Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problemy i pytania związane z NexusWar

xPonury

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

Reklama

950201402217406771709.png

W związku, że w ostatnim czasie w temacie o "reklamie" NexusWar szerzy się spam powstaje ten temat. W celu zmniejszenia bałaganu w dziale, od dzisiaj wszystkie wasze Pytania, Problemy, Prośby związane z serwerem NexusWar kierujemy w tym temacie. Od tej pory każdy osobny temat dotyczące serwera NexusWar będzie zamykany. Spam takimi tematami poskutkuje warnem.

Również posty, które będą spamem w tym temacie, zostaną nagrodzone 5 % procentami

Wiele informacji znajdziecie w tym poradniku:

http://www.mpcforum.pl/topic/1221674-wszystko-co-powinienes-wiedziec-o-prywatnym-serwerze-nexus-war/

oraz tu:

http://www.mpcforum.pl/topic/1217830-informacje-dot-projektu-nexuswar/

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

• Odpowiedzi 143
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

"Od tej pory każdy osobny temat dotyczące serwera Montana będzie zamykany. Spam takimi tematami poskutkuje warnem."

Montany? Chyba chodziło o Nexus War??

//ujmnji Nic nie widziałeś xD

320551442138510845087.png
Opublikowano

Mam co do poniektórych małą prośbę... Czy moglibyście zaprzestać obrażania bądź grożenia jednemu z administratorów - Amnesii (Nalio3)? On ma już tego serdecznie dosyć, podobnie jak UnderScore, a to dopiero jak mniemam początek. Zresztą powiedział on mi, że jeżeli sytuacja się nie zmieni, zostaną wyciągnięte odpowiednie konsekwencje. Potraktujcie to zarówno jako apel jak i ostrzeżenie. Dziękuję... -.-

Opublikowano

Mam taki mały problem, na stronie widzę że jest 9 użytkowników online na serwerze "NexusWar Beta", a u mnie nie ma takiego serwera, jest tylko to: 
623251402241292390167.png

982831457370434390167.jpeg

Opublikowano

Mam taki mały problem, na stronie widzę że jest 9 użytkowników online na serwerze "NexusWar Beta", a u mnie nie ma takiego serwera, jest tylko to: 

623251402241292390167.png

Usuń plik version.cfg z głównego folderu i włącz grę na nowo z wyłączonym antywirusem i zaporą Windows. Możesz jeszcze spróbować restartu modemu/routera. 

Opublikowano

Usuń plik version.cfg z głównego folderu i włącz grę na nowo z wyłączonym antywirusem i zaporą Windows. Możesz jeszcze spróbować restartu modemu/routera. 

Nie pomogło

Opublikowano

Ja osobiście widzę dwie możliwe opcje, z powodu których pojawił się owy problem. Oba dotyczą folderu system, w którym znajdują się plik DSETUP.dll oraz aplikacja warrock.exe. W obydwu znajduje się adres IP serwera gry i w którymś z nich musi być po prostu błąd. Przepraszam, że napiszę ci to po raz kolejny, ale chyba musisz pobrać jeszcze raz klienta gry.

Istnieje jeszcze szansa, iż próbowałeś zalogować się w trakcie trwania jakiejś "głębszej" przerwy technicznej, stąd ten adres zamiast nazwy.

Opublikowano

[Q] 

Działa wam strona i forum??

Bo mi na telefonie wszystko działa a na kompie juz nie....

Teraz mam takie coś:

849751402248231845087.jpeg

Epid 2

Już nie mam tego błedu (z screena}

Wystarczyło usunąc cookie 

Opublikowano

Dynamo, to jest komunikat błędu połączenia z serwerem gry, wówczas, gdy jest włączony tylko serwer logowania. Najczęściej tak się dzieje podczas przerw technicznych, więc nie jest to żadna usterka. Już nie wiem który enty z kolei to komuś powtarzam... :l

Opublikowano

Pytanie , kiedy bedzie mozna zacząć normalnie grać bez resetu lvl'a ? :D

Ostatni restart poziomów był spowodowany tym, iż jeden z administratorów, dokładniej Amnesia, włączył przez przypadek (jest jeszcze niedoświadczony w administrowaniu takiego serwera) raty ok. 5000% bonusu doświadczenia do każdej ukończonej gry. W ramach rekompensaty wszyscy zarejestrowani użytkownicy otrzymali 25k WRCash.

Opublikowano

Ale to nie jest nasza wina ze on sie pomylil i nie tylko  on wlaczal ,wlaczal tez syberia taki event i dlaczego mamy cierpiec stracilem ponad 200000 expa na zecz pieniedzy wole lvl zamiast tej kasy 25000 zamiast tego wole swoj lvl bo to jest strata czasu 

ZACZYNAC OD NOWA ZAWSZE GDY JAKIS BLAD JEST NAWED NA GLOBALU JAK BYL BUG EVENT TO NIE RESETOWALI TEGO TYLKO GRA TOCZYLA SIE DALEJ  A TU KAZDEMU DLVL LUDZIE MAJA 1 LVL A DOSTALI TO SAMO CO JA TRACAC PRAWIE 22 LVL TYLKO KASE 

DZIEKUJEMY WAM ZA TAK ZWANE WASZE "POMYLKI"

Opublikowano

Ja osobiście widzę dwie możliwe opcje, z powodu których pojawił się owy problem. Oba dotyczą folderu system, w którym znajdują się plik DSETUP.dll oraz aplikacja warrock.exe. W obydwu znajduje się adres IP serwera gry i w którymś z nich musi być po prostu błąd. Przepraszam, że napiszę ci to po raz kolejny, ale chyba musisz pobrać jeszcze raz klienta gry.

Istnieje jeszcze szansa, iż próbowałeś zalogować się w trakcie trwania jakiejś "głębszej" przerwy technicznej, stąd ten adres zamiast nazwy.

Ponowne pobranie nie pomogło, ale założyłem drugie konto i problem zniknął.  :D

Dzięki za pomoc

Opublikowano

Ale to nie jest nasza wina ze on sie pomylil i nie tylko  on wlaczal ,wlaczal tez syberia taki event i dlaczego mamy cierpiec stracilem ponad 200000 expa na zecz pieniedzy wole lvl zamiast tej kasy 25000 zamiast tego wole swoj lvl bo to jest strata czasu 

ZACZYNAC OD NOWA ZAWSZE GDY JAKIS BLAD JEST NAWED NA GLOBALU JAK BYL BUG EVENT TO NIE RESETOWALI TEGO TYLKO GRA TOCZYLA SIE DALEJ  A TU KAZDEMU DLVL LUDZIE MAJA 1 LVL A DOSTALI TO SAMO CO JA TRACAC PRAWIE 22 LVL TYLKO KASE 

DZIEKUJEMY WAM ZA TAK ZWANE WASZE "POMYLKI"

Zdaje sobie sprawę z tego, iż nie jest to wasza wina i macie prawo mieć powód do złości. Lecz...:

1. Serwer jest w dalszym ciągu w fazie beta testów;
  2. Nie jest to serwer globalny, a prywatny... Wydaje mi się, iż nie ma sensu przyrównywanie ich do siebie, ponieważ to tak jakby wziąć Słońce oraz Plutona i dyskutować odnośnie np. ich wielkości (tak wiem, porównanie perfekcyjne :mellow:);
  3. Ludzie narzekają na wszystko co im się oferuje, nawet gdy jest to w 100% idealne. Jeżeli tak bardzo przeszkadza ci to, co się dzieje w obrębie naszego projektu, to możesz "pójść" sobie pograć na serwerze globalnym, nikt cię u nas na siłę nie trzyma, wierz mi. Jednakowoż mogę cię zapewnić, iż po kilku godzinach będziesz klął jak najęty i zechcesz się stamtąd wyrwać.
  4. Meh... Przepraszam, ale poziom twojej wypowiedzi, aż prosi się o kilka słów krytyki z mojej strony. To co udało ci się napisać, nie ma żadnej spójności czy też przede wszystkim sensu, jednymi słowy - totalny chaos. Zastosowany przez ciebie Caps Lock wcale nie ułatwia mi przeczytania tego wpisu, a dodatkowo irytuje, mam dobry wzrok i wszystko bez żadnych problemów jestem w stanie rozczytać. "Pomyłki" powiadasz... Skoroś tak przemądrzały i obeznany, to idź i zacznij pracować nad podobnym projektem, po czym wróć tu i podziel się swoimi postępami oraz perfekcjonizmem w tym, co zrobiłeś. Mówię poważnie, może wtedy udałoby ci się zrozumieć kilka kwestii.

Tyle z mojej strony.

Opublikowano

Kasma dobrze napisał :) Ja mam problem z pingiem 999 i niewidzialnymi graczami... Zawsze to samo nigdy w warrocku nie było git z tym. Nie wiem jak nawet z tym sobie poradzić. Net - http://www.speedtest.net/result/3554442247.png

Prosze o jakąś pomoc.

Masz zablokowane porty, napisz do kasmy aby ci podał porty do NexusWar.

Masz router czy może radiowy( od dostawcy) ?

Jeżeli ten 1 to wpisz w google jak odblokowac porty i nazwa routera.

Jeżeli masz od dostawcy, zadzwoń do niego i poproś o otwarcie wszystkich portów, zapewne tego nie zrobi. Zacznij grozic, że zerwiesz z nim umowę.

Coś o tym na forum znalazłem:

Spróbuj: 

- Otwórz port 5350, 5351 UDP i 5330, 5340 TCP 
- Włącz DMZ w modemie  (nie mam pojecia co to jest xD)
- Wyłącz zaporę systemu Windows 
- kup nowy modem.

podczas wlaczania gry wyskakuje mi taki error :

Wejdz w version i daj wszystko na 0, wyłacz anty wirusa, a jeżeli nie pomoże to zrób reinstal.

I możesz jeszcze pobrac z tego linku ( download ze strony!)

http://nexuswar.eu/download

NexusWar 1.40 GB 13cd34f0a1f78b868173fb477a776265 NexusWar 04.06.14

Opublikowano

Już kiedyś gadałem z nim to mówił ze nie ma żadnych blokowanych portów. Routera nie bede specjalnie kupował jak tylko w WR Shit wystepują takie problemy, tak tylko 4 fun chciałem pograc bo ta gra straciła sens jakieś 4 lata temu. Ale to jest w koncu priv serwer to innego. Napisze do Kasmy i sprobuje odlobkowac te porty i zobaczymy. Dzięki za pomoc.

Opublikowano

Cóż... Moim zdaniem niestety jest to tylko i wyłącznie wina twojego router'a, skoro odblokowałeś wszystko to, co tylko było możliwe i w dalszym ciągu problem występuje. Dodatkowo chciałbym wspomnieć, iż błąd z tymi nieszczęsnymi "dziewiątkami" został w naszych plikach serwerowych naprawiony.

Chciałem ci pomóc w rozwiązaniu tego problemu, ale jak widać niestety nie jestem w stanie tego dokonać. :unsure:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...