Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problemy i pytania związane z NexusWar

xPonury

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@ Tak jak napisał kolega wyżej, nie pomogło, ale ściągał od nowa nie będę nie chce mi się nie chce. i napewno jej drugi raz nie pobiore jeżeli ktoś znałby rozwiązanie szybsze niż ponowne pobieranie prosiłbym o pomoc.

• Odpowiedzi 143
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ewentualnie mozesz uzupelnic braki wyciagajac je z klienta nexona. Jednak nie jestem pewien czy zabezpieczenia nie beda sie pluly, bo lekka zmiana i suma crc nie bedxie sie zgadzala. Ale wydaje mi sie ze mimo braku tekstur broni mozna grac i nie jest to jakos uciazliwe.. A co do takich problemow to sugestia do kasmy. Mozecie zrobic mechanizm w launcherze ktory sprawdzi pliki w kliencie i ewentualnie pobierze je z serwera.

Opublikowano

Pomysł w sumie jest dobry, nie wiem dlaczego o tym nie pomyśleliśmy. Kiedyś miałem już taki launcher/updater z tym, że do AION'a. Całkiem zaawansowany programik wtedy napisałem... Sprawdzał automatycznie wszystkie pliki, jeżeli czegoś brakowało to inicjował pobieranie, a jeżeli było czegoś za dużo, to blokował uruchamianie gry, usuwał całego klienta i pobierał go na nowo (to drugie to takie zabezpieczenie przed ingerowaniem w klienta gry). ^_^

Krótko mówiąc, chyba wezmę się za pisanie.

Opublikowano

@ Edit dobra, zmieniłem zdanie pobiore jeszcze raz bo te nowe gry to sam syf mam nadzieje, ze sie uda ide powyłączać antywirusy D: 

Opublikowano

Małe info z facebook'a

Guys, i have a bad news..

Our hosting provider (hosting-bay.eu) got all servers damaged.
So we now have to remake all from the begin, someone here has the links of download?

Ponury, don't worry, you will get everything back.

I need some help from the community..kurwa czec!
I will let you know other asap, and asap we make some funds, we will buy a dedi server at a better hosting.

- NexusWar Team

...

320551442138510845087.png
Opublikowano

Zamykam temat na czas zamknięcia serwera (standard). Temat zostanie otwarty razem z serwerem.

Btw. Jedyny donator #swag #hajs #info o mnie na fb :v

//Otwieram

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzisiejszego dnia, tj. 26.06. br. została przeprowadzona przerwa techniczna, niosąca za sobą następującą liczbę zmian.:

• Dodano nową mapę w trybie A.I - Second Lab;
  • Dodano mapę W_Marien (na czas trwania tegorocznych mistrzostw świata w piłce nożnej);
  • Zostało wprowadzonych kilka drobnych zmian w Item Shop'ie;
  • Wprowadzono do sklepu internetowego FAMAS'y z malowaniem (flagi poszczególnych państw: IT, PL, DE, BR, NL, US, UK, PT, RO, TR, IL);
  • Wprowadzono do sklepu internetowego Bronze Premium;
  • Zaimplementowano wiele poprawek i udoskonaleń w kodzie źródłowym serwera gry.
Opublikowano

Siemano mam problema, jestem na nowym kompie (na starym kompie nexuswar chodził bez zarzutuów) a tutaj wyskakuje mi błąd: 

Aplikacja nie została właściwie uruchomiona 0xc000007b  ...

Mam zainstalowanego Net Framework 4.5   , java 8 , C++ 2008,2010,2012 [x64 (win 7 64 bit)] oraz DirectX 11.

Co ja mam ogarnąć? (Wirusów niema bo świeży system , nawet dziś instalowany)

Opublikowano

Win 7 Professional , 64 bit.  

Servicepack? a nwm . Jak sprawdzić? xD

Nie nie mam zainstalowanych.

Nie nie mam C++ 2005.

Mój komputer --> Właściwości i tam bd miał napisane.

No to usuń wersję 4.5 i zainstaluj najpierw 3.5 i 4.0 i dopiero 4.5

i to powinno pomóc :)

Opublikowano

@Edit: Mam buga z 999... co mam zrobić? Takk relogałem dużo razy..

Zapewne masz zablokowane porty. 

Masz routera czy internet od dostawcy?

Jeżeli od dostawcy to zadzwoń do niego aby odblokował Ci wszystkie porty.

Jeżeli routera to odblokuj następujące porty:

zaraz dam edita!

5330 TCP

5340 TCP

5350 UDP

5351 UDP

Opublikowano

Tak, zrestartuj modem / router, gdyż mają one tendencję do "zawieszania się" i nie zaczytywania na bieżąco wszystkich ustawień.

@Edit 29.06

Chciałbym wszystkich poinformować, iż z wczorajszym dniem wprowadziliśmy system pozwalający na wykrywanie overclock'erów. Piszę wam o tym, bo nie chciałbym, aby ktoś z zespołu zablokował wasze konta. Tak więc, lepiej zrezygnujcie z biegania na OVC. ^_^

Zamieszczam wam zrzut ekranu z panelu administracyjnego, na którym widać logi z antycheat'a.:

Na UnderScore'a nie patrzcie, on tylko testował system. xD

107181404034577195558.png

Dynamo, Skinny, Bonus, Kaloboy... Bardzo nieładnie, będę was bić kijem za to.  <3

Opublikowano

To jest syf a nie gra. Dwóch albo trzech graczy widze a reszta 999. Nie pojęta gra. Ale na szczęscie jest CS Go i warto w to pograc niz w ten szmelc na ktorym ciagle lagi albo jakies problemy :P pozdrawiam

Opublikowano

Nie zwalaj od razu winy na grę, bo ona stoi po twojej stronie. Nie nasza wina w tym, że masz taki router, przy którym przekierowanie odpowiednich portów nic nie daje. Może wypadałoby pomyśleć nad jego wymianą? Ja oczywiście do niczego nie nakłaniam, ale problem ten będzie występował nie tylko przy WarRock'u. ;)

Druga sprawa, wspomniałeś w swoim wpisie o CS:GO. Powiedź ty mi, czy istnieją prywatne serwery do tej gry w 100% niezależne od Valve? Wydaje mi się, że nie i raczej nigdy tak nie będzie. Natomiast NexusWar jest to projekt prywatnego serwera do gry WarRock. Nie porównuj tych dwóch gier do siebie, bo jest to naprawdę bezsensowne.

Opublikowano

No własnie chyba problem jest tylko i wyłącznie z tą grą. A specjalnie nie wymieniał bym routera żeby pograć teraz w ten szajs. Swoje już w tą gre przegrałem, fajna przygoda była, swoje lata sie przegrało ale sensu juz w tym nie widze. A na tym privie chciałem tak tylko sobie zagrac 4 fun ale widać nie da sie  :P  Nigdy nie miałem żadnych problemów z grami a w CSie mam ping 15. W Coda też pogrywałem i zadnych problemów z pingiem. Ile ludzi narzeka na tą gre i te lagi ? Zawsze były lagi i bedą a warrock stracił urok i swoje lata swietnosci 6 lat temu :) nie mam zamiaru teraz kłocic sie o jakiś syf. I jak już napisałes nie ma co porównywac do siebie tych gier bo jest to bezsensu. Po co miałby być jakis priv serw do Csa? Wystarczy ze ktoś robi serwer a tam robi mody srody i cokolwiek co da sie zmienic i urozmaicic. 

Edit. Jeszcze jedno, czemu nie działy sie u mnie takie rzeczy na montanie, czy warcode itd ? dziwne. 

Opublikowano

Edit. Jeszcze jedno, czemu nie działy sie u mnie takie rzeczy na montanie, czy warcode itd ? dziwne. 

Do montany inne porty były :).

I do warcode też były inne porty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...