Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 248
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Gram na tym serwerze od kilku miesięcy i polecam go wszystkim którzy lubią prawdziwy survival. ;) 

Odniosę się najpierw do jednego z komentarzy:

Boshe co za serwer... Rozgrywka może i być ok ale ten rytułał ? Bez przesady, gdyby chociaż był bardzo zozumiale zrobiony. Bez sensu nawet nie umiem go przejść. Nie wiem co gdzie robić bo albo coś nie działa albo ja coś źle robię.

Może właśnie dlatego jest taki test - żeby zrobić mały przesiew. ;) Początkowy test jest banalnie prosty i jeśli ma się z nim problemy...to znak. ;>

Na serwerze panuje przyjazna atmosfera, kłótni za wiele się nie pojawia a osoby którym zachce się bluzgać są mutowane. Złe zachowania nie są tolerowane a kradzieże i grief odpowiednio karane. 
Jest kilka miast, są questy, można po mapie hasać konikiem, zrobić sobie spacer od miasta do miasta albo "przejechać się" wozem za odpowiednią opłatą. Są też totemy żeby przeskakiwać z domku do miast i z powrotem. :) Ogólnie nie jest ani za łatwo ani za trudno. 
Pod względem technicznym również wszystko na medal. Wszystko chodzi płynnie, przynajmniej podczas mojej obecności na serwerze nie zauważyłam żadnych błędów, wszystko jest odpowiednio skonfigurowane i chodzi jak złoto. ;) 
Serwer jest bardzo przyjemny, miło spędza się na nim czas i zawsze jest coś do zrobienia. Gra się nie nudzi. ;) 

POLECAM!

Opublikowano

REFRESH

(Cieszę się, że w końcu ktoś stanął w obronie naszego firewalla, dzięki ^^)

Opublikowano

Serwer prezentuje się dobrze. Jak zagram edytuję ten post i napiszę szczegóły. Być może zareklamuje na FanPage :)

@Edit. Serwer Mega ogarnięty. Administracja ogarnięta. Atmosfera miła. Każdy chyba co był na serwerze mnie przywitał. 

Ocena 10/10 :)

Proszę o cytowanie moich postów jeżeli kierujesz odpowiedź w moją stronę. Dziękuje!

Opublikowano

REFRESH

Przez ostatni miesiąc działo się dość dużo, ale w większości były to rzeczy małe, niewarte osobnych postów. Postaram się streścić najważniejsze rzeczy oraz przedstawię Wam kilka planów na przyszłość.

Po pierwsze zmienił się skład administracji. Odeszli z niej Kalokliw i warlord140, na ich miejsce przyszli karinqa321, ayna i Shirogetsu. Za Kalokliwem oczywiście wszyscy będziecie tęsknić. Na pocieszenie dodam jednak, że ayna i Shirogetsu razem przewyższają go w ilości jaili i mutowania. 
Poza tym: dodaliśmy kilka questów, zmodyfikowaliśmy lekko MobArenę, umieściliśmy prymitywne statystyki graczy na stronie internetowej, odbyliśmy burzliwe dyskusje na forum, które zaowocowały utworzeniem nowego działu, nic wielkiego. 
Po stronie administracyjnej też zaszło kilka zmian. Ogólnie rzecz biorąc łatwiej jest nam teraz wychwycić łamanie regulaminu oraz utrzymywać porządek na liście brzydkich budynków. Wszystko po to, aby Wam, uczciwym graczom, grało się łatwiej i przyjemniej. Pracuję także nad specjalną komendą, /report, która umożliwi Wam zgłaszanie różnych przypadków łamania regulaminu (niech żyje donosicielstwo).

Teraz może trochę odnośnie przyszłości. Przez następny tydzień funkcję tymczasowego administratora ponownie będzie pełnił pacio43 (ja wyjeżdżam poza Polskę, nie będę miał internetu). Miejmy nadzieję, że nie będzie żadnych problemów technicznych.
Mam też pewien plan na dalszą przyszłość, których chciałbym się z Wami podzielić. Jak pewnie większość z Was wie za kilka miesięcy wyjdzie Minecraft 1.8, a wraz z nim możliwość zmiany nicku. Nie jest to problemem dla normalnych graczy, schody zaczynają się dopiero z piratami (brak UUID i te sprawy). Generator map uległ lekkiej zmianie, a obecna mapa będzie już wtedy miała rok, może nawet więcej. Dodatkowo duża część pluginów, których używamy nie jest już aktualizowana i nadchodząca zmiana na 100% je uszkodzi. Dlatego też myślę o zakończeniu obecnego BetonCraftu 1.7 i utworzenie całkowicie nowego, 1.8. Nie martwcie się, nie nastąpi to szybko (najpierw musi wyjść Minecraft, potem Bukkit, potem pluginy a na końcu trzeba jeszcze przygotować serwer od podstaw), więc macie jeszcze duuużo czasu aby grać na obecnej "edycji". Do tego czasu zdążycie się znudzić. Nowy serwer będzie Premium-Only i stanie się praktycznie bezpośrednią kontynuacją obecnego BetonCraftu. Piszę Wam o tym już teraz po to, żeby potem nie było takiego bólu dupy jak ostatnio, kiedy wprowadzaliśmy taką zmianę.

To by było na tyle. Życzę Wam miłej gry i do zobaczenia za tydzień ^^
Opublikowano

Grałem na serwerze i nuda.

Administraca to gimnazjum.

Nie polecam.

Nie żeby coś, ale patrząc na Twoją sygnaturkę to za bardzo nie przejmuję się tym, że uwazasz mnie za gimnazjum. Jakbyś jeszcze przedstawił jakąś konstruktywną krytykę, a nie sobie posty nabijasz...

(btw. pajęczyna na teście / w więzieniu ma być nudna :P)

Opublikowano

REFRESH

Przez ostatni miesiąc działo się dość dużo, ale w większości były to rzeczy małe, niewarte osobnych postów. Postaram się streścić najważniejsze rzeczy oraz przedstawię Wam kilka planów na przyszłość.

Po pierwsze zmienił się skład administracji. Odeszli z niej Kalokliw i warlord140, na ich miejsce przyszli karinqa321, ayna i Shirogetsu. Za Kalokliwem oczywiście wszyscy będziecie tęsknić. Na pocieszenie dodam jednak, że ayna i Shirogetsu razem przewyższają go w ilości jaili i mutowania. 
Poza tym: dodaliśmy kilka questów, zmodyfikowaliśmy lekko MobArenę, umieściliśmy prymitywne statystyki graczy na stronie internetowej, odbyliśmy burzliwe dyskusje na forum, które zaowocowały utworzeniem nowego działu, nic wielkiego. 
Po stronie administracyjnej też zaszło kilka zmian. Ogólnie rzecz biorąc łatwiej jest nam teraz wychwycić łamanie regulaminu oraz utrzymywać porządek na liście brzydkich budynków. Wszystko po to, aby Wam, uczciwym graczom, grało się łatwiej i przyjemniej. Pracuję także nad specjalną komendą, /report, która umożliwi Wam zgłaszanie różnych przypadków łamania regulaminu (niech żyje donosicielstwo).

Teraz może trochę odnośnie przyszłości. Przez następny tydzień funkcję tymczasowego administratora ponownie będzie pełnił pacio43 (ja wyjeżdżam poza Polskę, nie będę miał internetu). Miejmy nadzieję, że nie będzie żadnych problemów technicznych.
Mam też pewien plan na dalszą przyszłość, których chciałbym się z Wami podzielić. Jak pewnie większość z Was wie za kilka miesięcy wyjdzie Minecraft 1.8, a wraz z nim możliwość zmiany nicku. Nie jest to problemem dla normalnych graczy, schody zaczynają się dopiero z piratami (brak UUID i te sprawy). Generator map uległ lekkiej zmianie, a obecna mapa będzie już wtedy miała rok, może nawet więcej. Dodatkowo duża część pluginów, których używamy nie jest już aktualizowana i nadchodząca zmiana na 100% je uszkodzi. Dlatego też myślę o zakończeniu obecnego BetonCraftu 1.7 i utworzenie całkowicie nowego, 1.8. Nie martwcie się, nie nastąpi to szybko (najpierw musi wyjść Minecraft, potem Bukkit, potem pluginy a na końcu trzeba jeszcze przygotować serwer od podstaw), więc macie jeszcze duuużo czasu aby grać na obecnej "edycji". Do tego czasu zdążycie się znudzić. Nowy serwer będzie Premium-Only i stanie się praktycznie bezpośrednią kontynuacją obecnego BetonCraftu. Piszę Wam o tym już teraz po to, żeby potem nie było takiego bólu dupy jak ostatnio, kiedy wprowadzaliśmy taką zmianę.

To by było na tyle. Życzę Wam miłej gry i do zobaczenia za tydzień ^^

Bardzo zasmuciła mnie ta wiadomość z Premium-Only :(.

Serwerek polecam bardzo, sam test jest dość łatwy dla ogarniętych. Jednak na wieść z premium-only odechciało mi sie grać. Tak, tak serwer jeszcze będzie stał na strej wersji "dlugo", no ale to już i tak lekko zniechęca. 

17abys.png              

"Haters gonna hate hate hate hate"

Opublikowano

Bardzo zasmuciła mnie ta wiadomość z Premium-Only :(.

Serwerek polecam bardzo, sam test jest dość łatwy dla ogarniętych. Jednak na wieść z premium-only odechciało mi sie grać. Tak, tak serwer jeszcze będzie stał na strej wersji "dlugo", no ale to już i tak lekko zniechęca.

Może warto odżałować te 85zł i kupić taką fajną grę jak Minecraft? Jeśli teraz zaczniesz zbierać złotówkę dziennie to bez problemu zdążysz ^^

Opublikowano

Hejka,
gram tutaj już chwilę, więc postanowiłam się wypowiedzieć. Na wypadek jakby komuś nie chciało czytać się mojego długiego wywodu powiem po prostu, że serwer jest super i gorąco polecam go każdemu! p4-smile.png

Tak zaczynąjąc od początku...

Grę zaczyna się od krótkiego testu, który dość skutecznie ogranicza liczbę toksycznych graczy na serwerze. Nawet jak się pomylisz możesz przejść go jeszcze raz po odbyciu kary. Lepiej nie strzelaj, bo gorzej na tym wyjdziesz. p4-wink.png Pytania nie są trudne. Po przejściu testu już możemy normalnie grać na serwerze. Idziemy w świat gdzieś się osiedlić - w końcu to survival. Ale nie do końca taki zwykły. Dla niektórych brak pvp to nie survival? Według mnie to jest właśnie najlepsze, co może być w mc. Nie ma jakiś śmiesznych działek gdzie musisz ograniczać swoje budowle do płaskich kwadratów 20x20. Możesz budować tam gdzie zechcesz, a następnie zabezpieczyć swoją budowlę. Ilość terenu jakiego możesz zająć jest dość spora, ale nawet bez tego na serwerze kradzież i grief są surowo karane. Bo przecież o to chodzi w Minecraftcie - żeby przeżyć i razem z innymi graczami wznosić duże i epickie budowle. p4-smile.png Sama mapa jest duża, ale nie jest zasyfiona. Przeważnie to widać, w którym miejscu kończy się cuboid spawnu, bo dalej wszystko jest przeorane, ale nie tutaj. Jest jedna rzecz, na którą szczególnie chciałabym zwrócić uwagę - czat. Zjawisko niespotykane, ale od patrzenia na niego nie bolą oczy. p4-biggrin.png Kolorki i tagi ustawione są w sposób czytelny, a nie jak to często bywa, że każdy pisze w swoim pokemoniastym oczodajnym kolorze i nie widać nic. Autowiadomości mają rozsodny odstęp i nie zawalają czatu. Gracze są kulturalni i uwaga... potrafią pisać po polsku, nawet pod nieobecność administracji. Mimo, że nie ma ma tłoku na serwerze to zawsze jest z kim pogadać. p4-smile.png Walutą na serwerze są szmaragdy. Można je zdobywać na wiele różnych sposób. Od handlu z innymi graczami i npc przez wykonywanie questów i granie na mob arenie aż po zabijanie mobów. Jest też na co wydawać. Poza kupowaniem itemów można zdobywać kolejne rangi oraz płacić za przejazd między wioskami. Jak na tak rozbudowaną ekonomię jest ona też bardzo dobrze zbilansowana. Administracja jest bardzo profesjonalna i miła. Zna się na swojej robocie, chętnie pomaga, a oprócz tego można z nimi normalnie porozmawiać. Serwer jest dobrze skonfigurowany i zabezpieczony. Surowce wypadają normalnie z rudy. Nie ma jakiegoś śmiesznego other drops'a, który psuje całą zabawę z eksplorowania jaskiń. Żeby jeszcze bardziej nie przedłużać, bo mogę napisać kilka razy tyle to powiem, że wszystkie rzeczy na serwerze rozwiązywane są w pomysłowy sposób, jak na przykład teleportacja między spawnem i "domem", albo strażnicy chroniący miasta, a także wiele innych. Połączenie wszystkich tych rzeczy nadaje serwerowi niepowtarzalny klimat. Jeszcze raz gorąco polecam.

Zapraszam na jedyny taki serwer w Polsce. ;] ----> KLIK  <----

Opublikowano

Może warto odżałować te 85zł i kupić taką fajną grę jak Minecraft? Jeśli teraz zaczniesz zbierać złotówkę dziennie to bez problemu zdążysz ^^

Można też próbować kupić konta na allegro taniej. Co prawda czasem kończy się to jak w moim przypadku, okazało się, że sprzedający to mały złodziejaszek i moje i brata konta któregoś dnia przestały istnieć. :) No ale niektórym się udaje. :P 

Grałem na serwerze i nuda.

Administraca to gimnazjum.

Nie polecam.

Dzięki wstępnemu testowi właśnie takich graczy jak Ty unikamy na serwerze. :) A w administracji z tego co wiem wszyscy są pełnoletni więc ciężko żeby gimnazjum... xD A sygnaturka rzeczywiście przednia. ;) 

Początkowy test nie jest trudny. Wymaga trochę myślenia i tyle. Jeśli ktoś jest zbyt leniwy żeby go przejść to świadczy już o nim. :D A warto przebrnąć przez ten naprawdę nie taki trudny teścik, bo to jest serwer z którym można się zżyć. ;) 

Opublikowano
REFRESH & UPDATE

Wow, nie sądziłem, że to kiedyś nastąpi, ale dodaliśmy na serwer autorski system chatu. Jego opis możecie znaleźć pod komendą /chat.

Całkowicie zmienione zostały prywatne wiadomości. Teraz aby do kogoś napisać należy wpisać na chacie jego nick, małpę, spację i potem tekst, przykładowo "Co0sh@ admin daj itemy". Jeśli chcesz pisać z danym graczem więcej niż tylko jedna wiadomość możesz włączyć prywatny kanał wpisując samo "Co0sh@". Wszystko co wtedy napiszesz zostanie wysłane do tego gracza. Żeby wrócić na globalny chat wpisz małpę ("@"). Ponadto możesz odpisać do gracza z którym ostatnio rozmawiałeś poza prywatnym kanałem używając takiej konstrukcji: "@ tekst wiadomości".

Nową funkcją naszego chatu są publiczne kanały, których się nie tworzy. Wystarczy wejść na dowolny kanał wpisując "#nazwa" i można pisać z innymi graczami na tym samym kanale. Możliwe jest też wejście na kanał poprzez bezpośrednie napisanie na nim wiadomości: "#nazwa tekst wiadomości". Aby wyjść z kanału trzeba wpisać "#". Kanały publiczne mają niższy priorytet niż prywatne, więc jeśli jesteś na obu, Twoje wiadomości będą wysyłane na prywatny kanał. Istnieje też możliwość bezpośredniego wysłania wiadomości na globalny chat, wpisując "# tekst wiadomości".

Dodatkowo, specjalnie dla osób lubiących RP stworzyliśmy opcję rozpoczęcia wiadomości gwiazdką, zostanie ona wyświetlona w odpowiedni sposób ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...