Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 248
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Napewno z chęcią zagram! Mam nadzieję że serwer będzie dosyć miły, jak i ciekawy. Sama prezentqcja jest w miarę ok, tylko troche czytania :/ (telefon). Nie wiem co oni mają do betonu i kucyków :(

%20.jpg

Opublikowano

Napewno z chęcią zagram! Mam nadzieję że serwer będzie dosyć miły, jak i ciekawy. Sama prezentqcja jest w miarę ok, tylko troche czytania :/ (telefon). Nie wiem co oni mają do betonu i kucyków :(

Życzę miłej gry ^^

REFRESH

Opublikowano

Serwer bez sensu nie podoba mi się ani rozgrywka ani testy to tylko graczy odstrasza !

Co do nazwy to się nie wykazaliście nawiązujecie w niej do betonu a w logo macie jakiegoś kuca pony.

Jak dla mnie szkoda czasu na ten serwer są lepsze

70569024104149212669.png

Opublikowano

Serwer bez sensu nie podoba mi się ani rozgrywka ani testy to tylko graczy odstrasza !

Co do nazwy to się nie wykazaliście nawiązujecie w niej do betonu a w logo macie jakiegoś kuca pony.

Jak dla mnie szkoda czasu na ten serwer są lepsze

Opisz bardziej co Ci się nie podoba w rozgrywce. To, że dla Ciebie jest bez sensu nie musi koniecznie znaczyć, że dla każdego taki będzie. Bo to brzmi trochę jak "nie lubię serwerów survival więc będę wszystkie hejtował". A test ma odstraszać graczy, po to był napisany. Nie chcemy równać do poziomu intelektualnego serwera skkf'a tylko po to żeby mieć dużo graczy (w myśl zasady "im więcej gimbusów tym więcej pieniędzy z smsów").

Beton to beton, tego nie zmienisz. A kucyk pony jest w logo jako odwołanie do początków tego serwera, który był wspólnym projektem bronies z Legnicy, a wyewoluował w normalny, publiczny serwer.

Opublikowano

Jakie eventy są planowane w najbliższym czasie?

Jeśli otwarcie nowej wioski przeznaczonej w 100% na fabularne questy zrobione w nowym, lepszym systemie jest dla Ciebie eventem, to za jakiś tydzień ^^

Opublikowano

Nie polecam nie można pisać na czacie pierw trzeba jakiś syf przejść.

Ten "syf" to zwyczajna blokada na gimbusy. Większość z nich po prostu jej nie przechodzi i idzie na inne, mniej ambitne (a bardziej na ich poziomie) serwery. Więc wszystkim, którym nie chce się trochę wysilić, aby w zamian grać na serwerze bez gimbazy, również tego serwera nie polecam :)

Opublikowano

Serwer po kilku dniach rozgrywki wydaje się fajny.

Test jest miłą odmianą, która pozwala na zatrzymanie większości niemyślących osobników, przez co na serwerze są sami ogarnięci gracze. Atmosfera jest przyjemna, to że nie ma zbyt dużej ilości ludzi jest plusem, bo pozwala lepiej zintegrować się z obecnymi. Są pewne osoby cały czas zaangażowane w rozbudowę serwera, dodatkowo jeśli ktoś potrzebuję pomocy, dostanie ją bardzo szybko, bo rad udziela nie tylko administracja i modzi, ale także zwykli gracze.

Kolejnym miłym urozmaiceniem są questy, które pozwalają na szybki początkowy zarobek, aby zdobyć pierwsze rangi, których system jest przemyślany, dodatkowo totemy w zastępstwie /spawn i /home sprawdzają się bardzo dobrze.
Pomysł na wykorzystanie emeraldów jako waluty - miodny. Teraz śmierć to nie tylko utrata itemków, ale także pieniędzy, które nieśliśmy ze sobą.
Poziom trudności - dobrze dobrany do survivalu. Potworki dla kogoś z podstawowym ekwipunkiem i umiejętnościami walki PvM nie stanowią problemów, ale nowy gracz nie ma czego szukać poza startowymi wioskami w nocy.
Pluginy są dobrze dobrane do założeń serwera, nie ma nic niepotrzebnego. Jeśli kogoś znudzi siedzenie w jaskiniach w poszukiwanie diamentów, uprawianie roślin, hodowanie zwierzątek i inne zajęcia dostępne w zwykłym MC może zawsze pójść na MobArenę, na której można zdobyć cenne nagrody.

Jeden z lepszych serwerów (wiedziałem to od razu po składzie moderacji, ponieważ z jedną osobą stamtąd grałem na pewnym serwerze :) ), można na nim zostać.

Opublikowano

Dzięki za wyczerpującą recenzję ^^

Niestety serwer od wczoraj nie działa i nie wiem jak długo to jeszcze potrwa. Nasz hosting wymyślił sobie, że bez zapowiedzi przeniesie serwer na inną maszynę. Nie byłoby problemu zapewne, ale BetonCraft waży 100GB. Więc przenoszenie trochę potrwa. Szkoda tylko że w weekend.

Opublikowano

Bardzo szkoda iż serwer nie działa. Jaki jest czas ok. Kiedy przeniosą serwer?

No właśnie nie wiem. Robią to już ponad dobę, a z prędkością 1MB/s zrobiliby to już dawno... Więc wydaje mi się że dzisiaj skończą, ale nic nie gwarantuję.

EDIT: Właśnie sprawdziłem i włączyli. Serwer już działa.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...