Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mistrzostwa Świata 2014r.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak brazylia może walczyć o 3 miejsce ??

Dawniej Voldemort jk.

Będę grał tak długo. aż  pewnego dnia powiem sobie skromnie

-Wszystko czego chciałem, dzisiaj należy do mnie 

• Odpowiedzi 219
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Argentyna nic nie pokazuje od dłuższego czasu a Niemcy idą jak po maśle. Łatwo sobie wyobrazić komu należy się zwycięstwo.

PS: J**** Brazylie

Opublikowano

Po wczorajszym meczu Brazylii z Holandią cisnęło mi się jedno zdanie dla płaczków, którzy są za Brazylią:

'Macie swojego Silve' ;)

Ale teraz będzie płacz, że Neymar nie grał ;D

2662114216934981012447.png

Opublikowano

Jak brazylia może walczyć o 3 miejsce ??

Oglądając ich dwa ostatnie mecze też się zastanawiałam, jak znaleźli się tak daleko :>

Opublikowano

Co tu dużo mówić, balon pękł z wielkim hukiem i to siedem razy  :)  Niczym nieuzasadnione pompowanie Brazylii jako faworyta do tytułu mistrza świata skończyło się bolesnym otrzeźwieniem.Przed mistrzostwami obstawiałem że Brazylię stać max. na 3 miejsce, bo jednak to nie jest ta sama Brazylia co ta z 2002, czy nawet 1998 roku. Wystarczy popatrzeć na skład. Z Chile pomogło szczęście, z Kolumbią - zgoda , dobry mecz, zdominowali rywali, choć niektórzy złośliwie przypominają że z pomocą sędziów, którzy przymykali oko na faule.. Tak czy siak, to były jednak drużyny z Ameryki Płd, podobny styl itp. Czekalem na konfrontację z jakimś silnym zespołem z Europy , no i wyszło szydło z worka.. Podejrzewam że gdyby Brazylia zmierzyła się wcześniej np. z Holandią, to oranje wysadzili by ich z tych mistrzostw wcześniej. Natomiast rozmiary zwycięstwa oczywiście mega zaskakujące, co tu komentować, Niemcy zmiażdżyli i upokorzyli canarinhos. Co do drugiego półfinału - nie spodziewałem się Argentyny w finale, ani nawet w półfinale. Mordęga w grupie, mordęga ze Szwajcarią, właściwie jeden mecz "na poziomie" z Belgią, no i 0-0 z Holandią i wygrana w karnych. Kiedys mówiło się że Niemcy zabijają futbol, teraz Argentyńczycy może nie zabijają futbolu ale są taką typową drużyną która "psim swędem" prześliznęła się do finału. Już to zresztą przerabiali w 1990  :)  Druzyna z 2006 roku grała lepiej, tylko miała pecha że trafiła na gospodarzy. Ale Holendrzy są sami sobie winni, nie grali jednak tak jak z Meksykiem, czy Hiszpanią, choć może z drugiej strony Argentyna im nie pozwoliła na to.. Poza tym nie strzelili dwóch karnych, i nie wiedzieć czemu nie zdecydował się Van Gaal tym razem na zmianę bramkarza  pomyłka limit zmian.

Opublikowano

Lol, Messi dostał złotą piłkę mś O_o

Jest dobrym piłkarzem ale według mnie nie zasłuzył. Byli inni, którzy bardziej zasłuzli

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Ale wk****ia mnie zaworyzowanie Messiego na każdym kroku. Dziś najsłabszy, albo jeden z najsłabszych na boisku. Nagrodę otrzymał za nazwisko a nie za grę. Tfu!

Opublikowano

Ale wk****ia mnie zaworyzowanie Messiego na każdym kroku. Dziś najsłabszy, albo jeden z najsłabszych na boisku. Nagrodę otrzymał za nazwisko a nie za grę. Tfu!

W ostatnim meczu potrafił zrobić sobie akcje w sumie z niczego. Gdyby nie zszedł Lavezzi i był DiMaria argentyna nie zrypałaby tylu stuprocentowych akcji i w rezultacie to oni zostaliby mistrzami. Aguero może jest szybki, ale traci piłke przy pierwszym lepszym obrońcy, a druga zmiana to już ogólnie porażka. Jeszcze powinna być jakaś nagroda dla Mascerano, który robił wszystko co tylko można robić na boisku poza staniem na bramce.
Opublikowano

Ta, wg mnie Mascerano był najlepszym piłkarzem Argentyny na finale. Wiele akcji skutecznie wybraniał. Po stronie Niemieckiej jak dla mnie Schweinsteiger. Tyle co go poobijali, zszedł i znowu wszedł to godne podziwu. No i oczywiście piękna bramka Gotzego :)

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Znowu pomyliłem się o jedną bramkę obstawiając 2:0 ;>

Cieszmy się razem z naszymi sąsiadami mistrzostwem ;)

Opublikowano

Messi to dobry piłkarz i co z tego?

sam przebiegnie 6-10metrów z piłką i już jej nie ma -.^

https://www.youtube.com/watch?v=biOB2C6Wo3k

Tak bardzo ból dupy, że Messi dostał MVP? Gdyby nie on to Argentyna by nawet z grupy nie wyszła. Ma prawo być wkurwiony bo ile można mieć grę całego zespołu na barkach. Bez kitu...

J**** szwabów. Jak można kibicować esesmanom...

Opublikowano

https://www.youtube.com/watch?v=biOB2C6Wo3k

Tak bardzo ból dupy, że Messi dostał MVP? Gdyby nie on to Argentyna by nawet z grupy nie wyszła. Ma prawo być wkurwiony bo ile można mieć grę całego zespołu na barkach. Bez kitu...

Wszędzie o nim pier.. To samo z Neymarem... i co? Wygrał zespół a nie indywidualność ;)

Opublikowano

Wszędzie o nim pier.. To samo z Neymarem... i co? Wygrał zespół a nie indywidualność ;)

Pierdolą o nim dlatego, że jest jednym z najlepszym piłkarzy w historii, o ile nie najlepszym (statystyki mówią same za siebie), a już na pewno najlepszym lewonożnym piłkarzem świata. Neymar jest najlepszym młodym piłkarzem i w wieku 22 lat jest chyba 3 najlepszym strzelcem Brazylii. Pokarz mi drugiego takiego, który ma tyle samo lat, takie same wyniki i miał za sobą takie osobistości jak Pele, Ronaldo, Rivaldo, Ronaldinho.

btw. Messiemu brakuje tylko Mistrzostwa Świata i wygra wszystko co miał do wygrania i będzie spełniony jako piłkarz. ~ w wieku 27 lat.

Z całym szacunkiem, ale Ronaldo nie zrobi takiego rajdu jak Messi z Getafe, czy z Realem. Umie fajne sztuczki których Messi na meczu nie robi (co nie znaczy, że ich nie umie, bo jest dużo filmików z treningu reprezentacji/Barcelony).

Wygrała drużyna, która miała r******* słabiutką Argentynę, a gdyby Higuain trafił 100% sytuacje to kto wie jak by się potoczył mecz. Pozdrawiam ''fachowców'' którzy płakali całe mistrzostwa, że Argentyna leci na farcie i wgl. nie powinna z grupy wyjść. W finale pokazali na co ich stać.

I nie będę gratulował Nazistom.

Opublikowano

Messi to dobry piłkarz i co z tego?

sam przebiegnie 6-10metrów z piłką i już jej nie ma -.^

Bo jest w bramce przeciwnika.

@3x up Messiemu należała się nagroda ale nie można też powiedzieć że sam wyprowadził Argentynę do finału. A co do Niemców to się w 100% zgadzam.

Opublikowano

Wszedłem sobie na fanpage Realu Madryt i temat o tym, że Messi został MVP miał o 100 więcej komentarzy niż ten, że Niemcy zostali mistrzami.  xD

http://www.realmadryt.pl/index.php?co=aktualnosci&id=53540

Proszę, poczytajcie sobie. To jest większe zbiorowisko 10 latków niż wesołe miasteczko w Sosnowcu. Ta frustracja Hala Dzieci rozpierdala mnie do łez.  xD

Wie ktoś czemu Puyol wczoraj nie wręczał pucharu? Przecież miał to zrobić. :huh:

Opublikowano

I nie będę gratulował Nazistom.

Albo powinieneś się psychologicznie leczyć na tzw "ból dupy" albo powinieneś zainteresować się znaczeniami słów których używasz. Ręce mi opadają jak widzę tego typu durne posty. 

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Wszedłem sobie na fanpage Realu Madryt i temat o tym, że Messi został MVP miał o 100 więcej komentarzy niż ten, że Niemcy zostali mistrzami.  xD

http://www.realmadryt.pl/index.php?co=aktualnosci&id=53540

Proszę, poczytajcie sobie. To jest większe zbiorowisko 10 latków niż wesołe miasteczko w Sosnowcu. Ta frustracja Hala Dzieci rozpierdala mnie do łez.  xD

Wie ktoś czemu Puyol wczoraj nie wręczał pucharu? Przecież miał to zrobić. :huh:

Powiedz, w czym na mundialu gorszy od Messiego był taki Robben albo Rodriguez???

Według mnie jeden z nich powinien dostać MVP...

ab1aut.jpg

Opublikowano

Albo powinieneś się psychologicznie leczyć na tzw "ból dupy" albo powinieneś zainteresować się znaczeniami słów których używasz. Ręce mi opadają jak widzę tego typu durne posty.

Polecam przejechać się do Świnoujścia albo Rewala, a obelgi pod adresem polaków w języku niemieckim, nierzadko również na tle nazistowskim usłyszysz wielokrotnie. Aktualnie jestem właśnie w Rewalu od trzech dni i zaczyna mi już to działać na nerwy.Albo nawet ostatnio przykład z CF-a. Niemiec oczywiście jak zwykle przegrywał, po czym zaczął spamić tekstami typu "Hitler would gas u all". Ale ty dalej ssij niemiecką pałę.

@down Umiesz k***a czytać ? Nie chodzi o hitlera, a o samo podejście Niemców do Polaków. I co do piłki nożnej, to jest taka niepisana zasada, że na tematy o których nie ma się pojęcia, nie powinno się wypowiadać.

Opublikowano

No tak, bo to że w 39' Hitler napadł na Polskę to była wina Neuera i spółki. Ludzie się cieszą z udanego mundialu a cebulaki zawsze muszą mieć jakiś problem.

Gratulacje dla Niemców za świetną grę, jedna z najlepszych drużyn na mundialu według mnie.
Złota piłka dla Messiego IMO niezasłużona, ale nie mnie to oceniać.

W każdym razie nie mogę się już doczekać EURO 2016, dobrze że po drodze Liga Mistrzów to będzie co oglądać :D

Game Over

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...