Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Cała prawda o "pluginwriterze" Serip'ie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym ostrzec użytkowników MPCforum przed wielkim "pluginwriterem" o nicku Serip.
Mój sponsor zakupił od niego "plugin" na gildie, który jest w 100% pobugowany i

może ze dwie funkcje w nim działają. Sponsor zapłacił za to coś aż 100zł, były z nim
problemy (z pluginem) jakoś doszliśmy, żeby wgl działał. Niestety funkcje jego były

w 100% dnem - nie działały. Po próbach dogadania się z Seripem na Gadu-Gadu, mówiąc
że jego "plugin" nie działa wymigiwał się jakoś, niestety teraz kontakt z nim się "urwał".

Piszę ten temat tylko ze względu na to, ponieważ Serip ogłasza się jako Technik, który
piszę pluginy itd, a później woła hajs za to i nie chcę, aby kolejni użytkownicy MPCforum

dali się oszukać.

Nie wiem czy napisałem w dobrym dziale i czy wgl ten temat nie zostanie usunięty

przez administracje, ale wolę zaryzykować - Tylko ze względu na możliwość kolejnych

oszustw.

Tyle ode mnie.
~Synthious

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Choć mówią mi: Synthious, weź ćpanie odstaw... - Ja tylko chcę pizdę mieć #AnnaGrodzka

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Poniedziałek, wtorek, środa, czwartek, wiesz co jest pięć?

• Odpowiedzi 169
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Czy można jakieś screeny z rozmowy, pluginu, by podejrzewać go o oszutwo? Nie znam go, ale na mpc wygląda na pomocnego, dlatego chciałbym jakieś dowody ;)

Pozdrawiam ;)

Opublikowano

Czy można jakieś screeny z rozmowy, pluginu, by podejrzewać go o oszutwo? Nie znam go, ale na mpc wygląda na pomocnego, dlatego chciałbym jakieś dowody ;)

Pozdrawiam ;)

Porobię screeny teraz i za chwilkę dodam.

Choć mówią mi: Synthious, weź ćpanie odstaw... - Ja tylko chcę pizdę mieć #AnnaGrodzka

Opublikowano

Też się kiedyś zwróciłem do niego o pomoc, to powiedział "wszystko kosztuje", więc zrezygnowałem.

Widziałem jego zgłoszenie, że zostanie technikiem i w takie coś w 60% mogę uwierzyć.

Opublikowano

@Synthio

Możesz powołać się na prawo i go zamknął (niekoniecznie więzienie). Jest w punkt o świadczeniu usług. Musi cofnąć swoje usługi, bądź wykonać jest prawidłowo i oddać tobie kasę (te 100 zł) i odszkodowanie. I tak wyżej piszą, bo nie wierzę na "słowo".

@19Adam97

Popraw sygnaturkę, bo to jest niedokończone powinno być w innym kolorze.

Jakoś tu pusto...

Pasjonat
Opublikowano

To prawda. Byłem przy tym jak podpinaliśmy plugin pod mysql'a i nie dość, że nie chciał się podpiać to w konsolce wypierdalały cały czas błędy.

Jak coś to mogę jeszcze raz go podpiąć i wysłać wam ss'y błędów ;)

działało tylko kilka funkcji. Zaloz, usun i tyle i chyba jeszcze z 2-3 ;)

Opublikowano

To prawda. Byłem przy tym jak podpinaliśmy plugin pod mysql'a i nie dość, że nie chciał się podpiać to w konsolce wypierdalały cały czas błędy.

Jak coś to mogę jeszcze raz go podpiąć i wysłać wam ss'y błędów ;)

działało tylko kilka funkcji. Zaloz, usun i tyle i chyba jeszcze z 2-3 ;)

@basiorrrrr - Wrzuć screeny :)

@Synthio

Możesz powołać się na prawo i go zamknął (niekoniecznie więzienie). Jest w punkt o świadczeniu usług. Musi cofnąć swoje usługi, bądź wykonać jest prawidłowo i oddać tobie kasę (te 100 zł) i odszkodowanie. I tak wyżej piszą, bo nie wierzę na "słowo".

@19Adam97

Popraw sygnaturkę, bo to jest niedokończone powinno być w innym kolorze.

@Andre13 - Co jest złego w mojej sygnie? :P

@Synthio - Czekamy na screeny.. ;)

Opublikowano

Sorry za jakość ss' ale na szybko robiłem wszystko. Jeżeli się nie doczytacie
to piszcie to porobię jeszcze raz... 

2309814059288721183944.png

Powyżej znajduję się ostatnia rozmowa z Seripem, kiedy myśleliśmy, że wszystko
działa bo jak nie działała wcale komenda /gildia to zaczęła działać, niestety inne
funkcje tego pluginu nie działały praktycznie wcale.

Poniżej zamieszczam parę rozmów z Seripem na temat wielu błędów pluginu.

9110814059288741183944.png
8779814059288751183944.png
5618714059288761183944.png
5787914059288771183944.png
2572214059288791183944.png
2572214059288791183944.png

Opublikowano

Mniejszych screenów to się nie dało.

Może @Serip się wypowie?

Wątpie w to, aczkolwiek chętnie zobaczyłbym co ten oszust na ten temat napiszę.

P.S: Za screeny sorry, tak jakoś wyszły, a nie chcę mi się robić od nowa screenów, jakoś

doczytać się da :D

P.S: 707 potwierdza to, jest on technikiem na serwerze, dla którego Serip pisał plugin.

Sponsor też jeśli trzeba może to potwierdzić, ale wydaję mi się, że to nie będzie potrzebne,

bo jak mówicie na słowo nie uwierzycie. Mi nie zależy na tym czy uwierzycie, Serip jest

dnem i oszustem, wystarczy, że wie o tym cała moja ekipa. Ten temat powstał tylko po to,

żeby inni nie dali się oszukać.

Pasjonat
Opublikowano

Można jeszcze dodać, że jak komendy były robione to w większości tylko po prostu wiadomość do graczy się wysyłała.

A dodatkowo plugin to przerobione xcrki.

Tutaj macie ss'y. (w załączniku).

Zakryte rzeczy to dane osobowe Serip'a i sponsora.

@edit. Jak coś to postaram się podpiąć ten plugin i zrobić ss'y błędów jakie w********a.

post-996661-0-56523900-1405930231_thumb.png

post-996661-0-54942000-1405930232_thumb.png

post-996661-0-09761300-1405930234_thumb.png

post-996661-0-12144100-1405930235_thumb.png

post-996661-0-80785200-1405930235_thumb.png

post-996661-0-58144300-1405930236_thumb.png

Opublikowano

Wyślij Seripowi link do tego tematu, niech się wypowie, bardzo jestem ciekaw co on tu napiszę. :)

Bez_nazwy_1.png

Pasjonat
Opublikowano

@SzYmCi_PL

On ma teraz nas w dupie i raczej się nie wypowie.

Napisałem do niego jakiś tydzień temu i do tego czasu się nie wypowiedział.

On podobno jest na pro elo elo swoich wakacjach w stajni u babci i doi krowy xD

Opublikowano

@SzYmCi_PL

On ma teraz nas w dupie i raczej się nie wypowie.

Napisałem do niego jakiś tydzień temu i do tego czasu się nie wypowiedział.

On podobno jest na pro elo elo swoich wakacjach w stajni u babci i doi krowy xD

Haha. :P

No chyba, że tak. :) Szkoda mi was, ponieważ wydana kasa w błoto.

@Edit

Może faktycznie pójdźie na policje, to może jeszcze jakoś odzyskacie... W sumie to wątpie bo to Polska policja i jak zobaczą że to jakaś gra i tak dalej to w dupie to będą mieć znając Polskich policjantów, ale próbuj. :) Mam nadzieje, że odzyskacie.

P.s.: Jak zrobicie już ten serwer to możesz dać link do prezentacji/IP serwera to chętnie zagram. :]

Bez_nazwy_1.png

Pasjonat
Opublikowano

@SzYmCi_PL

No może i szkoda, że kasa wydana w błoto, ale macie dowód jaki naprawdę jest Serip.

Nie radzę z nim współpracować, a jak będzie zakładał swój serwer to od graczy będzie pewnie wyciągał IP i jebał w nich :P

Opublikowano

@SzYmCi_PL

No może i szkoda, że kasa wydana w błoto, ale macie dowód jaki naprawdę jest Serip.

Nie radzę z nim współpracować, a jak będzie zakładał swój serwer to od graczy będzie pewnie wyciągał IP i jebał w nich :P

To dobrze, że taki temat założyliście, bo chodziarz inni kasy nie wydadzą, w sumie to macie jakieś dowody z tego GG to możecie ewentualnie zgłosić. :)

@Edit

W takim sensie, że po prostu dzięki za ostrzeżenie przed nim. :)

Bez_nazwy_1.png

Opublikowano

To dobrze, że taki temat założyliście, bo chodziarz inni kasy nie wydadzą, w sumie to macie jakieś dowody z tego GG to możecie ewentualnie zgłosić. :)

@Edit

W takim sensie, że po prostu dzięki za ostrzeżenie przed nim. :)

Szkoda mi czasu już na to, nie ma co się z nim użerać.

@SzYmCi_PL

Pamiętasz te DDosy na mnie? (Co miałem po 3k pingu na TS[Dziwne że to było zawsze wtedy gdy był dostępny na Gadu])

Nie zdziwie się jeżeli to Serip robił.. ;] 

Opublikowano

Ja bym chyba na zawal padl jakby nie dzialal plugin. DO WIEZIENIA ZA OSZUSTWO ! Serio, idz na policje :) Masz dowody.

Do mnie sie kiedys ktos zglosil ze chce 50zl - 100 zl za uslugi na serwer na skypie, odrazu odrzucilem zaproszenie -,-`

Opublikowano

Ja tak szczerze nic o nim nie słyszałem wcześniej, dopiero ten temat.. Ogólnie to mam swojego dobrego programiste (Którego nie dawno poznałem tutaj na MPC) i jest okay! Właśnie będzie mi pisał plugin na Hide N Seeka autorski za w cale nie dużą cenę. :)

@Edit

Ja bym chyba na zawal padl jakby nie dzialal plugin. DO WIEZIENIA ZA OSZUSTWO ! Serio, idz na policje :) Masz dowody.
Do mnie sie kiedys ktos zglosil ze chce 50zl - 100 zl za uslugi na serwer na skypie, odrazu odrzucilem zaproszenie -,-`

No dokładnie. :)

Bez_nazwy_1.png

Opublikowano

Naprawdę szkoda mi czasu na to, być może sponsor już to zgłosił, ale nie jestem

o tym poinformowany.

Opublikowano

Szczerze mówiąc widziałem kilka serwerów, których korzysta z jego pluginów typu: oxGuild, oxRanking i szerze mówiąc działają dobrze, a to że wam jakiś kit wcisną to nie znaczy że jusz musicie hejtować <3 Po prostu zgłoście to do niego on popatrzy i naprawi, a nie już robisz mu jakomś reputacje na forum -.-<3 

Ja nic do niego nie mam, xD<3

Opublikowano

Szczerze mówiąc widziałem kilka serwerów, których korzysta z jego pluginów typu: oxGuild, oxRanking i szerze mówiąc działają dobrze, a to że wam jakiś kit wcisną to nie znaczy że jusz musicie hejtować <3 Po prostu zgłoście to do niego on popatrzy i naprawi, a nie już robisz mu jakomś reputacje na forum -.-<3 

Ja nic do niego nie mam, xD<3

Zobacz sobie wcześniejsze posty. nie pisze sie "jusz" tylko już <3 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...