Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Cała prawda o "pluginwriterze" Serip'ie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jedno mnie rozjebao, oxTab to pienkny tab Demona (TiREX) z:

• Odpowiedzi 169
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

ii... tak :)

Jak ktos udostepni lub sprzeda mi windowsa, piszać że to jego, i mi to zapewni że to jego, to tak, "mam do tej kopi prawa", ale ten co mi ja sprzedał już ma przejebane.

Tak działa prawo <3

Nie możes przewidzieć co kupujesz, więc nie możesz odpowiadac za bledy INNYCH, pomyśl trochę...

to czy sprzedawca sprzedawał własny towar czy kradziony... to już nie jego sprawa, jak by prawo działalo tak jak ty piszesz... to ludzie by trafiali do więzienia za wszystko.... bo dostali jako reszte fałszywe banknoty -> jego wina! zabić go!

Bo kupił w małym sklepie kradzioną gre! jego wina! zabić go! trzeba było cofnąc się w czasie i zobaczyć ze to kradzione! -> twoja logika?

Konsument dobrze wie, że to nie są pliki autorstwa seripa.

"Bo kupił w małym sklepie kradzioną gre! jego wina! zabić go! trzeba było cofnąc się w czasie i zobaczyć ze to kradzione! -> twoja logika?"

Wytłumacz mi, a kogo to obchodzi że konsument źle sobie pomyślał?

Świadomie czy nie świadomie - łamie to prawo.

Kupujesz gierkę na bazarze, używasz ją, łamiesz prawo. Sorry, w sądzie też byś powiedziała że nie wiedziałaś?

Wytłumacz mi, kogo to obchodzi?

Na przykładzie; "Groziłem osobie x, ale nic mi nie grozi bo o tym nie wiedziałem że to jest zabronione" <- twoja logika?

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

Konsument dobrze wie, że to nie są pliki autorstwa seripa.

"Bo kupił w małym sklepie kradzioną gre! jego wina! zabić go! trzeba było cofnąc się w czasie i zobaczyć ze to kradzione! -> twoja logika?"

Wytłumacz mi, a kogo to obchodzi że konsument źle sobie pomyślał?

Świadomie czy nie świadomie - łamie to prawo.

Kupujesz gierkę na bazarze, używasz ją, łamiesz prawo. Sorry, w sądzie też byś powiedziała że nie wiedziałaś?

Wytłumacz mi, kogo to obchodzi?

Na przykładzie; "Groziłem osobie x, ale nic mi nie grozi bo o tym nie wiedziałem że to jest zabronione" <- twoja logika?

... nie wie tego gdy kupuje

on nie źle pomyślał, tylko został OSZUKANY, to jest różnica...

Oszukanie, a nieznajomość prawa to 2 różne rzeczy... polecam słownik ;)

Jak jest tak jak ty myslisz, to ide napisac drobny program, dam go koledze, on wam udostępni i powie że to jego i wpierdole was wszystkich za kratki :D  -> twoja logika!

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

... nie wie tego gdy kupuje

on nie źle pomyślał, tylko został OSZUKANY, to jest różnica...

Oszukanie, a nieznajomość prawa to 2 różne rzeczy... polecam słownik ;)

Jak jest tak jak ty myslisz, to ide napisac drobny program, dam go koledze, on wam udostępni i powie że to jego i wpierdole was wszystkich za kratki :D  -> twoja logika!

To że został oszukany, oznacza tylko to że może domagać się zwrotu swoich pieniędzy. Nie upoważnia to go do żadnego udostępniania czy użytku.

Edit: Jeśli NAWET autorem pliku był by serip (choć nim nie jest) i sprzedaje ten swój pliczek, to jeśli serip sobie tego nie życzy jeśli nie wyraził na to zgody, to również nabywca nie ma prawada do udostępniania tego pliku.

Opublikowano

@Swiezu lecz sie albo coś ,jak kupił to ma do plików 100% prawa ,ehh nie wiem kogo biorą na kidmodów .Po jaki c**j się kłócić ,zgłoś sprawę na policje albo zależy gdzie robiłeś przelew ,bo da się go cofnąć jeżeli ma się jakieś dobre dowody na to ,że zostałeś oszukany

Opublikowano

@Swiezu lecz sie albo coś ,jak kupił to ma do plików 100% prawa ,ehh nie wiem kogo biorą na kidmodów .Po jaki c**j się kłócić ,zgłoś sprawę na policje albo zależy gdzie robiłeś przelew ,bo da się go cofnąć jeżeli ma się jakieś dobre dowody na to ,że zostałeś oszukany

Powiedz do microsoftowi, gdy cię przykładowo pozwą o to że używasz nieoryginalną kopię systemu windows ("bo kupiłeś go na bazarku") :)

Opublikowano

Powiedz do microsoftowi, gdy cię przykładowo pozwą o to że używasz nieoryginalną kopię systemu windows ("bo kupiłeś go na bazarku") :)

Co Ty się do tego Microsotu przyjebałeś ,btw. Serip'owi jeszcze kare dojebą za nielegalną sprzedaż i nieodprowadzanie podatków od przychodu :)

Opublikowano

Poco ta cała dyskusja? :0

@Serip ma przejebane a ja polecam to zgłosić na policje, o podatki, brak praw seripa do sprzedazy, przywlaszeczenie sobie tego pluginu. nie znam sie na prawie ale cos mozna zglosic :)

Serip sie wkopał  xD

Opublikowano

No kto by pomysłał buahahahahaha, naprawde myśleliście że z niego to jakiś ogar był :D ?

10732745374541468291.png

Opublikowano

@nik5PL Skoro nie znasz się na prawie to po co piszesz? 

@xMruczek Skoro udostępnia darmowe pluginy na forum to, nie którzy mogli sobie tak pomyśleć,

@topic
Całe czas czekamy na odpowiedz od @Serip'a  do tego czasu nic nie zrobi! (Chyba że już poszedł na policję?)

Opublikowano

Nic nie napisze, bo wie że zajebał myślisz że taka osoba wbije tutaj coś pisać ? Zapomnijcie ludzie ;d

10732745374541468291.png

Rekrut
Opublikowano

@nik5PL Skoro nie znasz się na prawie to po co piszesz?

Ty się na niczym nie znasz, może za wyjątkiem nabijania postów a też piszesz ;) Nie wiem czy zauważyłeś ale Seripa nie było na forum od 4 rano.

Opublikowano

a Serip sie nie wypowie :D?

Ogolnie , wydaje mi sie ze Serip nie wychujalby kogos :P moze to wy cos zle robicie :>

Opublikowano

Hmmmm.... Podłączyłem plugin, i wszystko działa oprócz tagów, rankingu oraz tablisty ;-; Ogółem cały plugin do kitu... Do wszystkiego używać komendy /gildia nie można skrótem /g ;-; ....

Do tego jeszcze dochodzą niezmienione komunikaty z xcrGuilds... 

Wszystkie komendy u mnie działają poprawnie ;o

Plugin nie sypie również błędami ;d

Aczkolwiek, Seripa jako programiste nie polecam gdyż wszystko jest zrobione niestarannie i oszukuje on ludzi,,,

Opublikowano

@THEMinePL Być może tab został zle napisany, lub jest zle podpięty pod plugin na ranking i gildie.

@topic Co wy na to, aby je przerobić, ja postaram się coś ogarnąć.

Opublikowano

@_d3Vil Plugin na ranking też nie działa. Te gildie trzeba najlepiej przepisać od 0... Zmienić komend aby nie było przedsionka ./gildie i ./g bo wtedy jest o wiele wygodniej... Wiem to ze swojego doświadczenia.

Opublikowano

Czyli widać, że ten temat pomógł. Jak chcecie to róbcie z tym co wlezie, lepiej, żeby ktoś edytował "to coś" niż przepisał
i dalej oszukiwał innych. Do Seripa póki się odzywa to mam coś, jeżeli jednak to zostanie napisane tak jak powinno (w co wątpie),
to naprawdę nie byłoby tego tematu, ale skoro woli oszukiwać to... Jego sprawa.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Choć mówią mi: Synthious, weź ćpanie odstaw... - Ja tylko chcę pizdę mieć #AnnaGrodzka

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Poniedziałek, wtorek, środa, czwartek, wiesz co jest pięć?

Opublikowano

Cześć!

@1361622928-U485574.png_d3Vil

No to życzę Ci powodzenia w dalszym mydleniu oczu innym :)

Nawet nie wziąłeś się za to - zapewne - a już pytasz innych, o inne pluginy. Nie można pracować na kilka frontów. No, chyba że się jest naprawdę, ale to naprawdę bardzo dobrym programistą - Sos Sosowski? xD

Pisz od nowa o ile cokolwiek umiesz. :D

Powodzenia.

@Synthio

Twój temat się przydał, mi nie, ale komuś na pewno - zresztą już ktoś Ci podziękował xD

Gratuluję, aczkolwiek ubolewam, że zostałeś tak brutalnie oszukany.

Zapewne Serip już więcej się nie pokaże na tym forum :D

@THEMinePL

Masz całkowitą rację.

Tak rozbudowane pluginy (A raczej wszystkie) powinno się pisać od zera, dokładnie mając je zaplanowane oraz wiedząc, czy pisze się to dla siebie, czy dla popularności.

PS: Znam osobę, która piszę plugin (Na gildie/frakcje) od trzech miesięcy i mam nadzieję, że niedługo się pojawi.

PPS: Dodam, iż ta osoba jest naprawdę dobra - nawet pomagała mi w naucę Javy!

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...