Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dreikon Rework [Dedyk] [Easy]

ZnowuJa

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wystarczy wejsc na strone Dreikon i zobacz status, aktualnie 1371 online.

Licznik nie działa już od dłuższego czasu. Co do ludzi można powiedzieć, że popołudniami 500+ jest, ale do 1000 raczej nie dochodzi.

Opublikowano

Wystarczy wejsc na strone Dreikon i zobacz status, aktualnie 1371 online.

Ten licznik jest zrąbany od paru miesięcy. Myślę, że do 400 dochodzi. ;> 

Polecam oraz zapraszam. ;> 

☆ ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 

2e6ftab.png

Opublikowano

Ciekawy serwer, bardzo intuicyjny. Polecam.

Procesor: Intel i5 4690k 3,4GHz - Haswell | Grafika: Asus Strix GeForce GTX 970 4GB Płyta Główna: AsRock Z97 Pro4| Pamięć operacyjna: Crucial Ballistix 8GB | Zasilacz: Thermaltake Smart SE Modular 630W + 80 Bronze | Dysk Twardy: Western Digital Caviar Blue 3,5" 1TB | System: Windows 10

Opublikowano

Ludzi jest nadal sporo.

Kilka ss:

21:00 w niedziele Shinsoo ch1 :)

MrxXtFn.jpg

Ilość osób na evencie.

ofo6lti.jpg

17:00 w środku tygodnia.

x3bk1EJ.jpg

21:00 Niedziela Jinno m1.

JSywMq7.jpg

Opublikowano

@Freevooo czemu na tym pierwszym SS jest CH2? :D

Serwer polecam, grałem gdy max lvlem był jeszcze 145 ;p

Jak sobie radzi smok w PvP? Bo mam 130lvl z bao bao :D

Być może dlatego, że wszedł na wojnę lub na obserwatora na ch2 a po wyjściu jak wiadomo jest się na ch1, ewentualnie ch1 padło i większość przeniosła się na ch2. 

xD 

Opublikowano

@Freevooo czemu na tym pierwszym SS jest CH2? :D

Serwer polecam, grałem gdy max lvlem był jeszcze 145 ;p

Jak sobie radzi smok w PvP? Bo mam 130lvl z bao bao :D

Smok bardziej pod hity, na wojnie przydatny w pvp również daje rade ;)

Chyba z mapki pvp wyszedłem wtedy, dlatego ch2 :P A byłem na ch1

Opublikowano

Dużo osób mówi, że nie da się wybić. Wystarczy trochę posiedzieć na mapie 115. ( Fioletowe medale szt. 3kk, oraz Mixy smierci 4kk ) Te bossy, jak i metki nie są bardzo wymagające.  Dla chcącego, nic trudnego! ;)

Zaczęły się własnie zapisy do majowego turnieju 79.

Zapraszam wszystkich na server! ; )

2e6ftab.png

Opublikowano

Odswierzam! Wbijamy, i gramy! 

Polecam i zapraszam. Jakby ktoś miał jakieś pytania co do servera pytać śmiało! :D 

2e6ftab.png

Opublikowano

Odswierzam! Wbijamy, i gramy! 

Polecam i zapraszam. Jakby ktoś miał jakieś pytania co do servera pytać śmiało! :D

Ile kosztuje biżu na 175 i 190 w yangach?

Ebmy5Hc.png

Opublikowano

moge polecic najlepszy sponsor gralem wbilem ten 240 zrobilem full  tylko brakuje takiego mini harda pod koniec moze kiedys wejdzie upka gdzie nowy set bedzie sie robila kilka tyg :P

30331_20_08_10_7_59_30.png

Opublikowano

Ile kosztuje biżu na 175 i 190 w yangach?

Biżu 175 - 100kk szt widziałem. Ciężko dostać. Najbardziej widoczne jest biżu na 205.

Biżu na 190 nie ma, jest tylko set broń / zbroja.  Po 150kk widziałem. 

2e6ftab.png

Opublikowano

Więcej eq na 205 stoi na shopach, duże ceny są ulepkow to i 100kk to nie jest wyzwanie ;)

Za 70kk na 175 chyba idzie zdobyc.

Opublikowano

Kiedy rework?

Nie będzie. Cały czas próbują udoskonalać owego Dreikona. 

Szykuje się ciekawa aktualka. :)

Jak najbardziej polecam, jest co robić. Server na dłużej! :) 

2e6ftab.png

Opublikowano

Ile graczy online na serwerze ?

+/- 400. :)

2e6ftab.png

Opublikowano

Powiem szczerze, ze nie ma po co wracac

To juz nie czasy dreikona sprzed wallandera 800-1,3k online czy czasy wallandera +3k online gdzie w przypadku #1 byla walka o bossy, metiny i co jakis czas o spot, a w przypadku#2 na najlepszych spotach bywalo po kilkanascie osob, czasem toczyly sie nawet mini-bitki, bossy i metiny byly wyliczane by rowno z respem je wybic w kazdym miejscu

Ulepszacze byly szeroko dostepne w roznych cenach, ale z tym nie bylo problemu- pamietam jak prosilem gildie zeby wbila mi na ch1 i robila zakupy bo mnie tam totalnie lagowalo

Kostiumy, fryzurki, pety byly dostepne rownie latwo co ulepszacze w dodatku byly przypadki, ze przykladowo normalna cena peta to 200kk, a ludz ie sprzedawali po 2x/3x tyle bo popyt i ilosc ludzi byla przeogromna, sam pamietam, ze za peta do expa przeplacilem x2, a za peta pvp x3

Teraz nawet pvp stracilo tutaj sens - max lvl, max questy, max eq (bronie, zbr, bizu) oczywiscie klasowe i na zasadzie - komu wejdzie kryt - bo nie spotkalem sie z jakims 240lvl z nie perf eq wiec tak jak mowie - komu pierwszemu siadzie kryt na najmocniejszym skillu wygrywa

Turnieje 79lvl niby urozmaicenie, a jest podobnie do pvp tylko roznica jest jedna - albo masz goscia, ktory razem z gildia miesza po 50broni 75lvl i ma wiekszosc topowe lub taka topka trafia na farta ktoremu wbilo cos konkretnego, oni to kupuja za 'grosze', a typ uradowany z hajsu

Wbijajac dzis do m1 trafilem na 2 moze 3 sklepy gdzie byl pet lub kostium - pet pvp 750-800kk, a najdrozsze ulepszacze sa dopiero z ostatnich dungeonow (do czasu, bo teraz wszystko nowe, swieze, a 6 broni i 6 zbroi oraz cala kupa bizuterii sie sama nie przerobi i nie ulepszy) o ile na nizszych lvl mapach np 160 gdzie z bosa leca fiol. skaly nie ma problemu ze znalezieniem bossa i ubiciem go, ale z drugiej strony pojawia sie problem, ze malo kto to kupuje bo jest maly popyt

Wiecie jak ciezko dostac ulepszacz 'kawalek zbroi setaou'? Absolutnie nikt tego nie sprzedawal, a jak juz to 1-2szt, ktore polecialy mu podczas expa

Za czasow ktorej opisalem wyzej sam pamietam jak skupowalem te kawalki w hurtowych ilosciach i ofert sprzedazy bylo multum bo ludzi byla ogromna ilosc to tym samym ulepszaczy tez

Szczerze? Wolalem dreikona gdzie bez eq bilem sie 5 osobami naraz o spot niz takiego gdzie jest 20-30minut po respie, a bossy stoja nietkniete

To moja prywatna opinia, olewam wszelkie hejty co do niej, dobranoc

#Edit

Jeszcze tak dopisze jak to wyglada teraz z czatem

Czat dzielimy na 3 kategorie

1. wymiana eq miedzy serwerami (dreikon za inny priv/global)
  2. wymiana eq za psc/zl/klucze do gier
  3. wymiana eq postac za postac

I tyle, handlu praktycznie nie ma, qw. ludzie stawiaja sklepy po kilkanascie godzin zeby im ulepy poschodzily, itemy ludzie skupuja najczesciej od 175lvl+, czasem tylko kupuja tarcze nawet na 100 bo je ciezko wybonowac

Ogolnie to prowadzi tak czy tak do upadku

Serwer niby aktualizowany, ale wciaz wg jednego schematu - po 1 secie nowego eq, kilka misji biologa ew. jakies polowania, czasem jakis kostium/fryz/wierzchowiec no i ew. wydarzenia typu ox, tanaki, eventy sezonowe (wielkanoc, boze narodzenie etc)

Tesknie strasznie za starym dreikonem chociazbym tym przed wallanderem, ale nawet ten podczas gry wallandera byl do zaakceptowania, duzo sie dzialo, bylo co robic, super po prostu

Ebmy5Hc.png

Opublikowano

Powiem szczerze, ze nie ma po co wracac

To juz nie czasy dreikona sprzed wallandera 800-1,3k online czy czasy wallandera +3k online gdzie w przypadku #1 byla walka o bossy, metiny i co jakis czas o spot, a w przypadku#2 na najlepszych spotach bywalo po kilkanascie osob, czasem toczyly sie nawet mini-bitki, bossy i metiny byly wyliczane by rowno z respem je wybic w kazdym miejscu

Ulepszacze byly szeroko dostepne w roznych cenach, ale z tym nie bylo problemu- pamietam jak prosilem gildie zeby wbila mi na ch1 i robila zakupy bo mnie tam totalnie lagowalo

Kostiumy, fryzurki, pety byly dostepne rownie latwo co ulepszacze w dodatku byly przypadki, ze przykladowo normalna cena peta to 200kk, a ludz ie sprzedawali po 2x/3x tyle bo popyt i ilosc ludzi byla przeogromna, sam pamietam, ze za peta do expa przeplacilem x2, a za peta pvp x3

Teraz nawet pvp stracilo tutaj sens - max lvl, max questy, max eq (bronie, zbr, bizu) oczywiscie klasowe i na zasadzie - komu wejdzie kryt - bo nie spotkalem sie z jakims 240lvl z nie perf eq wiec tak jak mowie - komu pierwszemu siadzie kryt na najmocniejszym skillu wygrywa

Turnieje 79lvl niby urozmaicenie, a jest podobnie do pvp tylko roznica jest jedna - albo masz goscia, ktory razem z gildia miesza po 50broni 75lvl i ma wiekszosc topowe lub taka topka trafia na farta ktoremu wbilo cos konkretnego, oni to kupuja za 'grosze', a typ uradowany z hajsu

Wbijajac dzis do m1 trafilem na 2 moze 3 sklepy gdzie byl pet lub kostium - pet pvp 750-800kk, a najdrozsze ulepszacze sa dopiero z ostatnich dungeonow (do czasu, bo teraz wszystko nowe, swieze, a 6 broni i 6 zbroi oraz cala kupa bizuterii sie sama nie przerobi i nie ulepszy) o ile na nizszych lvl mapach np 160 gdzie z bosa leca fiol. skaly nie ma problemu ze znalezieniem bossa i ubiciem go, ale z drugiej strony pojawia sie problem, ze malo kto to kupuje bo jest maly popyt

Wiecie jak ciezko dostac ulepszacz 'kawalek zbroi setaou'? Absolutnie nikt tego nie sprzedawal, a jak juz to 1-2szt, ktore polecialy mu podczas expa

Za czasow ktorej opisalem wyzej sam pamietam jak skupowalem te kawalki w hurtowych ilosciach i ofert sprzedazy bylo multum bo ludzi byla ogromna ilosc to tym samym ulepszaczy tez

Szczerze? Wolalem dreikona gdzie bez eq bilem sie 5 osobami naraz o spot niz takiego gdzie jest 20-30minut po respie, a bossy stoja nietkniete

To moja prywatna opinia, olewam wszelkie hejty co do niej, dobranoc

#Edit

Jeszcze tak dopisze jak to wyglada teraz z czatem

Czat dzielimy na 3 kategorie

1. wymiana eq miedzy serwerami (dreikon za inny priv/global)
  2. wymiana eq za psc/zl/klucze do gier
  3. wymiana eq postac za postac

I tyle, handlu praktycznie nie ma, qw. ludzie stawiaja sklepy po kilkanascie godzin zeby im ulepy poschodzily, itemy ludzie skupuja najczesciej od 175lvl+, czasem tylko kupuja tarcze nawet na 100 bo je ciezko wybonowac

Ogolnie to prowadzi tak czy tak do upadku

Serwer niby aktualizowany, ale wciaz wg jednego schematu - po 1 secie nowego eq, kilka misji biologa ew. jakies polowania, czasem jakis kostium/fryz/wierzchowiec no i ew. wydarzenia typu ox, tanaki, eventy sezonowe (wielkanoc, boze narodzenie etc)

Tesknie strasznie za starym dreikonem chociazbym tym przed wallanderem, ale nawet ten podczas gry wallandera byl do zaakceptowania, duzo sie dzialo, bylo co robic, super po prostu

Chyba to normalne, że gracze idą na inny server. Nie będzie wiecznego 3k na serverze. Ja akurat pamiętam czasy gdy tu 200 online było. :)

Ulepków też jest i teraz od groma. 

Było sporo eventów związanych z Yangami, wiec cena nie będzie stać w miejscu. Sam kupiłem peta na kolejną postać 79 za 1,2kkk.

Pvp polega na truciu jak i krycie. To chyba normalne. Gdzie nie zależy od kryta? ;o

Mam sam 3 postacie 79. Wydałem na jedna 50kkk. Mówisz, że zależy od kryta. A od czego ma zależeć? 

Sam mam topowe bronie 79. Tak jak i Sedniak ( który i tak pada :D). I wiekszosc mieszam sam na 7 kont. 

Kawałki zbroji mam ponad tysiac, jak dropiłem sobie bronie 75 do mixu. :v 

Też bym chciał wiecej rewalizacji, no ale niestety nic nie ma wiecznie. 

Tak owszem, aktualki tak wyglądają. Na chwilę obecną szykuje się niezła aktualizajca własnie związana z misjami, i innymi pożytecznymi rzeczami dla servera.

Osobiscie na dreikonie gram już prawie 2 lata. Może i racja, nie jest ostanio za wesoło. Ale jest stabilnie, o kontakt z Administracją nie ma problemu. 

No i się starają. ;)

Jak najbardziej Polecam i Zapraszam. :)

2e6ftab.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...