Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dreikon Rework [Dedyk] [Easy]

ZnowuJa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Typu jakieś rzadkie itemy czy też może szarfy gdzie nad % absorpcji trzeba się pomęczyć lub jakaś nowa alchemia z losowymi bonusami.

Bo tak jak każdy ma to same eq ten sam odpał to jest trochę lipa.

Jest naprawdę nieliczne grono, które lubi się w tych czasach natrudzić. Znaczna większość woli łatwiejszą rozgrywkę, a my staramy się zrobić serwer przyjemny dla większości ;)

pIOuQ29.png

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jest naprawdę nieliczne grono, które lubi się w tych czasach natrudzić. Znaczna większość woli łatwiejszą rozgrywkę, a my staramy się zrobić serwer przyjemny dla większości ;)

Może ktoś wcześniej się pytał, nie wiem, ale czy system ulepszania zostanie ten sam? Był on "wyjątkowy". Itemy z bossa, z mobów, z metina i z lochów, tak zostanie?

Opublikowano

Może ktoś wcześniej się pytał, nie wiem, ale czy system ulepszania zostanie ten sam? Był on "wyjątkowy". Itemy z bossa, z mobów, z metina i z lochów, tak zostanie?

Tak. jak najbardziej. System ulepszania nie zostanie zmieniony ;)

pIOuQ29.png

Opublikowano

Czyli co zostanie w takim razie zmienione? 

chociazby to, ze znow startuje z max 160lvl, bony wchodza max (pamietam jak ze znajomym bonowalismy starym bs'em do injectowania w m2 party perfy i zbijalo sie na tym niemaly hajs bo bony wchodzily roznie np sila 12/15, lud 5/10 etc), dodanie nieskonczonych zmianek - duperele, ale zawsze cos ;)

ja mam nadzieje, ze respy metinow, bossow oraz mapy zostana rowniez te same

Ebmy5Hc.png

Opublikowano

+ ulepszacze z dungeonów.

Aż ślinka leci na myśl o starym dobrym Dreikonie :)

Byle tylko Azoom nie sępił na reklamę, bo fajnie było by zobaczyć na starcie chociaż 1,5k luda :)

PS. Zmiank bonusów peta będą dropić również z skrzyń ( lochy ) czy zmieniliście ten aspekt ?

4124112_16944776.jpg

Okażmy szacunek dla weteranów.

Opublikowano

Byle tylko Azoom nie sępił na reklamę, bo fajnie było by zobaczyć na starcie chociaż 1,5k luda :)

PS. Zmiank bonusów peta będą dropić również z skrzyń ( lochy ) czy zmieniliście ten aspekt ?

azoom jak bedzie musial to nie posepi na reklame, wszyscy pamietamy co dzialo sie za czasow wallandera - dropienie bylo niemozliwe, a fioletowe kamienie z mapy 115 osiagaly chore ceny ;)

/top

mam pytanie czy pety startowe beda mialy inny wyglad czy klasyczne tak jak na s1; pies, tygrys, lew, prosiak, azrael, lodowy feniks?

Ebmy5Hc.png

Opublikowano

Robić rework tego samego serwera, bez prawie żadnych zmian (pomijając wspomniane sety czy mapy) tylko z droższym IS.

Magia polskich serwerów.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Robić rework tego samego serwera, bez prawie żadnych zmian (pomijając wspomniane sety czy mapy) tylko z droższym IS.

Magia polskich serwerów.

Pozdrawiam.

Co do cen z IS'a, prawdopodobnie ( na to liczymy ) zostaną zmienione, według mnie powinien wyglądać jak na starej odsłonie, nić dodać nic ująć, miejmy nadzieję, że tak będzie.

Nie będzie to dokładnie taki sam Dreikon, cytat :

Jeszcze wracając do pytania o zmiany. Nowa odsłona będzie posiadała kilka nowości, kilka zamian systemów np.

Kamienie Smoka > Prosty System Alchemii (bez większych udziwnień)

System zasuszonych głów > Bardziej zaawansowany system bonusów 7/14 dniowych (to jeszcze ustalimy) oparty na robieniu dungeonów.

System petów > troszkę inny system losowania bonusów, możliwość handlu, skiny petów

Prosty system losowania skinów broni (bez podziału na trudność zdobycia broni, na wszystkie jest taka sama szansa)

I oczywiście będą zmienione wszystkie 4 mapy + 2 nowe proste dungeony - komnaty (bez nudnego biegania).

Wymiana setów broni i zbroi i kilka mniej istotnych spraw. "

I wiele więcej zmian możliwe, że będzie wędkarstwo którego nigdy nie było ( niestety ). Zmiany na plus, ale nie podobają mi się bonusy 7/14 dniowe oparte na dungeonach...

­

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Opublikowano

Co do cen z IS'a, prawdopodobnie ( na to liczymy ) zostaną zmienione, według mnie powinien wyglądać jak na starej odsłonie, nić dodać nic ująć, miejmy nadzieję, że tak będzie.

Nie będzie to dokładnie taki sam Dreikon, cytat :

Jeszcze wracając do pytania o zmiany. Nowa odsłona będzie posiadała kilka nowości, kilka zamian systemów np.

Kamienie Smoka > Prosty System Alchemii (bez większych udziwnień)

System zasuszonych głów > Bardziej zaawansowany system bonusów 7/14 dniowych (to jeszcze ustalimy) oparty na robieniu dungeonów.

System petów > troszkę inny system losowania bonusów, możliwość handlu, skiny petów

Prosty system losowania skinów broni (bez podziału na trudność zdobycia broni, na wszystkie jest taka sama szansa)

I oczywiście będą zmienione wszystkie 4 mapy + 2 nowe proste dungeony - komnaty (bez nudnego biegania).

Wymiana setów broni i zbroi i kilka mniej istotnych spraw. "

I wiele więcej zmian możliwe, że będzie wędkarstwo którego nigdy nie było ( niestety ). Zmiany na plus, ale nie podobają mi się bonusy 7/14 dniowe oparte na dungeonach...

­

Item Shop będzie droższy niż na poprzedniej odsłonie ;) to pewne ! nie wiem ile Ty grałeś na Dreikonie ale ja grałem od samego początku do praktycznie samego końca 7 kont full eq wojenne i klasowe i sam jako gracz twierdziłeś że is jest za tani bo po prostu posiadanie go nie było niczym wyjątkowym nie przesadzajmy na starym dreikonie za 30 zł miało sie full isa na zawsze ... jeżeli możesz kolego podaj mi Twój nick i gildie bo jakoś Cie nie kojarzę 

Takie uroki serwerów Easy, że każdy ma perfekcyjne eq i full dopalacze.

Jedynie na serwerach Hard możemy poczuć się jak na starym dobrym MT2, gdzie wyniki pojedynków zależy od wybonowanych przedmiotów.

Nie wiem czy pamiętasz starego mt2 z tego powodu że piszesz że is powinien być tani na starym dobry Plu ładowało się setkami złotych aby mieć te bonusy bo nie wiem czy pamiętasz ale w tych dobrych czasach metina zmianek nie dostawało sie na start i co 5 lvli . 

Opublikowano

Magia polskich serwerów.

Pozdrawiam.

Rozumiem ze wystarczy ci kilka linijek tekstu żeby stwierdzić że serwer jest identyczny. Podziwiam twoja wyobraźnię, albo za krótko myślałeś. Myślę, że takie oceny można wystawiać dopiero po starcie gdy naocznie będzie można porównać stary S1 a nową odsłonę ;)

Pozdrawiam.

Opublikowano

chociazby to, ze znow startuje z max 160lvl, bony wchodza max (pamietam jak ze znajomym bonowalismy starym bs'em do injectowania w m2 party perfy i zbijalo sie na tym niemaly hajs bo bony wchodzily roznie np sila 12/15, lud 5/10 etc), dodanie nieskonczonych zmianek - duperele, ale zawsze cos ;)

ja mam nadzieje, ze respy metinow, bossow oraz mapy zostana rowniez te same

Jako że stary Dreikon posiadał mapy z PL'a, a te jak wiadomo wszystkim obrzydły, zostaną one zmienione na nowe. Myślę jednak, że w krótkim czasie każdy znajdzie i zapamięta respy ;)

> pytanie

Może chcielibyście widzieć losowe respy + wykrywacze metinów?

Szczerze, jeszcze nad tym się nie zastanawialiśmy, Najprawdopodobniej zostanie po staremu, ew. coś lekko zmienimy.

azoom jak bedzie musial to nie posepi na reklame, wszyscy pamietamy co dzialo sie za czasow wallandera - dropienie bylo niemozliwe, a fioletowe kamienie z mapy 115 osiagaly chore ceny ;)

/top

mam pytanie czy pety startowe beda mialy inny wyglad czy klasyczne tak jak na s1; pies, tygrys, lew, prosiak, azrael, lodowy feniks?

Najprawdopodobniej będą klasyczne ;)

Magia polskich serwerów.

Pozdrawiam.

Niestety, chyba nie zrozumiałeś sensu tworzenia nowej edycji tego serwera. Nie chcemy stworzyć "odgrzewanego kotleta" tłumacząc się "powrotem starego klimatu". Chcemy stworzyć znacznie odświeżony serwer z aspektami gry które się sprawdziły na starym Dreikonie, m.in. właśnie system ulepszeń.

Tak, IS będzie droższy, ale raczej nieznacznie + na pewno nie będzie przewyższał aktualnych realiów ;)

sm ZOSTANĄ ODDANE?

Niestety nie :/

pIOuQ29.png

Opublikowano

sm ZOSTANĄ ODDANE?

SM-y nie zostają oddane ponieważ aktualna wersja Dreikona będzie nadal dostępna pod domeną Old.Dreikon.pl i serwer gry również będzie działał :)

Pozdrawiam,

True!

Opublikowano

Jako że stary Dreikon posiadał mapy z PL'a, a te jak wiadomo wszystkim obrzydły, zostaną one zmienione na nowe. Myślę jednak, że w krótkim czasie każdy znajdzie i zapamięta respy ;)

> pytanie

Może chcielibyście widzieć losowe respy + wykrywacze metinów?

Szczerze, jeszcze nad tym się nie zastanawialiśmy, Najprawdopodobniej zostanie po staremu, ew. coś lekko zmienimy.

Najprawdopodobniej będą klasyczne ;)

Niestety, chyba nie zrozumiałeś sensu tworzenia nowej edycji tego serwera. Nie chcemy stworzyć "odgrzewanego kotleta" tłumacząc się "powrotem starego klimatu". Chcemy stworzyć znacznie odświeżony serwer z aspektami gry które się sprawdziły na starym Dreikonie, m.in. właśnie system ulepszeń.

Tak, IS będzie droższy, ale raczej nieznacznie + na pewno nie będzie przewyższał aktualnych realiów ;)

Niestety nie :/

Wolałbym zostać przy stałych respach bossów, metinów :)

Szkoda, że jednak modzicie przy IS'ie, wolałbym zostać przy starych cenach, powiedz mi czy chociaż usunięcie całkowicie czasowe sety ?

Takie dodatkowe pytania:

Będzie beta ?

Kiedy zapowiedź na MPC ?

Można prosić o wrzutkę jakiegoś skina peta, takiego którego nie będzie można spotkać na innych serwerach ?

4124112_16944776.jpg

Opublikowano

Wolałbym zostać przy stałych respach bossów, metinów :)

Szkoda, że jednak modzicie przy IS'ie, wolałbym zostać przy starych cenach, powiedz mi czy chociaż usunięcie całkowicie czasowe sety ?

Takie dodatkowe pytania:

Będzie beta ?

Kiedy zapowiedź na MPC ?

Można prosić o wrzutkę jakiegoś skina peta, takiego którego nie będzie można spotkać na innych serwerach ?

Kostiumy, fryzury, wierzchowce, pety jak zawsze będą na stałe ;)

Co do bety, jeszcze nie wiem czy będzie otwarta dla wszystkich, jeśli tak to zapewne kilka dni przed startem.

Zapowiedź planujemy na 13/14 lutego (może być lekki poślizg)

Jeszcze nie zajmowałem się petami, jak tylko będę je dodawał podeślę SS ;)

pIOuQ29.png

Opublikowano

Kostiumy, fryzury, wierzchowce, pety jak zawsze będą na stałe ;)

Co do bety, jeszcze nie wiem czy będzie otwarta dla wszystkich, jeśli tak to zapewne kilka dni przed startem.

Zapowiedź planujemy na 13/14 lutego (może być lekki poślizg)

Jeszcze nie zajmowałem się petami, jak tylko będę je dodawał podeślę SS ;)

@ZnowuJa

Stąd moje pytanie, ponieważ na forum było pisane, że mogą być niestety czasowe jak i stałe.

Czy dużo będzie kostiumów, fryzur, wierzchowców, petów mało spotykanych ? tzn. czy będzie ich sporo, ale większość takich, które można spotkać na innych serwerach ?

Czy bossy będą odpychać ?

Zmiana profesji będzie dostępna ?

4124112_16944776.jpg

Opublikowano

@ZnowuJa

Stąd moje pytanie, ponieważ na forum było pisane, że mogą być niestety czasowe jak i stałe.

Czy dużo będzie kostiumów, fryzur, wierzchowców, petów mało spotykanych ? tzn. czy będzie ich sporo, ale większość takich, które można spotkać na innych serwerach ?

Czy bossy będą odpychać ?

Zmiana profesji będzie dostępna ?

Hmm, ciężko mi powiedzieć czy są one "mało spotykane", jest kilka autorskich robionych pod nas, a reszta to już różnie. Mimo wszystko myślę, że jest ich na tyle dużo, że każdy znajdzie coś dla siebie, nie jest to tylko sklejka wszystkiego dostępnego na MPC. 

Bosy prawdopodobnie będą odpychać, choć nie wszystkie.

Nad tym jeszcze nie dyskutowaliśmy, być może w najbliższym czasie pojawi się ankieta na forum/fb serwera.

pIOuQ29.png

Opublikowano

Ja już czekam, topka moja, wstawiajcie zapowiedź :D

Tylko bez czitów, bo Ty grasz na tych czitach i tylko wygrywasz :(

I szansy innym nie dajesz!! A ja może też chciałbym sobie raz wygrać w metina. :(

307681428489538142351.png

Metin2 Balmora Staff

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...