Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metinek.eu [Dedyk] [Easy]

Gość Metinek-Sielu

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 538
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ładna prezentacja serwer, serwer sam w sobie także fajnie się prezentuje, nowości widać gołym okiem.

Polecam oraz życzę powodzenia ! :P

Opublikowano

Więc tak grałem tam od startu więc trochę się wypowiem

Na chwilę obecną nie polecam ze względu na:

-balans klas zapowiadany praktycznie od startu nie został wykonany do teraz(są klasy które mają przygniatającą przewagę nad pozostałymi),

-exp na serwerze w ogóle nie jest dopasowany, wbić 200 to kwestia kilku godzin, a z 200 do 250 z full expem maksymalnie 2-3 dni,

-aktualizacje z poziomami następują za szybko po sobie, przez co wielu ma problemy z skończeniem ekwipunku na dany poziom(oczywiście mówie tu o eq na poziomy 200+),

-kolejnym powodem są cheaterzy, aministracja nic z nimi nie robi, a co najśmieszniejsze tym którym wlepili bana za np wh, otrzymali drugą szanse i zostali odbanowani(gdzie tutaj sprawiedliwość, cheatujesz powinieneś liczyć sie z banem, a nie dostaniesz ub)

-kolejno liczba graczy miesiąc temu było to 400-600 osób na chwilę obecną nie wiem czy jest w ogóle 300 graczy,

-kolejnym minusem serwera są misję, inaczej-ich brak, nie oszukujmy się ale taki serwer powinien mieć owych misji multum, były zapowiadane 2 miesące temu, miesiąc i nadal nic nie ma poza biologiem i polowaniami na których wbijanie poziomu nie jest problemem bo exp który z nich otrzymujemy jest całkowitym przegięciem! Większość wbijała poziomy expiąć, a nowi gracze na misjach za które np na 220 lvl wchodziło za jedną po 50%

-w grze na czacie co druga wiadomość to sprzedam konto... wymienie konto... co świadczy, że serwer nie ma się dobrze

-jest w grze kilka bugów np takich że można jeździć na pieczęci będąc samemu przemienionym w marmur, łatwy fix a bug od początku serwera, o innych już nie wspomne bo tego dużo,

jak coś sobie przypomnę to dopisze

Widać, że Sielu(administrator) się stara ale postawiać w tych czasach samemu serwer, będąc jego administratorem, technikiem itp. jednocześnie nie zawsze wychodzi dobrze, no ale też jest to jego pierwszy serwer więc myślę, że nie najgorzej,

Niestety za dużo nasłuchał się niektórych ludzi na ts, którzy doradzali mu odnośnie serwera no i mamy takie tego skutki

serwer 1/2 miesiące temu 8.5/10

obecnie 3/10

pozdrawiam

Opublikowano

Więc tak grałem tam od startu więc trochę się wypowiem

Na chwilę obecną nie polecam ze względu na:

-balans klas zapowiadany praktycznie od startu nie został wykonany do teraz(są klasy które mają przygniatającą przewagę nad pozostałymi),

-exp na serwerze w ogóle nie jest dopasowany, wbić 200 to kwestia kilku godzin, a z 200 do 250 z full expem maksymalnie 2-3 dni,

-aktualizacje z poziomami następują za szybko po sobie, przez co wielu ma problemy z skończeniem ekwipunku na dany poziom(oczywiście mówie tu o eq na poziomy 200+),

-kolejnym powodem są cheaterzy, aministracja nic z nimi nie robi, a co najśmieszniejsze tym którym wlepili bana za np wh, otrzymali drugą szanse i zostali odbanowani(gdzie tutaj sprawiedliwość, cheatujesz powinieneś liczyć sie z banem, a nie dostaniesz ub)

-kolejno liczba graczy miesiąc temu było to 400-600 osób na chwilę obecną nie wiem czy jest w ogóle 300 graczy,

-kolejnym minusem serwera są misję, inaczej-ich brak, nie oszukujmy się ale taki serwer powinien mieć owych misji multum, były zapowiadane 2 miesące temu, miesiąc i nadal nic nie ma poza biologiem i polowaniami na których wbijanie poziomu nie jest problemem bo exp który z nich otrzymujemy jest całkowitym przegięciem! Większość wbijała poziomy expiąć, a nowi gracze na misjach za które np na 220 lvl wchodziło za jedną po 50%

-w grze na czacie co druga wiadomość to sprzedam konto... wymienie konto... co świadczy, że serwer nie ma się dobrze

-jest w grze kilka bugów np takich że można jeździć na pieczęci będąc samemu przemienionym w marmur, łatwy fix a bug od początku serwera, o innych już nie wspomne bo tego dużo,

jak coś sobie przypomnę to dopisze

Widać, że Sielu(administrator) się stara ale postawiać w tych czasach samemu serwer, będąc jego administratorem, technikiem itp. jednocześnie nie zawsze wychodzi dobrze, no ale też jest to jego pierwszy serwer więc myślę, że nie najgorzej,

Niestety za dużo nasłuchał się niektórych ludzi na ts, którzy doradzali mu odnośnie serwera no i mamy takie tego skutki

serwer 1/2 miesiące temu 8.5/10

obecnie 3/10

pozdrawiam

dodam cos jeszcze;

-brak reklamy(obiecał 2 miesiace temu ze bedzie i dupa)

-na poczatku serwera pytał sie graczy co chca zmienic itp i oczywiscie gimba sie odezwala, i dawala swoje propozycje, a jak wiadomo sielu byl naiwny i dodał wszystko co chcieli potem wiadomo co bylo(czyt. serwer schodził na psy)

-brak ekipy ktora by pilnowala serwera

-tak jak kolega napisal ludzie ciagle isza, z sell konto ip. a sielu zamiast ruszyc upe i cos zrobic to siedzi i robi eventy

ogolnie serwer byl spoko, lecz sielu go rozwalil słuchając gimby

Opublikowano

dodam cos jeszcze;

-brak reklamy(obiecał 2 miesiace temu ze bedzie i dupa)

-na poczatku serwera pytał sie graczy co chca zmienic itp i oczywiscie gimba sie odezwala, i dawala swoje propozycje, a jak wiadomo sielu byl naiwny i dodał wszystko co chcieli potem wiadomo co bylo(czyt. serwer schodził na psy)

-brak ekipy ktora by pilnowala serwera

-tak jak kolega napisal ludzie ciagle isza, z sell konto ip. a sielu zamiast ruszyc upe i cos zrobic to siedzi i robi eventy

ogolnie serwer byl spoko, lecz sielu go rozwalil słuchając gimby

Tak robię eventy. A co było na ts? Nie było eventów sapy, są eventy też sapy. To co mam robić do du.. wchodzić graczom żeby grali? Ruszyć d*** czyli? A co nic może nie zrobiłem hym?

Może i trochę zrypałem z początku ale serwer nastawiony dla graczy więc słuchałem, ale się już przekonałem aby tak nie robić bo każdy chce co innego + dla siebie.

Opublikowano

Tak robię eventy. A co było na ts? Nie było eventów sapy, są eventy też sapy. To co mam robić do du.. wchodzić graczom żeby grali? Ruszyć d*** czyli? A co nic może nie zrobiłem hym?

Może i trochę zrypałem z początku ale serwer nastawiony dla graczy więc słuchałem, ale się już przekonałem aby tak nie robić bo każdy chce co innego + dla siebie.

zainwestować w reklame, bo dodawaniem setow itp o raczej nie przyciągniesz graczy

Opublikowano

sielu, ja na twoim miejscu rozważył bym zamknięcie serwera i wypuszczenie metinka v2 albo pod inną nazwą, totalnie dopasowanego, zbilansowanego, ludzie mówili Ci o takim czymś, nawet była ankieta na forum, ale gracz ten został wyśmiany, że chyba jest pojebany itp, rekompensatą mogłoby by być np dla osób które grały na metinku ponad miesiąć jakieś SM na start na nowym serwie, może weź to rozważ, znajdz jakiegoś dobrego technika i dobrych testerów, zaufanych, nie przypadkowe osoby i stwórzcie serwer podobny lecz całkowicie dorobiony na tiptop

takie jest moje zdanie 

Opublikowano

Opłaca się zaczynać jeszcze grać ? Dużo osób online ?

Opłaca opłaca, serwer powinien się jeszcze rozkręcić, 300/400. 

Opublikowano

Opłaca opłaca, serwer powinien się jeszcze rozkręcić, 300/400. 

rozkrecic sie moze po maaaax tyg od startu.

Opublikowano

sielu, ja na twoim miejscu rozważył bym zamknięcie serwera i wypuszczenie metinka v2 albo pod inną nazwą, totalnie dopasowanego, zbilansowanego, ludzie mówili Ci o takim czymś, nawet była ankieta na forum, ale gracz ten został wyśmiany, że chyba jest pojebany itp, rekompensatą mogłoby by być np dla osób które grały na metinku ponad miesiąć jakieś SM na start na nowym serwie, może weź to rozważ, znajdz jakiegoś dobrego technika i dobrych testerów, zaufanych, nie przypadkowe osoby i stwórzcie serwer podobny lecz całkowicie dorobiony na tiptop

takie jest moje zdanie 

Ja również na jego miejscu bym zamknął serwer i wystartował v2. Ogarniętą ekipę znaleźć, zainwestować z samego początku w porządną reklamę i było by gites.

Podgrzany kotlet nie smakuje tak samo, więc moim zdaniem nie da się już serwera odratować.

Gram od samego początku i myślę nad sprzedażą konta, bo jestem już znudzony. Nie chodzi mi tutaj o brak reklamy etc. nie lubię grać na serwerze na którym jest coś robione lecz nie do końca. Sielu wprowadza update, powiększył poziom, dodał bizu, wierzchowce i biologa i ten niby balans postaci, ale nie dodał kilku udogodnień o które było mowa od samego startu. Człowiek pluje się na forum a i tak prawie nic z propozycji nie zostaje wprowadzonych.

Drugim powodem jest to, że moimi oczami serwer nie ma świetlnej przyszłości, więc dorobek trzeba sprzedać.

A i jeszcze to co kolega cubaza napisał, nie słuchaj gimbazy na tsie która szuka jelenia który stworzy im " wymarzony serwer ". Słuchania kilkudziesięciu osób nie wychodzi dobrze, sam widzisz efekty.

I nie udało Ci się ukryć, że są równi i równiejsi. Niestety kolejny nie ciekawy pokaz z twojej strony. Jakie Ci ta gimbaza nawciskała kity, że dostali un... Mniejsza z tymi kitami, gorsze jest to, że Ty to połknąłeś.

Tyle ode mnie, czekam na kolejny serwer Twojego wykonania lub v2. Za stare grzechy pod nową nazwą nikt pamiętać nie będzie ! :)

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Opublikowano

Po co od razu zamykać serwer,przecież mogą być 2 a tu już się nie podoba to zamknąć,Serwer jest z*******y i tyle.Ci co poodchodzili,ich sprawa jeszcze tu wrócą.

Opublikowano

Teraz mam kilka pytan:

1.Która klasa najbardziej kosi?

2. W ile wbije 200lvl? I czy eq trudno zrobic mam zamiar wbic okolo 150-200?

3.Duzo ludzi on?

4. Czy liczy sie tam wojenne eq czy same klasowki ?

Opublikowano

Wbicie oraz zrobienie EQ na maksymalny poziom to kwestia tygodnia, maksymalnie dwóch. Ludzie porobili wszystko i teraz jest strasznie nudno i niestety większość z tego powodu odchodzi od gry. Fajnie sielu że robisz nowy serwer medium, mam nadzieje że ten nowy projekt wypali i będzie grało sporo osób. Powodzenia. 

xD 

Opublikowano

Teraz mam kilka pytan:

1.Która klasa najbardziej kosi?

2. W ile wbije 200lvl? I czy eq trudno zrobic mam zamiar wbic okolo 150-200?

3.Duzo ludzi on?

4. Czy liczy sie tam wojenne eq czy same klasowki ?

moge ci odpowiedziec na pytania (chociaz juz nie gram :P)

1. wojownik body i sura wp (praktycznie na rowni)

2. 200 lvl to kwestia dnia lub 2 max

3. ludzi ubywa zamiast przybywac ;/ czasy swietnosci tego serwa juz minely

4. klasowki i jeszcze raz klasowki ;) tu bez klasowki nie masz co isc pvp ;)

5. skoro sielu ma zamiar robic medium to pewnie tego zamknie ;) 

chociaz nie moge powiedziec ze olewa graczy i nic nie robi bo sklamal bym :)

stara sie jak moze ;) 

nie powiem ze polecam ale sielu to solidny czlowiek :) 

cos wiekszego sie zmienilo odkad mnie nie ma ? 

Opublikowano

Wbicie oraz zrobienie EQ na maksymalny poziom to kwestia tygodnia, maksymalnie dwóch. Ludzie porobili wszystko i teraz jest strasznie nudno i niestety większość z tego powodu odchodzi od gry. Fajnie sielu że robisz nowy serwer medium, mam nadzieje że ten nowy projekt wypali i będzie grało sporo osób. Powodzenia. 

Gdzie Sielu napisał, że będzie stawiał nowy serwer ?

2e7beb469d579.gif

Opublikowano

Wiem z swoim źródeł w tej chwili trwają beta testy ;)

Też potwierdzam tą informacje, trwają beta, serwer jest już dość dobrze przygotowany, pewnie niedługo ujrzy światło dzienne

Opublikowano

Wiem z swoim źródeł w tej chwili trwają beta testy ;)

Metinek.eu idzie w odstawkę czy będzie dostępny ?

2e7beb469d579.gif

Opublikowano

Są to tylko 2 moje pliki które prawie ukończyłem w 95%. Metinek będzie dostępny normalnie.. Jeszcze będzie na niego aktualizacja. 

Bez-nazwy_essrhaw.png

Za ox będą specjalne marmurki typu kowal :)

Opublikowano

Sielu, kiedy zamierzasz usunąć bug na expa ?

Jak zostaną ukarani Ci, którzy skorzystali z tego buga ?

( Chodzi wątpię, że ich ukażesz, bo teraz to już prawie wszyscy o tym bugu wiedzą i będą korzystać ... )

2e7beb469d579.gif

Opublikowano

Aktualnie na serwerze są raty drop i yang, jutro będzie exp.

Zapraszam do gry, jeszcze pojawi się dungeon na więcej osób, ale nie powiem kiedy, jak skończę wprowadzę wraz z czymś cennym żeby opłacało się tam chodzić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...