Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na świecie pierwszym, jeszcze przed świętami zostanie wprowadzony spory update, dodane zostaną miedzy innymi:

- Jaskinie (nowa budowla podziemna, dająca możliwość dobudowy struktur takich jak kopalnia węgla czy złota)

- Codziennie zadania, w kopalniach Reta będziecie mogli co 20 godzin wykonać zadania u 12 NPC, zadania są bardzo zróżnicowane, a za ich wykonywanie otrzymacie dodatkowe zasoby i punkty honoru!

- Nowe ozdoby (latarnie, płotki, fontanna )

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 197
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Polecam wam bardzo serwer , sam projekt jest oryginalny i raczej pierwszy w Polsce za graniczą jedynie widziałem mini grę gdzie jedynie chodziło o zbieranie złota ,  ale ten serwer jest o wiele lepszy niż tamto .

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Start drugiego, nowego świata mc-osada.pl już w ten piątek ( 06.02.2015 ) o godzinie 19:00

Zapraszamy serdecznie !

(W tym czasie zapraszamy oczywiście do gry na świecie nr 1, gdzie rozgrywka toczy się już od 3 miesięcy.)

s2.png

Opublikowano

Grałem i bardzo dobry serwer nie jest nastawiony na zysk gdyż kupowane są eventy dla wszystkich graczy a Vip niema strasznej przewagi nad zwykłym graczem lecz 1 rzecz nie podobała mi się na serwerze ataki jest to słaba strona serwera wpisujesz komendę zaatakuj i masz odrazu raport czy wygrałeś i niemożna farmić jak to się robi w zwykłych plemionach ogólnie serwer jest epicki

Opublikowano

No niestety, brak farmienia jak w zwyklych plemionach to duży mankament tego serwera. Emil widać nie postarał się. Można tylko liczyć że weźmie się porządnie do roboty i wyjdzie na przeciwko graczom. Poza tym serwer ma słabą maszyne, ostatnio tak laguje ze nie da sie grac.

images.jpg

Opublikowano

Doskonały serwer, idealny jeśli chce się zająć na kilka godzin swoją słodką 10 letnią pociechę, aby nie rozrabiała. Mozna budować z klocków różne domki, śmieszne budowle podobne do smerfowych wiosek oraz jest wiele innych atrakcji. Polecam wszystkim rodzicom, których małe szkraby nudzą się w zimowy dzień :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Jedna z edycji jest chyba nadal aktualna, i powiem, że to naprawdę wciągający serwer, zbieranie zasobów, budowanie budowli, serwer na długie tygodnie/miesiące. Lecz wielkim minusem na aktualnej edycji jest to, że nie ma żadnych zabezpieczeń przez cheaterami jak i multikontami, ponieważ na start dostaje się sporą sumę pieniędzy, którą można sobie przekazać poprzez wystawienie przedmiotu na aukcje. Te rzeczy powinno się zablokować na nowej edycji. Tak to czekam na start.

PS: Nie zapominając o braku jakiejkolwiek administracji, na chacie często padają wulgarne słowa.

PS2: Mam nadzieję, że teraz ranga premium nie będzie miała o 50% skróconego czasu budowania budowli, ponieważ aktualna edycja jest P2W.

Opublikowano

Dziękuję, że ktoś wkońcu coś wymyślił, a nie EasyHC... +

EasyHC i inne serwery z paczkami modów są dla lamusów :) Zapraszamy serdecznie.

Opublikowano

Dobrze by było bez tych "nowych światów", bo jak się grało na 1szym, a powstał 2gi, to na 1szym pustka :c

Opublikowano

Dobrze by było bez tych "nowych światów", bo jak się grało na 1szym, a powstał 2gi, to na 1szym pustka :c

Będzie tylko 1 świat :)

Opublikowano

mam problem, normalnie loguje się na wasz serwer wybieram jakikolwiek z opcji np. Creative i moge na niego wejść, ale na Osadę akurat nie mogę... wyskakuje mi błąd że coś jest nie tak, jaka może być przyyczyna ? gram na wersji minecraft 1,8,3

tu obrazek z błędem po wybraniu serwera osada http://wrzucaj.net/image/KZ0

16k7y4p.png

Opublikowano

Obecna osada jest jeszcze na 1.7.9. Od 8 marca nowa edycja będzie już na 1.8.3 :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Obecna osada jest jeszcze na 1.7.9. Od 8 marca nowa edycja będzie już na 1.8.3 :)

od 8 marca za rok? :D 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...