Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 248
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

REFRESH

I to dobre,

choc czasami moglbys pochwalic sie osobiscie chociazby tym, ze jako administrator poswiecasz kazda chwile nie tylko na admistracje, ale takze tym ze samemu

tworzysz i modyfikujesz pluginy na twoim serwerze.

Najwazniejsze jednak abys odpisal mi  (tez) co bylo przyczyna bledu laczenia serwera oraz  serwerowego TS3.

A poniewaz mamy okres swiat, to przy okazji Tobie i wszystkim na serwerze, i wam wszystkim forumowiczom "mpcforum" czytajacym ten post zycze

szczesliwych i pelnych szacunku dla siebie i innych Swiat Bozego Narodzenia.

Opublikowano

Serwer godny polecenia, zajebisty klimat. Znudziło mi się tam grać, ale mimo wszystko polecam :)

Opublikowano

Pograłem kilka minut i zdążyłem się zakochać w tym serwerze :)
Questy, strażnicy biegnący do potwora by go zabić i ochronić wioskę (rozbawiło mnie jak atakował mnie zombiak i przybyło 3 strażników mnie uratować :)), zapora gimbusiarska, BRAK PVP!
Grałem o 2:00 więc graczy 0, ale jeśli po południu będzie co najmniej 4-6 graczy to pewnie zacznę grać :)

Opublikowano

REFRESH

Taki mały spoiler: powstaje nowa wioska fabularna Tunstead, zawierająca questy napisane w pluginie BetonQuest. Możecie ją znaleźć tutaj. Jak na razie wiele rzeczy nie jest gotowe, ale możecie zrobić dwa w pełni działające zadania dla kowala: zdobycie mithrilu oraz betonowego drewna. Trzecie zadanie u kowala nie jest jeszcze napisane. Po ukończeniu wszystkich trzech kowal wykuje specjalny, unikalny miecz/zbroję/kilof. Milej gry ^^

Opublikowano

Wbiłem pograłem i muszę przyznać że rzadko można spotkać serwer na tak wysokim poziomie. Jeśli chodzi o maszynę to brak lagów, gracze są mili dla siebie i chętnie pomagają.  Jedyne do czego mogę się doczepić to do poziomu trudności (o ile dobrze mi się wydaje na serwerze jest hard) ,troszkę idzie się namęczyć zanim się gdzieś osiedli. Ogółem 9,5/10.

Opublikowano

Wbiłem pograłem i muszę przyznać że rzadko można spotkać serwer na tak wysokim poziomie. Jeśli chodzi o maszynę to brak lagów, gracze są mili dla siebie i chętnie pomagają.  Jedyne do czego mogę się doczepić to do poziomu trudności (o ile dobrze mi się wydaje na serwerze jest hard) ,troszkę idzie się namęczyć zanim się gdzieś osiedli. Ogółem 9,5/10.

Hah, poziom trudności specjalnie jest taki wysoki :P Ale jak nauczysz się tutaj przeżyć to już żaden serwer nie będzie dla Ciebie wyzwaniem ^^ Dzięki za miłe słowa :3

Opublikowano

Nie wiem czy nowi potencjalni gracze czytaja wpisy w tym temacie, ale musze z przerazeniem opisac statystyki graczy, szczegolnie tych ktorym udaje sie przejsc

test dojrzalosci.

1. 6 na 10-ciu graczy po wyjsciu z lochu cierpi na amnezje i nie wie co czytal podczas testu.

Komletnie nie wiedza ze po wyjsciu na powierzchnie nalezy udac sie do biblioteki, wziasc ksiazki aby je przeczytac.

Nastepnie przeszukac skrzynie na terenie wioski i miedzyczasie wykonywac questy

2. 8 na 10-ciu graczy kradnie i niszczy, co predzej czy pozniej skutkuje dotkliwymi karami, to zas skutkuje ze grono graczy jest naprawde kameralne

i ciekawe, wiazac to oczywiscie z serwerowym TS3.

3. Ten serwer nie jest dla dzieciakow itd, lecz dla osob lubiacych wyzwania, z zasadami i pragnacych cos tworzyc na troche dluzsza mete.

A wiecie co jest najlepsze ?? - prawie kazdy ukarany pisze ze jest niewinny, lub rodzenstwo gralo, itp ! ! !

Prosba do Admina - o ile to mozliwe sugeruje dodanie do ekwipunku kazdego "NOWEGO" gracza ksiazke z podobnym wpisem ktory

opisalem w punkcie 1 (w/w)

Opublikowano

Na serwerze grałem, ogólnie chaos i każdy każdego obraża... :)

Takie gimbusy jak ty umieja tylko posty nabijac. Zgloszony.

Jak juz jestes takim znawca i krytykiem to podaj szczegoly,

i pisz wiecej, nie bedzie trzeba tematu odswiezac !!   :-)

A jak juz jestes taki "bystry" - podaj swoj nick na serwerze a udowodnie "Tobie" jakim bystrzakiem byles.

Kazdy moze sprawdzic na stronie serwera: www.betoncraft.pl

A ciekawostka jest takze to ze  tylko 3 na dwudziestu wchodzacych przechodzi test kwalifikujacy

do gry na tym serwerze.

Opublikowano

Takie gimbusy jak ty umieja tylko posty nabijac. Zgloszony.

Jak juz jestes takim znawca i krytykiem to podaj szczegoly,

i pisz wiecej, nie bedzie trzeba tematu odswiezac !!   :-)

A jak juz jestes taki "bystry" - podaj swoj nick na serwerze a udowodnie "Tobie" jakim bystrzakiem byles.

Kazdy moze sprawdzic na stronie serwera: www.betoncraft.pl

A ciekawostka jest takze to ze  tylko 3 na dwudziestu wchodzacych przechodzi test kwalifikujacy

do gry na tym serwerze.

Coalaa, nie zniżaj się do poziomu gimbazy, zostaw ich w spokoju. Panowie sobie tylko statystyki nabijają. Aż dziwne, że kVkis nie dopisał "odezwij się na PW", jak w większości swoich dzisiejszych postów xD

Opublikowano

Wasz serwer jest strasznie dziurawy i w banalny sposób można ten serwer zgasić jak strażak zapałke lub wprowadzić olbrzymi zamęt.

Poniżej dowódy, aby nie było, że rzucam słowa na wiatr. ;)

Serdecznie pozdrawiam!

x

Spoko, spoko Why, ja tylko informuje admina serwera ze jest luka, żeby chłop mógł szybciej sobie z tym poradzić zanim coś się gorszego miało stać

//Lepiej napisać pw. ;)

Za leniwy jestem misiu

Opublikowano

Wasz serwer jest strasznie dziurawy i w banalny sposób można ten serwer zgasić jak strażak zapałke lub wprowadzić olbrzymi zamęt.

Poniżej dowódy, aby nie było, że rzucam słowa na wiatr. ;)

Serdecznie pozdrawiam!

xxx

Miło, że znasz się na injekcji SQL, może powiesz w takim razie jak to poprawić?

Opublikowano

Miło, że znasz się na injekcji SQL, może powiesz w takim razie jak to poprawić?

Ja tu tylko na chwile, wpisz w Google "sql injection, jak się zabezpieczyć" i szukaj! Tak się czegoś nauczysz na przyszłość. ^^

W języku angielskim jest obszerniejsza lekturka.

Możesz np zanim skrypt pobierze z zmiennej "page" dane, dodać filtracje znaków. Wszystko co nie jest cyfra/liczbą wywalić, co pozwoli na unikniecie ataków z tej otozmiennej. Albo slasha dodawać, prostsze i przyjemniejsze.

http://php.net/manual/en/function.addslashes.php

Opublikowano

Ja tu tylko na chwile, wpisz w Google "sql injection, jak się zabezpieczyć" i szukaj! Tak się czegoś nauczysz na przyszłość. ^^

W języku angielskim jest obszerniejsza lekturka.

Spokojnie, potrafię znaleźć informacje. Chodziło mi tylko o to, gdzie dokładnie jest problem.

Jeśli w ogóle chcesz powiedzieć to na PW bym preferował :3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...