnie! :)

Opublikowano

Ja mimo wszystko jestem za serwerem ONLY CH... Duzo moich znajomych rowniez by chcialo zagrac na waszym servie ale doszlismy do wniosku ze uczynimy to jak bedzie IP limit 2.... co wiecej.... skille.... Snow shield i inne skille ktore psuly zabawe beda wyrzucone... powroci stary klimat (z kilkoma waszymi ulepszeniami ;) ) silkroada sprzed 5-9 lat... Klimat jaki mial ECSRO na poczatku :)

1376572695-U638369.png

sygna by forfiter007

Opublikowano

Mike, jak chcesz klimat jak w ecsro to nie dawno wyszły 2 3 serwery na plikach ecsro i jsro cap 70 80 only ch . tez jestem za ip limit 2 , bez zadnego usuwania skillow no uprucz niech bd tego black resa i grupowego, a chiny po prostu imbue lekko zwiekszyc i skill jakis na atack i def dodac i chinskiego fenca dla force

Opublikowano

Mike, jak chcesz klimat jak w ecsro to nie dawno wyszły 2 3 serwery na plikach ecsro i jsro cap 70 80 only ch . tez jestem za ip limit 2 , bez zadnego usuwania skillow no uprucz niech bd tego black resa i grupowego, a chiny po prostu imbue lekko zwiekszyc i skill jakis na atack i def dodac i chinskiego fenca dla force

Jestem za, bardzo dobrze.  Szybciej tam pracujcie nad serverm bo juz chce mi sie az gra Takiego serwera szukam od 2 lat!!!!

Opublikowano

Jestem za, bardzo dobrze.  Szybciej tam pracujcie nad serverm bo juz chce mi sie az gra Takiego serwera szukam od 2 lat!!!!

Prace bardzo szybko posuwają się do przodu. Ponownie przemyślimy też aspekt IP limitu.

Pozdrawiamy serdecznie - ARDEBRAN™. :)

Opublikowano

IP limit 2 mi się wydaje tak jak większości ze to bedzie najlepsze rozwiazanie! Po co ludzie maja stawiac cale swoje pt potem koksic bo jeden postawi all pt a drugi nie wiem np ograniczaja go mozliwosci to bez sensu. Zeby bylo po rowno zrobcie IP 2 nie wieecej  Mi sie wydaje ze na  czas fortecy GM aktywnie patrza przebieg i zmieniaja IP na 1. A po fortecy server wraca do normy. Sa zalety , na fortecy nie wiem na jakim etapie jestescie z FW ale jak bd IP 1 to w zaleznosci od liczby graczy nie bd lagow z tym co przy IP 2.  Ludzzie nie bd sie bufowac swoimi  charami. Mozna by bylo to jakos z tym bufowaniem ostrzegac  np po przez bany ale ludzie moga sie znecheci wtedy do gry sam wiem jak to bylo na kilku serverach... Taak jak np na DemoRoadzie gm zaczol banowac buferow kto mial i zaraz skandal ludzi dlaczego to zrobil itd... Zalosne to jest. Dlatego wiec ja nie wiem nad czym wy sie zastanawiacie jaki IP limit dac. Oczywiscie ze 2 nie wiecej. I tak jak pisalem wyzej z FW zrobic i po klopocie. 
Pozdrawiam.

Opublikowano

Przeglądam ten temat od samego początku i pomyślałem, że też wtrącę swoje trzy grosze. :)

Gram w SRO od wielu, wielu lat, grywałem także na niejednym privku od cap 80 po cap 120+. Patrząc na wszystkie podejścia do różnych nowo powstałych serwerów, ostatnio niezbyt niestety udane, proponowałbym cap 90, a już nie więcej niż 100 (ostatnie stare capy, które zachowały klimat gry). Dodatkowo stary typ joba, najlepiej z dosyć sporym rate, żeby serwer i ludzie żyli na nim. Co do ras, to bez wątpienia zbalansowane CHN oraz EU. IP limit zdecydowanie 2 i nie więcej. Wyższy IP trochę mija się z celem... Podobnie ogromna ilość SP na początek. Nie oszukujmy się, że Silkroad to też był jednak farming :) Dlatego myślę, że nie więcej niż 50k. No i oczywiście o rzeczach typu FTW chyba nie muszę wspominać, że są konieczne.  ;)
Co do silków, jeżeli miałyby być darmowe, to chyba opcja vote jest lepsza. Nie każdy ma możliwość, aby jego sprzęt działał 24/7. 

Co tu więcej dodać... Liczę na kreatywność administracji i jakieś innowacyjne pomysły! Jeżeli Was serwer będzie miał podobne parametry jak podałem wyżej, to z pewnością na niego zawitam, a i pogadam ze starymi znajomymi.

Pozdrawiam i życzę powodzenia! :)

Opublikowano

IP limit 2 mi się wydaje tak jak większości ze to bedzie najlepsze rozwiazanie! Po co ludzie maja stawiac cale swoje pt potem koksic bo jeden postawi all pt a drugi nie wiem np ograniczaja go mozliwosci to bez sensu. Zeby bylo po rowno zrobcie IP 2 nie wieecej  Mi sie wydaje ze na  czas fortecy GM aktywnie patrza przebieg i zmieniaja IP na 1. A po fortecy server wraca do normy. Sa zalety , na fortecy nie wiem na jakim etapie jestescie z FW ale jak bd IP 1 to w zaleznosci od liczby graczy nie bd lagow z tym co przy IP 2.  Ludzzie nie bd sie bufowac swoimi  charami. Mozna by bylo to jakos z tym bufowaniem ostrzegac  np po przez bany ale ludzie moga sie znecheci wtedy do gry sam wiem jak to bylo na kilku serverach... Taak jak np na DemoRoadzie gm zaczol banowac buferow kto mial i zaraz skandal ludzi dlaczego to zrobil itd... Zalosne to jest. Dlatego wiec ja nie wiem nad czym wy sie zastanawiacie jaki IP limit dac. Oczywiscie ze 2 nie wiecej. I tak jak pisalem wyzej z FW zrobic i po klopocie. 

Pozdrawiam.

Na tamtej odsłonie, właśnie było tak, że większość osób puszczało swoje 2x pt 8/8. Mieli sprawne komputery niż większość, to co się dziwić, na wiele można sobie pozwolić. Większości osobom zaczęło już to przeszkadzać, aż w końcu Administracja posuneła się do tego, aby zrobić ip limit mniejszy, wtedy wszystko już było jak na swoim miejscu. Gracze aż tak nie narzekali, a serwer piął się w górę. 

2e30al1.jpg

Opublikowano

Na tamtej odsłonie, właśnie było tak, że większość osób puszczało swoje 2x pt 8/8. Mieli sprawne komputery niż większość, to co się dziwić, na wiele można sobie pozwolić. Większości osobom zaczęło już to przeszkadzać, aż w końcu Administracja posuneła się do tego, aby zrobić ip limit mniejszy, wtedy wszystko już było jak na swoim miejscu. Gracze aż tak nie narzekali, a serwer piął się w górę. 

A teraz na serverze gra 200 osob, zeby sie piol dalej by gralo tyle osob co gralo. Ostatnio jak tak bylem to powiem szczerze ze "turasy" przejeli server. Ale nie ma co sie dziwic Administracja pozwolila sobie wejsc na glowe.

Opublikowano

Zdecydowaliśmy, że wprowadzimy IP limit: 2.
Na czas Fortress War-a w grze będzie przynajmniej 2 aktywnych GM-ów, którzy baczcie przyglądać się będą poczynaniom graczy i przebiegowi całej walki o fortecę. W przypadku zachowań osób, bądź też SI (bot'a), które nie spodobają się GM-om osoby te będą kick'owane bądź też banowane na 1/3/5 dni.

Dla osób, które zawitały tutaj niedawno przypominamy, że pomogliście nam zdecydować o capie. Mianowicie cap 90 EUR / CHN.

Dla poprawy rozgrywki staramy się jak najlepiej zbalansować te 2 rasy. Wprowadzimy kilka nietypowych i innowacyjnych rozwiązań, które na pewno pomogą w zrównoważeniu tych 2 ras.

W niedzielę postaramy się zaktualizować graficzny opis całego serwera, pokazać Wam to, co do tej pory udało nam się stworzyć i podamy więcej szczegółów dotyczących serwera.

Na pewno pojawi się też kilka ankiet abyście to także Wy mieli wpływ na serwer, który tworzymy właśnie dla Was.

Serdecznie zapraszamy do dyskusji!

Opublikowano

Pięknie! Takiego serva szukałem od x miesięcy... Zagram na pewno na cap 90 chn/eu ip limit 2^^ Cudnie panowie, ode mnie na 100% sporo ludzi zawita na server więc teraz wszyscy zapraszajmy znajomych i oczywiście epvp trzeba zachęcić to server będzie najlepszym z możliwych :) mile widziany byłby stary wygląd niektórych rzeczy jak IM, Job, pasek expa itp :) warto by było także urozmaicić capture the flag bo sporo osób na niego chodzi a jest tak możliwość dobrego "mass pvp" poza FW gdzie liczba graczy i rozrywka po prostu jest kwintesencją tej gry (jak job oczywiście)

Opublikowano

nic tylko czekac, a ctf chcecie jakoś rozwinąć? Dać jakieś nie cenne nagrody, ale takie, aby było na czym oko zawiesić? 

Pięknie! Takiego serva szukałem od x miesięcy... Zagram na pewno na cap 90 chn/eu ip limit 2^^ Cudnie panowie, ode mnie na 100% sporo ludzi zawita na server więc teraz wszyscy zapraszajmy znajomych i oczywiście epvp trzeba zachęcić to server będzie najlepszym z możliwych :) mile widziany byłby stary wygląd niektórych rzeczy jak IM, Job, pasek expa itp :) warto by było także urozmaicić capture the flag bo sporo osób na niego chodzi a jest tak możliwość dobrego "mass pvp" poza FW gdzie liczba graczy i rozrywka po prostu jest kwintesencją tej gry (jak job oczywiście)

Nic tylko kuźwa czekać i znowu grać. :D

2e30al1.jpg

Opublikowano

ja bym joba rozwinał pod jakims wzgledem jak na fulo również , ctf , fgw , arena , Questy , jeśli chodzi o golda chciałbym żeby była jakaś trudność w zdobyciu , nie ze ktos posiedzi nocke i już po 100kk na konto, albo zabije pare mobow i już ma na eq

start itemy zmienił : na 0 gold , 100k sp , pet 7 dni , 20 speed scroli moze byc , 100 potow hp mana

stacki proponuje:

elixiry 200

poty 500

tablety&stony 200

strzały&bolty 2000

na pewno usunął bym resurrection scroll i może nawet reversy. ps. super by było zobaczyć stary wygląd sro

617331413012727345828.jpg

a właśnie jeszcze 1 chodzi mi o prezentacje graficzną, proponuje zrobić tekstowa. a to dlatego że: lepiej można sie doszukać informacji, lepiej wypozycjionuje  google etc., lepiej wygląda w zależnosci od pomyslowosci i forum , graficznie nie jest złe .. ale nijakie to jest

Opublikowano

ja bym joba rozwinał pod jakims wzgledem jak na fulo również , ctf , fgw , arena , Questy , jeśli chodzi o golda chciałbym żeby była jakaś trudność w zdobyciu , nie ze ktos posiedzi nocke i już po 100kk na konto, albo zabije pare mobow i już ma na eq

start itemy zmienił : na 0 gold , 100k sp , pet 7 dni , 20 speed scroli moze byc , 100 potow hp mana

stacki proponuje:

elixiry 200

poty 500

tablety&stony 200

strzały&bolty 2000

na pewno usunął bym resurrection scroll i może nawet reversy. ps. super by było zobaczyć stary wygląd sro

617331413012727345828.jpg

a właśnie jeszcze 1 chodzi mi o prezentacje graficzną, proponuje zrobić tekstowa. a to dlatego że: lepiej można sie doszukać informacji, lepiej wypozycjionuje  google etc., lepiej wygląda w zależnosci od pomyslowosci i forum , graficznie nie jest złe .. ale nijakie to jest

bez reversow jak ty to sobie wyobrazasz? po to sa zeby je uzywac to jak bez rewersow tak samo z globalami mozna powiedziec co do start itemow albo ctf zgodze sie ale nie zz  reversami i resurrection scroll

Opublikowano

resurrection scroll  FGW i JOB etc

Reversy-zeby wkoncu gracze sie ruszyli .. czekali na uniqi etc a nie walna reversa i tyle uniq zabity w 10 sekund . chociaz to z reversami mi obojetne i tak na uniqi nie chodze

co do tematu globali to pewnie trzeba zrobic jakis cooldown uzywania ich. np 1 global na 15 minut

jeżeli dojdzie do testów serwera to rowniez trzeba zaprosic kilka innych forum do zgarniecia ludzi ( graczy ), przed publikacja serwera ( otwarciem ) rowniez skorzystania z opinii zagranicznych graczy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...