Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Będzie ten start jutro? może jakaś nowa prezentacja, ta mi się nie wyświetla

• Odpowiedzi 197
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mamy pewne problemy z hostingiem, staramy się skończyć wszystko jak najszybciej, ale pojawia się sporo problemów, pamiętajcie, że to pierwszy taki serwer w Polsce i pewnie na świecie, więc wszystko musimy przemyśleć i zrobić sami. Dzisiaj nie uda się wystartować, ale sprawdzajcie naszą stronę, żeby być na bieżąco.

Opublikowano

ale sprawdzajcie naszą stronę, żeby być na bieżąco.

Na stronie widzę posty z 11.10.2014 a jak wejdę w jakąś zakładkę jest napisane tylko a lub A...

Albo źle gdzieś patrze. xD

Wiadomo kiedy start?? ;3

Opublikowano

przeciez to było pewne że znowy nie wystartuje na czas, po co ludziw uja robicie?, po prostu nie piszcie daty otwarcia bo nawet sami nie wyrabiacie. 

Opublikowano

Tak, start 22 listopada o 19:00 już na 100% :) 

Zaktualizowałem też prezentację w 1 poście. 

Opublikowano

Jeżeli chcecie pomocy z tym wszystkim, bo widzę że macie spooooro problemow to napisz do mnie na PW i podeślij kontakt, to wam doradzę lub coś pomogę.

Mogę wam również postawić forum na IPB 3.4.7.

Opublikowano

@Refresh

Zapraszam wszystkich serdecznie do odwiedzania naszej strony www oraz rejestrowania się na forum (link znajdziecie na stronie :)).

Startujemy już w te sobotę, zapraszajcie znajomych i szykujcie się na całkiem nową przygodę z Minecraftem !

Opublikowano

Polecam serwer, mam nadzieję, że pełna wersja będzie jeszcze lepsza od bety :)

Opublikowano

Serwer jest już zainstalowany na dedyku, możecie dodać go już do listy serwerów :) IP to oczywiście mc-osada.pl, jednocześnie strona do soboty może nie działać tak jak powinna (zmiana hostingu). Poniżej wrzucam specyfikacje maszyny, abyście mieli gwarancję tego, że serwer jest profesjonalny. Korzystamy z profesjonalnej serwerowni Sprint Data Center ulokowanej w Polsce.

Procesor: Intel Xeon E3-1240 v2, 8M Cache, taktowanie 3.80 GHz, 4 rdzenie 8 wątków.

Ram: 30 GB pamięci operacyjnej + 2 systemowej.

Dyski: 2x120GB SSD

Łącze: 200mb/s, 2 providerów

Zapraszamy wszystkich serdecznie, już w sobotę jedynego takiego serwera!

Opublikowano

Długo czekałem na serwer, który będzie godnym następcą Meumcrafta i Silvanii. Wreszcie się doczekałem. Mam nadzieję, że odniesie on taki sam sukces. I tutaj od razu nasuwa się pytanie do administratora, który znany jest z profesjonalizmu jeśli chodzi o trwałość serwerów - na ile tygodni przewidziana jest czas trwania MCOsady?

2cy5dna.jpg
Opublikowano

Hej, troche spontanicznie przygotowaliśmy dla was specjalny texture pack pod serwer! Pobierze się on automatycznie po pierwszym wejściu na serwer jeśli tylko go zaakceptujecie (trzeba kliknąć guzik). Texture pack nie zmienia wyglądu bloków, ponieważ nie każdemu musi się podobać to co nam więc zostawiliśmy domyślne bloki, zmieniły się natomiast okienka i niektóre przedmioty, aby wszystko wyglądało ładnie i schludnie.

Wrzucam fotki z okienek.

txt.jpg\

txt2.jpg

txt3.jpg

Opublikowano

Pytanie: Możesz wyjaśnić bardziej jak zdobyć wojsko? Zgłaszasz rekrutację w koszarach i masz co 15 minut nową jednostkę czy jak?

W craftingu podzielcie pole z napisem MC-OSADA na kwadraty tak jak w normalnym mc, bo nowi gracze mogą mieć problem ;)

Opublikowano

Wspaniały texture pack! O czymś takim właśnie zawsze marzyłem. Wygląda to epicko i z pewnością sprawi, że gra będzie ciekawsza. Ale to znaczy, że nie będzie można używać włąsnych texture packów nie?

2cy5dna.jpg
Opublikowano

Wspaniały texture pack! O czymś takim właśnie zawsze marzyłem. Wygląda to epicko i z pewnością sprawi, że gra będzie ciekawsza. Ale to znaczy, że nie będzie można używać włąsnych texture packów nie?

Jak przy zalogowaniu się klikniesz "No" to będziesz mógł używać swojego :D

Na serwer raczej na pewno wbiję, trochę lat przegrałem w plemiona, jak będzie podobne to zostanę na dłużej.

tenor.gif

Opublikowano

Jak przy zalogowaniu się klikniesz "No" to będziesz mógł używać swojego :D

Na serwer raczej na pewno wbiję, trochę lat przegrałem w plemiona, jak będzie podobne to zostanę na dłużej.

Jeszcze ktoś pomyśli, że to moje multikonto ;p Ale masz racje, wystarczy Ponczek, że wyłączysz opcję txt w mc i możesz zainstalować dedykowany swój najznakomistrzy txt pack.

Opublikowano

Zamysł ciekawy. Coś nowego, powiało świeżością. Podoba mi się taka inicjatywa, przecieranie nowych szlaków.

Jedyne co mnie martwi, to że macie kradzioną wersję forum. Troszkę nie fajnie, nie można tak okradać z własności intelektualnej innych. Wystarczy, że zgłosi was parę osób do supportu ipb, a będziecie mieli sprawę, ponieważ ostatnio za gonienie takich for ostro się wzięli.

Opublikowano

Mogę Wam załatwić Forum z licencją :)

Nie mogę się doczekać startu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...