Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dreikon Rework [Dedyk] [Easy]

ZnowuJa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Widzę, że nie ja jedna mam dylemat: Invoria vs Dreikon... i powiem szczerze, że ciężko wybrać. Dwa serwery easy, jednak Invoria wydaje się bardziej "easy"; ile ludzi tyle opinii, jednak muszę prosić o pomoc - który serwer obiektywnie polecacie? Na Invorii denerwują mnie lagi (nie, nie gram na drewnie, ani kalkulatorze), za dużo mobów na podstawowych lokacjach (chociaż z drugiej strony to wielki ukłon w stronę expienia), nie wiem jak jest tutaj - dopiero zasysam instalkę. Ktoś porównywał na różnych płaszczyznach te 2 serwery, może podzielić się wnioskami? Dziękuje :)

Invorie odinstalowałem bo się tam nie da grać, zupełnie nie zoptymalizowane expowiska. A jak grałem na dreikonie to było bardzo fajnie i nie było z niczym problemu. ;)

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ściągnęłam pliki ze strony, razem z łatką, a wyskakuje mi błąd: Brak bliku DreikonPatch, oznacza to, że jeszcze raz muszę pobrać instalke? 

EDIT: Znalazłam kilka rozwiązań na forum serwera, mam nadzieje, że któreś będzie trafne i zaraz sobie pogram :-)

Opublikowano

Kiedy będzie ta zapowiadana już dłuższy czas reklama?

A kto zapowiadał reklamę? każdy YT'ber już tu nagrywał, więc raczej nie będzie reklamy.. 

Serwer polecam.

­

Opublikowano

A kto zapowiadał reklamę? każdy YT'ber już tu nagrywał, więc raczej nie będzie reklamy.. 

Serwer polecam.

­

Spokojnie,jestem,czuwam,pamiętam i ciągle obmyślam-Reklama będzie, kwestia jaka będzie jej efektywność lecz liczę na dobrą:)

Na serwer zapraszam ,administracja pamięta że ma serwer jak to nie którzy mówili...:)

True z Azoomem jeszcze żyją :)

Opublikowano

Spokojnie,jestem,czuwam,pamiętam i ciągle obmyślam-Reklama będzie, kwestia jaka będzie jej efektywność lecz liczę na dobrą :)

Na serwer zapraszam ,administracja pamięta że ma serwer jak to nie którzy mówili... :)

True z Azoomem jeszcze żyją :)

No mam nadzieję, bo ostatnio cos gracze uciekają. 

Zapraszam na server, co weekend jakieś eventy, dość częste raty. Łatwy kontakt z Administracją. 

Turnieje pvp 79 jak i 240. ;) 

Polecam. 

☆ ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 

2e6ftab.png

Opublikowano

Warto zaczynać grę od 0 ?

Jaki to typ serwera ? Typu Inv***a, który dla mnie jest hardem czy łatwiejszy?

Myslę, że warto. 

Easy. Jak dla mnie są lekkie problemy 220-240. Reszta poziomów jakoś idzie. 

2e6ftab.png

Opublikowano

No mam nadzieję, bo ostatnio cos gracze uciekają. 

Dziwisz sie? Brak perspektyw robi swoje.

Z tego co pamietam do 160 mozna wyrobic eq dropiac z bossow ulepki ale od 160 robia sie schody bo wiekszosc serwera siedzi na 200+ co rowna sie brakowi zarobku, a brak zarobku to brak wizyt na dungeonie 160.

I albo wydasz na IS zeby zarobic na eq albo konczysz gre..

Opublikowano

Dziwisz sie? Brak perspektyw robi swoje.

Z tego co pamietam do 160 mozna wyrobic eq dropiac z bossow ulepki ale od 160 robia sie schody bo wiekszosc serwera siedzi na 200+ co rowna sie brakowi zarobku, a brak zarobku to brak wizyt na dungeonie 160.

I albo wydasz na IS zeby zarobic na eq albo konczysz gre..

Na dreikonie gram od jego startu. Pamiętam jak było 300 online. :) 

A tu Cię zdziwię, piórka ładnie schodzą po 25kk za sztukę. 

Kto co woli, zawsze można się pobawić w turniej 79. 

Jak najbardziej, polecam oraz zapraszam. ^^

2e6ftab.png

Opublikowano

Dzięki tanakom ceny ulepkow są bardzo duże. Można zarobić łatwo. ;)

Warto zaczynać grę od 0 ?

Jaki to typ serwera ? Typu Inv***a, który dla mnie jest hardem czy łatwiejszy?

Moim zdaniem łatwiejszy. Wystarczy ze zobaczysz serie Wallandera z obu tych serwerów.

Opublikowano

........................................................................................................................................................................................................................................

Ja i tak nie jestem tak jak niektórzy przekonany do administracji tak samo jak do serwera  (Administracje bardzo sporadycznie albo wogóle można spotkać na serwerze , założyciela serwera to od paru miesięcy nie widziałem , czasami na shoutbox lub ts3 można pogadać z kiepskim gm który nic się nie zna na grze ...

........................................................................................................................................................................................................................................

Minusy serwera :

* Nie miła Administracja

* Bardzo często zmiany cen w sklepach min. ceny ulepszaczy

* Bardzo dużo blokad kont za nic

* Eventy bez sensu ( min. tanaka grosze się dostaje w yang ) , a nowych poprostu nie ma kto wprowadzić

* Spadek graczy przez zamieszanie z administracją , ceny yang  oraz przez brak nowości na serwerze

*Zbyt mocno spakowane pliki serwerowe , przez co są lagi po odpaleniu klienta ... na słabszym pc nie pograsz...

Plusy Serwera :

*Stabilne pliki serwera

* 4 kanały gry oraz odzielne porty pod daną mapę

* Częste eventy

.....................................................................................................................................................................................................................................

(Serwer poprostu według mnie z dnia na dzień upada , jak coś to moje zdanie co do serwera...)

...

Z tymi graczami to racja, prawie same maxy latają, wróciłem pograłem dzień myślałem, że da radę pograć, lecz nie bardzo chce mi sie wbijać maxa, żeby porobić pvp;/

Opublikowano

Ja i tak nie jestem tak jak niektórzy przekonany do administracji tak samo jak do serwera  (Administracje bardzo sporadycznie albo wogóle można spotkać na serwerze , założyciela serwera to od paru miesięcy nie widziałem , czasami na shoutbox lub ts3 można pogadać z kiepskim gm który nic się nie zna na grze ...

Minusy serwera :

* Nie miła Administracja - Nie miła? Jest 2 Administratorów Azoom i Freevo? Ciekawe, ciekawe. 

* Bardzo często zmiany cen w sklepach min. ceny ulepszaczy No toć to chyba normalne. 

* Bardzo dużo blokad kont za nic Gram 1,5 roku, nie dostałem jeszcze bana. Za nic? Wybacz, ale nikt nie banuje '' za nic'' 

* Eventy bez sensu ( min. tanaka grosze się dostaje w yang ) , a nowych poprostu nie ma kto wprowadzić Tanaki? 1,5kkk to grosze? 

* Spadek graczy przez zamieszanie z administracją , ceny yang  oraz przez brak nowości na serwerze Ciekawy jestem, jakie zamieszanie. Brak nowosci? Radze poczytać forum. ;)

*Zbyt mocno spakowane pliki serwerowe , przez co są lagi po odpaleniu klienta ... na słabszym pc nie pograsz... Lagi? Mam 8 letniego pc 512 rama, i smigam normalnie bez lagów. Więc. :> 

Plusy Serwera :

*Stabilne pliki serwera

* Częste eventy

.....................................................................................................................................................................................................................................

(Serwer poprostu według mnie z dnia na dzień upada , jak coś to moje zdanie co do serwera...)

...

Server nie pada, i nie padnie tak szybko. Server na A wystartował i sporo graczy tam gra. Mam nadzieje, że to chwilowe. 

Osobiście polecam, oraz zapraszam. :) 

2e6ftab.png

Opublikowano

Up te rozpiski z kosmosu wziełeś poprostu :

Azoom ostatni raz na serwerze widziałem 6 miesięcy temu i Freevo

-- ciekawa osoba ( dziecko max 12 lat nie dam mu więcej )

* Bardzo często zmiany cen w sklepach min. ceny ulepszaczy No toć to chyba normalne. 

-- Nie jest normalne że w 1 dzień pióra na serwerze kosztują po 15kk a na następny po 30kk+

* Bardzo dużo blokad kont za nic Gram 1,5 roku, nie dostałem jeszcze bana.

--- widać podlizujesz się administracji wypisując głupoty na mpcforum

* Eventy bez sensu ( min. tanaka grosze się dostaje w yang ) , a nowych poprostu nie ma kto wprowadzić Tanaki?

-- od kiedy tyle yang wypada z potworów max 200kk zarobisz na całym event chyba że grasz szaman to max 400kk

* Spadek graczy przez zamieszanie z administracją , ceny yang  oraz przez brak nowości na serwerze

-- Fajne nowości te same itemy z inną ikoną z*********e...

*Zbyt mocno spakowane pliki serwerowe , przez co są lagi po odpaleniu klienta

... Ja mam 2 rdzeniowy pc windows 8 1 gb ram i mam lagi 2 klient nie odplalę

Azoom racja, też Go dawno nie widziałem. 

Freevo ma 16. Ale wiek jak dla mnie to tylko liczby. Jest ogarniętym człowiekiem. :> 

Sam cały czas zawyżam ceny. Jednego dnia schodziły mi pierscienie smierci po 30kk. A wczoraj po 45 schodziły. 

Liżę d***? Po prostu długi okres czasu spędziełem tutaj. I server mi się podoba. :> 

Co event Tanaki, zarabiam +/- 1kkk, wystarczy umieć to bić i dobrać dobre eq. 

Nie podoba się nie graj. 

A mnie to tam zwisa, czego tam nie masz w tym swoim pc. ;D

Z tymi graczami to racja, prawie same maxy latają, wróciłem pograłem dzień myślałem, że da radę pograć, lecz nie bardzo chce mi sie wbijać maxa, żeby porobić pvp;/

Nie musisz wbijać maxa. Są turnieje 79. Sam biorę w nich czynny udział. :) 

Polecam. :> 

2e6ftab.png

Opublikowano

Azoom racja, też Go dawno nie widziałem. 

Freevo ma 16. Ale wiek jak dla mnie to tylko liczby. Jest ogarniętym człowiekiem. :> 

Sam cały czas zawyżam ceny. Jednego dnia schodziły mi pierscienie smierci po 30kk. A wczoraj po 45 schodziły. 

Liżę d***? Po prostu długi okres czasu spędziełem tutaj. I server mi się podoba. :> 

Co event Tanaki, zarabiam +/- 1kkk, wystarczy umieć to bić i dobrać dobre eq. 

Nie podoba się nie graj. 

A mnie to tam zwisa, czego tam nie masz w tym swoim pc. ;D

Nie musisz wbijać maxa. Są turnieje 79. Sam biorę w nich czynny udział. :)

Polecam. :> 

Diablo nie przejmuj się, na tym Forum siedzą specyficzne osoby które nie myślą i gdy widzą że ktoś poleca serwer to od razu muszą Ci dokopać i powiedzieć że liżesz d***. 

Co do serwera, ja osobiście grałem na nim ponad Rok było okej, ale wiecznie grać nie można. Co do azooma to też  coś go dawno nie widziałem, być może doskoczył do klas wyżej i postanowił z nimi uczyć się do Matury. 

xD 

Opublikowano

Diablo nie przejmuj się, na tym Forum siedzą specyficzne osoby które nie myślą i gdy widzą że ktoś poleca serwer to od razu muszą Ci dokopać i powiedzieć że liżesz d***. 

Co do serwera, ja osobiście grałem na nim ponad Rok było okej, ale wiecznie grać nie można. Co do azooma to też  coś go dawno nie widziałem, być może doskoczył do klas wyżej i postanowił z nimi uczyć się do Matury. 

Zauważyłem! 

Gracze uciekają co ale nic nie zrobisz.

Freevo się stara, żeby Ci gracze przybyli.

Polecam & zapraszam. :) 

2e6ftab.png

Opublikowano

Ja i tak nie jestem tak jak niektórzy przekonany do administracji tak samo jak do serwera (Administracje bardzo sporadycznie albo wogóle można spotkać na serwerze , założyciela serwera to od paru miesięcy nie widziałem , czasami na shoutbox lub ts3 można pogadać z kiepskim gm który nic się nie zna na grze ...

Minusy serwera :

* Nie miła Administracja - Ja tam jestem miły, ale mam swoja cierpliwość. Przez 30 min nie bede komuś tłumaczył ze nie ma ub za bota.

* Bardzo często zmiany cen w sklepach min. ceny ulepszaczy - Wcześniej ulepki chodziły za grosze, dzięki Tanaka są w cenie przez co łatwiej jest zarobić nowym graczom. To akurat jest plus.

* Bardzo dużo blokad kont za nic - Nie ma banow za darmo, filmik dostałeś. Wystarczy nawet ze byś zebrał 2 spoty bez odpisania i tak masz bana.

* Eventy bez sensu ( min. tanaka grosze się dostaje w yang ) , a nowych poprostu nie ma kto wprowadzić

- Cały czas tworze Turnieje ale po prostu wina leży po stronie graczy, nie potrafią się zorganizować.

Jest nowy event - Zuo Oponki zarobek dużo Yang, ulepkow etc i nowy hwang

* Spadek graczy przez zamieszanie z administracją , ceny yang oraz przez brak nowości na serwerze

To akurat spowodowane jest raczej startem innych serwerów.

*Zbyt mocno spakowane pliki serwerowe , przez co są lagi po odpaleniu klienta ... na słabszym pc nie pograsz... Komp z 2006 a gram na 2/3 clientach. No jak ktoś odpali 2 clienty, przeglądarkę i jeszcze coś pobiera no to powodzenia.

Plusy Serwera :

*Stabilne pliki serwera

* Częste eventy

...

Mam 12 lat? To ty chcesz pokazać wszystkim jaki to ten serwer jest zły bo dostałeś banika za bota... To jest dziecinne.

Opublikowano

A ja tam serwer polecam, wróciłem na swoje stare konto i oprócz tego, że muszę na razie farmić dungenony to jest dobrze. Jedyny minus to taki, że prawdziwe pvp zaczyna się dopiero wtedy, kiedy osiągniemy maksymalny poziom.

Opublikowano

A ja tam serwer polecam, wróciłem na swoje stare konto i oprócz tego, że muszę na razie farmić dungenony to jest dobrze. Jedyny minus to taki, że prawdziwe pvp zaczyna się dopiero wtedy, kiedy osiągniemy maksymalny poziom.

Nie koniecznie, można także na 79 się pobawić. Są turnieje, jak i wiele postaci 79 z którymi można się bić. 

2e6ftab.png

Opublikowano

Polecam klasyk tak już można nazwać serwer jak i również administracja ostatnio coś działa więc chyba warty uwagi :)

Oj warty, warty! ;) 

No działa, działa. Tylko niestety, spora ilosc graczy pouciekała już z Dreikona.

+/- 300 online dziennie jest. 

Jak najbardziej zapraszam na server, jak i na forum serverowe! ;) 

2e6ftab.png

Opublikowano

Chcę założyć druga postać - dlaczego nie ma możliwości przeniesienia peta przez magazyn na inną postkę ?? Trochę to bezsensu... 

54169037467327365173.png

Opublikowano

Chcę założyć druga postać - dlaczego nie ma możliwości przeniesienia peta przez magazyn na inną postkę ?? Trochę to bezsensu... 

Nigdy tego nie było. ;) 

Chcesz 2-gą postać, kupuj next peta. :> 

2e6ftab.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...