Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Informacje dot. projektu NexusWar

hfjtyue4weru5eityio5j

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

159861404231742195558.png

Witajcie,

w tym temacie chciałbym udzielić wam kilku istotnych informacji dot. powstającego projektu prywatnego serwera gry WarRock - NexusWar. Otóż jest to projekt prowadzony przez zarządzających projektem Montana 3.0, który niedawno został ostatecznie zamknięty. W skład zespołu owego przedsięwzięcia wchodzą m.in główni programiści oraz administratorzy Montany tj.: Kasma (czyli ja), UnknownCode, Siberia, Kushology, oraz kilka innych osób.

590181404231742195558.png

Odchodząc już od wstępu, przedstawiam główne specyfikacje naszego projektu.:

• Serwer gry został uruchomiony na maszynie z systemem operacyjnym Linux, co znacząco wpłynie na jego wydajność i stabilność;
  • Wszystkie tryby gry (CQC, BG oraz A.I) są w 100% ukończone i pozbawione wszelkich błędów;
  • Stabilny oraz pozbawiony większych jak i mniejszych opóźnień (lag'ów) serwer gry;
  • Wyeliminowany został błąd związany z niewidzialnymi graczami (ping 999);
  • Nasza strona główna jest dostępna w kilku językach, co znacznie ułatwia poruszanie się użytkownikom nie znającym angielskiego.

Specyfikacje maszyny vps, którą mamy zamiar pozyskać.:

• Procesor: Intel Xeon E3 1245v2 3.4+ GHz - 8 rdzeni
  • Pamięć RAM: 32 GB
  • Dysk: 240 GB SSD
  • Szybkość łącza: 1gbps, 200mbps

Założenia oraz plany na przyszłość dot. projektu.:

• Ukończenie i udostępnienie graczom możliwości rozgrywki w trybie Time Attack (Pow Camp oraz Hidden Cave) - na chwilę obecną 20% postępu prac;
  • Ukończenie i udostępnienie graczom możliwości rozgrywki w trybie Total War (do zrobienia pozostały pozycje pojazdów i kilka innych drobnostek);
  • Stworzenie kilku naszych autorskich map;
  • Wykonanie naszej autorskiej szaty graficznej (GUI) klienta gry.

FAQ:

Gdzie ulokowany jest główny serwer projektu?

Maszyna, na której host'wany jest serwer, znajduje się we Francji.

Czy macie zamiar otworzyć jeszcze jakieś serwery?

Oczywiście, mamy zamiar w przyszłości zakupić serwery m.in w Kanadzie czy też Australii i uruchomić na nich serwery gry.

Czy mogę finansowo wesprzeć projekt?

Owszem, jeżeli chcesz to zrobić, musisz zalogować się na naszej stronie, wejść w zakładkę "Donate" i wybrać odpowiednią opcję.

Jeżeli macie jakiekolwiek inne pytania, zamieścicie je w tym temacie, a ja udzielę wam odpowiedzi na nie.

• Odpowiedzi 71
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dawno, nie grałem w WarRock'a (ze względu na słabe priv'y. A global to nie to samo co kiedyś). Jednakże widzę, że serwer jest godny uwagi i zagram. Kiedy można mniej/więcej się spodziewać startu?

yiWCsl1.png
Opublikowano

No cóż ;) Nie ma co tylko życzę powodzenia ;) Co do serwerów w Kanadzie i Austrii nie jestem przekonany ;s Mało osób pewnie by grało, a hajs by leciał ...

I pytanie co do forum :D Na jakim silniku będzie? IP board, czy coś nowego :)?

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

Aby zostać beta testerem należy wesprzeć projekt finansowo.

hahaha to chyba jakieś żarty :)

Pozdro bez kitu xD

sorry ale nikt nie będzie specjalnie płacił za coś co i tak po jakimś czasie zostanie zamknięte tak jak Montana 3.0 tylko po to by zostać beta testerem.

Opublikowano

hahaha to chyba jakieś żarty :)

Pozdro bez kitu xD

sorry ale nikt nie będzie specjalnie płacił za coś co i tak po jakimś czasie zostanie zamknięte tak jak Montana 3.0 tylko po to by zostać beta testerem

Przeciez jest napisane, ze rowniez wybrane osoby ^^

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

Żarty? Nie powiedziałbym.

*W beta testach będą mogły uczestniczyć osoby, które wesprą nas finansowo przed ich startem, a także osoby, które zgłoszą się na miejsce testera (ilość miejsc będzie oczywiście ograniczona!).

Więcej info tutaj.

Opublikowano

Żarty? Nie powiedziałbym.

Więcej info tutaj.

Gościu ogarnij się i przeczytaj całe zdanie do końca ze zrozumieniem...

Osoby wspierające projekt mają zapewniony udział w testach bez kolejki.

Osoby które nie wspierają mogą wziąć udział ale będą wybierane przez twórców. 

Opublikowano

Huhuh, nie było mnie kilka godzin i widzę, że małe zamieszanie się tutaj zrobiło. Pora na udzielanie odpowiedzi i wyjaśnień.

Kiedy można mniej/więcej się spodziewać startu?

Ze startem serwera gry planujemy zmieścić się w przeciągu czerwca, jednakowoż nie jestem jeszcze w stanie określić dokładnie kiedy.

Co do serwerów w Kanadzie i Austrii nie jestem przekonany ;s Mało osób pewnie by grało, a hajs by leciał ...

I pytanie co do forum :D Na jakim silniku będzie? IP board, czy coś nowego :)?

Serwery w Kanadzie i Australii (pomyliłeś z Austrią), mamy zamiar utworzyć przede wszystkim z myślą o użytkownikach pochodzących z Ameryki, gdyż jest ich dość konkretna liczba, natomiast Australia byłaby alternatywą dla tych, którzy pochodzą z nieco dalszego wschodu naszego globu.

Forum będzie oparte najprawdopodobniej na silniku IPB, choć nie wykluczone, iż któryś z nas będzie chciał napisać coś swojego.

Macie już jakiś skład, który będzie testował czy można się zgłosić swoją kandydaturę ? xD

Chętnie byłbym testerem :D

Na chwilę obecną nie mamy żadnych osób na liście beta testerów. Jednakowoż każdy z nas - administratorów wybierze sobie jakąś grupkę ze swoich państw, więc nie obawiajcie się (kilka miejsc dla was się znajdzie). (Teraz możecie zacząć mi się podlizywać. :P)

Aby zostać beta testerem należy wesprzeć projekt finansowo.

Dam ci radę na przyszłość. Czytaj wszystko co jest napisane, a także staraj się to jak najlepiej zinterpretować.

"Serwer gry zostanie wkrótce uruchomiony w fazie zamkniętych beta testów, udział w nich będą mogli wziąć donatorzy wspierający rozwój projektu oraz grupa wybranych przez nas testerów."

Opublikowano

Widzę, że kolega usunął już opis ze swojego profilu.

To jest cytat z Twojego profilu:

*W beta testach będą mogły uczestniczyć osoby, które wesprą nas finansowo przed ich startem, a także osoby, które zgłoszą się na miejsce testera (ilość miejsc będzie oczywiście ograniczona!).
Opublikowano

No to powiedz mi o co Ci chodzi?.. Jasno i wyraznie pisze ze osoby ktore nie placa, a sie zglosza beda mogly testowac. Chociaz patrzac na to co piszesz i jak "dobrze" czytasz to nawet nigdzie nie pisz, bo tylko im czas zabierzesz.

Opublikowano

Widzę, że kolega usunął już opis ze swojego profilu.

To jest cytat z Twojego profilu:

W beta testach będą mogły uczestniczyć osoby, które wesprą nas finansowo przed ich startem, a także osoby, które zgłoszą się na miejsce testera (ilość miejsc będzie oczywiście ograniczona!).

Czy ty człowieku czytać nie potrafisz? Dlaczego ciągle próbujesz wszystkich przekonać do swojej wyimaginowanej racji, która oczywiście jest błędna...?

Po drugie... Nie osądzaj mnie o coś czego nie zrobiłem, dobrze? Ja niczego nie usuwałem ze swojego profilu (choć miałem taki zamiar, gdyż było to zbędne - wszystkie informacje zamieściłem w temacie), ingerował w niego najprawdopodobniej Wilczek mając ku temu jakiś konkretny powód.

Btw.: Zastanawia mnie w jaki sposób Rolnik i Ponury (ujmnji) to zrobili, ale zarejestrowali konta nie mając w posiadaniu klucza zezwalającego na dostęp do bety.

No cóż... już tak zostanie. Wykryli błąd, więc chyba nadają się na tych testerów. xD

vtfQGQW.png

Opublikowano

Dobra przyznaję mój błąd nie doczytałem tego zdania do końca.

Jeśli ta zaistniała sytuacja nie wpłynęła na bardzo negatywnie na mnie to chciałbym się zgłosić na beta testera.

Opublikowano

Btw.: Zastanawia mnie w jaki sposób Rolnik i Ponury (ujmnji) to zrobili, ale zarejestrowali konta nie mając w posiadaniu klucza zezwalającego na dostęp do bety.

No cóż... już tak zostanie. Wykryli błąd, więc chyba nadają się na tych testerów. xD

Bo to trzeba być rolnikiem, żeby takie coś zrobić, Siberia skusił się na świnkę ^^

A tak na serio to mówiłeś kiedyś o tym, patrzę jest na forum, no to się zarejestrowałem jak na każdym inne forum. Jakiś może błędzik mieliście :D

Mam nadzieję, że za to dostanę jakiś specjalny prezencik( nie żebym tam narzucał ale ktoś mi gold colta obiecał :P)

Opublikowano

Jeżeli chcecie być na bieżąco z informacjami dot. projektu, możecie w każdej chwili odwiedzić naszą stronę internetową.:

nexuswar.eu

Wydaje mi się, iż będzie to rozsądne rozwiązanie, ze względu na wygodę dla was jak i dla mnie. Po co macie czekać czasami po kilka godzin, aż ja będę dostępny i zechce mi się przenieść wiadomość stamtąd tutaj. xD

Opublikowano

czyli to jest oficlane otwarcie czy tyko testy dla wszystkich ? (ja się zarejestrowałem w testach) i czy już lvle nie zostaną zresetowane ?

Opublikowano

Można to uznać zarówno jako oficjalne otwarcie, jak i otwarte beta testy. Dlatego też wszystko to, co zdobędziesz przez ten czas zostanie. Nic nie będzie restartowane, także bez paniki.

#EDIT

Jednak wyszło, iż są to raczej beta testy, a oficjalny start serwera planowany jest na sobotę. Wszystkie konta tego dnia zostaną zresetowane!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...