Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Liga Mistrzów 2014/2015

Immoral

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobra, przyznaję. Nie tak to chciałem napisać. Barca pokonała w tym sezonie 3 razy Atleti, raz Real. Pokonali mistrza Francji, Anglii, Holandii, Niemiec i mają na 99% finał. Są liderami w lidze, która sportowo jest poziom nad BPL, a nawet dwa. Są w finale krajowego pucharu. Są faworytami bukmacherów do wygrania LM, proszę. Kursy mówią same za siebie:

11139411_423108344516675_450220911392472

Barca w końcu jest wielka, obecnie nie widać lepszej drużyny i tyle. A co do Juve, oni nawet do finału nie wejdą, gdyż w Realu gra ktoś taki jak Ronaldo. Znakomity goleador, który potrafi strzelić z niczego. W dodatku rewanż na Santiago Bernabeu i wystarczy 1-0 do awansu blancos. 

Serio? Chyba nie widziałeś w jakiej formie aktualnie jest Juve, do tego zagra Pogba, który już po kontuzji, wczoraj strzelił bramkę. Wiem, że przeciwnik był o dużo gorszy, ale Real trudził się z Valencia, która gra średnio na wyjeździe. Juventus na pewno nie nastawi się na obronę, zagra tak samo lub jeszcze lepiej jak w pierwszym meczu. Myślę że będzie 1:1 lub 2:1 dla Realu i w karnych przejdzie Juve. 

• Odpowiedzi 220
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Serio? Chyba nie widziałeś w jakiej formie aktualnie jest Juve, do tego zagra Pogba, który już po kontuzji, wczoraj strzelił bramkę. Wiem, że przeciwnik był o dużo gorszy, ale Real trudził się z Valencia, która gra średnio na wyjeździe. Juventus na pewno nie nastawi się na obronę, zagra tak samo lub jeszcze lepiej jak w pierwszym meczu. Myślę że będzie 1:1 lub 2:1 dla Realu i w karnych przejdzie Juve. 

Juve jeżeli się spotka z Barcą to zostanie zmiażdżone i Ty o tym dobrze wiesz, bo nie jesteś idiotom.

805491408806070489277.png

Opublikowano

Juve jeżeli się spotka z Barcą to zostanie zmiażdżone i Ty o tym dobrze wiesz, bo nie jesteś idiotom.

Aktualnie rozmawiamy o meczu Real - Juve. Owszem Barca jest w gazie i na 90% wygra LM. 

Od samego początku mówiłem, że Juve w tym sezonie zajdzie daleko. Pamiętaj o tym, że piłka nożna to loteria, zły dzień, zła dyspozycja i może być niespodzianka, tak jak w innych spotkaniach.

Opublikowano

Juventus zmiażdżony przez Barce haha.. pomyśl o zostaniu komikiem.

w Juve tak samo jak w Barcy grają gwiazdy światowego formatu

w tej fazie rozgrywek nie ma czegoś takiego jak zmiażdżenie rywala.

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

Zmiażdżenie obserwowałeś 6 maja od 21-23. Tak, ale jakby Chelsea grała to wszystkich by miażdżyła w LM. :D

Opublikowano

Fc Barcelona Leci po potrójna koronę! jest nie do zatrzymania! 

Final pucharu Hiszpanii z - At. Bilbao!

La Liga 4 pkt przewagi 2 mecze <3 ! Done!

Półfinał to formalność Bayernem . i pytanie z kim zagrają w finale :)!

El Tridente! 5 more games to go !

VeB!

Opublikowano

Anglik Mark Clattenburg będzie sędziował mecz Bayernu z Barceloną. W końcu jakiś akcent BPL w Champions League ;)

fajne prowo :D

Barcelona dojdzie do finału ale tam Juventus ich zgasi.

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

fajne prowo :D

Barcelona dojdzie do finału ale tam Juventus ich zgasi.

Ok. Najpierw to niech jutro Juve w ogóle przejdzie, Nostradamusie. Niestety, zbyt dobrą wyrocznią nie jesteś. City miało rozwalić Barce - nie spełniło się. PSG miało zniszczyć Barce i wygrać w LM - nie spełniło się. O Bayernie nie pamiętam czy coś pisałeś. Chelsea miała zagarnąć w tym sezonie wszystko - nie spełniło się. 

Strzelić na gola i po meczu. Vamos a Berlin!!!

Opublikowano

Ok. Najpierw to niech jutro Juve w ogóle przejdzie, Nostradamusie. Niestety, zbyt dobrą wyrocznią nie jesteś. City miało rozwalić Barce - nie spełniło się. PSG miało zniszczyć Barce i wygrać w LM - nie spełniło się. O Bayernie nie pamiętam czy coś pisałeś. Chelsea miała zagarnąć w tym sezonie wszystko - nie spełniło się. 

Strzelić na gola i po meczu. Vamos a Berlin!!!

Przy aktualnej formie napastników Realu będzie cud jak strzelą tą bramkę. Jeżeli Juve zagra tak samo lub lepiej w obronie jak u siebie to nie stracą nawet bramki.

Opublikowano

To nie ma znaczenia. No, pokazali co potrafią w obronie kiedy Ronaldo stał sam 20 cm od bramki i strzelił gola. Jeżeli Juve przejdzie to oczywiście gratulacje, ale w życiu bym na nich pieniędzy nie postawił. Real to jednak Real, w dodatku grają u siebie. Liczę tylko na dobry meczyk i dużą ilość bramek.

Opublikowano

Juve-Barca finał, no kto by pomyślał. =D O ile drugi zespół nie dziwi to zaś pierwszy szczerze mówiąc jest niespodzianką. Liczyłem na Chelsea w finale, ale jak to się skończyło widział każdy. Nie powiem, chciałem Real w finale, wiadomo. Emocje, 2 zespoły z LL. Jednak nie chciałem aby Real obronił LM i zdobył undecime bo wszystkie te 1/8 z poprzednich lat poszłyby w niepamięć.  ;)

Opublikowano

Odczucie mam ze final moze byc jednostronny Barca znowu w tym sezonie jest maszyna do wygrywania za Juve przemawia to ze nie traca duzo bramek zobaczymy za pare dni

30331_20_08_10_7_59_30.png

Opublikowano

Allegri umie grać przeciwko Barcelonie.Jeżeli zagra tradycyjnym catenaccio to Hiszpanie będą mieć trudne zadanie.Osobiście w finale jako faworyta stawiam Starą Damę,ale oczywiście nie jest to jakiś bardzo pewny typ.Jeżeli miałbym obstawiać szanse to dałbym 60:40 na korzyść Włochów,którzy w przeciwieństwie do pierwszej części sezonu,w drugiej są bardzo dobrze poukładani taktycznie i idą jak burza przez różne rozgrywki pomijając kilka meczy w rezerwowym składzie.

Opublikowano

Jeżeli Juve idzie jak burza, to Barca przez ten sezon przeszła z prędkością światła.

Opublikowano

Jeżeli Juve idzie jak burza, to Barca przez ten sezon przeszła z prędkością światła.

takkk.. barca jest niesamowita!!

Przez poprzedni sezon przeszła z prędkością światła bo zapomniała się zatrzymać po trofea :)

w tym sezonie kica jak królik po niewykoszonym Camp Nou, a ich sukces w la lidze jest spowodowany tym że Real i Atletico grają słaby sezon.

Barca polegnie w finale z Juventusem

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

Akurat Barca ten sezon zjadła. Miała najtrudniejszą drogę ze wszystkich do finału LM. Mistrz Francji, Anglii, Niemiec i teraz mistrz Włoch (pomijam mistrza Holandii i Cypru - słabe ligi, choć APOEL i Ajax pokazali, że grać w piłkę potrafią). Tak więc Barca wygrywa dwa razy trudniejszą grupę niż miała Chelsea zdobywając punkt więcej. Dalej:

w 1/8 Barca ogrywa ówczesnego mistrza Anglii, ogrywa? Tfu, miażdży go piłkarsko, podczas gdy Chelsea w lidze ma niesamowity problem aby w ogóle urwać 3 punkty obywatelom. Dalej, 1/4 finału (w gwoli przypomnienia dodam, że Chelsea na tym etapie już się nie znalazła remisując u siebie PSG, które grało w 10 bez Zlatana Ibrahimovicia na wyjeździe) Barca spotyka się z PSG. Powtórka z rozrywki. Paryżanie nie mają jakichkolwiek argumentów aby zagrozić drużynie z Katalonii, a Chelsea nie potrafiła (z takim składem) wygrać z przewagą zawodnika u siebie. 1/2 finału to dla nie których przedwczesny finał tegorocznej edycji. Przeciwnicy Barcelony zapowiadali 7up'a, a Ci bardziej rozgarnięci ludzie, którzy nie byli aż tak jednostronni widzieli sytuacje obydwu zespołów i jasno stawiali sprawę: Barca przechodzi do finału. I nie pomylili się. Barca rozpierdala na swoim stadionie Bawarczyków 3:0, głównie dzięki geniuszowi Leo Messiego. Drugi mecz to piękna walka Bayernu i zaowocowało to wygraną i utrzymaniem honoru, ale każdy kibic którego IQ przekracza 10 widział jak grała Barca i dlaczego. W 50 minucie był stan 2-1 o ile pamiętam i wiedzieli, że mają pewny awans, do tego zdjęli Suareza. Teraz czeka ich finał i szansa na wygranie 4 mistrzostwa Europy w ciągu 10 lat. Nie mówię, że Juve nie ma szans. Szanse są 50/50, ja jako kibic Barcy stawiam ją w roli faworyta (bo dla ludzi postronnych i tak nim jest) kumasz?

A co do tego, że Atleti i Real grali c*****o to najgłupsza teza jaką słyszałem. A może to po prostu Barca zagrała dobry sezon w Hiszpanii? Zerknij na mecze z czołówką, czyli od 1-5 miejsca w tabeli. Powiem Ci - Barca góruje nad resztą. W tym sezonie ograli 4 razy Atleti, 2 razy Valencie, raz Seville (raz remis) i raz Real (raz porażka). Poza tym mogę powiedzieć, że Chelsea wygrała tylko dlatego, że United od ostatnich sezon jest pod formą. 

Tak więc Chelsea z takim składem, z Hazardem grającym najlepszy sezon w karierze wygrała w tym sezonie na razie 2 trofea, czyli: nudną w tym sezonie BPL i Capital One Cup. A zapowiadałeś, że zniszczą całą Europę. 

Co do Hazarda: Messi w jego wieku miał już 3 Złote Piłki, h3hz. A w wieku 28 lat ma na 60% wygraną już 5 ZP. 

Opublikowano

Historia pokazuje,że klasyczny włoski futbol nie leży przeciętnej w defensywie Barcelonie.Wielokrotnie już bywało tak,że Barcelona w gazie była eliminowana lub w pojedynczych meczach ulegali Włochom czy to Milanowi czy Interowi czy Romie czy ostatecznie Juventusowi.Dlatego też uważam,iż stawianie Barcelony jako faworyta przy obecnej dyspozycji Juve,które w drugiej części sezonu gra świetnie pod względem np.taktycznym jest niedorzeczne.Szanse są prawie równe z lekką przewagą Włochów z wiadomych przyczyn(styl Włochów jest bardzo niewygodny dla drużyn z przeciętnymi obronami grającymi bardzo ofensywnie). 

PS.Co do Realu to zgadzam się,że nie grali słabo,grali bardzo dobrze lub dobrze(z małymi momentami przeciętności),ale nie świetnie i to zaważyło.Jednak co do Atletico to trzeba przyznać,że ta drużyna była cieniem tego co prezentowali w poprzednim sezonie podopieczni Simeone.

Opublikowano

Historia, historia. Historia pokazuje też, że Messi nie przegrał nigdy w finale UCL. Dyspozycja Juve jest wybitna, ale Barcelona też nie jest w gorszym okresie, wręcz przeciwnie. Mają najlepszy atak świata i zdeterminowanego Messiego. Nie wiem gdzie ty widzisz przewagę Włochów, ale ile ludzi tyle opinii. Przekonamy się 6 czerwca jak to będzie. Niech wygra lepszy. VeB!

Opublikowano

Historia, historia. Historia pokazuje też, że Messi nie przegrał nigdy w finale UCL. Dyspozycja Juve jest wybitna, ale Barcelona też nie jest w gorszym okresie, wręcz przeciwnie. Mają najlepszy atak świata i zdeterminowanego Messiego. Nie wiem gdzie ty widzisz przewagę Włochów, ale ile ludzi tyle opinii. Przekonamy się 6 czerwca jak to będzie. Niech wygra lepszy. VeB!

Presja ciążąca na Barcelonie jest największym atutem Starej Damy. A teraz gdyby piłkarze Barcy myśleli tak jak Ty, podeszliby do sprawy tak samo jak Real i prawdopodobnie równie sromotnie przegraliby ten finał. Nie kibicuję ani jednemu ani drugiemu klubowi, więc pozostaje mi mieć nadzieję na niesamowite widowisko w finale tej edycji Ligi Mistrzów :)

Opublikowano

Niby prawda, ale tacy gracze potrafią sobie z tym radzić. Ile to już byli w takiej sytuacji? Każda formacja Juve wygląda przyzwoicie, tylko nie wiem co mam myśleć o pomocy. W meczu z Realem Pirlo był gaszony, a Pogba, wiadomo - po kontuzji. Defensywa - niby jedna z lepszych w tej edycji, a jak się oglądało rewanż to można powiedzieć, że wynik dla Juve uratował Bale, w dodatku ten babol obrony w pierwszym meczu przy bramce Cristiano. Ich wielkim atutem jest Tevez. Jest strasznie niebezpieczny, do tego na bramce będzie Ter Stegen, który gra tylko w LM. W meczu z Bayernem pokazał, że przy małej liczbie spotkań cały czas trzyma poziom i, że chce rywalizować z Claudio o bycie numerem jeden. Ale Barcelona ma to trio z przodu, które potrafi zrobić coś z niczego...

Proste, że ja - kibic Barcy zawsze będę stawiał ją w lepszym świetle, choć staram się być obiektywny. Jeżeli Messi strzeli w tym finale to zostanie królem strzelców i będzie jedynym graczem w historii, który strzelił przynajmniej jedną bramkę w 3 finałach ligi mistrzów. 

Opublikowano

Niby prawda, ale tacy gracze potrafią sobie z tym radzić. Ile to już byli w takiej sytuacji? Każda formacja Juve wygląda przyzwoicie, tylko nie wiem co mam myśleć o pomocy. W meczu z Realem Pirlo był gaszony, a Pogba, wiadomo - po kontuzji. Defensywa - niby jedna z lepszych w tej edycji, a jak się oglądało rewanż to można powiedzieć, że wynik dla Juve uratował Bale, w dodatku ten babol obrony w pierwszym meczu przy bramce Cristiano. Ich wielkim atutem jest Tevez. Jest strasznie niebezpieczny, do tego na bramce będzie Ter Stegen, który gra tylko w LM. W meczu z Bayernem pokazał, że przy małej liczbie spotkań cały czas trzyma poziom i, że chce rywalizować z Claudio o bycie numerem jeden. Ale Barcelona ma to trio z przodu, które potrafi zrobić coś z niczego...

Proste, że ja - kibic Barcy zawsze będę stawiał ją w lepszym świetle, choć staram się być obiektywny. Jeżeli Messi strzeli w tym finale to zostanie królem strzelców i będzie jedynym graczem w historii, który strzelił przynajmniej jedną bramkę w 3 finałach ligi mistrzów.

Z presja nigdy nie bedziesz sobie radzil w 100%,chocbys nie wiem co zrobil :P

Pogba akurat wedlug mnie byl jasnym punktem Juventusu,bardzo ladnie zagral w tym drugim meczu. Pirlo fakt - bardzo go lubie (chyba jak kazdy), ale w meczu z Realem to taki troszke piach.

Opublikowano

Z presja nigdy nie bedziesz sobie radzil w 100%,chocbys nie wiem co zrobil :P

Pogba akurat wedlug mnie byl jasnym punktem Juventusu,bardzo ladnie zagral w tym drugim meczu. Pirlo fakt - bardzo go lubie (chyba jak kazdy), ale w meczu z Realem to taki troszke piach.

Miał mało miejsca w środku pola, ze względu że Real zdominował środek boiska, więc co miał pokazać? Musiał walczyć o pozycję, do tego Pogba miał więcej miejsca, więc dlatego większość piłek była zagrywana dla niego. To, że ktoś jest niewidoczny w meczu to nie znaczy że zagrał 'piach'.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...