Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problemy i pytania związane z NexusWar

xPonury

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam ten sam problem co JestemPolakiem, też mnie wywala przy logowaniu, i też nie mogę dodać WRLauncher i WRUpdater do wyjątków DEP...

Spróbuj zrobić nowe konto, ja musiałem w sumie zrobić nowe konto na innym komputerze i tam po założeniu konta 1 raz wbić na konto by nadać mu nick.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

• Odpowiedzi 143
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tak to już jest, jak ktoś coś mówi, a się na czymś kompletnie nie zna. Ten błąd nie jest z naszej strony, a z twojej... Musisz dodać aplikację warrock.exe do wyjątków w funkcji DEP.

Druga sprawa, nie reklamuj innego serwera w temacie związanym z innym (w tym przypadku z moim).

Opublikowano

Nie chcę nikogo obrażać, ale badziewny ten serwer :P Po odpaleniu gry i zalogowaniu się wywala na pulpit bez żadnego info...

Dużo bardziej polecam ten serwer: http://unitedwar.net/homepage/

Polecasz ten śmieciowski serwer? -Nie ogarnięta administracja -Śmieciowskie bronie najlepszym serwerem jest nexuswar  ;)

Opublikowano

Przypominam, że to nie jest temat do dyskusji o prywatnych serwerach. Jak chcecie podyskutować to PW lub zróbcie sobie do tego temat.

PS. UnitedWar to naprawdę śmieciowy serwer, a Head GM myśli tylko o kasie (nie dawno spamował lobby hackami ...)

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

@Kasma

Niestety jest taki problem, że nie mogę dodać do wyjątków.

http://scr.hu/1gdd/hhxnx

Wyskakuje mi takie coś, gdy dodaję WarRockLuncher.exe z folderu Nexus'a.

Musisz dodać tylko aplikację warrock.exe, która znajduje się w kliencie gry, w folderze system. WRLauncher zostaw w spokoju, choć pomimo błędu można go dodać (mam dodaną tę aplikację do wyjątków na swoim komputerze).

Opublikowano

Zrobiłem tak jak mówisz i dalej jest tak samo. Stworzyłem też nowe konto bo myślałem, że to coś da lecz się myliłem. Nie wiem jak to naprawić.

Opublikowano

Zrobiłem tak jak mówisz i dalej jest tak samo. Stworzyłem też nowe konto bo myślałem, że to coś da lecz się myliłem. Nie wiem jak to naprawić.

Niestety, ale jedyną opcją na pozbycie się tego błędu jest dodanie aplikacji warrock.exe. Jeżeli to nie przyniesie oczekiwanego skutku, należy dodać do tej listy także aplikację WRLauncher.exe i uruchomić grę. Po wykonaniu obu tych czynności nie ma opcji na to, żeby w dalszym ciągu występował problem z wyłączaniem się gry po próbie zalogowania się do serwera gry.

Szczerze mówiąc nie jestem w stanie zrozumieć, dlaczego niektórzy mają problem z dodaniem do listy wyjątków którejś z owych aplikacji. Przy moim systemie również występuje owy problem, jednakowoż mogę bez jakichkolwiek przeszkód dodać wszystkie trzy aplikacje tj. warrock.exe, WRLauncher.exe oraz WRUpdater.exe.

764131407610046195558.png

Jedyne, potencjalne rozwiązanie, które jeszcze przychodzi mi do głowy, to wyłączenie firewall'a. Mogę szczerze przyznać, że przypuszczam, iż ten sposób nie wniesie żadnej zmiany, jednak nie zaszkodzi spróbować.

Opublikowano

Niestety, ale jedyną opcją na pozbycie się tego błędu jest dodanie aplikacji warrock.exe. Jeżeli to nie przyniesie oczekiwanego skutku, należy dodać do tej listy także aplikację WRLauncher.exe i uruchomić grę. Po wykonaniu obu tych czynności nie ma opcji na to, żeby w dalszym ciągu występował problem z wyłączaniem się gry po próbie zalogowania się do serwera gry.

Szczerze mówiąc nie jestem w stanie zrozumieć, dlaczego niektórzy mają problem z dodaniem do listy wyjątków którejś z owych aplikacji. Przy moim systemie również występuje owy problem, jednakowoż mogę bez jakichkolwiek przeszkód dodać wszystkie trzy aplikacje tj. warrock.exe, WRLauncher.exe oraz WRUpdater.exe.

764131407610046195558.png

Jedyne, potencjalne rozwiązanie, które jeszcze przychodzi mi do głowy, to wyłączenie firewall'a. Mogę szczerze przyznać, że przypuszczam, iż ten sposób nie wniesie żadnej zmiany, jednak nie zaszkodzi spróbować.

Wystarczy włączyć cmd jako admin i wkleic ten kod:

bcdedit.exe /set {current} nx AlwaysOff

Wyłączy on raz na zawsze DEP.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Nie, po prostu ściągaj rzeczy z zaufanych stron.

@limonz3

tak możesz, w razie czego pisz.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

Opublikowano

@Kasma

Mam pytanie czy na venezi specjalnie nie można wychodzić na platformach i tylko drabinkami,czy po prostu jest bug?

Jest to zwykły bug z ich strony. Mam nadzieję, że to naprawią.

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

no nie ośmieszaj się człowieku on Ci najpierw pomógł a tak się odwdzięczasz mu widać że gimby się biorą za coś na czym się nie znają pozdro....

Opublikowano

no nie ośmieszaj się człowieku on Ci najpierw pomógł a tak się odwdzięczasz mu widać że gimby się biorą za coś na czym się nie znają pozdro....

człowieku niewiesz oco chodzi to sie nie wtrącaj bambusie

a nexus zobaczy co bedzie :)

Opublikowano

No i za co mnie obrażasz? Nie potrafisz zrobić serwera tylko wszystko 100% z poradnika @cvvaniaky, 0% wkładu w ten serwer bierzesz się za coś na czym się nie znasz nie potrafisz zlikwidowac prostych błędów w grze (typu item cannot be bought) i jeszcze obrażasz nie tylko mnie a swoich użytkowników to brawo dla Ciebie/Was (Adminów tego pseudo-serwera) aa i raport za obrazę dziękuje Dobranoc ;)

Opublikowano

No i za co mnie obrażasz? Nie potrafisz zrobić serwera tylko wszystko 100% z poradnika @cvvaniaky, 0% wkładu w ten serwer bierzesz się za coś na czym się nie znasz nie potrafisz zlikwidowac prostych błędów w grze (typu item cannot be bought) i jeszcze obrażasz nie tylko mnie a swoich użytkowników to brawo dla Ciebie/Was (Adminów tego pseudo-serwera) aa i raport za obrazę dziękuje Dobranoc ;)

rap za rap

a wiesz lepiej sie nie wypowiadaj bo widzę że jesteś albo ślepy albo ślepy ze niezauważyleś ze błąd  item cannot be bought został zlikwidowany

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...