Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cabal Expansis (BETA PL)

Gość Teski.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czasem wyłączony antywirus blokuje dalej niektóre programy, musisz dodać do wyjątków, jak dalej nie będzie działać to ja już nie wiem ;c

Nawet juz usunalem antyvirka ( teraz juz zainstalowalem ponownie ) i nic to nie dalo. 

A laskawy Teski siedzi na GG i nawet nie raczy pomoc :)

1386175744-U112610.png
  • Odpowiedzi 334
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nawet juz usunalem antyvirka ( teraz juz zainstalowalem ponownie ) i nic to nie dalo. 

A laskawy Teski siedzi na GG i nawet nie raczy pomoc :)

GG jest zbugowane, nawet gdy go nie ma to jest dostępny, więc się nie przejmuj, że nie chce Ci pomóc bo tak nie jest.

Opublikowano

Na serwer raczej wbije. Ile ludu??

Teraz ok. 10 ;)

Opublikowano

Choćby i za rok... Masywniak spytał jaki masz system, to ważne, a jakoś nie napisałeś nigdzie. Błąd 146 w xtrapie oznacza problem z połączeniem, który łatwo rozwiązać - wystarczy hosts.bat

Wczoraj nie odpisałem, bo mnie nawet nie było, byłem dopiero dziś na komputerze o 3 rano, a z xtrapem różne problemy, ciężko coś poradzić, bo przecież nie wiem co macie w komputerach :)

A, pisałeś coś, że teraz okienko xtrapa znika, jakieś errory przy tym? Jest widoczny cabalmain.exe w procesach? I napisz jaki system posiadasz :)

Opublikowano

Choćby i za rok... Masywniak spytał jaki masz system, to ważne, a jakoś nie napisałeś nigdzie. Błąd 146 w xtrapie oznacza problem z połączeniem, który łatwo rozwiązać - wystarczy hosts.bat

Wczoraj nie odpisałem, bo mnie nawet nie było, byłem dopiero dziś na komputerze o 3 rano, a z xtrapem różne problemy, ciężko coś poradzić, bo przecież nie wiem co macie w komputerach :)

A, pisałeś coś, że teraz okienko xtrapa znika, jakieś errory przy tym? Jest widoczny cabalmain.exe w procesach? I napisz jaki system posiadasz :)

System to system, na lapku dziala bez zarzutow ( win 7 ) a na stacjonarce nie ma.

Przeciez pisalem, ze zrobilem wszystko tak jak pisales / kazales, hosts zrobiony. Jak widac nie latwo rozwiazac ten problem bo hosts.bat nie dziala mi na stacjonarce. Okienko X-Trapa dalej wyskakuje z tym errorem co dalem ss wczesniej.

1386175744-U112610.png
Opublikowano

System to system, na lapku dziala bez zarzutow ( win 7 ) a na stacjonarce nie ma.

Przeciez pisalem, ze zrobilem wszystko tak jak pisales / kazales, hosts zrobiony. Jak widac nie latwo rozwiazac ten problem bo hosts.bat nie dziala mi na stacjonarce. Okienko X-Trapa dalej wyskakuje z tym errorem co dalem ss wczesniej.

Wybacz ale nie każdy jest tak genialny jak ty, nie da się wszystkiego zdiagnozować po ss'ie. Tak naprawdę wszyscy starający ci się pomóc muszą się domyślać o co tu może chodzić a ty jeszcze pieprzysz, że nikt ci nie pomaga. Ściągnij i zainstaluj adobe readera.

http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2014/04/231c67df1442c5e02aa2f4e20b7dacde_original.png?1397383034

P.S. coś ci blokuje xtrapa, jak Teski napisał nie może się on połączyć z siecią.. 

Opublikowano

Wybacz ale nie każdy jest tak genialny jak ty, nie da się wszystkiego zdiagnozować po ss'ie. Tak naprawdę wszyscy starający ci się pomóc muszą się domyślać o co tu może chodzić a ty jeszcze pieprzysz, że nikt ci nie pomaga. Ściągnij i zainstaluj adobe readera.

http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2014/04/231c67df1442c5e02aa2f4e20b7dacde_original.png?1397383034

P.S. coś ci blokuje xtrapa, jak Teski napisał nie może się on połączyć z siecią.. 

Potrafisz czytac ze zrozumieniem? Wydaje mi sie, ze nie. Nigdzie nie napisalem, ze nikt mi nie pomaga ;)

Mam adobe readera :)

1386175744-U112610.png
Opublikowano

Moj brat miał taki sam błąd jak ty też WIN 7 ;) odpalił jako admin hosts.bat później jako admin Launchera , a jeśli to nie pomoże odpal plik start-cabal może to pomoże ;)

Opublikowano

Spróbuj użyć jakiegokolwiek VPN'a, jeśli zadziała to wtedy pomyślimy jak odpalić bez tego ;)

Opublikowano

człowieku to jest rar -.- nawet jakbys pobral wirusa i sam zeskanował to nic by sie nie zeskanowało póki nie rozpakujesz tego. wez czlowieku wypalaj z tego serwa bo widze ze nie probujesz nic sam zrobic -.-

zresztą twoje hobby mówi samo za sieboie. Opierdalanie sie.. jak masz zamiar się opierdalać z zrobieniem tego jebanego xtrapa o spierdalaj jak ty sie opierdalasz gnoju

Osobiście pomagam tylko na PW lub e-mail

-----------------------------------------------------------------

https://github.com/smietanka

Opublikowano

Przecież dostał.

W ramach rekompensaty za to, że na dungach lecą zbyt często cory macie mały "evencik": nie 2, nie 3, ale 4 itemy z moba tylko dziś do północy, później zmniejszam na 3, dopóki nie poprawie całkowicie dropu :)

Opublikowano

Server mógłby być fajny lecz zawsze kiedy wbije nikogo nie ma i nic się nie dzieje. Co mnie najbardziej nie zachęca do grania to N-Shop który jest strasznie ubogi i nic w nim nie ma ciekawego. Druga rzecz jaka mnie strasznie irytuje to Dp-shop który także jest podstawowy i nawet nie ma na co farmić dp tylko honor a szkoda :). Najważniejsze jest to że brakuje mi czegoś w tym serwie po prostu wbijam na niego i nie mam pojęcia po co to robię. AH także jest puste czasem się zobaczy pojedyńczy item. Nie piszę tego aby zhejtować serwer czy co gorsza napisać tylko negatywne rzeczy o nim lecz chciałbym aby administracja zrobiła coś także w tym kierunku.

Opublikowano

Serwer jest BETA , a Teski robi co w jego mocy . PIszesz , że nie ma ludzi , a wczoraj stałem w BI i było z 10 osób ;P

Spokojnie masz jakieś pomysły napisz na forum serwera i Teski na pewno nie przejdzie obojętnie ;)

Opublikowano

Dobra mam rozwiązanie dla @Niecodzienny

I dla każdego kto ma ten problem z x-trapem :) Przynajmniej po męczarni kilka dni okazało się że to takie banalne :)

Krok 1.

Plik: Cabal main > Właściwości> zgodność > I zaznaczacie sobie ptaszkiem Uruchom jako administrator :)

Krok 2. 

Plik: launcher > Właściwości> zgodność > I zaznaczacie sobie ptaszkiem Uruchom jako administrator :)

Krok 3.

Uruchamiacie grę plikiem "start-cabal"  Normalnie ;) A później tylko potwierdzacie uruchomienie ze zgodnością admina :) 

UWAGA! Jeśli to nie zadziała macie takie 2 pliki z ikonką winara dokładnie "2" i "3"  Plik o nazwie "2" zmieniacie na "3" tak żeby były dwie "3" "3(2)" :) Jakoś tak :) Po czym uruchamiacie grę i powinno śmigać !!

I JESZCZE JEDNA WAŻNA RZECZ ! Przed URUCHOMIENIEM  UPEWNIJCIE SIĘ ŻE MACIE   WYŁĄCZONEGO antywirusa ! 

Myślę że pomogłem :)

Opublikowano

Dobra mam rozwiązanie dla @Niecodzienny

I dla każdego kto ma ten problem z x-trapem :) Przynajmniej po męczarni kilka dni okazało się że to takie banalne :)

Krok 1.

Plik: Cabal main > Właściwości> zgodność > I zaznaczacie sobie ptaszkiem Uruchom jako administrator :)

Krok 2. 

Plik: launcher > Właściwości> zgodność > I zaznaczacie sobie ptaszkiem Uruchom jako administrator :)

Krok 3.

Uruchamiacie grę plikiem "start-cabal"  Normalnie ;) A później tylko potwierdzacie uruchomienie ze zgodnością admina :) 

UWAGA! Jeśli to nie zadziała macie takie 2 pliki z ikonką winara dokładnie "2" i "3"  Plik o nazwie "2" zmieniacie na "3" tak żeby były dwie "3" "3(2)" :) Jakoś tak :) Po czym uruchamiacie grę i powinno śmigać !!

I JESZCZE JEDNA WAŻNA RZECZ ! Przed URUCHOMIENIEM  UPEWNIJCIE SIĘ ŻE MACIE   WYŁĄCZONEGO antywirusa ! 

Myślę że pomogłem :)

Tylko, ze ja nie mam pliku 2/3 tylko mam 4

1386175744-U112610.png
Opublikowano

Tak więc może wypakuj grę od nowa i uruchom przy wyłączonym antywirusie :)

Jeśli masz problemy podaję mój skype: jacorex11

Chętnie ci pomogę :) Sam dopiero co to naprawiłem i tworzę postać w grze.

Najlepiej do mnie zadzwoń na skype :)

Musisz posiadać te pliki 2 i 3 ponieważ są one od aktualizacji :) Jeśli ich nie masz to albo gra ci się nie zaktualizowała albo po prostu nie widzisz ich bądź nie są potrzebne. Mówię. Napisałem tamte wskazówki do uruchomienia gry ponieważ one mi pomogły. A jeśli Tobie to nie pomogło proszę o kontakt postaram się coś wymyślić :)

Opublikowano

Server mógłby być fajny lecz zawsze kiedy wbije nikogo nie ma i nic się nie dzieje. Co mnie najbardziej nie zachęca do grania to N-Shop który jest strasznie ubogi i nic w nim nie ma ciekawego. Druga rzecz jaka mnie strasznie irytuje to Dp-shop który także jest podstawowy i nawet nie ma na co farmić dp tylko honor a szkoda :). Najważniejsze jest to że brakuje mi czegoś w tym serwie po prostu wbijam na niego i nie mam pojęcia po co to robię. AH także jest puste czasem się zobaczy pojedyńczy item. Nie piszę tego aby zhejtować serwer czy co gorsza napisać tylko negatywne rzeczy o nim lecz chciałbym aby administracja zrobiła coś także w tym kierunku.

DP Shop jest już na początku mojej listy "co dodać na serwer". AH jest ubogie, ale to już nie moja wina. Na razie jeszcze poprawiam drop na dungach, na DX'ach już poprawiłem ;) Łatwiej o jakiś item, ale i perfectów od razu nie dropi.

Od przyszłego tygodnia już zaczynam "wstępne" wakacje, także będę miał duuuuuuuużo więcej czasu na serwer ;)

Opublikowano

@Niecodzienny jaki masz antywirus ? W folderze z grą edytuj notatnikiem plik "version" i zmień wartość na 0, uruchom launcher jako administrator (oczywiście wcześniej wyłącz antywirusa) jak zrobi ci się update, nie uruchamiaj gry. uruchom notatnik jako administrator i otwórz nim hosts, dodaj:

127.0.0.1 localhost
5.63.149.205 xtrap.cabalonline.com.br
5.63.149.205 download.priston.com.br
5.63.149.205 path.pointblankonline.com.

i zapisz. Wcześniej najlepiej zrobić taki myk żebyś skopiował hosts w tym samym folderze 'hosts - kopia', usuniesz oryginalny hosts, edytujesz kopię i zapiszesz jako hosts (czasami jest problem i antywirus czy inny program blokuje edytowanie hosts nawet jak robisz to jako admin). Jeżeli problem z Xtrapem będzie dalej, usuń zawartość folderu XTrap (folder zostaw) i spróbuj jeszcze raz. Oczywiście po update odpalasz grę plikiem 'start-cabal.bat', nie launcherem.

A jak dalej nie zadziała usuń całą grę, zainstaluj jeszcze raz i zanim uruchomisz zrób to co napisałem :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...