Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[vSro] ARDEBRAN™ - Re-Open[?]

ARDEBRAN™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A teraz wszyscy pomyślmy. Rzesza ludzi z Joymax tworzyła te skille. Setki godzin poświęcili na zbalansowaniu tego wszystkiego żeby to miało ręcę i nogi a teraz grupka ludzi, w kilka dni chce wszystko zmienić. Według mnie Panowie powinniście pozostawić wszystko jak było, gdyż to wszystko jest odpowiednio zbalansowane i po coś zostało dodane, to że próbujecie od nowa zbalansować postacie świadczy o tym że kogoś w przeszłości denerwował wizard który cały czas tłukł Uniqi ale pomyślcie teraz o ludziach którzy umieją grać warlockiem albo chociażby Warriorem w tym momencie tracicie graczy. Powinniście bardziej skupić się na dodaniu czegoś nowego do serwera a nie ingerować w wewnętrzne pliki. Serwer Powinien być tak zrobiony żeby graczą szybko się nie znudził, większość ludzi którzy czekają na ten serwer to gracze którzy mają jakieś tam doświadczenie z daną profesją, ingerując w skille powodujecie to że gracz będzie od nowa musial uczyć się grać, albo co lepsze w ogóle zrezygnuje z danej klasy, w tym przypadku Warlock bądź Warrior, dlatego może od razu lepiej było by usunąć dane skile i tyle. Większość graczy wspomina wasz serwer dobrze ale są tu też graczę którzy czekają na serwer z myślą że zaczną od nowa na równi ze wszystkimi. Ja bym to przemyślał. Pozdrawiam :)

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jestem ciekaw tylko dlaczego zmienili samego warlocka i usuneli pare skili  z clera.  To najgorzej mnie zabolalo....

Mi sie wydaje w tym momecia ze najlepszym wyjsciem bylo by same dodanie skili do chin charow tych co nam zaprezentowali. A Eu nawet nie zaczepiac i juz w jakis sposób zbalansowane te dwie rasy by byly.

Jak tak dalej pojdzie odechciewa mi sie sledzenia tego tematu i jak server wystartuje o ile wystartuje tak jak zapowaiadali czyli polowa listopada to nawet nie zagram na nim. I mysle ze jak GM'owie bd dalej tak pieprzyc postacie to nikomu nie bd sie chcalo grac. Aczkolwiek moge sie mylic .

Opublikowano

też nie rozumiem dlaczego ludzie płaczą. imo skille powinny zostać nie dotknięte tylko lepiej zastanowić się nad rozgrywką i pododawać nowe rzeczy i iść w tym kierunku, a nie nerfić wizza, czy warriora co jest debilizmem. nie czytałem 19 stron tematu ale nie do teraz nie rozumiem co jest w black ressie op? przecież ressasz ludzi przeważnie jak w pt padną, więc co jest w tym op, a jak jakieś problemy były to niech je naprawią, proste. warlocka już zjebaliście, reszty nie musicie tykać.

Jeśli chodzi o Reverse Oblation i Reverse Immolation (Black Ress'a). Sprawa jest oczywista - trwa 120 sekund (2 minuty) i przez te 2 minuty zwiększa HP o 70% oraz absorbuje 70% fizycznych i 70% magicznych obrażeń. 

Jeśli do tej pory nie rozumiecie to podam banalny przykład. Wyobraźcie sobie Fortress Wara, załóżmy Warrior - 21908 HP na 90 Levelu (bez seta) w party umiera, zostaje na nim użyty Reverse Immolation. Warrior ma teraz 37244 HP. Używa Vital Increase, które dodaje mu dodatkowo 9.259 HP (ostatni UP na 86Lv) i ma 46503 HP, oczywiście musimy też wliczyć 70% HP od Reverse Immolation z Vital Increase, czyli dodatkowe 6481 HP. Finalnie Warrior ten ma 52984 HP. Nie możemy też zapomnieć, że jest to wynik bez broni, seta oraz akcesorii, które z blue również daje spory bonus do HP. Kolejnym aspektem jest absorpcja 70% fizycznych i magicznych obrażeń. Taki Warrior będzie po prostu NIE DO ZABICIA! Może spokojnie rozdać swoje buffy i nie martwić się o życie swoje i kolegów z Party. Myślę, że teraz już rozumiecie.

Jeśli chodzi o Warlocka, również mamy swoje powody. Są to zmiany przemyślane.

Opublikowano

Jeśli chodzi o Reverse Oblation i Reverse Immolation (Black Ress'a). Sprawa jest oczywista - trwa 120 sekund (2 minuty) i przez te 2 minuty zwiększa HP o 70% oraz absorbuje 70% fizycznych i 70% magicznych obrażeń. 

Jeśli do tej pory nie rozumiecie to podam banalny przykład. Wyobraźcie sobie Fortress Wara, załóżmy Warrior - 21908 HP na 90 Levelu (bez seta) w party umiera, zostaje na nim użyty Reverse Immolation. Warrior ma teraz 37244 HP. Używa Vital Increase, które dodaje mu dodatkowo 9.259 HP (ostatni UP na 86Lv) i ma 46503 HP, oczywiście musimy też wliczyć 70% HP od Reverse Immolation z Vital Increase, czyli dodatkowe 6481 HP. Finalnie Warrior ten ma 52984 HP. Nie możemy też zapomnieć, że jest to wynik bez broni, seta oraz akcesorii, które z blue również daje spory bonus do HP. Kolejnym aspektem jest absorpcja 70% fizycznych i magicznych obrażeń. Taki Warrior będzie po prostu NIE DO ZABICIA! Może spokojnie rozdać swoje buffy i nie martwić się o życie swoje i kolegów z Party. Myślę, że teraz już rozumiecie.

Jeśli chodzi o Warlocka, również mamy swoje powody. Są to zmiany przemyślane.

To ja juz z gory dziekkuj i Powodzenia.

A te wase powody to co ze warlockiem grac nie umiecie? i gorzej spierdolic potraficie zeby ludzie nim nie grali? Albo odbugowac nie ptraficie skili tych co sa lepiej je zmienic?

Opublikowano

A te wase powody to co ze warlockiem grac nie umiecie? i gorzej spierdolic potraficie zeby ludzie nim nie grali? Albo odbugowac nie ptraficie skili tych co sa lepiej je zmienic?

Wydaje mi się, że oni (administracja serwera) znają się na tej grze lepiej od ciebie.

Nie chcesz to nie graj...  ^_^

TaI6c.jpg

Opublikowano

@2up wypierdalaj, i to samo do całej reszty co ma problem do black resa bo najwięcej szczekają a chyba nie grali w silka w pt skoro się o black resa plują... Sam będę EU charem naparzał i zgadzam się ze zmianami. To, że nie czaicie że jeśli warek jest nieśmiertelny to c***a zdziałacie przeciwko całemu pt to już nie ich wina. Znawcy płaczą, więc mogą odejść. Nikt za wami płakał nie będzie a za posty tego typu to ja NIE WIEM DLACZEGO NIE MA PUNKTÓW?! Avenilo za zbieranie ekipy dostaje pkt w postach a za płacze to tu najwyraźniej się nic nie daje- kpina...

@ADREBAN mamy 3listopada, kiedy BETA? :D aa i czy w chn pt np można mieć bufy od każdego chara + swoje? np czy skill z colda (chodzi o serie guard of ice która zwiększa phy def na ileś minut) może być połączona ze skillem colda do pt? czyli czy po prostu można mieć te dwa skille jednoczesnie na sobie...

Opublikowano

Moze i plikach wiecej wiedza niz ja, ale co do gry warlockiem watpie od kad eu weszlo gram warlockiem prawie na kazdym serwie eventualnie nukerem s.s. Juz ktos tam wczesniej pisal nie po to ludzie z joymaxa siedzieli setki godzin dodajac skile w warlocku czy warriorze zeby je zmieniac. Pierwszy server z ktorym sie spotykam gdzie sa zmieniane tak drastycznie skile do warlocka, chyba chca pokazac ze na innych serveaach sa zmienane skile w wizie wariorze  au nic bd zmieniony drasttycznie warlock tylko to chyba chca pokazac. 

Opublikowano

Moze i plikach wiecej wiedza niz ja, ale co do gry warlockiem watpie od kad eu weszlo gram warlockiem prawie na kazdym serwie eventualnie nukerem s.s. Juz ktos tam wczesniej pisal nie po to ludzie z joymaxa siedzieli setki godzin dodajac skile w warlocku czy warriorze zeby je zmieniac. Pierwszy server z ktorym sie spotykam gdzie sa zmieniane tak drastycznie skile do warlocka, chyba chca pokazac ze na innych serveaach sa zmienane skile w wizie wariorze  au nic bd zmieniony drasttycznie warlock tylko to chyba chca pokazac. 

Jaka cebula, jezus. 

2e30al1.jpg

Opublikowano

@patik12  OMG własnie odpowiedziałeś sam sobie na pytanie... "nie wiecie jak mozna koksic"  myślisz ze dostał by on nerfa jak by był słaby, ... brawo

Opublikowano

Zobaczymy co z tego wyjdzie, podejrzewam kaszankę, w skille nie warto się wpier... lepiej ten czas było by przeznaczyć na jakieś pomysły jak zrobić aby graczę dłużej pozostali na serwerze. Ja proponuje usunąć całkowicie warlocka. Warlock sam w sobie jest full int bądź Hybrydą, zrobicie z niego 2 wizarda, takie jest moje skromne zdanie, zagram na serwerze ale już nie warlockiem, pozdrawiam

Opublikowano

Wielki płacz dupy o zwiększenie CD u warlocka, jego debuffy rzucałeś co chwile dopóki nie weszły, imo jest to bardzo rozsądne posunięcie, dlaczego Force ma 30s CD a wrl poniżej 10? Wg to nie sprawiedliwe, jego DMG nie ucierpi, co do skilli clerica, na większości skilli jest zmienianych typu bless ( wydłużenie cd ) i ressów, szczególnie black ressa który daje niesamowite profiy na warze, 90% serverów tak postępuje a Ty wylewasz łzy jak małe dziecko nawet nie potrafiąc tego uzasadnić, idź zachowaj swój ból dupy gdzie indziej.:)

Opublikowano

administracja servera mogła olać wszystkich i zrobic tak jak planowali only chin i by zadnych problemów i zgrzytów nie było , niestety pytali o zdanie innych i wyjdzie jak zawsze czyli hu... bo nikomu nic nie pasuje 

Lune ;)

beTfef :)

1361476211-U21484.jpg

Opublikowano

W takim razie po co Joymax dodał euro na servery? Nie ma nic nudniejszego niż server Only CHN :)

ty tak uważasz a inny myślą inaczej nie ma sie co na tym rozwodzić 

Lune ;)

beTfef :)

1361476211-U21484.jpg

Opublikowano

Dzisiaj prace posunęły się znacząco do przodu. Mamy zorganizowany system płatności itd. Musimy jeszcze dopracować i dopieścić kilka rzeczy, jednak trzymamy się terminów. :)

Opublikowano

I bardzo fajnie nie grałem 3 lata w silka i trzeba do niego wrócić :) Czekam z niecierpliwością na otwarcie serwera wreszcie coś naszego jestem bardzo zadowolony :) Co do Euro to jak dla mnie również wole aby było. Samo Chin to jak dla mnie nudna gra :) Pytanie mam 1 czy będzie tu można używać bota? Jeśli tak który jest najlepszy bezpłatny ?:)

Opublikowano

I bardzo fajnie nie grałem 3 lata w silka i trzeba do niego wrócić :) Czekam z niecierpliwością na otwarcie serwera wreszcie coś naszego jestem bardzo zadowolony :) Co do Euro to jak dla mnie również wole aby było. Samo Chin to jak dla mnie nudna gra :) Pytanie mam 1 czy będzie tu można używać bota? Jeśli tak który jest najlepszy bezpłatny ? :)

będzie można :P Mbot ;p 

"W życiu pewne są trzy rzeczy...

Honor, śmierć i kac morderca."

Opublikowano

Będzie jak będzie cierpliwość jest cnotą 

Wola tworzenia wciąż każe nam iść

Depcząc co marne, bez strachu przed złem

Zachować w pamięci odległe te dni

Gdy honor był prawem jak dzisiaj jest krzyż!

Z upadku zaplutych świętości się śmiać

Bez maski ukazać bezprawie ich praw

Przekonać swój naród jak ślepym jest dziś

By w gruzach odnalazł znów źródło swych sił

Ułomnych miliony trwających by trwać

Bękartów Kościoła bez wiary w ten kraj

Spaczonych Chrystusów, w cierpieniu ich cel

To wszystko zniszczymy by spłonął ich świat!

W dziejów zamęcie jest droga przez noc

Ostatnia nadzieja by wolnym się stać

Ukryta przed okiem upiorów za dnia

Mozolna i trudna - idziemy nią tam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...