Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dreikon Rework [Dedyk] [Easy]

ZnowuJa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czemu cennik IS'u będzie zawierał aż tak duże kwoty ?

Czytałem, że przykładowo kostium na stałe, będzie kosztował aż ~ 30 zł, gdzie na innych serwerach można kupić kostium za 15, 20 zł lub całe sety za ~50/70 zł.

Nie będę wypisywał nazw serwerów, ale jest kilka serwerów, które są oblegane i mają takie cenniki.

Szkoda, ale w sumie Dreikon nigdy nie słynął z taniego IS, jedyne pocieszenie, że będzie ( tak myślę, bo tak było na Dreikonie ) dużo tematycznych eventów na których będzie można zdobyć IS !

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Czytałem, że przykładowo kostium na stałe, będzie kosztował aż ~ 30 zł, gdzie na innych serwerach można kupić kostium za 15, 20 zł lub całe sety za ~50/70 zł.

Nie będę wypisywał nazw serwerów, ale jest kilka serwerów, które są oblegane i mają takie cenniki.

Szkoda, ale w sumie Dreikon nigdy nie słynął z taniego IS, jedyne pocieszenie, że będzie ( tak myślę, bo tak było na Dreikonie ) dużo tematycznych eventów na których będzie można zdobyć IS !

Jak się nie mylę to pierwsze odsłona swego czasu miała chyba najtańszy IS :O

Co do serwerów, proszę o wymienienie ;)

pIOuQ29.png

Opublikowano

Jak się nie mylę to pierwsze odsłona swego czasu miała chyba najtańszy IS :O

Co do serwerów, proszę o wymienienie ;)

Odblokuj szept lub napisz do mnie wiadomość, ponieważ nie chcę pisać w tym temacie o innych serwerach.

2e7beb469d579.gif

Opublikowano

Za 30 zl było kolo 500 sm.

Kostium 120 sm, fryz 60 sm, pet 180 sm. I już full pvp i zostaje jeszcze 140 sm na kolejny kostium /fryz.

Także na S1 był bardzo tani is. W dodatku wszystko na stałe ;>

Opublikowano

­

Kostium 120 sm, fryz 60 sm, pet 180 sm. I już full pvp i zostaje jeszcze 140 sm na kolejny kostium /fryz.

Bardzo możliwe, nie mam dobrej pamięci, ale wiem, że nie korzystałem z usług IS'a z jakiegoś powodu.

Szkoda, że na nowej odsłonie nie będzie takiego IS'u, aczkolwiek naświetliłem troszkę sprawę Azoomowi, więc możliwe, że na nowej odsłonie, gracze nie będą bulić 30 zeta za kostium...

2e7beb469d579.gif

Opublikowano

I to była właśnie dobra koncepcja, ponieważ gdy serwer się już troszeczkę rozwinął, przedmiotów z IS'a było na tyle dużo, że nie kosztowały one tyle, że trzeba było tak jak na innych serwer, dropić dniami i godzinami by zarobić na kostium. A dodatkowo często były tematyczne eventy na których można było zdobyć unikatowe przedmioty ( takie same bonusy co w IS ) typu Hwang, Bojownik, Set Halloween, Set Wielkanocny i to właśnie te unikaty kosztowały dużo więcej niż przedmioty z IS'u i tego życzę innym serwerom, bo dzięki takiemu IS'owi, podejściu Administracji, dużo ludzi wspomina bardzo pozytywnie Dreikona :)\

Więc nie psujcie serwera czasowymi setami, ponieważ jeśli ktoś wydaje realne pieniążki i miałby je stracić za przykładowo 30 dni, nie wróży nic dobrego o właścicielach, nie bierzcie przykładów z innych serwerów, gdzie liczy się tylko miesięczny zysk i patrzenie, kiedy tu odpalić inny serwer a i by cały set nie kosztował 150 zł, bo nie jest to kolejny serwer Hard, gdzie za zmianki i autopoty trzeba bulić po 50 zeta...

Mimo wszystko widzimy się na starcie, ponieważ według mnie Dreikon to serwer TOP1, grałem od samego początku do samego końca ( tak jakby, końca ;D ) i dla mnie inne serwery nie dorastają do pięt Dreikonowi !

Pozdrawiam, ostatni Dreikończyk <3

4124112_16944776.jpg

Okażmy szacunek dla weteranów.

Opublikowano

Ile online?

Polecamy zapoznać się z "najlepszą odpowiedzią" która jest podpięta na samej górze tematu :)

A ile będzie-To zobaczymy :))

Pozdrawiam,

True! ;)

Opublikowano

Witajcie tutaj Ślepy :) czytałem troszke co tutaj sie wyrabia i jak zwykle kwestia isu ;) 

dodam na wstępie że szanuje wasze zdanie lecz ja mam inne.

Jestem graczem metina od sporego czasu,  przez moją karierę wojownika miałem przyjemność grać na wielu serwerach i na każdym była niechęć do ItemShopu

To oczywiste że każdy wolałby wydać w isa 15 zł za kostium niż 30 ale trzeba się liczyć też z tym że jeżeli damy kostium za 15 zł to Wy będziecie chcieli za 10 ... i tak jest zawsze.

Plusem na naszym serwerze jak i zresztą na wielu innych jest to że wszystkim można handlować wiec jeżeli ktoś ma pieniądze to inwestuje a jeżeli nie to kupuje w grze.

Dodam jeszcze że na serwerach np Revorii trzeba wydać tyle samo co u nas lecz u nas jest na stałe a tam na 30 dni :) 

Pozdrawiam Ślepy ! 

Opublikowano

Witajcie tutaj Ślepy :) czytałem troszke co tutaj sie wyrabia i jak zwykle kwestia isu ;)

dodam na wstępie że szanuje wasze zdanie lecz ja mam inne.

Jestem graczem metina od sporego czasu,  przez moją karierę wojownika miałem przyjemność grać na wielu serwerach i na każdym była niechęć do ItemShopu

To oczywiste że każdy wolałby wydać w isa 15 zł za kostium niż 30 ale trzeba się liczyć też z tym że jeżeli damy kostium za 15 zł to Wy będziecie chcieli za 10 ... i tak jest zawsze.

Plusem na naszym serwerze jak i zresztą na wielu innych jest to że wszystkim można handlować wiec jeżeli ktoś ma pieniądze to inwestuje a jeżeli nie to kupuje w grze.

Dodam jeszcze że na serwerach np Revorii trzeba wydać tyle samo co u nas lecz u nas jest na stałe a tam na 30 dni :)

Pozdrawiam Ślepy ! 

Na końcu i tak zostanie opisany VirtualMT2 i zakończy się dyskusja...

Sprawdź sobie :

Avantador

Laneris S2

Revios

Idanis ( wiem, że off )

Tam ceny kostium na stałe nie przekraczają dwudziestu złotych ( PP ), pewnie jest więcej takich serwerów, ale na tych w ostatnim czasie grałem i tam tak IS wygląda.

Było wręcz idealnie na starej odsłonie, zmieniła wam się koncepcja czy jak ? że chcecie naglę z serwera zrobić " pod serwer " na którym liczy się miesięczny zysk ?

O inwestycji nie można mówić, jeśli sety są na czas, bo po najczęściej 30 dniach one znikają i trzeba kupić kolejne, inwestycja będzie wtedy, gdy przedmioty nie będą nam znikać. A nie jest to prawdą, że jeśli przykładowo kostium będzie kosztował 15 zł a my będziemy chcieli go za 10 zł, bo trzeba patrzyć realnie a myślę, że dużo osób tak patrzy i wie i rozumie, że serwer musi z czegoś się utrzymywać...

2e7beb469d579.gif

Opublikowano

dreikon od zawsze na zawsze, to tu najswietniej bawilem sie na od samych poczatkow serwera, potem gdy wallander rozpoczal nagrywanie ja wrocilem ponownie, poznalem swietnych ludzi wiec czekam na powrot s1 na pewno zawitam tam i znow pobawie sie tak jak dawniej

mam nadzieje, ze w systemie ulepszen nic sie nie zmieni - tzn ulepszacze oraz ich drop zostanie ten sam, schemat ulepszania na dreikonie byl najlepszy i nigdzie indziej takiego nie spotkalem tzn: 

(przykladowo) 2itemy z bossa z danej mapy, 4itemy z metina z danej mapy, 8itemow z lochu malp(oczywiscie odpowiednio poziomowo) bylo to swietne bo kazdy ulepszacz byl w cenie, nie bylo tego ogrom wiec wielu, wielu ludzi posiadalo eq klasowe max lvl i swietnie sie bawilo w tym i ja ;)

Ebmy5Hc.png

Opublikowano

Na końcu i tak zostanie opisany VirtualMT2 i zakończy się dyskusja...

Sprawdź sobie :

Avantador

Laneris S2

Revios

Idanis ( wiem, że off )

Tam ceny kostium na stałe nie przekraczają dwudziestu złotych ( PP ), pewnie jest więcej takich serwerów, ale na tych w ostatnim czasie grałem i tam tak IS wygląda.

Było wręcz idealnie na starej odsłonie, zmieniła wam się koncepcja czy jak ? że chcecie naglę z serwera zrobić " pod serwer " na którym liczy się miesięczny zysk ?

O inwestycji nie można mówić, jeśli sety są na czas, bo po najczęściej 30 dniach one znikają i trzeba kupić kolejne, inwestycja będzie wtedy, gdy przedmioty nie będą nam znikać. A nie jest to prawdą, że jeśli przykładowo kostium będzie kosztował 15 zł a my będziemy chcieli go za 10 zł, bo trzeba patrzyć realnie a myślę, że dużo osób tak patrzy i wie i rozumie, że serwer musi z czegoś się utrzymywać...

No racja ;) 

Avantador ludzi bardzo malo 

Laneris ludzi coraz to mniej i 0 przyjemności z gry 

Idanis padł

Revios wystartował kilka dni temu i dlatego gra tam tyle ludzi ..  

Opublikowano

Server był bardzo fajny, nie moge sie doczekac az wystartuje... ah pamietam jak bodym kazdego rozwalałem xD

mca.png
Opublikowano

No racja ;)

Avantador ludzi bardzo malo 

Laneris ludzi coraz to mniej i 0 przyjemności z gry 

Idanis padł

Revios wystartował kilka dni temu i dlatego gra tam tyle ludzi ..  

Czyli co, według Ciebie te serwery nie są na " topie " ponieważ mają tani IS ? Prosze, nie kompromituj się.

Avantador, super serwer, gdzie w grze można zdobyć lepsze pety, mounty, fryzury niż w IS, gra około 600+ graczy, ponieważ Bomb ma węża jeśli chodzi o reklamowanie.

Laneris S2 swoim czasie miał podobną jak nie większą popularność niż Dreikon. PS. na Dreikonie również spadała grywalność i ilość graczy.

Idanis, padł przez olewkę z strony Administracji.

Revios, startuje wiele innych serwerów na których na starcie nie przekracza 500 graczy, przykład ? Nykeria, Harvettia...

Jeśli to Twoje główne argumenty, jeśli w ogóle to argumentami można nazwać to proszę Cie, daruj sobie takie wypowiedzi, ponieważ pomimo stanowiska wydajesz się bardzo negatywnie nastawiony do graczy i na sugestie dotyczące Dreikona.

2e7beb469d579.gif

Opublikowano

Czyli co, według Ciebie te serwery nie są na " topie " ponieważ mają tani IS ? Prosze, nie kompromituj się.

Avantador, super serwer, gdzie w grze można zdobyć lepsze pety, mounty, fryzury niż w IS, gra około 600+ graczy, ponieważ Bomb ma węża jeśli chodzi o reklamowanie.

Laneris S2 swoim czasie miał podobną jak nie większą popularność niż Dreikon. PS. na Dreikonie również spadała grywalność i ilość graczy.

Idanis, padł przez olewkę z strony Administracji.

Revios, startuje wiele innych serwerów na których na starcie nie przekracza 500 graczy, przykład ? Nykeria, Harvettia...

Jeśli to Twoje główne argumenty, jeśli w ogóle to argumentami można nazwać to proszę Cie, daruj sobie takie wypowiedzi, ponieważ pomimo stanowiska wydajesz się bardzo negatywnie nastawiony do graczy i na sugestie dotyczące Dreikona.

To że mam inne zdanie nie musi oznaczać że jestem do was negatywnie nastawiony :) A co do isa wszystko zostanie jeszcze raz analizowane ;) 

Opublikowano

To że mam inne zdanie nie musi oznaczać że jestem do was negatywnie nastawiony :) A co do isa wszystko zostanie jeszcze raz analizowane ;)

Oczywiście masz prawo do własnego zdania, ale niech te zdania będą w jakiś sposób poparte argumentami.

Ja starałem się w jakiś sposób argumentować swoje wypowiedzi a po ostatniej Twojej wypowiedzi zrozumiałem, że aktualne sytuacje na ww. serwerach, zawdzięczają one taniemu IS'owi, a to jest totalna bzdura i nie prawda.

Chciałem tylko w jakiś sposób naświetlić aktualne IS'y na różnych serwerach, nie wiem po co naglę chcecie z takiej legendy robić kolejny " pod serwer ", po co zmienić to co jest na pewien sposób idealne ? Tak, mowa tutaj o cenach IS'u starej edycji Dreikona.

­

2e7beb469d579.gif

Opublikowano

dreikon od zawsze na zawsze, to tu najswietniej bawilem sie na od samych poczatkow serwera, potem gdy wallander rozpoczal nagrywanie ja wrocilem ponownie, poznalem swietnych ludzi wiec czekam na powrot s1 na pewno zawitam tam i znow pobawie sie tak jak dawniej

mam nadzieje, ze w systemie ulepszen nic sie nie zmieni - tzn ulepszacze oraz ich drop zostanie ten sam, schemat ulepszania na dreikonie byl najlepszy i nigdzie indziej takiego nie spotkalem tzn: 

(przykladowo) 2itemy z bossa z danej mapy, 4itemy z metina z danej mapy, 8itemow z lochu malp(oczywiscie odpowiednio poziomowo) bylo to swietne bo kazdy ulepszacz byl w cenie, nie bylo tego ogrom wiec wielu, wielu ludzi posiadalo eq klasowe max lvl i swietnie sie bawilo w tym i ja ;)

Z tego co pamiętam, to potrzebne były jeszcze itemy dropiące z mobów na danej mapie.

Fakt - system ulepszeń był tutaj bardzo dobrze zrobiony. Itemy z lochów to chyba idealne miejsce dla dropa, w dodatku gdy trwały eventy. 

Opublikowano

Z tego co pamiętam, to potrzebne były jeszcze itemy dropiące z mobów na danej mapie.

Fakt - system ulepszeń był tutaj bardzo dobrze zrobiony. Itemy z lochów to chyba idealne miejsce dla dropa, w dodatku gdy trwały eventy. 

masz racje, zapomnialem o tym - tak czy siak, system ulepszen byl swietnie wykombinowany

co do lochow - ba, swietny zarobek zwlaszcza na krysztalach 145lv i zielonych diamentach 160lv gdyz tych potrzeba bylo kolejno 6 i 8 sztuk na x+ itemu, a wielu z nas robilo klasowe wiec itemki schodzily jak cieple buleczki bo sam na tym zarabialem swego czasu 

mam nadzieje, ze to po prostu bedzie ponowny start dreikona, a nie jakies spierdolone reworki i dreikona to on bedzie mial tylko z nazwy

na zadnym serwerze nie gralo mi sie tak dobrze jak tu, a na privach gram od starego newlongju

w pewnym momencie to po ktorejs postaci z kolei wiedzialo sie wszystko - respy metinow, bossow, gdzie najlepiej expic, a gdzie dropic biologa... to bylo piekne, brak mi tej 'przewidywalnosci' w grze i zabawy w pvp na klasowkach na innych serwerach bo tutaj to wszystko mialo sens - mistrzowie pvp na max lvl, mistrzowie na 75lvl... wszystko od graczy dla graczy.

Ebmy5Hc.png

Opublikowano

True a planujesz jakoś urozmaicić to pvp żeby na krycie nie polegało? Jakieś nowe systemy czy cuś?

PvP to polegało na truciu, a nie krycie :p

PS: Jak inaczej chcesz to urozmaicić, bo jakoś sobie zbytnio tego nie wyobrażam, blok,szycie i kryty - tak było jest i będzie.

nlUSIa9.png

Opublikowano

PvP to polegało na truciu, a nie krycie :p

PS: Jak inaczej chcesz to urozmaicić, bo jakoś sobie zbytnio tego nie wyobrażam, blok,szycie i kryty - tak było jest i będzie.

Typu jakieś rzadkie itemy czy też może szarfy gdzie nad % absorpcji trzeba się pomęczyć lub jakaś nowa alchemia z losowymi bonusami.

Bo tak jak każdy ma to same eq ten sam odpał to jest trochę lipa.

Opublikowano

Typu jakieś rzadkie itemy czy też może szarfy gdzie nad % absorpcji trzeba się pomęczyć lub jakaś nowa alchemia z losowymi bonusami.

Bo tak jak każdy ma to same eq ten sam odpał to jest trochę lipa.

Takie uroki serwerów Easy, że każdy ma perfekcyjne eq i full dopalacze.

Jedynie na serwerach Hard możemy poczuć się jak na starym dobrym MT2, gdzie wyniki pojedynków zależy od wybonowanych przedmiotów.

­

2e7beb469d579.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...