Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Cała prawda o "pluginwriterze" Serip'ie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tutaj pojawia się problem, chcieliście plugin na gildie nie było mowy o tym że ma działać, jeżeli kupujecie coś przez sieć zawsze spisujcie umowę dodatkowo dodam że ta sprzedaż nastąpiła nie legalnie gdyż sprzedający jak i kupujący nie spisał umowy sprzedaży co anuluje całą transakcję, jak masz jego dane osobowe to wio na komisariat ale raczej nic nie zrobią bo na tych twoich SS nic nie wydać, widać tylko tyle że masz problemy a on nie odopowiada i go nie ma.

• Odpowiedzi 169
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@1361622928-U485574.png_d3Vil

Albo jestes jego "przydupasem" albo ty jestes Serip z multi kontem.. Co do tematu pamietajcie.. nie kupujcie nic od osob z internetu, chyba ze sa zaufane.
Masz jego dane mozesz isc go podac na policje..

#offtop

Zdan nie konczy sie emotkami.. :)

Pasjonat
Opublikowano

@ _d3Vil

Dlaczego piszesz, że temat do zamknięcia?

Nie obchodzi Cię to to się po prostu nie wypowiadaj.

Raporcik już leci.

Chcemy poczekać, aż się wypowie sam Serip, więc jak ten zamkniecie to otworzymy następny.

Opublikowano

Tutaj pojawia się problem, chcieliście plugin na gildie nie było mowy o tym że ma działać, jeżeli kupujecie coś przez sieć zawsze spisujcie umowę dodatkowo dodam że ta sprzedaż nastąpiła nie legalnie gdyż sprzedający jak i kupujący nie spisał umowy sprzedaży co anuluje całą transakcję, jak masz jego dane osobowe to wio na komisariat ale raczej nic nie zrobią bo na tych twoich SS nic nie wydać, widać tylko tyle że masz problemy a on nie odopowiada i go nie ma.

Ja już mam gdzieś to czy nas oszukał... Wiem, że powinniśmy, też trochę winy po naszej stronie jest, że nie

załatwiliśmy tego "profesjonalnie", ale spójrz na to, że bóg wie ilu jeszcze ludzi mogłoby pisać z nim o podobne

rzeczy - tak samo jak i my. Te osoby też mogą to załatwić tak jak my, są narażone wręcz na oszustwo z jego

strony, a więc wolę parę kwestii udostępnić i przekazać

całą prawdę o tym jak być może.

Nie rozumiem tych hejtów na mnie, ja to zrobiłem dla użytkowników MPCforum, żeby po prostu

wiedzieli z kim mają do czynienia, bóg wie ilu jeszcze może być oszukanych w taki sam sposób.

Ja to robię dla WAAAAS :D a Wy mnie hejtujecie. Ale spoko, rozumiem... Też byłbym postawiony

w "kropce".

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Choć mówią mi: Synthious, weź ćpanie odstaw... - Ja tylko chcę pizdę mieć #AnnaGrodzka

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Poniedziałek, wtorek, środa, czwartek, wiesz co jest pięć?

Opublikowano

@topic 

Tak jestem "Przydupasem" @Serip, a i tak wg, to widzę że wszyscy piszą nie kupować pluginów przez internet! Ja go nie bronie, tylko po prostu chłopak nie dość że wam udostępnia pluginy, a to że wam sprzedał plugin, który mógł być w jakiejś fazie "beta"  to nie znaczy że już musisz hejtować -.-. Tak jak napisał @NeqGPlay to sprawa pomiędzy wami, a nie całym forum, niech każdy martwi się o swoją dup*, a nie innych -.-. To jest sprawa pomiędzy wami, a nie całym forum, każdy kupuje u tego u kogo chce, a nie ktoś mu będzie mówił u kogo. Ja tak jak pisałem wcześniej nie bronie go tylko to jest sprawa pomiędzy wami! <3 (A to tak, aby was wkurwi*)

Rekrut
Opublikowano

@topic 

Tak jestem "Przydupasem" @Serip, a i tak wg, to widzę że wszyscy piszą nie kupować pluginów przez internet! Ja go nie bronie, tylko po prostu chłopak nie dość że wam udostępnia pluginy, a to że wam sprzedał plugin, który mógł być w jakiejś fazie "beta"  to nie znaczy że już musisz hejtować -.-. Tak jak napisał @NeqGPlay to sprawa pomiędzy wami, a nie całym forum, niech każdy martwi się o swoją dup*, a nie innych -.-. To jest sprawa pomiędzy wami, a nie całym forum, każdy kupuje u tego u kogo chce, a nie ktoś mu będzie mówił u kogo. Ja tak jak pisałem wcześniej nie bronie go tylko to jest sprawa pomiędzy wami! <3 (A to tak, aby was wkurwi*)

Jakiej fazie beta człowieku? Jak komuś sprzedajesz plugin to ma być w 100% gotowy i sprawny, chyba że obie strony umówiły się inaczej czego tutaj ewidentnie nie było.

Opublikowano

@topic 

@offtop

6WnQMx.gif

@topic

Tak jak już koledzy pisali, on tylko ostrzega innych przed tą osobą, zeby też nie zostali oszukani. Chłopak ma dobre serce skoro pisze ten temat ponieważ coraz więcej jest osób takich jak ty "mam innych w dup*e, obchodzi mnie tylko moja dup*a!"

xKAm1xO.png

Pasjonat
Opublikowano

_d3Vil

Jak k***a to mogło być w fazie beta, skoro on nam mówił, że wszystko jest dopracowane na 100%?

Miał być także ranking na tab i wszystko miało działać.

Jak się nie podoba to nie pisz tutaj i wypierdalaj stąd.

My założyliśmy ten temat po to, by ludzie nie wkręcili się u niego tak jak my.

A tak w ogóle, to skąd wiedziałeś po wpisaniu komendy /bukkit:plugins, że to od razu pluginy od Seripa?

Możesz mi to wytłumaczyć, ponieważ nikt nie wiedział oprócz 3 osób, więc się tutaj tłumacz lub jak nie masz nic do powiedzenia to żegnam.

Opublikowano

@topic 

Ja nie mówię u kogo ma ktoś kupować. O_o Zauważ to, że ja po prostu daję ostrzeżenie, że takie

oszustwa z jego strony mogą się powtórzyć.

Ja tylko ostrzegam innych użytkowników, bo są tak samo jak i ja byłem narażeni na oszustwa.

Nie chcę, aby po prostu ten typ się wzbogacał za czyjeś pieniądze robiąc ludzi w ch*ja. Ta dyskusja

pomiędzy Tobą a innymi jest tutaj zbędna, dlatego skoro napisałeś już swoją opinie na ten temat to

po prostu śledź ten temat i zobacz co z tego wyniknie, a nie dążysz dalej do nie wiem czego...

Naprawdę, dwie osoby się wypowiedziały, że to sprawa między nami, tak, to sprawa między nami.

Ale zauważ ile mogłoby wyjść jeszcze oszustw z jego strony z innymi użytkownikami gdybym nie napisał

tego tematu. Koniec dyskusji na ten temat między nami, a więc prosiłbym Ciebie żebyś już nie odpisywał

do mnie, bo już swoją opinie na ten temat wyznaczyłeś. 

Choć mówią mi: Synthious, weź ćpanie odstaw... - Ja tylko chcę pizdę mieć #AnnaGrodzka

Opublikowano

707 Jeżeli byś był choć trochę rozumny to byś mógł się domyślić że może też szukałem jakiegoś pluginu na gildie, ja zawasze prze zakupem czegoś w internetach pytam się autora co będzie jak nie będzie działa, @Serip podał mi jego nazwę -.-

Opublikowano

Ale śmiało idź na policje, jak nie zaakceptują Ci tego to założę się, że on od tego podatku nie odprowadził. Być może kasy nie odzyskasz, ale jemu władują taki mandat, że sie nie pozbiera. xD

@hersentokrul

http://scr.hu/1wf5/o26vy

Zakończył zdanie kropką, potem dodał emotikona.

Pasjonat
Opublikowano

@_d3Vil

Do kogo Ty w ogóle piszesz?

Skoro masz taki dobry kontakt z Seripem to może byś mu napisał by tutaj wszedł?

A może jesteś pierdolonym multikontem panie Seripku?

Zaraz napiszemy do administracji i sprawdzimy Twoje IP (chyba, że masz zmienne) :>

Opublikowano

@_d3Vil

Do kogo Ty w ogóle piszesz?

Skoro masz taki dobry kontakt z Seripem to może byś mu napisał by tutaj wszedł?

A może jesteś pierdolonym multikontem panie Seripku?

Zaraz napiszemy do administracji i sprawdzimy Twoje IP (chyba, że masz zmienne) :>

Ja bym się nawet nie zdziwił, bo Serip też kończy zdania tak jak on. Ale nic nie mogę

stwierdzić, bo nie wiem, nie oskarżam bezpodstawnie.

Opublikowano

Na jego miejscu bym nic z tym nie zrobił, dodatkowo jeszcze was się starał naciągnąć na kolejne pluginy, gdyż bez umowy transakcja nie istnieje i to że dałeś mu te 100zł to nic bo wychodzi na to że oddałeś je z własnej woli, nie istnieje coś takiego jak umowa ustna jest tylko na papierze. Skoro uważasz że masz wystarczająco mocne dowody to to zgłoś.

Nie macie umowy sprzedaży nawet w sądzie może się wyprzeć i powie że to wy mu hajs daliście za free a on nie wie za co one są dokładnie i to tyle.

Opublikowano

Na jego miejscu bym nic z tym nie zrobił, dodatkowo jeszcze was się starał naciągnąć na kolejne pluginy, gdyż bez umowy transakcja nie istnieje i to że dałeś mu te 100zł to nic bo wychodzi na to że oddałeś je z własnej woli, nie istnieje coś takiego jak umowa ustna jest tylko na papierze. Skoro uważasz że masz wystarczająco mocne dowody to to zgłoś.

Nie macie umowy sprzedaży nawet w sądzie może się wyprzeć i powie że to wy mu hajs daliście za free a on nie wie za co one są dokładnie i to tyle.

Działałbym w tym kierunku, jeżeli to ja osobiście bym zakupił ten plugin, ale jest inaczej

bo zakupił go mój sponsor. Wyszedłem w jego oczach naprawdę w wielki minus, ponieważ

zaufałem Seripowi, z MPCforum wnioskowałem, że nie będzie lipy, ponieważ wydawał się

być porządnym człowiekiem. Nie drąż tematu z policją, ponieważ ten temat nie powstał pytając

czy zgłaszać to czy nie. To jest po prostu OSTRZEŻENIE, że takie oszustwa MOGĄ wystąpić

z jego strony. Tyle ode mnie.

Opublikowano

Powtorze innych : Najpierw plugin, pozniej CA$H ! No a jak juz trzeba, to lepiej spytac jego klientow. Mozna dac tez zaliczke, a reszte kwoty gdy plugin bedzie dzialal na naszym serwerze.

xD @Serip bedzie miec dzisiatki powiadomien. :P

Opublikowano

Meh...

Chyba jeszcze nie widziałam żadnych płatnych l;ub kradzionych gildii które były by dobrze wykonane :P

Wszelkie gildie jakieś hamsterów, kleszczerów, _constów, psperów, tirexów, bla bla bla, są wykonane na odpierdol, byle by naciągnąć na kase.

A jak będą działać to mozna sie jedynie cieszyć.

Pierwszy lepsze darmowy plugin, będzie 200x wydajniejszy i stabilniejszy niż te "autorskie" gie napisane po 3 dniach nauki javy :P

A później płaczcie że daliście się wyruchac na 700zl przez jakiegoś nooba

PS: jak ktoś nie ma publicznie dostępnych, naprawde dobrze wykonanych, dużych pluginów, to lepiej nic nie kupować, bo tylko poczujecie dużego k... w waszej dupie ;)

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU20021411176
Proszę się zapoznać :rolleyes:

Umową może być nawet rozmowa na GG. Jeśli to prawda, i chcesz odzyskać swoje pieniądze to pójdziesz z tym na policję.

Pamietaj, że jako osoba niepełnoletnia musisz zgłosić całą sprawę z opiekunem prawnym.

@Karolina_666
Serip gdzieś pisał, że to plugin niedziałający z wycieku xCrafters ^^ Więc to nawet nie jest jego wartość.

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU20021411176

Proszę się zapoznać :rolleyes:

Umową może być nawet rozmowa na GG. Jeśli to prawda, i chcesz odzyskać swoje pieniądze to pójdziesz z tym na policję.

Pamietaj, że jako osoba niepełnoletnia musisz zgłosić całą sprawę z opiekunem prawnym.

@Karolina_666

Serip gdzieś pisał, że to plugin niedziałający z wycieku xCrafters ^^ Więc to nawet nie jest jego wartość.

Widocznie będę musiał poinformować sponsora o tym, żeby to zgłosił.

P.S: W końcu jakaś konkretna wypowiedź na ten temat, a nie dyskusja. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...