Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak robić refferale autobotem bez BoL'a? Sposób II *2014*

Reph3at

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

da się tak zrobić, że po wbiciu 10 lvl zmieniało by konto na nowe automatycznie?

Podaj mi rękę, zaróbmy hajs... 

eh8pquc.jpg

Core i7- 4960X @ 4.5GHz

Asus P9X79 Deluxe

GTX 780 SC

HyperX Predator 16GB

• Odpowiedzi 199
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A masz dobre ustawienia NAT?

Mam taki problem. Otóż zrobiłem wszystko jak w poradniku do momentu, w którym trzeba wrzucić emubota do wirtualnego systemu. Wrzucam do tego folderu, ale gdy włącze system i wejde w sieci to nie pokazuje mi tego folderu, tylko jest network i nie moge nawet rozwinac, co robic?

Opublikowano

Witam. 8 GB ramu to jest na system  + 6vm na tiny idealnie i jeszcze mozna pograc samemu w lola ^^ ( 768 MB ram-u na 1na maszynke ) - bez dysku ssd niestety na 512MB wolno laduje gre.
Procek intel i7 3820 bez oc
8GB ram
Ga-x79 ud3

Gry trwają  7 minut i +- 10 sekund.

Teraz , że tak się zapytam. W opisie tutka pisze , że jak się odpali bota  na vm za pomocą skryptu z autostartu wówczas zabiera jeszcz emniej zasobów niź normalnie .
O ile mniej ? I czego mniej pamięci czy procek mniej obciąża ?

Każdy ma prawo do własnego zdania , nikt nie może mu tego zabronić, lecz nie każdy musi się z nim zgodzić .

Jeżeli ktoś ma problem z używaniem bota -  to zapraszam na swojego tsa ( ts-family.com.pl kanał 19 hasło genero )

Opublikowano

Witam. 8 GB ramu to jest na system  + 6vm na tiny idealnie i jeszcze mozna pograc samemu w lola ^^ ( 768 MB ram-u na 1na maszynke ) - bez dysku ssd niestety na 512MB wolno laduje gre.

Procek intel i7 3820 bez oc

8GB ram

Ga-x79 ud3

Gry trwają  7 minut i +- 10 sekund.

Teraz , że tak się zapytam. W opisie tutka pisze , że jak się odpali bota  na vm za pomocą skryptu z autostartu wówczas zabiera jeszcz emniej zasobów niź normalnie .

O ile mniej ? I czego mniej pamięci czy procek mniej obciąża ?

Po pierwsze, aby to działało, na każdej maszynie musi być zainstalowany DXtory + wgrany skrypt do autostartu

Po drugo, aby to działało, musi być ustawiony limit 10 klatek

Po trzecio, to nie zmniejsza chyba użycia ramu, zmniejsza natomiast użycie procka, mi np. bez DXtory jak grałem na głównym systemie w lola potrafiło się ścinać. Po zastosowaniu dxtory gram bez żadnych problemów tak więc jest to korzystne dla procka.

Opublikowano

Witam ponownie. Tak na każdej maszynce mam dxtory zainstalowane i obcina na 10 klatek. Tylko czy to coś zmienia w tym przypadku uruchamianie ręczne ( dxtory dodałem sobie do autostartu ) i potem botka ręcznie - czy poprzez wgrany skrypt ? ( procesor mi zbytnio się nie muli bo ma przy 6-ciu vm-ach zużycie jakies 45% tylko przy ich ładowaniu do samej gry, jedynie ramu mi zjada niestety a te biedne 8GB :( to za mało niestety ) A jeszcze kolejne pytanko tak dla ciekawości. Jeżeli chciałbym , aby po uruchomieniu swojego kompa ( na przykład po restarcie nie przewidzianym jak by mnie nie było w domu ) automatycznie ładował się program work station ( tak proste wrzucenie do autostartu ) i po jego załadowaniu uruchamiały się wybrane 6 vm-y ( potem na nich już za pomocą skryptu z ich autostartu botek z dxtorami i wszystko sobie chodziło tak jak by automatycznie ) .

Każdy ma prawo do własnego zdania , nikt nie może mu tego zabronić, lecz nie każdy musi się z nim zgodzić .

Jeżeli ktoś ma problem z używaniem bota -  to zapraszam na swojego tsa ( ts-family.com.pl kanał 19 hasło genero )

Opublikowano

Witam ponownie. Tak na każdej maszynce mam dxtory zainstalowane i obcina na 10 klatek. Tylko czy to coś zmienia w tym przypadku uruchamianie ręczne ( dxtory dodałem sobie do autostartu ) i potem botka ręcznie - czy poprzez wgrany skrypt ? ( procesor mi zbytnio się nie muli bo ma przy 6-ciu vm-ach zużycie jakies 45% tylko przy ich ładowaniu do samej gry, jedynie ramu mi zjada niestety a te biedne 8GB :( to za mało niestety ) A jeszcze kolejne pytanko tak dla ciekawości. Jeżeli chciałbym , aby po uruchomieniu swojego kompa ( na przykład po restarcie nie przewidzianym jak by mnie nie było w domu ) automatycznie ładował się program work station ( tak proste wrzucenie do autostartu ) i po jego załadowaniu uruchamiały się wybrane 6 vm-y ( potem na nich już za pomocą skryptu z ich autostartu botek z dxtorami i wszystko sobie chodziło tak jak by automatycznie ) .

AD1 nie ma chyba różnicy

AD2 musiałbyś mieć taki skrypcik który automatycznie uruchamia, wydaje mi się że umiałbym taki zrobić ale nic nie obiecuję, musiałbym popróbować

EDIT

Wejdź sobie w folder emubota pobrany ze stronki > Scripts VM > old > Start VM.bat > ppm edytuj > wpisz ścieżki swoich maszyn i dodaj do autostartu. Prawdopodobnie zadziała ;]

dodałem do tematu pewną rzecz, jeśli wam się wyłącza klient podczas loadscreenu na danej maszynie to dopieśćcie ją większą ilością ramu :)

Opublikowano

Normlanie rewelacja - jesteś geniuszem :P a ja jestem ślepym trollem , że tego co pod nosem mam nie wykorzystałem haha. Dziękuję bardzo właśnie sprawdziłem i tak działa. Oto właśnie mi chodziło. Teraz będę mógł  robić refki 24/7 ^^

Opublikowano

Nie ma sprawy :) Nienawidzę swojego 3570k, nie dość że nie da się go podkręcić to jeszcze po zwiększeniu ilośći RAM dla maszyn ciężko grać równocześnie :C ale refki idą :D

^^ czasem i7 z ht się przydaje idealnie :P

Opublikowano

Download nie działa ;x

btw. jak zrobić to sieciowanie? tzn. ja mam gdy probuje zrobic shared folder, to mam tylko "Sieć" w tym mapowaniu i nic więcej sie nie pokazuek.

Opublikowano

Up. Wejdź sobie na jedna ze stworzonych vm ale bez jej włączenia  w settings. 

U góry przejdź na drugą zakładkę options.
Następnie naciśnij shared folders i po prawej stronie zaznacz always enable i ten ptaszek poniżej - Map as a network drive in Windows guests
Poniżej naciśnij kolejno add->next->(w host patch wybierz katalog który chcesz udostępniać, a w name wpisz jakąś nazwe )->next->(ptaszek na enable this share i bez ptaszaka na read only ) finish .
i od teraz ten katalog co zaznaczyłeś masz go jako dysk na maszynie wirtualnej. Najlepiej robić to przed ich klonowaniem , aby było  dostępne na każdej maszynie.

Opublikowano

Witam kolejny raz ^^. Od wczoraj jak zaczęły mi botki już wchodzić na 10 ty lvl zaczęły mi się pojawiać błędy . Dokładnie błąd wystepuje jak botek wbije 10 lvl i emubot próbuje  zrestartować się na kolejne konto i wtedy się buguje. Error wygląda dokładnie tak jak na screenie 

http://prntscr.com/3vjtv9

czy ktoś się spotkał z czymś takim ??

Edit ->> Problem już rozwiązałem. Jeżeli używacie pliczków -.bat i ustawiacie w nich autostart wtedy aby on zadziałał musicie zmienić  czy się chce czy nie nazwe (emubot - host.exe)  na nazwe ciągłą bo inaczej nie staruje plik -.bat. Wówczas jak botka uruchomicie to bedzie chodził do czasu az nie bedzie chcial zmienic konto i wtedy wyskakuje ten błąd. To tak dla  innych jakby komuś przyszło do głowy tak jak mnie ułatwić sobie wszystko ^^

Opublikowano

i5 4570 + GTX 770 + 8GB ramu

Jak myslicie, da rade 6 maszyn ?

Ale zeby podczas robienia dalo sie grac meczyk bez lagow

Pojdzie bez problemu 6 maszynek ustaw po 768 Mb ramu na jedna maszynkę (512Mb to za mało) - ale podczas robienia refów gra przy 8Gb ramu to jest tragedia ( bo sam system + 6maszyn zabierze ci jakieś 85% - 95% całej pamięci) - jak masz pendive to możesz sobie nim pomóc ustawiając mu ready bost i będzie pracował niby jak pamięć( taki szybki plik wymiany- zawsze pierwsze uruchomienie  lola na wszystkich maszynach trwa długo około 2-3 minut, potem około 30 sekund dzięki bostowi :D). Chyba ze masz ssd to wtedy pewnie bez problemu bo niestety zwykły twardziel nie wyrobi choćby był nie wiadomo jak mocny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...