Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problemy i pytania związane z NexusWar

xPonury

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chodzi mi o to że jeszcze tydzień temu nie wiedziałeś jak go zlikwidować a teraz serwer (jeśli można to tak nazwać) stawiasz więc prosze Cię nie rób na siłę tego na czym się nie znasz bo jak sie domyślam zrobiłeś serwer bo po prostu checsz być tam adminem super fajnie ale jak się nie znasz to nie marnuj na to swojego czasu...

• Odpowiedzi 143
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Chodzi mi o to że jeszcze tydzień temu nie wiedziałeś jak go zlikwidować a teraz serwer (jeśli można to tak nazwać) stawiasz więc prosze Cię nie rób na siłę tego na czym się nie znasz bo jak sie domyślam zrobiłeś serwer bo po prostu checsz być tam adminem super fajnie ale jak się nie znasz to nie marnuj na to swojego czasu...

Skąd ty wiesz ze tydzien temu niewiedziałem jak go usunąć ?? ;o nigdzie takiego tematu nie założyłem ,ani nic takiego nie napisalem ,a z moim czasem moge robić co chce więc widze że ty masz jakiś problem

Opublikowano

@zawodnik180 & @Ymek19 raporty za spam w moim temacie już poszły. Chciałbym jeszcze wspomnieć, że tymi swoimi groźbami skierowanymi w moim kierunku również nie polepszacie sobie reputacji na tym forum, wręcz przeciwnie wychodzicie na pyskate bachory. Aha i zapewniam was, iż bawił się z wami nie będę. Gdy tylko zaobserwuję jakieś próby np. ataków DDoS, sprawa zostaje zgłoszona do hosting'owni w celu uzyskania adresów ip i przekazania całej sprawy organom ścigania. Chcecie porozmawiać na poważnie? Dobrze, ja do negocjacji zawsze jestem chętny, tak więc proszę bardzo... Na jakie nazwiska mam wnieść ewentualny pozew sądowy?

#Edit

Zapomniałbym, dam wam jeszcze lekturę do poczytania (to tak na początek).:

151811411451431195558.png

Wasze wpisy (gdyby przypadkiem przyszło wam do głowy je usunąć - za późno).:

Zobaczysz kasma co w najblizszym czasie bedzie z nexusem za to ...

człowieku niewiesz oco chodzi to sie nie wtrącaj bambusie

a nexus zobaczy co bedzie  :)

7L1LeS3.png

Opublikowano

@Kasma My juz mamu twoje ip sprawa rowniez bedzie przekazana dalej :-)

@zawodnik180 możesz mi wyjaśnić o czym my właściwie piszemy? Mój adres ip? Napisz ty mi, na cholerę ci on? Wydaje mi się, iż w tym momencie tkwisz w twierdzeniu, że ja przeprowadzałem w waszym kierunku jakieś ataki. Przepraszam bardzo, ale nie miałem z czymś takim nic wspólnego, a ty w tym momencie bezpodstawnie mnie oskarżasz (jednocześnie daję ci do zrozumienia, iż mojego adresu ip nie posiadasz).

Najpierw groźby, teraz pomówienia...

http://pl.wikipedia.org/wiki/Zniesławienie
Opublikowano

Reinstalować klienta, który pobiera się gotowy ?

jak ? :__:

Pobierz od nowa grę, ponieważ masz jakiś błąd z plikami ;).

Reinstal (usuń i ponownie pobierz grę) powinno pomóc.

320551442138510845087.png
Opublikowano

Pobierz od nowa grę, ponieważ masz jakiś błąd z plikami ;).

Reinstal (usuń i ponownie pobierz grę) powinno pomóc.

ahm, ok dzięki. ;)

Już 50%, zobaczymy czy pomoże. c;

@Edit po wrzuceniu ponownie gry na pulpit ( i pobraniu ) wszystko śmiga normalnie, dziękuje za pomoc ! :)

.

Opublikowano

Siemka. Co się dzieje z Nexusem?

No więc tak, zaczęło się to tak:

Kazbah zrobił hack'a do Nexus War. Kangur zddos'ował xtche*s (strona kazbaha) i tamten przez pewną lukę dostał się do bazy danych tzw. ACP i ujawnił bazę danych zarówno forum i gry...

Narobił niezłego bałaganu :D

PS. Kazbah ma jeszcze Cocaine war.

@DevilHools był, tylko dostał się przez pewną lukę na forum z tego co wiem.

320551442138510845087.png
Opublikowano

a ten nexus to podobno tak zabezpieczony był :D

Nawet się nie wypowiadaj... Nie znoszę słów krytyki ze strony osób, które nie mają jakiegokolwiek doświadczenia w omawianym temacie.

Odnosząc się do wątku, poruszonego przez Dynamo. Tak, takowe zajście miało miejsce i aktualnie pracujemy nad nowymi zabezpieczeniami zarówno od strony webserver'u, jak i gameserver'u. Na chwilę obecną zakładamy, iż w ciągu kilku najbliższych dni zakończymy wprowadzanie wszelkich zmian oraz poprawek i wszystko uruchomimy. ;)

#Edit

Strona projektu została już przywrócona do działania. Aktualnie pracujemy nad nowym kodem źródłowym panelu administracyjnego serwera gry.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...