Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak robić refferale autobotem bez BoL'a? Sposób II *2014*

Reph3at

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 199
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

ile zrobię refków na 5 lvl w 1 dzień używając 1 maszyny ?

Zero poniewaz ten bot potrzebuje minimum 6 maszyn do prawidlowego działania.

Każdy ma prawo do własnego zdania , nikt nie może mu tego zabronić, lecz nie każdy musi się z nim zgodzić .

Jeżeli ktoś ma problem z używaniem bota -  to zapraszam na swojego tsa ( ts-family.com.pl kanał 19 hasło genero )

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Zesrałem se przez to bramke proxy. Włączyłem use proxy i przeglądarka mi nie chodzi. Jestem zielony w tym temacie. Pozdrawiam. Piszęz drugiego kompa :/

Poradziłem sobie :D

Opublikowano

Cześć,

Może ktoś wstawić działający link ostatniej wersji na jakiś serwer który zaraz nie padnie? (np MEGA)

Dziękuję ;)

Opublikowano

Bot został porzucony przez autora i nie działa z wersją 4.14 LoL'a, nie będzie też działał z żadną nową.

Nowy videotutorial po 13 sierpnia.

chyba że wbiję platynę co mnie zmotywuje a co jest niemożliwe :D wtedy pojawiłby się także nowy vTuT pod nową wersję Kappa

SPOSÓB III JUŻ DOSTĘPNY !!!

Refferal na lvl 5 ----> ~ 45 min - 1h

Refferal na lvl 10 ----> ~ ok. 12 - 14 h lub więcej

Bot gra customy dominiony 3 v 3

Ʒ~~~~VTUT~~~~Ƹ           

(kliknij w tekst powyżej aby przejść)

Witam wszystkich po raz kolejny! W poprzednim poradniku opisałem wam, jak używać BoL'a w połączeniu z Soraką do rozmaitych celów. Tym razem pokażę wam sposób na robienie refków BEZ konieczności posiadania BoL'a a co za tym idzie - bez czekania tygodnia po każdym nowym patchu. Wszystko opiera się na EmuB0T. Zapraszam [ :)]

CO MA W SOBIE EMUB0T?

- Zintegrowany klient PVP.NET oparty na Firefoxie

- Robi refy od 5-15 lvl'a

- Sam kupuje boosta na 3 lvl

- Jest w pełni DARMOWY (można kupić manager który pokazuje

ile każde konto ma expa, imo not worf)

- Sam ustawia summoner name dla nowych kont

WYMAGANIA BOTA

TECHNICZNE:

- Mocny procesor, najlepiej czterordzeniowy

- Przynajmniej 8 GB RAMu, osobiście zalecam 16 i więcej

do komfortowego robienia refków oraz grania samemu na normalnym systemie

- Dobry internet (żeby uciągnął 6 maszyn oraz wasz system)

WIRTUALNE:

- 6 maszyn wirtualnych

- Lekki system na VM (najlepiej Tiny7 Unattended)

- Firefox, Skrypty pod niego

- Visual Redist, NET framework i inne syfy od Majkro$oftu

- 256 MB RAMu dla maszyny wirtualnej postawionej na dysku SSD, 512 MB RAMu

dla maszyny postawionej na HDD

DOWNLOAD

I. TWORZENIE VM, INSTALOWANIE FF ORAZ OPTYMALIZACJA SYSTEMU

Naszą przygodę z konfigurowaniem zaczniemy od pobrania odpowiedniego systemu. Polecam Tiny7 Unattended eXperience.

Proces tworzenia VM nie różni się zbytnio od tego który pokazałem w tutorialu o Sorace. Analogicznie miejsce wirtualnego dysku ma

wynosić 15 GB, ram - zależnie od dysku na jakim jest VM - 256 lub 512 MB (update 22.06.2014: jeżeli podczas loadingscreena na jednej z maszyn wyłączy się wam klient i zostanie tylko konsola EmuB0T'a przydzielcie tej maszynie 768 MB RAMu; u mnie to pomogło). Typ sieci to Bridged NAT (po kilku godzinach używania bota dochodzę do wniosku że to sieć bridge jest winowajcą tworzenia lobbyroomów z kosmosu). Jeśli skorzystałeś z Tiny7, to po instalacji

nie używaj systemu przez ok 1-2 minuty, gdyż dokona on swoich zintegrowanych optymalizacji. Teraz krok obowiązkowy dla osób z Tiny

oraz zwykłym systemem - trzeba zainstalować VMWare Tools. Znajdziemy je w My Computer. Klikamy dwukrotnie i czekamy aż proces instalacji się zakończy. Teraz wchodzimy znowu w My Computer, czynimy jak na obrazku:

http://puu.sh/8OAnf

Następnie:

http://puu.sh/8OAtz

Teraz wracamy na pulpit, PPM>Screen Resolution i ustawiamy 1024x768.

Po zrobieniu powyższych udostępniamy folder EmuBota przez opcję Shared Folders/wklejamy go na maszynę. Udajemy się do niego i stamtąd instalujemu

Firefoxa, NET Framework i inne. Następnie instalujemy LoL'a, po czym uruchamiamy zamieszczony w folderze Emubot plik rejestru. Ostatnią czynnością w tym etapie będzie uruchomienie LoL'a, odpalenie customa oraz jego opuszczenie. Dlaczego? Dzięki pierwszemu uruchomieniu gra utworzy game.cfg który podmieniamy na ten z folderu z EmuBot.

II. INSTALACJA SKRYPTÓW FIREFOXA, ROZSTAWIANIE PLIKÓW, EDYCJA SKRYPTÓW, KLONOWANIE MASZYN

W tym etapie skonfigurujemy Firefoxa aby działał z naszym botem. Zaczniemy od zainstalowania skryptów podanych w pliku txt (Skip CERT error oraz Greasemonkey). Po zainstalowaniu powyższych instalujemy/przeciągamy ten ostatni, tj. script.user.js lub instalujemy go z linku podanego w txt (userscripts.org ... ). Teraz czas na najważniejsze - sklonować maszyny. Nie robimy tego jednak przez VMware, lecz przez specjalny skrypt napisany przez autora, który musimy wyedytować podając nasze lokalizacje odpowiednich plików. Zaczniemy od sprawdzenia lokalizacji naszej maszyny wirtualnej na której operujemy. Najeżdżamy na nią w VMWare i wyświetla się ścieżka oraz nazwa pliku. Zapamiętujemy ją, udajemy się do folderu Scripts VM który znajduje się w foldezre EmuBOTA, klikamy PPM na Clone.bat i naszym oczom ukażą się następujące ścieżki:

http://puu.sh/8OBMh.png

To, co jest na zielono: podajemy ścieżkę do naszej OBECNEJ wirtualnej maszyny

To, co jest na pomarańczowo podajemy ścieżkę gdzie ma się znaleźć KLON naszej maszyny. Nie polecam zmieniać nazw folderów gdyż następne skrypty również opierają się o XYZ01 itd

Zapisujemy i zamykamy. Następnie edytujemy Start VM, tyle że tutaj podajemy ścieżki do klonów. Możemy je skopiować z tego co robiliśmy przed chwilą. Analogicznie postępujemy z Stop VM. Teraz ostatnia część "do roboty", a mianowicie musimy porozdzielać pliki. Spośród 6 VM musi być 1 host oraz 5 klientów. Dlatego na każdą VM wklejamy cały folder EmuBOTA, z czego na jednym kompie musimy zostawić tylko plik od host, accounts.txt oraz config (Clienta wywalamy), a na pozostałych analogicznie tylko że zostaje client oraz te 2 pliki tekstowe.

Pamiętajcie także o tym że aby wszystko działało musicie w config mieć ustawioną taką samą nazwę gry na każdej z maszyn. No, myślę że to wszystko. Jeśli wszystko zrobiłeś wg poradnika i nie popełniłeś błędu, to możesz śmiało zacząć robić refy. Przyznaję jednak, że ta metoda jest bardziej wymagająca w zakresie wiedzy użytkownika oraz sprzętowo, a także trudniejsza do przygotowania aniżeli zwykła Soraka z BoL'em.

III. OPTYMALIZACJA WYDAJNOŚĆI DLA WIĘKSZEJ ILOŚĆI MASZYN (update 15.06.2014)

1. Na każdej maszynie instalujemy DXTory.

2. Wchodzimy w ikonkę chipu (z logiem NVIDII :D) i zahaczamy 'Limit Video FPS' ustawiamy na 10 klatek.

3. Kopiujemy pliczek start.bat z paczki i dodajemy go do autostartu na każdej maszynie. Polecam opóźnić rozruch pliku bota na każdej maszynie bo jeżeli odpalą się wszystkie

na każdej maszynie w tym samym momencie to się nie zalogują! Polecam 10 sekund odstępu między każdą maszynką.

Dzięki temu skryptowi nasze VM zjadają mniej zasobów i dodatkowo nie musimy już ręcznie uruchamiać bota ;)

Profit!

IV. KOMPRESJA MASZYN DLA ZAOSZCZĘDZENIA ROZMIARU (update 19.06.2014)

1. Wchodzimy do lokalizacji gdzie znajdują się foldery z plikami naszych maszyn

2. Zaznaczamy każdy z osobna i klikamy PPM>Właściwości>Zaawansowane>zahaczamy 'Kompresuj, aby zaoszczędzić miejsce na dysku'

3. Klikamy zastosuj i czekamy aż się skompresuje :) Na tym sposobie możemy zaosczędzić ok 1 GB na każdej maszynie (przynajmniej w moim wypadku ^^)

114611403434158499718.jpg

Boty dołączają do innych pokoi, a inne do jeszcze innych wtf?

Tak się czasami dzieje, po prostu zamknij cmd na VM tego bota który wchodzi gdzie indziej, odpal config i porównaj gamename z innymi. Jeśli nie jest takie samo to je popraw aby było :)

Juz działa rób szybciutko TUTa :D

Opublikowano

Super:) Bo mam mały problem znim :(

napisz na gg 4443790 to CI pomogę

mam nadzieję, że pomoc była owocna - :D

P.S.

Czekam na piwko  pocztą :D heheheh

Każdy ma prawo do własnego zdania , nikt nie może mu tego zabronić, lecz nie każdy musi się z nim zgodzić .

Jeżeli ktoś ma problem z używaniem bota -  to zapraszam na swojego tsa ( ts-family.com.pl kanał 19 hasło genero )

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...